22. kolo
03.02.2019 20:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Šlágr o čtvrté místo přinesl remízu 1:1

Přímý souboj o čtvrté místo skončil na Stadio Olimpico v Římě remízou 1:1, což znamená, že klíčová pozice zaručující Ligu mistrů je nadále v držení AC Milán. Hosté z města módy se v prvním poločase ujali vedení, když se znovu trefil Krzysztof Piatek, ale hned po obrátce zařídil dělbu bodů mladík Nicoló Zaniolo.

Nebylo to špatné utkání. Šlágr mezi Římem a Milánem měl co nabídnout a diváci si rozhodně přišli na své. Krom toho na Stadio Olimpico panovala skvělá atmosféra, ještě umocněná tím, že v sázce bylo čtvrté místo.

AS Řím úvod utkání kontroloval a navrch přidal několik nebezpečných situací, které musel krotit Donnarumma. V 17. minutě si potáhl balón k vápnu Džeko a jedovatou střelou protáhl milánského brankáře. AC zatím spíše vyčkávalo, nikam dopředu se nehrnulo a přesto se ujalo vedení. Paquetá vybojoval u rohového praporku balón na Pellegrinim a přesnou střílenou přihrávkou našel nohu Krzysztofa Piateka. "Pistolero" střelecky navázal na úspěšné představení z poháru proti Neapoli a poprvé se v milánském dresu prosadil i v Serii A. Milánští získali vstřeleným gólem pevnou půdu pod nohama a Řím najednou nevěděl, kudy kam. Až závěr poločasu mohl přinést vyrovnání, Patrik Schick velice dobře hlavičkoval, ale výtečný zákrok předvedl Donnarumma, jenž pak ještě zlikvidoval i Džekovu dorážku. Milán mohl svému brankáři děkovat, protože především díky němu držel na svém kontě nulu v kolonce inkasovaných gólů. Římské publikum domácí fotbalisty při odchodu do šaten vypískalo a kouč Eusebio Di Francesco měl o přestávce svým svěřencům co říci.

Každopádně Řím neskládal zbraně a hned po obrátce přichystal odpověď. Po centru z pravé strany nastal ve vápně Rossoneri dokonalý chaos, který v jednu chvíli mohl vyústit ve vlastní branku, nebýt dalšího skvělého zákroku Donnarummy, nicméně z bezprostřední blízkosti se dostal k dorážce Nicólo Zaniolo a nekompromisně napálil balón do sítě - 1:1. Hned z kraje druhého poločasu se tedy začínalo odznovu.

Velké vzrušení přinesl okamžik v 53. minutě, kdy byl Kolarovem ve vápně povalen Suso a hosté se vehementně dožadovali pokutového kopu a to natolik, že protestující Paquetá uviděl za řeči žlutou kartu. Sudí každopádně penaltu neodpískal, takže se mohlo pokračovat.

Ještě jednou musíme zmínit, že výborné utkání odchytal Gigi Donnarumma. Brankář AC zlikvidoval v 71. minutě další nebezpečnou hlavičku Džeka a o několik minut později měl i velké štěstí, když Pellegriniho tečovaná střela skončila na tyči! I Milán mohl rozhodnout, střídající Diego Laxalt se uvnitř vápna uvolnil a přízemní střelou donutil k zákroku Olsena. Až do závěrečného hvizdu bylo utkání napínavé, avšak žádného vítěze nepoznalo.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (4)

Přidat komentář
milanista9

Piatek mi přišel tou svojí arogantností jako Ibra. Tip 2:3

Reagovat
smazaný uživatel

Bolo by super bodovať naplno a odskočiť tak prenasledovateľom o LM. FORZA AC!

Reagovat
smazaný uživatel

3:4

Reagovat
smazaný uživatel

Paqueta a Piatek

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele