31. kolo
10.04.2011 17:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Hércules CF - Espanyol Barcelona 0:0

Ve 31. kole La Ligy se zrodila remíza 0:0 mezi týmy Herculu a Espanyolu Barcelony. Hercules tak prošvihl svoji šanci dostat se ze sestupové příčky a Espanyol nedokázal vyhrát ani třetí zápas v řadě, a komplikuje si tak svůj návrat mezi šest nejlepších celků ligy.

Tým z Alicante minule vyhrál pod novým trenérem Miroslavem Djukičem zápas s Realem Sociedadem 3:1, a tak fanoušci doufali, že se podobný kousek podaří i v nedělním zápase s Espanyolem, který prohrál osm ze svých deseti posledních zápasů. Ten chtěl utkání využít k tomu, aby se konečně probudil z letargie, a ziskem tří bodů se zase dostal na příčky, které zajišťují Evropskou ligu.

V prvním poločase si oba týmy vytvořili několik šancí, a bylo tak vidět, že domácí i hosté chtějí ukořistit důležité tři body. Domácí útočník Javier Portillo mohl zpytovat své svědomí, když nedal gól ani z jedné ze svých dvou velkých šancí. Na druhé straně brankář Calatayud skvěle vychytal Osvalda. Ten si nakonec na argentinském brankáři přeci jen smlsnul, když ho po dobrém zpracování přehodil elegantním lobem. Gólale nebyl uznán z důvodu kontroverzního ofsajdu. I přes snahu hráčů na obou stranách se tak fanoušci v první pětačtyřicetiminutovce regulérního gólu nedočkali.

I druhý poločas byl ze začátku velmi vyrovnaný, teprve v poslední půlhodinovce se do velkého tlaku propracoval Hercules. Do první výrazné šance se dostal Royston Drenthe, Nizozemec, který je v Herculu na hostování z Realu Madrid, ale jeho střela byla ztečována mimo bránu. Poté se o otevření skóre pokoušel Thiago Gomez, ale jeho nepříliš razantní střela mířila mimo tyče. V 66. minutě se pak v největší šanci zápasu ocitl Paraguayský útočník Nelson Haego Valdez, jehož hlavičku zastavila až tyč. I Espanyol si v úplném konci zápasu dokázal vytvořit větší příležitost, a to když Luis García dobrou přihrávkou vybídl k zakončení Osvalda, který znovu ztroskotal na Calatayudovi.

Zápas tak skončil bezgólovou remízou, čímž Espanyol promeškal dobrou šanci vrátit se na příčky, které okupoval po většinu sezóny. Hercules díky bodu sice vyrovnal sedmnáctou Zaragozu, ale kvůli horšímu skóre stále zůstává na osmnácté, tedy sestupové příčce, přičemž Zaragoza má navíc ještě zápas k dobru.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, goal.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

hercules podte dneska prekrocime zaragozu a dotahneme se na deportivo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele