Serie A - preview 22. kola

02.02.2019, 08:30, aktualizováno 04.02.2019, 08:33
Previews
Lazio nezvládlo poslední dva duely proti nejlepším týmům Serie A a na vítěznou vlnu se nyní může vrátit proti předposlednímu Frosinone. V pondělí jsou na programu hned dvě dohrávky, od 21 hodin nastoupí rozjetá Atalanta na půdě Cagliari...
Frosinone Calcio - SS Lazio  (pondělí 19:00)
Frosinone si v minulém kole připsalo hodně důležitý a nečekaný výsledek, když čtyřmi góly vypráskalo Bolognu. V pondělní dohrávce 22. kola ji ale čeká nesrovnatelně silnější soupeř. Na Stadio Benito Stirpe totiž zavítá římské Lazio.

Frosinone zatím v Serii A působí krátce, takže toho s Laziem logicky zase tak moc neodehrálo. Oba soupeři se v novodobé historii utkali jen třikrát a dvakrát se radovalo Lazio. V těchto třech duelech navíc obrana Lazia nedovolila Frosinone ani jednu vstřelenou branku. A nic nenasvědčuje tomu, že by to teď mělo být jinak. Frosinone je totiž pořád až na předposledním místě tabulky a že by se mu dařilo, to se říct nedá.

Skromný celek má za sebou už dvanáct porážek a sedm remíz. V domácím prostředí naposledy uvítalo Atalantu Bergamo a byl to debakl. Frosinone od ní dostalo rovnou pět branek! V minulém kole se mu ale podařilo konečně vyhrát, když využilo špatné formy Bologny. Utkání samozřejmě hodně ovlivnilo brzké vyloučení Mattiella, ale pro Frosinone jsou tři body rozhodující. Dvěma góly se blýskl útočník Camillo Ciano, na něhož bude Frosinone dál hodně spoléhat.

Má ale hodně hráčů, kteří se do zápasu nepodívají. Kvůli přílišnému počtu karet si nezahraje například záložník Cassata a zraněni jsou hráči jako Ariaudo, Bardi, Brighenti, Dionisi, Zampano, Goldaniga nebo Simič. Lazio takové problémy s marodkou nemá, protože jsou na ní jen Luiz Felipe a Patric. Kvůli kartám vynechá tento duel záložník Milinković-Savić.

Lazio dokázalo nepřidat další hráče na marodku i přesto, že má za sebou velmi náročný duel v Coppa Italia. Do cesty se mu postavil Inter Milán a zápas byl hodně vyrovnaný. Dokonce dospěl přes prodloužení až na penalty a na mnoha hráčích už bylo vidět vyčerpání. Poslední penaltu ale proměnil Lucas Biglia, zatímco Radja Nainggolan na opačné straně neuspěl.

Před Laziem se tak otevírá možnost k trofeji, už zbývají jen čtyři týmy. V lize to zase taková sláva není a Římané pobývají až na osmém místě. Po Neapoli prohráli těsně také s Juventusem.
Frosinone Calcio - pravděpodobná sestava:
Sportiello - Salamon, Capuano, Krajnc - Ghiglione, Gori, Maiello, Chibsah, Beghetto - Ciano, Pinamonti
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Strakosha - Wallace, Bastos, Radu - Marušić, Parolo, Lucas Leiva, Lulić - Correa, Luis Alberto - Immobile
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 7.88 - 4.94 - 1.43
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Cagliari Calcio - Atalanta Bergamo  (pondělí 21:00)
Program 22. kola Serie A završí jako poslední utkání večerní duel mezi Cagliari a Atalantou. O favoritovi nemůže být sporu, protože zatímco Cagliari se trápí, Atalanta má za sebou několik skvělých výsledků, které jí mohou hodně zvednout sebevědomí.

Atalanta se snaží prokousat se až na pohárové příčky, od kterých ji nyní dělí jen jediný bod! Po velmi špatném začátku sezony se tým z Bergama dostal znovu do tempa a šlape na sto dvacet procent, i když ho potkávají obvyklá zranění. Od konce prosince Bergamaschi neprohráli a připsali si několik dobrých výsledků. V minulém kole Serie A sice po poločase prohrávali o dvě branky s AS Řím, ale díky skvělému druhému poločasu se jim povedlo dotáhnout skóre na konečnou remízu 3:3!

A to nebyl jediný výsledek, kterým Atalanta v poslední době udivila. Mluvím samozřejmě o čtvrtfinále Coppa Italia. Atalanta v něm přivítala Juventus a vedla si nad očekávání dobře. Současnému vládci italské kopané totiž nasázela tři branky a po suverénním výkonu v obraně nedostala ani jeden gól. Opět se mohla spoléhat na kanonýra Zapatu, který dal dvě branky a celkově jich má na svém kontě v sezoně už 20!

Atalanta se na něj bude spoléhat také z toho důvodu, že se jí na Sardinii příliš nedaří. Fotbalový zápas ji sem zavedl už mnohokrát, ale od roku 2003 vyhrála na Stadio Sant'Elia jen třikrát! Teď se však může opřít o nejlepší ofenzivu celé ligy, neboť se pyšní už 47 nastřílenými góly. Cagliari na opačné straně má potíže právě s útokem, který zatím dal jen devatenáct branek a patří k podprůměrným číslům ligy.

Jedinou špatnou zprávou pro trenéra Gianpiera Gasperiniho je fakt, že se zranil ofenzivní záložník Josip Iličić, který mu bude v utkání s Cagliari chybět. Mimo hru je také obránce Varnier, ale to není člen základní sestavy. V případě Cagliari je situace mnohem horší. Pro karty totiž nemůže nastoupit mladá hvězdička Barella. K němu ještě musíme přidat zraněné jako Andreolli, Bradarić, Castro, Cerri nebo Klavan.

Slovinský záložník Valter Birsa dovře ví, že jeho tým nečeká nic snadného. "Nemáme zrovna dobrou formu a Atalnta naopak válcuje soupeře skvělými výsledky. Je jasné, že nás čeká hromada práce a bude to fyzicky hodně těžké utkání. Nesmíme vyrobit žádné nevynucené chyby, které by Atalanta mohla snadno potrestat."

Cagliari zažívá hodně problematické období. Za posledních deset utkání v rámci všech soutěží se mu povedlo vyhrát jen dvakrát a v pěti případech prohrálo. V minulém kole zrovna tak, neboť od domácího Sassuola dostalo po špatném výkonu tři góly a samo se netrefilo ani jednou. Nyní je proto až na 14. místě v tabulce.
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Cragno - Srna, Pisacane, Ceppitelli, Padoin - Faragò, Oliva, Ionita - Birsa - Pavoletti, J. Pedro
Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Berisha - Tolói, Djimsiti, Mancini - Hateboer, Freuler, De Roon, Castagne - Pašalić, Gómez - D. Zapata
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.22 - 4.13 - 1.69
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SPAL 2013 - Turín FC  (neděle 12:30)
Turín v minulém kole předčil slavný Inter Milán a ukázal, že zápasy s ním jsou hodně nevypočitatelné. Teď se na něj vůbec poprvé v novodobé historii v Serii A pokusí vyzrát SPAL, který nezažívá úplně povedené časy.

Býci z Turína naposledy předvedli velmi dobrou podívanou a výsledkem jejich organizované hry bylo překvapivé vítězství nad Interem Milán. K tomu kromě bezvadné obranné práce stačila jediná branka, jejímž autorem byl Armando Izzo. Býci se díky ní posunuli na současnou desátou příčku a dosáhli na hranici třiceti bodů.

Hlavním problémem, který Turín v současné době trápí, je jeho neschopnost potvrzovat dobré výkony. Právě ta mu zatím brání v posunu k vysněným pohárům. Za deset posledních zápasů vyhráli Býci jen čtyřikrát, přičemž o body je v rámci ligy obraly například Sassuolo, Cagliari nebo Parma. Navíc se příliš nedaří útočníkům, neboť Belotti s Falquém a Zazou zatím dali dohromady jen 13 branek.

Turín se bude muset obejít bez zraněného obránce Djidjiho, který se postupně propracovával do základní sestavy. Ani domácí SPAL nebude kompletní, neboť mu pro zranění chybí obránce Vicari a další absencí je mladý útočník Andrea Petagna. Toho pro změnu zastavil příliš vysoký počet karet.

SPAL nemá s Turínem moc dobré zkušenosti. Vzhledem k jeho dlouhodobé účasti ve druhé nejvyšší soutěži toho oba týmy spolu moc nenahrály. Vlastně jen tři zápasy, které ale ani jednou neskončily výhrou týmu z Ferrary. A moc faktorů ho nefavorizuje ani nyní. SPAL pobývá až na 14. příčce a má na svém kontě o devět bodů méně než jeho nedělní soupeř.

A to i přesto, že SPAL poprvé v posledních deseti soutěžních duelech konečně vyhrál. Za oběť mu padla domácí Parma a bylo to velmi atraktivní utkání. Parma totiž vedla o dvě branky, ale během posledních dvaceti minut se SPALu povedlo otočit vývoj utkání. Takže o sebevědomí nebudou mít hráči hostí rozhodně nouzi.
SPAL 2013 - pravděpodobná sestava:
Viviano - Cionek, Bonifazi, Felipe - Lazzari, Kurtić, Valdifiori, Missiroli, Fares - Floccari, Paloschi
Turín FC - pravděpodobná sestava:
Sirigu - Izzo, N'Koulou, Moretti - De Silvestri, Meité, Rincon, Baselli, Ansaldi - Iago Falqué, Belotti
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.37 - 3.00 - 2.53
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Udinese Calcio - ACF Fiorentina  (neděle 15:00)
Udinese se pokusí o zázrak, aby se vyhnulo sestupové propasti nebo své trápení alespoň trochu oddálilo. Nečeká ho ale nic snadného, protože na stadion Friuli zavítá Fiorentina. A ta má teď sebevědomí na rozdávání.

Tým trenéra Stefana Pioliho poslední dobou předvádí parádní výkony. Prohrál naposledy v polovině prosince a od té doby se mu daří držet stabilně dobré výkony. Ve třech posledních soutěžních zápasech dala Fiorentina vždy minimálně tři branky. V minulém kole Serie A ve Veroně narazila na Chievo a nebylo to tak snadné utkání, jak by si asi někdo mohl myslet.

Třicet minut musela hrát Viola v početním oslabení po vyloučení Marca Benassiho. Sedmigólový duel nakonec rozhodl Federico Chiesa, který v ofenzivě v poslední dobře řádí.

Také ve čtvrtfinále Coppa Italia toskánský celek ukázal, že je v poslední době mašinou na góly. Chiesa se trefil třikrát a výrazně pomohl k debaklu Říma, který od Violy dostal potupných sedm branek!

V lize jsou Fialky ale stále až na deváté příčce, což ambicióznímu týmu prostě nestačí. Trenér Pioli dostal od vedení toskánského celku opožděný dárek k Vánocům, když podepsal útočníka Luise Muriela. A zkušený hráč si dokázal podmanit Florencii téměř ihned, protože se trefil už ve třech minulých kláních! Dá se očekávat, že nastoupí i nyní, opět po boku Chiesy se Simeonem.

Fiorentina má jen jednoho zraněného hráče, kterým je Vitor Hugo. Kromě něj se samozřejmě nebude moci zapojit v minulém kole vyloučený Marco Benassi. Udinese takového hříšníka nemá, ale trápí ho rozsáhlá marodka. Na ní jsou před duelem s Fiorentinou hráči jako Badu, Barák, Samir či Teodorczyk.

Kromě absencí trápí Udinese především forma. Zebrám se vůbec nedaří dostat se do tempa a prohrávají prakticky každé druhé utkání. V deseti posledních zápasech prohrály Zebry už pětkrát, naposledy se jim nepovedlo utkání se Sampdorií Janov. V něm nevydržela především obrana, která dostala čtyři góly. Hlavní problémy má ale Udinese v útoku, protože zatím byl tým schopen vstřelit jen 17 gólů.

Mladý brankář Juan Musso k tomu prozradil: "Máme problémy hlavně v útoku, přitom máme kvalitní a zkušené hráče. Myslím, že nám chybí lepší komunikace, na čemž můžeme pracovat jako celek. Když se dostaneme do šance, často jsme pod tlakem a nevěříme si. Teď nás navíc čeká velmi ofenzivní soupeř, což Fiorentina naposledy ukázala proti AS. Budeme potřebovat naše skvělé fanoušky a možná ještě malý zázrak, abychom ji porazili," míní mladý Argentinec.
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Musso - Opoku, Troost-Ekong, Nuytinck - Stryger-Larsen, Behrami, Mandragora, Fofana, D'Alessandro - De Paul, Okaka
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Lafont - Laurini, Pezzella, Milenković, Biraghi - Veretout, Edimilson Fernandes, Gerson - Chiesa, Simeone, Muriel
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.94 - 3.31 - 2.13
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Janov CFC - US Sassuolo  (neděle 15:00)
Janov v minulém kole opět vyhrál a navíc se mu proti Sassuolu na domácí půdě dost daří. Hosté ze Sassuola naposledy konečně ukončili sérii pěti soutěžních zápasů bez výhry pro Grify nebudou snadným soupeřem.

Janov se stále snaží přizpůsobit nové realitě, ve které už nefunguje senzace letošního ročníku Serie A, střelec Krzysztof Piątek. V prvním zápase bez něj Janov nestačil na AC Milán, tedy právě tým, do něhož mladý Polák přestoupil. Vedení ale rychle našlo náhradu, kterou se stal mladík Tonny Sanabria. A jeho debut se mu opravdu povedl. Do zápasu s Empoli naskočil v 68. minutě a trvalo mu jen pět minut, než dal svou první branku v novém dresu!

Janov i díky tomu vyhrál nad toskánským soupeřem pohodlně 3:1 a mohl slavit postup na současnou 13. příčku. Na kontě má 23 bodů a nehodlá připustit, aby Sassuolo, jeho další soupeř, navýšilo svůj náskok. Už tak je mezi týmy rozdíl šesti bodů, což se Janovu samozřejmě vůbec nezamlouvá. Pro něj hraje to, že na Stadio Luigi Ferraris vyhrálo Sassuolo od roku 2014 zatím jen jednou.

Janovský celek se ale bude muset poprat s několika nepříjemnými absencemi, které trenéru Prandellimu dělají těžkou hlavu. Kvůli kartám se do zápasu podívá útočník Rolon a zraněných je taky dost. Patří mezi ně například hráči jako Favilli, Hiljemark, Mazzitelli, Sandro nebo nová posila v podobě záložníka Sturara.

Sassuolo je na tom v tomto ohledu trochu lépe, i když i Neroverdi postrádají několik pilířů své hry. Mezi ně se dá řadit Babacar, Magnanelli či Sensi. Chybí taky Marlon se Sernicolou. Trenér De Zerbi zřejmě proto dá šanci veteránovi Matrimu od první minuty.

Hostující Sassuolo v minulém kole dosáhlo dobrého výsledku, když nadělilo tři branky Cagliari. Díky tomu je na solidní jedenácté příčce a pošilhává po první desítce. Především ale Sassuolo díky tomuto výsledku ukončilo sérii pěti soutěžních zápasů, ve kterých nedokázalo vyhrát.
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Radu - Biraschi, Romero, Zukanović, Criscito - Lazović, Radovanović, Veloso, Bessa - Pandev, Kouamé
US Sassuolo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Lirola, G. Ferrari, Magnani, Rogerio - Duncan, Sensi, Bourabia - Berardi, Babacar, Djuričić
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.43 - 3.36 - 3.17
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Inter Milán - Bologna FC  (neděle 18:00)
Inter se pokusí zapomenout na hodně nepovedené pohárové utkání na domácí půdě. V neděli v podvečer přijede na San Siro Bologna, která se objevila v pásmu sestupu. Premiéru na její lavičce zažije trenér Siniša Mihajlović, k němuž fanoušci vzhlíží jako ke spasiteli.

Domácí celek zažil další z mnoha zklamání. V rámci Serie A zatím Nerazzurri necílí na první místo a převrat proti vládě Juventusu, ale hodně spoléhali na trofej z poháru Coppa Italia. Jenže skončili už ve čtvrtfinále. Po atraktivním a vyčerpávajícím utkání s Laziem sice zápas dotlačili až do penaltového rozstřelu, jenže v něm chybovali jedenkrát víc než soupeř. Šanci na trofej tak má Lazio a Inter místo toho musí spoléhat na záchranu sezony v lize.

Jenže ani v Serii A se mu zatím nedaří tak, jak by si ambiciózní vedení a nadšení fanoušci představovali. Tým trenéra Luciana Spallettiho nejprve zaváhal proti Sassuolu a v minulém kole si vedl ještě hůř. To ho totiž o všechny tři body obral Turín, jemuž k výhře stačila jediná přesná trefa a k tomu čisté konto. Nerazzurri opět prováhali šanci odskočit svým pronásledovatelům a upevnit si své postavení na třetí pozici.

V současné době se na ně pomalu dotahuje jejich městský rival, který má ztrátu pěti bodů. Inter má navíc několik zraněných hráčů a trenér Spalletti se musí obejít bez trojice De Vrij, Keita a Vršaljko. K tomu mu navíc nepomůže ani Matteo Politano, který se do zápasu nedostane kvůli kartám. Bologna je na tom obdobně. Ze zdravotních důvodů si nezahrají Džemaili a Sansone, zatímco karty nepustí do hry Helandera s Mattiellem.

Oba týmy toho spolu nahrál už spoustu a asi není překvapující, že jasným favoritem v těchto zápasech je Inter. Platí to zvláště na San Siru, protože hráčům Felsinei se povedlo vyloupit stadion soupeře jen dvakrát za posledních 18 let! A ani teď to nevypadá na nějaký přehnaný úspěch, protože Bologna strádá.

Zatím dokázala dát jen pouhých 16 branek. V posledních deseti utkáních se jí povedlo vyhrát jen jednou a ambiciózní projekt s trenérem Pippem Inzaghim na lavičce musel skončit. Felsinei dlí až na 17. pozici a na jejich kontě je za 21 zápasů jen 14 bodů! V minulém kole dostala Bologna na domácí půdě od Frosinone potupné čtyři branky.

Bylo proto logické, že se vedení rozhodlo ke změně. Odvolalo trenéra Inzaghiho a na jeho místo angažovalo mnohem zkušenějšího trenéra Sinišu Mihajloviće. Pro někdejšího kouče Sampdorie nebo Turína to bude pořádně ostrý test, k čemuž mu vedení sehnalo mnoho posil. Barvy Bologně budou nově hájit Lyanco, Soriano, Sansone nebo Edera.
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Handanovič - Ranocchia, Miranda, Škriniar - D'Ambrosio, Vecino, Brozović, João Mario, Asamoah - Icardi, Lautaro Martínez
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Skorupski - Calabresi, Danilo, Helander, Dijks - Poli, Pulgar, Soriano - Orsolini, Destro, Palacio
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.43 - 4.73 - 8.52
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AS Řím - AC Milán  (neděle 20:30)
Liga mistrů je v sázce v neděli večer, kdy se spolu utkají dva největší konkurenti v boji o čtvrtou příčku. Mírným favoritem klání odvěkých účastníků nejvyšší soutěže je AC Milán, který jede na nepřátelskou půdu do Věčného města.

Giallorossi versus Rossoneri. Souboj dvou velkých soupeřů, kteří v italské lize patří k předním týmům a pravidelně se snaží dostat do pohárů. Milánský celek to v historii dokázal mnohokrát a patří mezi skvosty italské kopané, byť se v posledních letech propadl do průměru. Římané mají každý rok ambice vyzvat Juventus o titul, ale často to vydrží jen do prvního vzájemného utkání.

Tým, který v minulém ročníku Ligy mistrů dokázal vyřadit slovutnou Barcelonu a skončit mezi čtyřmi nejlepšími týmy, se poslední dobou jen těžko dostává do tempa. Množství absencí ho pravidelně sráží stejně jako psychický tlak, pod kterým se římské AS při prvním náznaku problémů obvyklé skládá a prohrává.

Nejlépe to bylo vidět v lize, když AS hrálo s Bergamem. Po prvních 40 minutách sice Římané vedli o tři branky, jenže nakonec stejný počet dostali a ze zápasu fyzicky i psychicky brzy odešli. Stejný úděl je potkal v rámci Coppa Italia, kde nestačili na domácí Fiorentinu. Co víc, AS dostalo debakl v podobě sedmi branek a utkání nehorázným způsobem promrhalo. V další soutěži proto skončilo za ostudného pískotu vlastních fanoušků.

V podání domácího týmu je opět několik absencí. Mezi zraněné se počítají Cengiz Ünder, Juan Jesus nebo Diego Perotti, zatímco kvůli karetním trestům se do hry nepodívá dvojice záložníků Bryan Cristante a Steven Nzonzi. Což jsou pro Di Francesca velké potíže, neboť v záloze má k dispozici v podstatě jen Pellegriniho s mladíčkem Riccardim.

Milánští jsou na tom obdobně. Chybí jim Cristian Zapata, Giacomo Bonaventura, Mattia Caldara nebo Pepe Reina. Úplně nejlepší není ani kondice Bigliy, který by jakožto bývalý hráč Lazia samozřejmě utkání s AS nerad vynechal. Oba týmy se znají velmi dobře a hodně toho spolu už sehrály. Poslední dva zápasy ovládl AC Milán, i když je pravda, že za posledních 17 let vyhrál Milán v Římě jen pětkrát.

Teď se ale AC Milán veze na vlně dobrých výsledků. V minulém kole Serie A dokázal zastavit střelce Neapole, s níž si po bezbrankové remíze rozdělilo body. I proto zůstává na skvělé čtvrté příčce a na kontě má 35 bodů. Což je o bod víc než AS Řím, takže o motivaci obou stran je rozhodně postaráno.

Velkou senzaci si pak AC připsalo v rámci Coppa Italia. Tam na něj narazila opět Neapol a tentokrát se Rossoneri v útoku tolik neostýchali. Zčásti to bylo i proto, že na hrotu jejich ofenzívy figuroval polský kanonýr Krzysztof Piątek. Ten se postaral o obě branky AC Milán a Neapol na Rossoneri nestačila, takže se se soutěží loučí mnohem dřív, než asi očekávala.

Tento výsledek by mohl milánské hráče hodně nabudit. O tom je přesvědčen i Riccardo Trevisani, komentátor Sky Sport Italia. "Současný Milán se mi hodně zamlouvá. Na rozdíl od ostatních týmů hodně investoval v rámci lednového přestupového okna a jeho posily se představují ve skvělém světle. Především Piątek mě zaujal, protože je na něm vidět obrovská odvaha, chytrost a hlavně touha hrát za AC, což jsme u Gonzala Higuaína postrádal," dodává Trevisani.
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Olsen - Florenzi, Manolas, Fazio, Kolarov - De Rossi, Pellegrini - Kluivert, Zaniolo, El Shaarawy - Džeko
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Donnarumma - Calabria, Musacchio, Romagnoli, Rodríguez - Kessié, Bakayoko, Paquetà - Suso, Piątek, Çalhanoğlu
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.27 - 3.46 - 3.39
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Empoli FC - Chievo Verona  (sobota 15:00)
Empoli vyhrálo naposledy začátkem prosince a od té doby se jeho výsledky zhoršily. Teď domácí cítí šanci, protože za podpory fanoušků na Stadio Carlo Castellani vyzvou Chievo. A veronskému týmu se v Toskánsku moc nedaří.

Empoli prožilo poměrně dobrý listopad a zdálo se, že bude rychle stoupat tabulkou Serie A. V poslední době se mu ale znovu přestalo dařit a jeho forma má sestupnou tendenci. Toskánský tým nevyhrál už v šesti zápasech a rovnou pět z nich prohrál. Ani herně to není žádná sláva a trenér Beppe Iachini má spolu se svým týmem co zlepšovat.

Sám to dobře ví. "Znova jsme se vrátili na začátek a naše hra postrádá prakticky cokoli, co jsme se snažili natrénovat v uplynulých týdnech. Hrajeme znovu bez energie a bez odvahy. Jakmile se nám v zápase nedaří, máme tendenci se rychle vzdát. Na tom musíme pracovat. Už jednou jsme se z podobné situace dostali, tak věřím, že si poradíme i teď," míní zkušený trenér.

Nebude to ale mít úplně jednoduché, protože několik hráčů nemůže postavit. Týká se to například Capezziho, La Guminy, Maietty nebo Polvaniho. Ani Chievo nepřijede kompletní. Jen tribuna zbude na Cacciatoreho, Obiho, Seculina a Tomoviće.

Empoli v minulém kole nestačilo na skvěle hrající Janov, od něhož dostalo tři branky. Především v obraně se mu vůbec nedařilo a místy vypadala jeho defenzivní činnost spíš chaoticky. Bude ale sázet na to, že Chievo si z jeho stadionu odvezlo body od roku 2002 jen ve dvou případech.

Ani Mussi Volanti na tom aktuálně s formou nejsou úplně dobře, což ještě zvýrazňuje jejich mizerné umístění. Veronský celek se stále pohybuje na poslední příčce a zatím se nezdá, že by se z ní brzy měl dostat. Chievo v minulém kole předvedlo skvělou show a dalo Fiorentině dokonce tři branky, ale ani to na body nestačilo. Oslabená Viola totiž strhla v samém závěru výhru na svou stranu. Povede si Chievo s dalším toskánským soupeřem lépe?
Empoli FC - pravděpodobná sestava:
Provedel - Veseli, Silvestre, Rasmussen - Di Lorenzo, Krunić, Bennacer, Traoré, Pasqual - Farías, Caputo
Chievo Verona - pravděpodobná sestava:
Sorrentino - Depaoli, Rossettini, Barba, Jaroszyński - Leris, N. Rigoni, Hetemaj - Giaccherini - Pellissier, Stepiński
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.99 - 3.60 - 4.09
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SSC Neapol - UC Sampdoria  (sobota 18:00)
Neapol má za sebou nepovedené pohárové utkání a šanci na nápravu dojmu dostane k dispozici už v sobotu odpoledne. Na stadionu San Paolo ho totiž vyzve Sampdoria Janov. A Blucerchiati pod Vesuvem moc dobré výsledky nemívají.

Neapol si nevede špatně, i když asi i její hráči tuší, že překonat letošní Juventus bude ještě těžší než loni. Přesto do první ligy investovala hodně energie a nehodlá se vzdávat předčasně. Navíc možná bude muset odrážet útoky třetího Interu Milán a na vzestupu je i AC. Dalším z cílů neapolského klubu byl Coppa Italia. V něm se ale zrodilo hodně velké překvapení.

Proti AC Milán nastoupila Neapol v podstatě v "plné polní", ale na hřišti to vidět nebylo. Partenopei nedokázali vzadu udržet nulu a hned dvakrát inkasovali od debutujícího Poláka Krzysztofa Piąteka. V útoku Neapol naopak nekombinovala tak přesně a často v přechodové fázi ztrácela míče. Zkrátka působila roztěkaným a nesoustředěným dojmem, což ji nakonec stálo postup. S Coppa Italia se tedy Partenopei museli rozloučit, což je velké zklamání pro fanoušky.

A cítí to i hráči samotní. Obránce Kevin Malcuit, který nastoupil v základní sestavě, zmínil: "Hodně nás všechny mrzí výsledek a to, že už v poháru pokračovat nebudeme. Nedokázali jsme si vytvořit takový tlak jako obvykle a zejména v obraně jsme dělali hloupé chyby. Teď se ale můžeme naplno soustředit jen na ligovou scénu. Sampdoria nebude snadným soupeřem, takže musíme podat mnohem lepší výkon než v úterý," uvědomuje si hráč.

Neapol nebude kompletní, protože trenér Carlo Ancelotti postrádá zraněného Chirichese a především vykartovaného Fabiána Ruíze. Mladý Španěl se postupně stal velkou oporou záložní řady, ale v minulém kole se nechal vyloučit. Neapol pak bez něj nedokázala porazit AC Milán a mezi oběma týmy se body dělily.

To Sampdoria si v minulém kole vedla mnohem lépe a velký podíl na tom měl nestárnoucí snajpr Fabio Quagliarella. Ten úspěšně proměnil dvě penalty a nad Udinese Sampdoria i díky němu vyhrála pohodlně 4:0. Quagliarella se trefil už v jedenáctém utkání po sobě a pokud se mu to povede i nyní, překoná historický rekord. Zatím se "jen" vyrovnal Gabrielu Batistutovi.

Zkušený hráč táhne Sampdorii za poháry a zatím se mu to daří. Doria sídlí na skvělém šestém místě, přičemž na pátý AS Řím ztrácí jen jeden bod. Dva body ji dělí dokonce od Ligy mistrů! Znepokojivá je ale její forma pod Vesuvem, odkud si za posledních dvanáct let nepřivezla tři body ani jednou. Další výlet pod Vesuv se nebude týkat Praeta, Barreta, Caprariho a Saly.
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Ospina - Malcuit, Albiol, Koulibaly, Mario Rui - Callejón, Hamšík, Allan, Zieliński - Milik, Insigne
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Audero - Bereszyński, Andersen, Colley, Murru - Ekdal, Vieira, Linetty - Ramírez - Defrel, Quagliarella
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.31 - 5.63 - 11.30
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Juventus FC - Parma Calcio  (sobota 20:30)
Juventus nezvládl pohárové utkání a v lize bude chtít ukázat lepší výkon. Má k tomu takřka ideálního soupeře, protože Parma v poslední době vykazuje hodně nevyrovnané výkony. Ducali už ale obrali nejednoho favorita.

Turínský Juventus má za sebou hodně nepovedený zápas v Coppa Italia. To je soutěž, kterou sice Juve nebere tak vážně jako třeba Ligu mistrů, ale i díky nedávným úspěchům v ní byl favoritem. Jenže skončil mnohem dřív, než asi plánoval. Do cesty se mu postavila Atalanta Bergamo v čele se střelcem Duvánem Zapatou, který se trefil dvakrát. K tomu se jednou prosadil i obránce Timothy Castagne, takže Juventus se musel loučit po skóre 3:0 pro La Dea.

Co nejdřív chce proto revanš. V Serii A je to samozřejmě jiná, tam se Staré dámě daří. Za posledních deset utkání Juventus nebral tři body jen jednou (shodou okolností remizoval právě s Atalantou Bergamo), jinak byl vždy úspěšný. I díky této sérii si na čele ligové tabulky vybudoval solidní náskok 11 bodů na druhou Neapol.

Juventus ještě ani jednou neprohrál a v lize má kromě nejlepší obrany i druhý nejlepší útok. Zaznamenal jen 12 inkasovaných branek, což je skvělá vizitka. Jednu z nich mu v minulém kole dalo Lazio, ale ani to Juventus nezastavilo v cestě za třemi body.

Parma jela naposledy v první lize do Turína v roce 2014 a dobře si to pamatuje, protože dostala sedm gólů. Úvod letošní sezony se jí ale vydařil a delší dobu se držela poměrně blízko evropským pohárům. Přelom roku 2018 a první měsíc nového roku se jí ale už tak nevyvedl a připisuje si jedno zklamání za druhým. Jejím největším problémem je neschopnost navázat na dobrý výsledek a nestabilita výkonů.

V deseti posledních kolech Parma vyhrála čtyřikrát a stejný počet zápasů pro ni skončil porážkou. V minulém kole to vypadalo nadějně, protože doma vedla nad SPALem už o dvě branky, ale v posledních dvaceti minutách se naprosto sesypala. Výsledkem nepozornosti a nekvality byly tři branky SPALu a dokonalý obrat na 3:2!

I proto je Parma nyní až na dvanácté příčce a na svém kontě má 28 bodů. Trenér D‘Aversa se bude muset obejít bez několika hráčů, mezi které patří zranění Grassi, Rigoni, Sierralta nebo Štulac.

Ani Juventus nebude kompletní a jeho největší problémy spočívají v obraně. Massimiliano Allegri má na seznamu zraněných opory jako Barzagli, Bonucci, Cuadrado a Chiellini. Obzvláště se mu tedy hodí navrátilec Martin Cáceres, kterého klub právě kvůli zraněným stoperům přivedl. Dobrou zprávou pro Allegriho je návrat dvojice Khedira a Mandžukić, kteří se po zranění dali dohromady a jsou na zápas připraveni.
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Perin - Cancelo, Cáceres, Rugani, Alex Sandro - Bentancur, Pjanić, Matuidi - Douglas Costa, Dybala, Ronaldo
Parma Calcio - pravděpodobná sestava:
Sepe - Iacoponi, Bruno Alves, Bastoni, Gagliolo - Barillà, Scozzarella, Kucka - Biabiany, Inglese, Gervinho
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.18 - 8.04 - 18.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Juventus FC21192043:1259
2.SSC Neapol21153339:1848
3.Inter Milán21124531:1540
4.AC Milán2198428:2035
5.AS Řím2197540:2934
6.UC Sampdoria2196639:2633
7.Atalanta Bergamo2195747:3032
8.SS Lazio2195730:2532
9.ACF Fiorentina2179532:2430
10.Turín FC2179527:2230
11.US Sassuolo2178633:3229
12.Parma Calcio2184921:2728
13.Janov CFC21651028:3823
14.SPAL 201321561019:3021
 Cagliari Calcio2149819:3021
16.Udinese Calcio21461117:2918
17.Empoli FC21451225:4217
18.Bologna FC21281116:3414
19.Frosinone Calcio21271216:4213
20.Chievo Verona21181217:428
Bodové odečty
Chievo Verona-3podvody v účetnictví

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (345)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele