22. kolo
02.02.2019 18:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Quagliarella se neprosadil a Sampdoria v Neapoli jasně prohrála

Střelecká série Fabia Quagliarelly skončila. Sampdoria vyšla v Neapoli střelecky naprázdno a naopak od domácího celku třikrát inkasovala. Partenopei ovládli už první poločas, během kterého vstřelili slepené branky Arkadiusz Milik a Lorenzo Insigne. Poslední slovo měl pak minutu před koncem z pokutového kopu Simone Verdi.

Neapol chtěla napravit nepovedený týden, během kterého nedokázala ani jednou porazit AC Milán. S Rossoneri nejprve remizovala 0:0 v rámci ligové soutěže a v týdnu s ním vypadla v Coppa Italia po výsledku 0:2. Sampdoria však byla v dobré formě, za deset kol prohrála jen v Římě a na Juventusu, jinak pravidelně bodovala. O formě útočníka Fabia Quagliarelly ani nemluvě. Zkušený forvard vyrovnal rekord legendárního Gabriela Batistuty, když se trefil v jedenácti ligových zápasech za sebou.

Partenopei byli v prvním poločase výrazně lepším týmem a prosadit se dokázali ještě před uplynutím první třicetiminutovky. V 25. minutě obrana Námořníků totálně zaspala, takže Callejón mohl v klidu centrovat do vápna a nehlídaný Arkadiusz Milik chladnokrevně zakončit. Jen o minutu později pak Callejón vysunul Lorenza Insigneho a italský štírek bleskurychle zvýšil na 2:0. Sampdoria byla v průšvihu a potřebovala pomoc od nejpovolanějšího, Fabio Quagliarella se už chystal zakončovat, když se mu výborně vrhl pod nohy Koulibaly. Šlo ale spíše o ojedinělou akci Námořníků, protože Neapol byla zkrátka lepším týmem. Ještě do poločasu pálil nepřesně Mário Rui a další branka po závaru před Auderem nebyla pro ofsajd uznána.

Ancelottiho svěřenci si v prvním poločase vytvořili klíčový náskok, který po obrátce jen udržovali. Na druhé straně kouč Giampaolo přemýšlel, jak hru oživit a dostat se zpátky do hry o body, ale krom střídání nic moc nevymyslel. Definitivní jistotu dal Partenopei minutu před koncem Simone Verdi, který bezpečně proměnil penaltu, nařízenou za ruku Joachima Andersena.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
hradec

Neapol 3:2 Sampdoria

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele