22. kolo
02.02.2019 15:00 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

Empoli smazalo dvoubrankové manko a s Chievem remizovalo 2:2

Chievo odehrálo na stadionu Carla Castellaniho zápas, který ho může na konci sezony pořádně mrzet. Veronský celek vedl nad domácím Empoli už o dva góly, ale záchranářskou bitvu nedotáhl do konce a nakonec jenom remizoval 2:2. Hosté tak zůstávají s velkou ztrátou nadále beznadějně poslední.

Utkání v Empoli bylo pro oba aktéry nesmírně důležité. Klasický záchranářský mač byl ideální příležitostí zejména pro Chievo, které toho v letošní sezoně moc neuhrálo a kdy jindy ukrojit z manka, než právě proti Empoli.

Důležitost zápasu byla v úvodních minutách pochopitelně cítit, ani jeden tým se bezhlavě nevrhl do útočení a spíše vyčkával, co mu nabídne druhá strana. Po půlhodině hry, která žádnou šanci nepřinesla, musel pro zranění střídat hostující kanonýr Sergio Pellissier a minuty na hřišti dostal Filip Djordević. Obavy ze zdravotního stavu Pellissiera brzy vystřídala euforie. Jaroszyński vystihl rozehrávku a Emanuele Giaccherini s balónem u nohy pronikl do šestnáctky a nechytatelnou střelou pod břevno poslal hosty do vedení. Empoli se sice vzápětí dostalo do menšího tlaku, ale v nastavení si nepohlídalo rohový kop a propadnutý balón uklidil zblízka do sítě Mariusz Stepiński - 0:2.

Chievo vedlo v Empoli 2:0, jenomže tenhle výsledek udrželo pouhou minutu. Ještě před ukončením prvního poločasu, tedy z poslední akce Azzurri, snížil po přihrávce z pravé strany Francesco Caputo.

Tato odpověď byla pro další vývoj utkání velmi důležitá. Nabuzení domácí začali druhý poločas výrazně lépe a mnoho nescházelo, aby Di Lorenzo čtyři minuty po obrátce srovnal. Tuto šanci ještě Fly Donkeys přežili, ale v 53. minutě už bylo přeci jenom vyrovnáno. Dlouhý pas za obranu ve sprintu zužitkoval Francesco Caputo, zbavil se brankáře a střelou do prázdné vyrovnal. Do konce zápasu zbývala ještě spousta času, ovšem ani jeden tým si už žádnou větší gólovku nevypracoval. Jak zápas začal, tedy nezáživnou hrou, tak také skončil. Přesto diváci na stadionu Carla Castellaniho viděli čtyři branky a konečnou remízu 2:2.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
hradec

Empoli 2:3 Chievo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele