31. kolo
10.04.2011 21:00 CET
5 : 0
(1:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia CF - Villarreal CF 5:0

Ve 31. kole La Ligy se zrodil velice překvapivý výsledek, když Valencie rozstřílela na svém stadionu Mestalle 5:0 Villarreal. Z gólů se mohl radovat dvakrát Soldado a Mata, trefil se také Argentinec Banega. Domácí tak vyhráli druhý zápas v řadě a právě na čtvrtý Villarreal již mají na třetí příčce šestibodový náskok.

Na zápas mezi třetím a čtvrtým celkem byl natěšený nejeden fanoušek španělského fotbalu, ale předzápasové bujaré veselí na Mestalle bylo nakrátko přerušenou minutou ticha, která byla držena na uctění památky zesnulému otci valencijské brankářské jedničky Vicenteho Guaity. Ten zůstal pro tento zápas seděl na lavičce náhradníku, jeho místo mezi tyčemi zaujal náhradník César.

A jako by hráči Valencie chtěli uctít památku i vítězstvím nad Žlutou ponorkou, Roberto Soldado otevřel ve 14. minutě skóre, když po skvělé přihrávce obránce Miguela obstřelil Diega Lopeze a trefil přesně levý dolní růžek brány. A o tři minuty později už mohli domácí vést 2:0. Po rohu hlavičkoval Marius Stankevicius a už už se zdálo, že míč zapadne do sítě, jenže obránce Joan Capdevila nakonec dokázal zastoupit brankáře Diega Lopeze a zachránil svůj tým před druhým inkasováním.

Villarreal byl po celý první poločas horším týmem, ale před koncem prvního poločasu se mu přeci jen málem podařilo vyrovnat. Nejprve se musel César vytáhnout proti střele Nilmara, následně musel po přímém kopu Valera vyrážet míč nad břevno.

V druhém poločasu však již Valencie Villarreal zcela vymazala z trávníku. Nejprve se v 56. minutě po vydařené týmové kombinaci trefil španělský reprezentant Juan Manuel Mata, a sotva fanoušci na tribunách dojásali, už mohli začít oslavovat znovu. Uběhlo totiž necelých šest minut a na 3:0 zvyšoval Ever Banega, který si už u druhého gólu připsal asistenci. Pablo Hernandez se na pravé straně dokázal nádherně individuálně uvolnit, vběhl do pokutového území a předložil přesnou přihrávku argentinskému reprezentantovi, který již neměl moc potíží s uklizením míče do soupeřovy brány.

Ale ani tím valencijský koncert nekončil. V 73. minutě Jérémy Mathieu dlouhou přihrávkou našel neobsazeného Soldada, který míč posunul na Pabla Hernandeze, a tan tváří v tvář vyběhnutému Lopezovi nezpanikařil a poslal míč ještě doprava před bránu, kde se ho chopil Mata a dorazil jej do prázdné svatyně.

A aby těch gólů nebylo málo,tak o dvě minuty později vstřelil svůj druhý gól zápasu také Soldado. Útočník, který v minulém zápase zaznamenal dokonce čtyři góly, se objevil sám před Lopezem a neváhal se ho přehodit elegantním lobem, který se přesně snesl za brankovou čáru.

Valencie tak zcela zaslouženě získala tři body a čtvrtému Villarrealu odskočila již na šestibodový rozdíl. Do konce sezóny zbývá odehrát 7 zápasů,a tak je pravděpodobné, že Valencie svůj náskok již uhájí, a splní tak svůj cíl, a to obsazení 3. příčky, která zajišťuje Ligu mistrů.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, goal.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele