31. kolo
10.04.2011 19:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Atlético Madrid - Real Sociedad 3:0

Veledůležité utkání dokázalo v rámci 31. kola španělské ligy zvládnout domácí Atlético Madrid, které na stadionu Vicente Calderóna přivítalo nepříjemného soupeře ze San Sebastian. Po jasném průběhu dokázali domácí zvítězit 3:0 a v tabulce si tak udrželi sedmou pozici a stále mají šanci bojovat o páté místo, na které nyní ztrácí bod.

Real Sociedad se v polovině soutěže nacházel dokonce v nejlepší osmičce La Ligy, ale v posledních zápasech šla jeho forma dolů a po porážce od Atlética Madrid se propadlo až na třináctou pozici. Na záchranu má nyní náskok pěti bodů. V závěrečných kolech tak rozhodně nebude mít jednoduchou situaci.

Utkání se od samého začátku vyvíjelo lépe pro Atlético v sestavě s Tomášem Ujfalušim. Už ve 12. minutě Filipe přebral míč od Costy a otevřel skóre utkání - 1:0. Po tomto gólu se hra trochu uklidnila, ale Atlético mělo nadále navrch. O pár minut později se uvedl povedenou ranou José Antonio Reyes, ale gólman Bravo byl na svém místě.

Hosté hrozili spíše střelami z dálky. Jednou z nich se prezentoval Daniel Estrada, ale neměla potřebné parametry. Ve 37. minutě mohli jít domácí do dvoubrankového vedení. Na hranici pokutového území se uvolnil Kun Aguero a ranou k tyči pořádně protáhl Brava, který jeho střelu skvěle vytěsnil na roh.

Ve 45. minutě už však gólman Sociedadu druhému gólu ve své síti zabránit nedokázal. Reyes se na levé straně pokutového území parádně uvolnil přes dva protihráče a poslal před branku bezchybnou přihrávku na volného Suaréze, který neměl problém zasunout balón do odkryté branky a zvýšit na 2:0. Domácí se tak před odchodem do kabin uklidnili druhým vstřeleným gólem.

I ve druhém dějství byl nejaktivnějším hráčem domácích argentinský štírek Aguero, ale stále se mu nedařilo vstřelit gól. V 59. minutě se snažil obstřelit gólmana hostí, ale jeho pokus pouze líznul tyč. Jediná vážnější příležitost Sociedadu ve druhé půli se odehrála v 65. minutě, kdy si na rohový kop naskočil Ion Ansotegi a pořádně vystrašil domácí obranu.

Aguero e dočkal v 78. minutě. Hosté zahráli nepřesně rohový kop a dostali tak domácí do rychlého protiútoku. Ten vedl Tiago a parádní kolmicí našel Aguera, který už tentokrát neměl problém poslat balón po zemi podél padajícího Brava - 3:0. V závěru utkání měl ještě jednu zajímavou příležitost Diego Forlán, ale jeho pokus se mezi tři tyče nevešel a zápas skončil vítězstvím Atlética 3:0.

Autor: Adam Tkadlec

Komentáře (1)

Přidat komentář
opretis

diego forlan není argentinec

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele