Primera Division - souhrn 31. kola

09.04.2011, 19:52, aktualizováno 11.04.2011, 22:57
Komentáře a souhrny
Zaragoza si připsala hodně cenné vítězství nad Getafe, které může být rozhodující v závěrečném zúčtování, kdy půjde o sestup. Nicméně i nadále jsou obě mužstva v bojích o udržení vážně namočena a ve zbývajících zápasech potřebují získat co nejvíce bodů...

Real Zaragoza - Getafe CF 2:1

11.04.2011 21:00

Góly: 14. Leonardo Ponzio, 35. Nicolás Bertolo - 45. Javier Casquero

V dohrávce 31. kola dokázala domácí Zaragoza porazit 2:1 trápící se Getafe a vytvořila si tak již tříbodový náskok na zónu sestupu. Během úvodních třiceti pěti minut zápas rozhodli Leonardo Ponzio a Nicolás Bertolo, když dokázali překonat brankáře Ustariho. Zaragoza sice ještě dostala gól do šatny od Francisca Casquera, ale výhru již uhájila a po dvouzápasové odmlce tak může znovu slavit zisk tří bodů.

Svěřenci trenéra Michela posbírali od ledna pouhých 8 bodů z 45 možných, a tak se jejich původní ambice obsadit příčku, která by zajišťovala evropské soutěže, dramaticky změnila v boj o přežití. Getafe se totiž po sérii mizerných výsledků propadlo až do spodních částí tabulky. V zápase proti Zaragoze, která se také snaží udržet v La Lize, tak chtěli konečně vyhrát a zaznamenat obrat k lepšímu. Jenže to se madridským hráčům ani tentokrát nepovedlo.

Zaragoza sice prohrála tři ze svých posledních čtyř zápasů, ale na druhou stranu dokázala v nedávné době na domácím hřišti porazit Athletic Bilbao i Valencii, a tak si hráči věřili, že i v pondělním zápasem mohou získat všechny tři body.

Do první šance zápasu se dostal Ikechukwe Uche, ale ten vypálil mimo bránu, a tak se naskytla příležitost otevřít skóre zápasu jinému domácímu hráči. Ve 14. minutě totiž Leonardo Ponzio na polovině hřiště ukořistil míč,nikým neatakovaný postupoval vpřed, a pak se Argetinec odhodlal ke střele z dálky, na kterou sice Ustari dosáhl, ale nedokázal ji vyrazit mimo svoji bránu.

Lépe si madridský brankář vedl o 6 minut později, kdy zneškodnil dobrou příležitost Bertola, ten se ale ve 34. minutě přeci jen gólu dočkal. Getafe ztratilo míč na polovině Zaragozy a ta využila nezformované obrany soupeře, když se po rychlém brejku dostal k míči Uchemu, který ho dále poslal před bránu na neobsazeného Argentince, který již neměl problém úspěšně zakončit celou rychlou akci.

Pro Getafe se tak zápas začal vyvíjet velice špatně, ale hosté nakonec dokázali ještě v prvním poločase snížit a vykřesat tak naději na bodový zisk. Hlavičku Adriana Colungy nedokázal odvrátit ani jeden ze stoperů domácích, a tak se míč dostal až ke Casquerovi, který ho zblízka neměl problém uklidit do sítě.

V druhém poločase se Getafe snažilo o vyrovnání, ale jedinou vážnější šancí byla střela Casquera, kterou brankář Antonio Doblas dokázal vyrazit na rohový kop. Byla to spíše Zaragoza, která měla více šancí, ale ani jednu nedokázala využít, a tak zápas skončil 2:1 pro domácí.

Více informací k zápasu

Valencia CF - Villarreal CF 5:0

10.04.2011 21:00

Góly: 14. Roberto Soldado, 56. Juan Mata, 62. Éver Banega, 73. Juan Mata, 75. Roberto Soldado

Ve 31. kole La Ligy se zrodil velice překvapivý výsledek, když Valencie rozstřílela na svém stadionu Mestalle 5:0 Villarreal. Z gólů se mohl radovat dvakrát Soldado a Mata, trefil se také Argentinec Banega. Domácí tak vyhráli druhý zápas v řadě a právě na čtvrtý Villarreal již mají na třetí příčce šestibodový náskok.

Na zápas mezi třetím a čtvrtým celkem byl natěšený nejeden fanoušek španělského fotbalu, ale předzápasové bujaré veselí na Mestalle bylo nakrátko přerušenou minutou ticha, která byla držena na uctění památky zesnulému otci valencijské brankářské jedničky Vicenteho Guaity. Ten zůstal pro tento zápas seděl na lavičce náhradníku, jeho místo mezi tyčemi zaujal náhradník César.

A jako by hráči Valencie chtěli uctít památku i vítězstvím nad Žlutou ponorkou, Roberto Soldado otevřel ve 14. minutě skóre, když po skvělé přihrávce obránce Miguela obstřelil Diega Lopeze a trefil přesně levý dolní růžek brány. A o tři minuty později už mohli domácí vést 2:0. Po rohu hlavičkoval Marius Stankevicius a už už se zdálo, že míč zapadne do sítě, jenže obránce Joan Capdevila nakonec dokázal zastoupit brankáře Diega Lopeze a zachránil svůj tým před druhým inkasováním.

Villarreal byl po celý první poločas horším týmem, ale před koncem prvního poločasu se mu přeci jen málem podařilo vyrovnat. Nejprve se musel César vytáhnout proti střele Nilmara, následně musel po přímém kopu Valera vyrážet míč nad břevno.

V druhém poločasu však již Valencie Villarreal zcela vymazala z trávníku. Nejprve se v 56. minutě po vydařené týmové kombinaci trefil španělský reprezentant Juan Manuel Mata, a sotva fanoušci na tribunách dojásali, už mohli začít oslavovat znovu. Uběhlo totiž necelých šest minut a na 3:0 zvyšoval Ever Banega, který si už u druhého gólu připsal asistenci. Pablo Hernandez se na pravé straně dokázal nádherně individuálně uvolnit, vběhl do pokutového území a předložil přesnou přihrávku argentinskému reprezentantovi, který již neměl moc potíží s uklizením míče do soupeřovy brány.

Ale ani tím valencijský koncert nekončil. V 73. minutě Jérémy Mathieu dlouhou přihrávkou našel neobsazeného Soldada, který míč posunul na Pabla Hernandeze, a tan tváří v tvář vyběhnutému Lopezovi nezpanikařil a poslal míč ještě doprava před bránu, kde se ho chopil Mata a dorazil jej do prázdné svatyně.

A aby těch gólů nebylo málo,tak o dvě minuty později vstřelil svůj druhý gól zápasu také Soldado. Útočník, který v minulém zápase zaznamenal dokonce čtyři góly, se objevil sám před Lopezem a neváhal se ho přehodit elegantním lobem, který se přesně snesl za brankovou čáru.

Valencie tak zcela zaslouženě získala tři body a čtvrtému Villarrealu odskočila již na šestibodový rozdíl. Do konce sezóny zbývá odehrát 7 zápasů,a tak je pravděpodobné, že Valencie svůj náskok již uhájí, a splní tak svůj cíl, a to obsazení 3. příčky, která zajišťuje Ligu mistrů.

Více informací k zápasu

Atlético Madrid - Real Sociedad 3:0

10.04.2011 19:00

Góly: 12. Filipe Luís, 45. Mario Suárez, 79. Sergio Agüero

Veledůležité utkání dokázalo v rámci 31. kola španělské ligy zvládnout domácí Atlético Madrid, které na stadionu Vicente Calderóna přivítalo nepříjemného soupeře ze San Sebastian. Po jasném průběhu dokázali domácí zvítězit 3:0 a v tabulce si tak udrželi sedmou pozici a stále mají šanci bojovat o páté místo, na které nyní ztrácí bod.

Real Sociedad se v polovině soutěže nacházel dokonce v nejlepší osmičce La Ligy, ale v posledních zápasech šla jeho forma dolů a po porážce od Atlética Madrid se propadlo až na třináctou pozici. Na záchranu má nyní náskok pěti bodů. V závěrečných kolech tak rozhodně nebude mít jednoduchou situaci.

Utkání se od samého začátku vyvíjelo lépe pro Atlético v sestavě s Tomášem Ujfalušim. Už ve 12. minutě Filipe přebral míč od Costy a otevřel skóre utkání - 1:0. Po tomto gólu se hra trochu uklidnila, ale Atlético mělo nadále navrch. O pár minut později se uvedl povedenou ranou José Antonio Reyes, ale gólman Bravo byl na svém místě.

Hosté hrozili spíše střelami z dálky. Jednou z nich se prezentoval Daniel Estrada, ale neměla potřebné parametry. Ve 37. minutě mohli jít domácí do dvoubrankového vedení. Na hranici pokutového území se uvolnil Kun Aguero a ranou k tyči pořádně protáhl Brava, který jeho střelu skvěle vytěsnil na roh.

Ve 45. minutě už však gólman Sociedadu druhému gólu ve své síti zabránit nedokázal. Reyes se na levé straně pokutového území parádně uvolnil přes dva protihráče a poslal před branku bezchybnou přihrávku na volného Suaréze, který neměl problém zasunout balón do odkryté branky a zvýšit na 2:0. Domácí se tak před odchodem do kabin uklidnili druhým vstřeleným gólem.

I ve druhém dějství byl nejaktivnějším hráčem domácích argentinský štírek Aguero, ale stále se mu nedařilo vstřelit gól. V 59. minutě se snažil obstřelit gólmana hostí, ale jeho pokus pouze líznul tyč. Jediná vážnější příležitost Sociedadu ve druhé půli se odehrála v 65. minutě, kdy si na rohový kop naskočil Ion Ansotegi a pořádně vystrašil domácí obranu.

Aguero e dočkal v 78. minutě. Hosté zahráli nepřesně rohový kop a dostali tak domácí do rychlého protiútoku. Ten vedl Tiago a parádní kolmicí našel Aguera, který už tentokrát neměl problém poslat balón po zemi podél padajícího Brava - 3:0. V závěru utkání měl ještě jednu zajímavou příležitost Diego Forlán, ale jeho pokus se mezi tři tyče nevešel a zápas skončil vítězstvím Atlética 3:0.

Více informací k zápasu

Racing Santander - Levante UD 1:1

10.04.2011 17:00

Góly: 32. Nano (vl.) - 90. Rafa Jorda

Ve 31. kole La Ligy remizoval domácí Racing Santander s Levantem 1:1. O branky se přesto postarali pouze valencijští hráči, neboť kromě gólu Ruize Jordy si vstřelil vlastní gól také Victoriano Nano. Bodový rozdíl mezi těmito týmy ze středu tabulky tak zůstává neměnný.

Levante prožívá v druhé půli sezóny skvělé období. Vyhrává jeden zápas za druhým a lepší statistiku má už jen Barcelona a Real Madrid. Hráči z posledních 10 zápasů prohráli pouze jednou,a to 0:2 s Realem Madrid, a tak se očekávalo, že si odvezou tři body i ze zápasu se Santanderem.

Byl to ale Racing, který se jako první dostal do vážnější šance. V 9. minutě se k zakončení totiž dostal dobře hrající Giovani Dos Santos, ale jeho střela nakonec minula cíl. Jenže poté se již iniciativy chopili hosté. Cristian Stuaci byl blízko gólu po povedené hlavičce, Rubén Suarez jen o kousek minul bránu po střele z přímého kopu a Valdo v další příležitosti vypálil nad břevno.

A minutu po Valdově šanci se hosté gólu konečně dočkali. Bohužel pro ně si však vsítili vlastní gól. Hlavička Victoriana Nana z 32. minuty byla nasměrována špatným směrem, a domácí se tak dostali dovedení, aniž by se museli starat o přesné zakončení.

Hosté se s tímto nešťastným skórem nechtěli smířit, a tak začali hrát ještě ofenzivněji, ale ani Giovani, Pablo Pinillos či Pedro Munitis nedokázali své obrovské šance přetavit ve vyrovnávací gól. Teprve v 90. minutě se hráči klubu s netopýrem ve znaku dočkali. Domácímu Marcu Torrejónovi se nepodařilo odkopnout míč z pokutového území, čehož využil Ruiz Rafa Jorda, který propálil brankáře Toňa, a zajistil tak svému týmu alespoň bod.

Více informací k zápasu

Málaga CF - Deportivo La Coruña 0:0

10.04.2011 17:00

Góly: -

Malaga a La Coruňa se rozešly smírně, přičemž bezbranková remíza neuspokojila ani jeden tým. Domácí zůstali v pásmu sestupu, Deportivo na ně má náskok pěti bodů. Utkání mnoho krásy nenabídlo. Hráče Malagy může mrzet, že nevyužili početní výhody poté, co byl v závěru první půle vyloučen obránce Laure.

Domácí začali o něco aktivněji, přesto se dlouho nemohli přes pozornou obranu soupeře dostat k nebezpečné střele. Ta přišla až po pětadvaceti minutách z kopačky Gameze. O chvíli později ho napodobil Duda a a donutil brankáře Aranzubiu k dobrému zákroku.

V závěru poločasu sílil tlak Malagy, hodně vidět byla dvojice Duda, Rondon, která zdařile kombinovala. Druhý jmenovaný se ocitl ve dvou solidních příležitostech, nedokázal ale míč ani jednou usměrnit mezi tři tyče. Jediné, co z tlaku domácí získali, byly dve žluté karty, a tedy vyloučení Laureho.

Málaga ke své smůle nedokázala navázat na povedený závěr první půle a po přestávce se trápila. Deportivo se soustředilo na obranu a občas zahrozilo, ani domácí se ale nezmohli na víc než na střeky z větší dálky, které pro brankáře neznamenaly nebezpečí. Utkání tak skončilo bez branek.

Více informací k zápasu

Hércules CF - Espanyol Barcelona 0:0

10.04.2011 17:00

Góly: -

Ve 31. kole La Ligy se zrodila remíza 0:0 mezi týmy Herculu a Espanyolu Barcelony. Hercules tak prošvihl svoji šanci dostat se ze sestupové příčky a Espanyol nedokázal vyhrát ani třetí zápas v řadě, a komplikuje si tak svůj návrat mezi šest nejlepších celků ligy.

Tým z Alicante minule vyhrál pod novým trenérem Miroslavem Djukičem zápas s Realem Sociedadem 3:1, a tak fanoušci doufali, že se podobný kousek podaří i v nedělním zápase s Espanyolem, který prohrál osm ze svých deseti posledních zápasů. Ten chtěl utkání využít k tomu, aby se konečně probudil z letargie, a ziskem tří bodů se zase dostal na příčky, které zajišťují Evropskou ligu.

V prvním poločase si oba týmy vytvořili několik šancí, a bylo tak vidět, že domácí i hosté chtějí ukořistit důležité tři body. Domácí útočník Javier Portillo mohl zpytovat své svědomí, když nedal gól ani z jedné ze svých dvou velkých šancí. Na druhé straně brankář Calatayud skvěle vychytal Osvalda. Ten si nakonec na argentinském brankáři přeci jen smlsnul, když ho po dobrém zpracování přehodil elegantním lobem. Gólale nebyl uznán z důvodu kontroverzního ofsajdu. I přes snahu hráčů na obou stranách se tak fanoušci v první pětačtyřicetiminutovce regulérního gólu nedočkali.

I druhý poločas byl ze začátku velmi vyrovnaný, teprve v poslední půlhodinovce se do velkého tlaku propracoval Hercules. Do první výrazné šance se dostal Royston Drenthe, Nizozemec, který je v Herculu na hostování z Realu Madrid, ale jeho střela byla ztečována mimo bránu. Poté se o otevření skóre pokoušel Thiago Gomez, ale jeho nepříliš razantní střela mířila mimo tyče. V 66. minutě se pak v největší šanci zápasu ocitl Paraguayský útočník Nelson Haego Valdez, jehož hlavičku zastavila až tyč. I Espanyol si v úplném konci zápasu dokázal vytvořit větší příležitost, a to když Luis García dobrou přihrávkou vybídl k zakončení Osvalda, který znovu ztroskotal na Calatayudovi.

Zápas tak skončil bezgólovou remízou, čímž Espanyol promeškal dobrou šanci vrátit se na příčky, které okupoval po většinu sezóny. Hercules díky bodu sice vyrovnal sedmnáctou Zaragozu, ale kvůli horšímu skóre stále zůstává na osmnácté, tedy sestupové příčce, přičemž Zaragoza má navíc ještě zápas k dobru.

Více informací k zápasu

Sporting Gijón - CA Osasuna 1:0

10.04.2011 17:00

Góly: 60. David Barral

Gijón vyhrál velmi důležité střetnutí nad konkurenční Osasunou a oddálil se příčkám zaručující pád do druhé ligy, naopak se přiblížil horní polovině tabulky a ve vyrovnané soutěži má rozhodně ještě možnost vylepšit svou jedenáctou pozici. Naopak hostující celek klesl v tabulce na čtrnácté místo s pětatřiceti body a od sestupu je vzdálen pět bodů, musí se proto v dalších kolech ještě hodně bát.

Oba celky měly před vzájemným duelem stejný počet bodů a čekalo se vskutku opatrné střetnutí s minimem branek. Což se nakonec vyplnilo. Domácí zvítězili brankou ze 66. minuty a příliš útočných akcí k vidění nebylo. Přitom ještě před několika koly byl domácí výběr odsouzen k pádu o patro níže, v posledních pěti kolech ale vyválčil neuvěřitelných třináct bodů a situace se proto mávnutím kouzelného proutku náhle změnila.

V úvodu prvního poločasu navštívili domácí nebezpečně gólmana Richarda dvakrát, nicméně ani Miguel De Las Cuevas, ani David Barral úspěšní nebyli. Hosté se poprvé ukázali až těsně před přestávkou, kdy to zkoušel Miguel Flano, jenže mířil vedle. To v podstatě byla největší ofenzivní možnost hostů v první půli. Jenže obrana nemůže být vždy stoprocentní a v polovině druhého dějství se dopustila klíčové chyby.

Hříšníkem se stal Manuel Lolo. Ten se snažil poslat zpětnou přihrávku svému brankáři Ricardovi, jenže nahrál přímo na nohu Barralovi a ten stačil prostrčit balón pod tělem bezmocného brankáře. Osasuna se sice v dalším průběhu snažila tlačit do útoku, jenže vázla finální fáze. Za zmínku snad stojí pouze nepřesný hlavičkový pokus Javada Nekounama. K vyrovnání měli hosté opravdu hodně daleko.

Více informací k zápasu

RCD Mallorca - Sevilla FC 2:2

09.04.2011 22:00

Góly: 16. Akihiro Ienaga, 43. Jonathan de Guzmán - 31. Álvaro Negredo (pen.), 68. Ivan Rakitić

Mallorca v krásném utkání remizovala se Sevillou 2:2, tento výsledek však s ohledem na tabulku moc nemění, domácí zůstávají devátí, Sevilla se posunula minimálně do zítra před Athletic na pátou příčku.

Domácí se dostali do vedení již v šestnácté minutě, kdy De Guzman rozehrál na levou stranu na Gonzala Castra, který se, ač v šanci, neunáhlil, nacentroval přesně na hlavu Ienagy, pro kterého již nebyl problém vstřelit svůj první gól v Primera Division.

Ve dvacáté sedmé minutě se situace opakovala, po ose De Guzman-Castro se míč dostal tentokrát k Nsueovi, který však netrefil ideálně a minul. Hosté z Andalusie se do první velké šance dostali přesně po půlhodině hry, kdy si na Caceresův perfektní pas za obranu naběhl Negredo a byl v pokutovém území sražen, následnou penaltu pak sám proměnil.

Hned o tři minuty později mohli jít domácí znovu do vedení, Nsue ovšem sám před brankářem Varasem špatně zpracoval. Dvě minuty před přestávkou se již Mallorca radovali, z nějakých pětadvaceti metrů napřáhl Jonathan De Guzman a jeho přízemní rána zapadla přesně k levé tyči Varasovy brány.

Hosté však vyrovnali i podruhé, Perottiho prudký centr z pravé strany vyboxoval Aouate jen k Rakitičovi, který neměl problém doklepnout míč do opuštěné branky a určil tak konečný stav na 2:2.

Více informací k zápasu

FC Barcelona - UD Almería 3:1

09.04.2011 20:00

Góly: 52. Lionel Messi (pen.), 64. Thiago Alcântara, 90. Lionel Messi - 49. Corona

Barcelona herně nepřesvědčila, i tak si ale v souboji s poslední Almeríou připsala důležité tři body a nedovolila tak Realu vykřesat naději. Hvězdou utkání se stal Lionel Messi, který vstřelil dvě branky a měl největší zásluhu na výhře. Odpoutal se tak od Cristiana Ronalda z Realu v tabulce střelců Prima Division, Messi má na svém kontě devětadvacet branek.

Na úvod by bylo neslušné nepochválil hostující tým za fantastický výkon po celý průběh zápasu, Almería perfektně bránila a vyrážela do nebezpečných rychlých protiútoků. Nepodařilo se mnoha týmům za poslední dobu držet v poločase bezgólovou remízu a pak se dokonce dostat do vedení, Almería si za poctivý výkon porážku zřejmě nezasloužila.

První šanci zápasu měl až v jedenadvacáté minutě mladíček Thiago, s jeho ranou si však poradil Diego Alves. Jen do jedné šance pustili hosté v první půli Lea Messiho, Diego Alves však své obránce zastoupil a perfektně zasáhl.

Pořádný fotbal se na Nou Campu začal hrát až po přestávce, hned čtyři minuty po pauze se do velké příležitosti dostal Villa, trefil však pouze tyč hostující branky. A hned z protiútoku udeřila Almería, Piatti milimetrovou přihrávkou našel Coronu a ten střelou z první překonal Pinta. Vedení hostů ovšem trvalo jen tři minuty, pak si na dlouhý pas Iniesty naběhl Villa, po zákroku Diega Alvese byla nařízena penalta a tu pak s přehledem proměnil Messi, když poslal Alvese na druhou stanu, než kam šel míč.

Villa se pak dostal tváří v tvář Alvesovi znovu, ale nedal. V šedesáté čtvrté minutě odcentroval od rohového praporku Messi, na jeho centr si bravurně naskočil záložník Thiago Alcantara a nechytatelnou hlavičkou strhl vedení na stranu Blaugranas. Definitivně rozhodl až v nastaveném čase Messi, který si naběhl na obranný odkop Piqueho, využil chyby Silvy a přehodil Alvese.

Více informací k zápasu

Athletic Bilbao - Real Madrid 0:3

09.04.2011 18:00

Góly: 14. Kaká (pen.), 54. Kaká (pen.), 70. Cristiano Ronaldo

Real potvrdil, že se mu proti Athleticu v poslední době daří. Bílý balet porazil baskické "lvy" na jejich půdě 3-0 dvěma góly Kaká a jedním Cristiana Ronalda. Domácí předvedli klasický bojový výkon, nicméně bez efektu a mírně ztratili v boji o Evropu.

Taktickou bitvu dvou stratégů vyhrál Mourinho nad Caparrósem. Rozhodla efektivita Bílého baletu, průbojnost Di Maríi a přesná muška Kaká z dvou pokutových kopů, které Argentinec vyvolal. Skóre uzavřel vystřídavší Cristiano Ronaldo.

Kouč Athleticu Caparrós nasadil místo Lópeze Orbaíze, zatímco jeho protějšek Mourinho nasadil na horké půdě San Mamés velice obměněnou základní sestavu. Páteř mužstva, tedy Carvalho, Marcelo, Xabi, Ozil a Cristiano Ronaldo zůstala na lavičce, obranu vytvořili tři stopeři Garay a Albiol s předsunutým Pepem, na krajích Ramos a Arbeloa. Lass s Granerem hráli uprostřed zálohy, Di María na křídle, Kaká na spojce a na hrotu nastoupil Higuaín.

Domácí se pustili do zápasu s vervou, Orbaíz napálil míč z přímého kopu do zdi. Přesto se Baskové přes obranu Realu do vážnějších příležitostí nedostávali. První lekce z efektivity udělili hosté ve 12. minutě. Di María se řítil sám na branku a Iraizoz ho ve vápně srazil. Nařízenou penaltu proměnil s jistotou Kaká.

Athletic se nevzdal a pokračoval ve snaze ztéct branku hostí, aktivitou hýřil zejména Muniaín. Na druhé straně zaujmul především Kaká, který po dlouhé době nastoupil v základu. V 25. minutě měl po pasu Brazilce šanci Higuaín, nicméně Iraizoz nohou vyrazil. O minutu nato vyrazil baskický gólman před vápnem při náběhu Di Maríi míč hlavou do hřiště a Higuaín bez přípravy střílel ze 40 metrů mimo.

Ve 33. minutě pálil zpoza šestnáctky Muniaín, ale Casillas zachránil. Poté měl dvě šance Di María, nejprve ve 37. minutě střílel do boční sítě a pak jeho oblouček těsně minul branku domácích. Ve 42. minutě chytře zamířil na zadní tyč Kaká, ale Iraizoz vytáhl výborný zákrok. V závěru poločasu měli dvě příležitosti domácí. Nejprve Gurpeguimu zmařil přesnou střelu zákrokem Albiol a následně Casillas vyrazil na roh pokus Toquera.

Do druhé půle naskočil místo Gurpeguiho David López a zlepšily se i centry do vápna hostí. Přesto gólový účet rozšířil Real, v 52. minutě fauloval Castillo ve vápně opět Di Maríu po akci Ramos a Kaká a další penaltu Brazilec znovu proměnil. Domácí odpověděli šancí Toquera, který ovšem minul těsně Casillasovu branku.

Na hřiště se dostal i Cristiano Ronaldo a jeho první kontakt s míčem a následnou střelu zlikvidoval Iraizoz. Další možnost domácích měl Llorente, leč hlavičkoval nad. Poslední ránu do vazu domácích zasadil v 69. minutě Ronaldo, který převzal výborný pas Granera, vyškolil San Josého a s jistotou prostřelil na zadní tyč Iraizoze.

Zbytek zápasu už proběhl v relativním klidu. V 81. minutě měl další příležitost Ronaldo, ale místo přihrávky na volného Pepeho, volil střelu, která si cestu do sítě nenašla. Další možnost měli Ronaldo s Kaká, ale bez gólového efektu. Poslední šance zápasu vyvstala v 89. minutě po centru Gabilonda, který lehce tečoval vystřídavší Carvalho a znemožnil tak skórovat čestný úspěch Llorentemu.

Real dal vítězstvím najevo, že nic nezvdává, zatímco baskičtí "lvi" přes statečný výkon budou muset v boji o evropské poháry ještě zabrat.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.FC Barcelona31273185:1684
2.Real Madrid31244372:2276
3.Valencia CF31186751:3560
4.Villarreal CF31166948:3654
5.Sevilla FC311371148:4646
6.Atlético Madrid311361248:4145
7.Athletic Bilbao311431447:4545
8.Espanyol Barcelona311421538:4344
9.Levante UD311161434:4139
10.RCD Mallorca311161433:4239
11.Sporting Gijón319111129:3538
12.Racing Santander319101231:4537
13.CA Osasuna31981436:3735
14.Real Sociedad311121840:5435
15.Deportivo La Coruña318111225:4035
16.Getafe CF31971542:5134
17.Real Zaragoza31891431:4433
18.Hércules CF31861728:4830
19.Málaga CF31861739:6230
20.UD Almería315111532:5426

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (540)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele