22. kolo
02.02.2019 20:30 CET
3 : 3
(1:0)

Reportáž

Juventus neudržel náskok a s Parmou jen remizoval

Teprve třetí ztrátu v sezoně zaznamenal vedoucí tým tabulky Juventus. Turínský gigant vedl nad Parmou o dva góly, ale vyhrát nedokázal. Překvapivý bod zařídil hostům v závěru utkání dvougólový Gervinho. Dvě trefy si mimo jiné připsal i Cristiano Ronaldo, se sedmnácti brankami aktuálně nejlepší střelec Serie A.

Juventusu scházelo kompletní stoperské trio Chiellini, Bonucci, Barzagli, takže kouč Masimiliano Allegri musel vsadit na mladíka Ruganiho a navrátilce Cácerese. Krom toho se v brance objevil Mattia Perin, namísto obvyklé jedničky Wojciecha Szczesnyho. V dresu hostů se zase představil Juraj Kucka, slovenský záložník se vrátil na Apeninský poloostrov z tureckého angažmá.

Stará dáma byla jasným favoritem, přesto panovaly obavy, že by mohla v tomto zápase ztratit. Přeci jenom absence velezkušených stoperů musela být znát a navíc v útoku Parmy hrozil nebezpečný Gervinho.

Parma začala nebojácně a Juventusu chvíli trvalo, než chytil optimální tempo. Parma však výborně bránila a domácí pustila do výraznější šance až po půlhodině hry, kdy Sami Khedira ranou zevnitř šestnáctky orazítkoval tyč. O chvíli později už Juventus vedl, Matuidi rozdělil balón na Ronalda a jeho tečovaná střela zapadla k tyči - 1:0. Domácí mohli ještě v závěru poločasu vedení navýšit, jenomže zprvu nařízený pokutový kop po zákroku Iacaponiho byl po konzultaci s VAR odvolán a v úplně poslední šanci Ronaldo netrefil branku.

Ve druhém poločase měl Juventus jasný úkol utkání co nejrychleji rozhodnout. V 57. minutě měl v zakončení opět smůlu Khedira, protože i jeho druhá střela skončila na tyči. Do třetice pak Khedira na zadní tyči hlavičkoval jen do Sepeho.

Převaha Bianconeri nakonec přinesla ovoce a po hodině hry z rohu malého vápna prostřelil Sepeho Daniele Rugani. Juventus vedl o dvě branky a byl na nejlepší cestě za další výhrou. Parma ale rychle snížila a byla zpátky v zápase. Centr Juraje Kucky uklidil hlavou do sítě Antonio Barrilá. Na Allianz Stadium se rázem strhla přestřelka, protože hned za další dvě minuty Juventus znovu zvýšil, na Mandžukičův centr si naskočil Ronaldo a hlavou dal na 3:1.

Ani druhá Ronaldova branka však hráče Ducali nepoložila a čtvrthodinu před koncem to bylo zase jen o jeden gól. Kuckův přízemní centr nádherně sklepl do sítě patičkou Gervinho a vedoucí tým Serie A ve zbytku zápasu notně znervózněl. V nastavení pak nedokázala domácí obrana pokrýt duo Inglese - Gervinho a druhý jmenovaný zakončil na 3:3, což zajistilo Parmě senzační bod.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
FC Parma

0:1 (Inglese)

Reagovat
adam77

3:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele