Primera Division - souhrn 28. kola

24.03.2010, 22:03, aktualizováno 25.03.2010, 23:56
Komentáře a souhrny
Barcelona doma porazila Osasunu, ale Real Madrid ji utéct nenechal, ve čtvrtek hladce přehrál Getafe. Ve středu se diváci v Santanderu ani ve Valladolidu se branky dnes nedočkali. Remízou skončil také duel mezi Tenerife a Villarrealem. Zvítězila Almeria, jež doma o gól přehrála Zaragozu. Valencia si poradila doma s Málagou a pojistila si třetí místo. V posledním zápase 28. kola si Atlético Madrid poradilo s Bilbaem a přiblížilo se pohárům.

Atlético Madrid - Athletic Bilbao 2:0

25.03.2010 22:00

Góly: 54. Diego Forlán, 86. Sergio Agüero

David De Gea potvrdil svou výtečnou formu v posledních týdnech a přesvědčil španělskou fotbalovou veřejnost, že je na pozici jedničky mužstva na úkor taktéž velmi talentovaného, nicméně ne tolik jistého Sergia Asenja právem. Devatenáctiletý mladíček se stává velký pilířem celé hry Atlética Madrid, v zápase proti Athleticu Club své spoluhráče několikrát podržel a velkou měrou se podílel na vítězství 2:0, které nelze hodnotit jako zasloužené.

Proč? Athletic Club se ukázal na stadionu Vicente Calderóna ve vynikající formě a v některých pasážích zápasu Atlético Madrid výrazně přehrával. Baskičtí Lvi však měli kopec smůly, nastřelili tyčku a díky Llorenteho tutovkám sahali po třech bodech. Ty se však rozplynuly jako ranní mlha po trochu nečekaném úderu Diega Forlána a pojistce z kopačky dalšího kanonýra Kuna Agüera.

V prvním poločase mělo navrch hostující mužstvo, které se osobou Fernanda Llorenteho dostalo do první vážnější příležitosti. Španělský reprezentant však trefil jen tyčku. Předchozí Gurpeguiho hlavička mířila jen nad. Další šance Fernanda Llorenteho a Javiho Martíneze zlikvidoval výborný De Gea.

Po obrátce měl Athletic nadále více ze hry, vytvářel si více šancí, ale utápěl se ve špatném zakončení. Den skutečně neměl Fernando Llorente, který nepotvrdil roli nelepšího kanonýra Lvů a míjel jednu šanci za druhou. I proto se nakonec mohlo radovat z překvapivého úderu domácí mužstvo, neboť akci náhradníka Valery přesně zakončil Diego Forlán, který tím ztišil na něj pískající fanoušky.

Atlético po brance zmobilizovalo síly a utlumilo tlak hostí, kteří se sice snažili výsledek zvrátit, ale nedařilo se jim proniknout do šestnáctky. Nutno ještě dodat, že obrana Atlética nezahrála po několika minulých blamážích špatně! V závěru utkání přidal z brejku pojišťující branku Agüero a Atléti se mohli radovat z důležitého a naději na evropské poháry udržujícího vítězství.

Více informací k zápasu

Getafe CF - Real Madrid 2:4

25.03.2010 20:00

Góly: 38. Dani Parejo, 80. Pedro León - 13. Cristiano Ronaldo, 20. Gonzalo Higuaín, 23. Gonzalo Higuaín, 37. Cristiano Ronaldo

Real Madrid se vrátil na první místo tabulky španělské La Ligy. Ve 28. kole přehrál Bílý balet svého městského rivala Getafe v poměru 4-2 na jeho hřišti. Zápas rozhodlo útočné duo Realu Higuaín a Cristiano Ronaldo, oba autoři dvou gólů.

Real vrátil úder Barceloně a po výhře nad Getafe je opět první. O osudu utkání rozhodli hosté už v prvním poločase, kdy vstřelili během prvních 23 minut tři góly. V hektickém závěru byl vyloučen trenér domácích Míchel.

Getafe nastoupilo s jedinou změnou v základu, kde místo Manua naskočil Gavilán. Real postavil do úvodní jedenáctky očekávanou sestavu, jedinou pochybnost v záloze vyřešil trenér Pellegrini nasazením Granera na úkor Gutiho a Marcela.

Real se od počátku ujmul taktovky zápasu, přes úvodní náznaky šancí domácích. První šanci měl Xabi, ale jeho střelu zpoza šestnáctky zlikvidoval Ustari. Bask a "El Pirata" Granero se starali o chod zálohy a převahu Realu. Ve 13. minutě zahrál poblíž vlastního vápna rukou Rafa a nařízený přímý kop zavěsil do šibenice Cristiano Ronaldo.

Hosté pokračovali v tlaku, ránu Cristiana Ronalda vyrazil Ustari, z následného rohu hlavičkoval nad Garay. Ve 20. minutě přišla ukázková akce Realu, Gago posunul na Van der Vaarta, jeho přihrávka našla Higuaína, který prostřelil po zemi Ustariho.

O tři minuty nato se gólově nenasytný "Pipita" Higuaín nasytil podruhé, když si naběhl na vynikající pas Gaga, obešel Ustariho a zakončil do prázdné branky. Getafe bylo na ručník. O pár minut nato krásně vysunul Xabi Granero, který jen o vlásek nevstřelil čtvrtý gól. Xabi dokonce vyzkoušel ve 30. minutě Ustariho z vlastní poloviny, ale gólman Getafe se nedal překvapit

Argentinský brankář zabránil o tři minuty nato další brance, kterou mohl vstřelit pěknou rybičkou Ramos. Ve 37. minutě se opět blýskl Cristiano Ronaldo, který obešel Maria a z úhlu bombou do šibenice vstřelil čtvrtý gól hostí. Za domácí kontroval krátce nato odchovanec Realu Parejo, který v Getafe hostuje. Ten využil špatného vyběhnutí Casillase mimo šestnáctku a do prázdné branky snížil hrozivý náskok hostů.

Ve druhém poločase Real vyčkával na akce domácích a sám vyrážel do protiútoků. Zkraje vápna přestřelil Van der Vaart, na druhé straně nedokázal využít podklouznutí Albiola vyložit Manu. Domácí se do Realu opřeli, po centru Manua střílel vedle Miku a hned poté minula rána Pedra Leóna jen těsně branku Casillase.

Utkání kontroloval Real a bylo narušeno řadou střídání. Domácí si mnoho šancí nevytvořili, z první velké šance v 80. minutě ale skóroval Pedro León, jenž zůstal sám před Casillasem a prostřelil ho. Hosté zahrozili střelou Cristiana Ronalda pět minut poté, kterou vyrazil Ustari, a o chvíli později Portugalec těsně minul branku Getafe.

V závěru se na hřiště podíval po dlouhé době mladý odchovanec Realu Mosquera. Poslední příležitostí domácích byla bomba Pedro Leóna, kterou vyrazil pozorný Casillas. Kvůli prostestům byl v závěru vyloučen trenér domácích Míchel. K dalším šancím už nedošlo a tak se Real po vítězství znovu vyhoupl na špici Primera División. Getafe se ocitlo na osmém místě.

Více informací k zápasu

Valencia CF - Málaga CF 1:0

24.03.2010 22:00

Góly: 13. David Villa

Valencia získala veledůležité tři body díky těsnému, ale rozhodně zaslouženému vítězství proti Málaze. V celém zápase měl domácí celek mírný tlak a vytvářel si velké šance, které zůstávaly trestuhodně nevyužity.

Málaga postrádala útočnou kvalitu a v obranné vázi se dopouštěla zbytečných chyb. V prvním poločase se defenzíva andaluského mužstva dostala pod obrovský tlak a jenom dobré zákroky Gustava Munuy či nepřenosti domácích hráčů zabránily většímu nášupu.

První šanci měl po sedmi minutách hry Maduro, s jehož střelou měl Munua celkem velké potíže. Valencia přimáčkla svého soupeře k vlastní brance a ve třinácté minutě si za svou aktivitu vysloužila branku. Málaga si koledovala tak dlouho, až inkasovala. Maduro poslal míč za stojící obranu, za níž si naběhl Mata, který nalezhl Davida Villu, pro něhož už nebyl problém na malém vápně přesně zacílit.

Po dvaadvaceti minutá bylo veselo i na druhé straně barikády. Po rohovém kopu se k míči dostal Obinna, vypálil a jeho střelu s obtížemi vyrázil Dealbert, který zasáhl za vyběhnuvšího Césara. Akce pokračovala, když se míč dostal k Nabilu Bahovi, který netopýří svatyni přestřelil.

V jednatřicáté minutě mohl zvýšit vedení David Villy, k němuž se dostal míč na kopačky po hlavičce hostujícího Ivana Gonzáleze Lopéze, ale španělský reprezentant trestuhodně minul. O několik minut později se vzduchem proletěl Munua, který zlikvidoval dobrou střelu Jordiho Alby.

Po obrátce se na hřišti dlouho nic nedělo. Ačkoli mělo domácí mužstvo tlak, nedokázalo si vytvořit žádnou vážnější příležitost. Až v po hodince hry se po závaru dostal k míči Alexis a z dobré pozice jen překopl branku. V pětašedesáté minutě uhasil největší šanci Málagy César, který výtečně vyběhl a zasáhl proti teči Caiseda, který mírně štrejchl prudký přízemní centr Valda. V závěru druhé půle se mohl po výtečné individuální práci Davida Villy prosadit David Silva, ale branku z penaltového puntíku minul.

Více informací k zápasu

UD Almería - Real Zaragoza 1:0

24.03.2010 20:00

Góly: 61. Kalu Uche

Hosté promarnili svou příležitost k posílení svých záchranářských ambicí, když na hřišti Almerie po hodině hry inkasovali a na trefu Kalu Ucheho už nestihli zareagovat. Boj o záchranu se jich tedy bude týkat až do samého závěru.

V neděli pohřbil naděje Zaragozy vstřeleným hattrickem Lionel Messi. Tentokrát se do role kata stylizoval nigerijský forvard Kalu Uche. Almeria naopak zásluhou tohoto vítězství ze svých beder setřásla veškeré záchranářské starosti. Teď už se v klidu může soustředit na boj o co možná nejlepší umístění či překonání klubového rekordu. Zaragoza sice byla po většinu zápasu nebezpečnějších mužstev, dokázala si stvořit více brankových příležitostí. Přesto mohla inkasovat dvakrát, přežila však soupeřovu penaltu v samotném závěru.

Domácí zahrozili jako první. Střela Virgase z osmé minuty ovšem prolétla nad břevnem. Zaragoza mohla hrát poměrně v pohodě. Proti Barce předvedla dobrý výkon, předtím tři zápasy v řadě neprohrála. Do šancí se dostávala i tentokrát poměrně jednoduše. Amova hlavička ale skončila nad, Lopezovu jedovatou ránu pak zneškodnil výtečným postřehem brankář Alves. Pevahu Zaragozy dokumentovala další šance, kterou nezužitkoval Colunga.

Zřejmě největší šanci pak hosté propásli v 53. minutě utkání. Hbitý Gabi se dostal do vápna, odkud nechal promluvit svoji pravou nohu, jíž orazítkoval břevno Alvesovy klece. Udeřilo tedy na druhé straně. Piatti vyslal do vápna ostrý centr, ten houštinou těl propadl až k Uchem, pro nějž už nebylo problémem zasunout míč do sítě. Od té doby měli domácí přece jen navíc. Uche o tři minuty později mohl náskok Almerie zvýšit, ale neuspěl. V samotném závěru zápasu zahrál rukou Ponzio a pískala se penalta. Proti Jimenezovi ale hostující gólman uspěl. Hubený vedení ovšem Almerii vydrželo až do závěrečného hvizdu.

Více informací k zápasu

Racing Santander - RCD Mallorca 0:0

24.03.2010 20:00

Góly: -

Real Mallorca ztratil další šanci odpoutat se od svých pronásledovatelů a zvýšit náskok na pátou Sevillu, která včera jen remizovala s posledním Deportivem Xerez.

Tento výsledek nahrává i dalšímu mužstvu, a to Valencii, která se díky vítězství nad Málagou může chlubit již šestibodovým, navýsost uspokojivým náskokem právě na Mallorcu. Racing de Santander se zase o kousíček posunul vstíc záchraně, a to i díky špatným výsledkům největších aspirantů na sestup, tedy Valladolidu a Tenerife.

Přejděme k zápasu. Ten nenabídl žádnou zvláštní podívanou, přesto si tento zápas nezasloužil podobné skóre. Šancí na obou stranách nebylo málo a je nutno pochválit oba brankáře, zejména hostujícího Dudu Aouateho.

Aouate měl práci po deseti minutách hry, kdy musel zvlikvidovat povedený pokus veterána Pedra Munitise. Zanedlouho poté zastavil míč na brankové čáře Gonzalo Castro. Na druhé straně zahrozil Víctor, ale to byla v prvním poločase skutečně ojedinělá šance hostů. Většinou měli navrch aktivní domácí fotbalisté.

Největší příležitost prvního poločasu spálil domácí "kanonýr" Mohamed Tchité, který osamocen před brankou volil střelu na tribunu.

Po obrátce Racing zvýšil obrátky a Mallorcu přitlačil. Další velkou šanci měl Tchité, který šel dvakrát sám na brankáře, ale v obou případech Aoutateho svatyni netrefil. Poslední velkou šanci duelu měl Sergio Canales, jehož přímý volný kop Aouate s obtížemi odvrátil na roh. Racing může bod považovat za ztrátu i přesto, že Mallorcu nijak výrazně nepřehrál. Vytvořil si však mnohem více šancí, které volaly po gólu. Nedovolaly se, i proto zápas skončil bezbrankovou remízou.

Více informací k zápasu

FC Barcelona - CA Osasuna 2:0

24.03.2010 20:00

Góly: 73. Zlatan Ibrahimović, 88. Bojan Krkić

Barcelona se v pomalém tempu doploužila pro tři zasloužené body a hodila Realu Madrid do ringu rukavici. Až zítřejších devadesát minut utkání s Getafe napoví, jak se k tomuto gestu Real Madrid postavil. Do té doby bude Barcelona na první příčce tabulky.

Utkání skutečně nenabídlo žádnou úžasnou zápletku bohatou na záživné fotbalové okamžiky. Alespoň první půle ne. Osasuna urputně bránila a napadala, čímž donutila Barcelonu k mnoha chybám. Přihrávka vázla jako nikdy, centry směřovaly do širých dálek a výšek, kombinace byla nulová. I proto si vytvořila jedinou vážnější příležitost Osasuna, v ní si však Krisztian Vadcoz vylámal zuby na Víctoru Valdésovi. Hosté byli spokojeni, domácí publikum rozhořčeno a v rozpacích.

Po obrátce se Katalánci krapet zlepšili, ale stále to nebal ta Barca, která si o víkendu smlsla na Zaragoze a před týdnem na Stuttgartu. Messi byl ve své jedinečnosti a snaze změnit nepříznivý průběh osamocen.

Brankář hostí Ricardo se zapotil až při pokusu Henryho. V dalších šancích neuspěli hlavičkující Lionel Messi a později i Seydou Keita. Vysvobození přišlo v dvaasedmdesáté minutě. Pedro zakombinoval s Iniestou, míč se dostal k Maxwellovi, který jej bez váhání předložil Zlatanu Ibrahimovičovi, který neměl potíž doklepnout míč do opuštěné branky. V samotném závěru utkání pojistil vedení a dal utkání definitivu Bojan Krkič.

Více informací k zápasu

Real Valladolid - Espanyol Barcelona 0:0

24.03.2010 20:00

Góly: -

Domácí odehráli téměř celý zápas o deseti lidech a přesto nedovolili soupeři, aby si odvezl tříbodový zisk. Jejich heroický výkon byl korunován ziskem bodu. Bitva o záchranu tedy i nadále může být velmi zajímavá.

Poté sice předčasně pod sprchy putoval rovněž barcelonský Ruiz, to už ale byla pouze taková třešnička na dortu. Vše se totiž odehrálo až hluboko v nastaveném čase. Domácí Costa dostal červený kartonek už ve 36. minutě. Přesilovku však venku tápající Espanyol zužitkovat nedokázal. Real sice velmi soustředěně bránil, do útoku se ovšem pouštěl jen hodně zřídka. Zato Espanyol promrhal několik dobrých šancí a nakonec odešel z boje spíše jako poražený.

Minulý víkend si Valladolid připsal první triumf pod novým trenérem Onesimem Sanchezem. Vítězství na hřišti La Coruni mělo v mnoha ohledech sladký nádech. První poločas se hrál v hodně rozváčném tempu. Až ve 35. minutě bylo před domácím vápnem živo. Autor dvou branek z předchozího klání proti Seville Dani Osvaldo už překonal svou přesnou hlavičkou brankáře Villara, radost mu ale překazil zdvižený praporek asistenta na pomezí. Za pár okamžiků ovšem Costa hrubě fauloval Didace Vilu a početní převaha Espanyolu začala.

Hosté si místy vytvořili až drtivou převahu, především díky Villarovi ovšem domácí odolávali. Brankář Valladolidu se vytáhl zejména proti další ráně Osvalda. Espanyol navíc poslal do druhého poločasu kreativního záložníka Verdúa, jenže ani on s bezbrankovým skóre nepohnul. Šance však s postupem času přece jen přicházely. Ben Sahar rozvlnil až síť za brankou, Luis Garcia v superšanci shořel na Villarovi. Jelikož se neujala ani následná hlavička Osvalda, bylo o bezbrankové remíze rozhodnuto. Málo platná už hostitelům byla červená karta Ruize.

Více informací k zápasu

CD Tenerife - Villarreal CF 2:2

24.03.2010 20:00

Góly: 60. Nino, 76. José Antonio Culebras - 45. Nilmar, 88. Giuseppe Rossi

Skóre jako na houpačce, čtyři góly ve druhém poločase a spravedlivá remíza. Takto jednoduše by se dal definovat pro oba týmy nesmírně důležitý ligový boj. Tenerife se nakonec rozešlo s Villarrealem smírně.

Cíl Tenerife byl jasný. Zastavit propad tabulkou a konečně si na své konto připsat vítězství. V sázce bylo pro domácí mnoho. V případě výhry by se bodově celek trenéra Oltry dotáhla na 17. místo Zaragozy a záchranářský souboj by dostal nový rozměr. Hostitelé k tomu nebyli vůbec daleko, o vítězství je Rossi připravil až v samotném závěru. Villarreal naopak může jen hořce splakat nad výdělkem. Pohárová Evropa se mu začíná nenávratně vzdalovat. To je pro tak ambiciózní tým velké zklamání.

Začátek začal oboustranně velice aktivně. První vlaštovku vyslal domácí kanonýr Nino, dopadl ale stejně jako jeho protějšek Futer na druhé straně. Největší šanci úvodního dějství ovšem spálil Ibagaza. Aragoneses si proti jeho nájezdu dobře vyběhl a vyvedl střelce z míry. Skóre se tak měnilo až zkraje druhé půle. Do role asistenta se vtělil právě Ibagaza, jehož centr našel Nilamorvu hlavu a brazilský útočník posunou žlutou ponorku blíže vítěznému cíli.

Tímto okamžikem ale jakoby se roztrhl pytel s góly. Na vyrovnání se nečekalo dlouho. Ayozeho pas hlavou posunul za Lopezova záda nezadržitelný Nino. Svým desátým gólem v sezoně přiblížil ostrovany bodovému zisku. Zanedlouho už hostitelé vedli. Rohový kop mířící do vápna nedůsledně odkopl Capdevilla, míč se dostal přímo na nohu Culebrase a ten z prostoru kolem penaltového puntíku vystřelil svému týmu vedení 2:1. O osmé domácí vítězství v sezoně ovšem připravil Tenerife zabiják Rossi. Italský legionář převzal dlouhý pas z hloubi pole, obtočil se kolem Culebrase a střelou k levé tyči zajistil hostům alespoň bod. S ním určitě ani jeden tým nebude stoprocentně spokojen.

Více informací k zápasu

Sevilla FC - Xerez CD 1:1

23.03.2010 22:00

Góly: 63. Frédéric Kanouté (pen.) - 90. Leandro Gioda

Sevilla strádá, bojuje s velkou krizí. Nejenže naprosto zaslouženě ztratila dva body, ale na již tak početnou marodku přibyla další dvojice hráčů. Vysněná třetí příčka se vzdaluje, plamínek naděje však ještě plápolá. V souvislosti se čtvrtou příčkou zajišťující postup do předkola Champions league přímo hoří!

Zato u Deportiva Xerez už naděje témeř zhasla. Přesto si svěřenci Nestora Gorosita poslední týdny mezi španělskou fotbalovou smetánkou užívají a ukazují, že mají stále co nabídnout. Nabízejí vůli i bojovnosti nepoložit zbraně v beznadějné situaci, notabene i krásu a pohledné momenty. Rozhodně nejsou žádným otloukánkem, na němž by si každičký tým smlsnul a zvednul pokleslé sebevědomí, ba naopak.

Ale přejděme k utkání, které moc zajímavých momentů nenabídlo. Dlouho se hrálo jen ve středu pole, případné nakopávané míče a centry končily na hlavičkách obránců, kteří je bez potíží odvraceli. Sevilla hrála špatně, nekombinovala, Xerez jí zdárně sekundoval. První vážnější příležitost si připsal později vystřídaný Perotti, ale přestřelil. V šestatřicáté minutě si to středem pole namířil pravý záložník Adriano, prošel až do pokutového území, kde se zvolil technické zakončení. Jeho střela jen těsně minula levou tyč Renanovy branky. To bylo tak vše, co stojí za poznamenání.

Druhý poločas se nesl v podobném nikterak atraktivním a záživném duchu. Čtvrthodinku čekaly relativně zaplněné ochozy na nějaký zajímavý moment, až přišel Keitův faul v pokutovém území na pronikajícího Adriana a rozhodčí správně ukázal na penaltový puntík. Fredy Kanouté pokutový kop chladnokrevně proměnil a domácí fanoušci se mohli alespoň chvíli radovat.

Po penaltě následovalo další hluché období, ve kterém Xerez zaktivnil napadání rozehrávky, zvýšil pohyb ve středu hřiště a množstvím centrovaných míčů vytvořil na obranu Sevilly neutuchající, mírný tlak. Beci a brankář Andrés Palop odráželi všechny centry vcelku bez větších potíží. Jednou jedinkrát míč v pokutovém území propadl, dostal se na kopačky Leandra Giody, který jej dopravil za záda bezmocného Palopa. Četná modrá legie fanoušků Deportiva Xerez zaplesala radostí, zato domácí fanoušky nemusel nikdo vybízet k pískotu.

Více informací k zápasu

Sporting Gijón - Deportivo La Coruña 2:1

23.03.2010 20:00

Góly: 30. Mate Bilić, 90+4. Diego Castro (pen.) - 65. Adrián

Další nepříjemnost potkala celek La Coruni. Pohárové sny a především vidina Ligy mistrů se začíná pro Deportivo nepříjemně rozplývat. Porážka v Gijonu penaltovou brankou z poslední minuty nemůže zanechat na mužstvu pozitivní stopu.

Před tímto kolem činila ztráta hostů na pozici zajišťující účast v Lize mistrů přesně čtyři body. Teď bude ještě hůř. Po většinu zápasu navíc hrála La Coruňa jen o deseti hráčích, neboť gólman Aranzubia putoval předčasně do sprch už v 11. minutě. Lotinův tým sice ve druhém poločase ukázal velkou vůli po vítězství a měl i několik nadějných příležitostí ke vstřelení kýženého druhého gólu, nakonec však inkasoval ze sporné penalty sám. Poslední venkovní vítězství tak Deportivo vybojovalo loni v listopadu.

Nepovedený zápas ze strany hostů jakoby předznamenala už situace z 11. minuty. Špatnou přihrávku stopera Pabla vystihl Bilic a gólman Aranzubia musel celou situaci hasit vyběhnutím a faulováním hbitého soupeřova forvarda. K celému incidentu ovšem došlo vně pokutového území, tudíž místo na desítku ukázal sudí Peréz Aranzubiovi červený kartonek a následoval trestný kop. Z toho sice nezapršelo, ale o pár minut později už Deportivo inkasovalo. Centr z pravé strany našel Cuevase, od něj se míč odrazil přímo na kopačky Bilice a ten s přehledem zařídil Sportingu vedení.

Domácí mohli své vedení zvýšit, jenže hlavička Castra šla mimo, Cuevas si pro změnu vylámal zuby na náhradním gólmanovi Manuovi. Soupeř si první velkou šanci vytvořil až v 61. minutě. Lopezovu střelu ke vzdálenější tyči ale Pablo konečky prstů dokázal vytěsnit. O chvilku později ale byl vyrovnáno. Dominguez našel vysokým pasem Adriana, ten si míč efektně zpracoval a přízemní střelou ho uklidil do sítě. Zápas dostal grády a oba týmy mohly strhnout vedení na svou stranu. Nakonec rozhodl sporný moment v nastaveném čase. Lopo stáhl střídajícího Matea k zemi a jelikož se celý proces odehrál ve velkém vápně, ukázal sudí i přes obrovskou vlnu protestů na penaltový puntík. Do role spolehlivého exekutora se pasoval Castro a zajistil Sportingu tříbodový zisk.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Real Madrid28232378:2471
2.FC Barcelona28225170:1871
3.Valencia CF28158545:2953
4.RCD Mallorca28145945:3247
5.Sevilla FC28136940:3245
6.Athletic Bilbao281261036:3442
7.Deportivo La Coruña281261031:3242
8.Atlético Madrid281071142:4237
9.Getafe CF281141338:3837
10.Villarreal CF281071140:4137
11.UD Almería28991031:3736
12.Sporting Gijón28981131:3635
13.Espanyol Barcelona28881221:3632
14.CA Osasuna28871325:3231
15.Racing Santander287101127:3831
16.Málaga CF28791233:3530
17.Real Zaragoza28681432:5326
18.Real Valladolid284121230:4824
19.CD Tenerife28661628:5724
20.Xerez CD28471721:5019

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (114)

Přidat komentář
X-bano-X

Krasny pohlad na tu tabulku

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

a prve miesto bude rovnake do konca ligy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
indy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Xavi8

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně na to, jak o LM a EL válčí mančafty, co mají záporné skóre.

Reagovat
X-bano-X

Jedine zaporne skore tam ma na 7 mieste Depor.....nejake huby na obed boli?

Reagovat
smazaný uživatel

Atletico, Villarreal se eště taky pobiji...

Reagovat
smazaný uživatel

uzivaj si ho do vecera

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
rufus

Reagovat
madridcan

uz vcera som ti chcel dat,len som myslel,ze aj stvrtkove zapasy budu mat specialny suhrn

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

a my budeme mit jako obvykle s getafe problemy

Reagovat
X-bano-X

Tak Getafe je taky super ze prekvapit moze, ale zas myslim ze zajtra to prekvapko nebude a body neuchmatne.....

Reagovat
smazaný uživatel

Já to v preview psal, já to v preview psal!

Reagovat
X-bano-X

hh hned som si spomenul

Reagovat
smazaný uživatel

tak dnes bezpodminecna vyhra......dnesni vykon , spousta takovych ''polosanci'', messi, iniesta a dalsi snazi ''s tim'' jit az do kuchyne misto aby na vapne strileli....po hlavicce yayi z cca 70. minuty uz jsem opravdu nedoufal......uz po zapase se stutgartem jsem psal ze se nesmi divat nalevo, napravo a spravne hrace namotivovat a makat dale...a hle mame tu trochu stastnou vyhru s vale a dnes toto.....3 body jsou , tesim se na lepsi vykony

Reagovat
madridcan

to aj zajtra Real a Atletico budu mat vlastny suhrn?

Reagovat
smazaný uživatel

Taky už jsem se podivoval ... asi jo

Reagovat
madridcan

vies,aby som vedel,ze ci uz dneska tuna dam X-bano-X ,, " kedze zajtra bude tabulka vyzerat tak ako ma

Reagovat
X-bano-X

Reagovat
Shevchenko

To je prostě hrozná fotka.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Guardiola: "Tener 71 puntos es una puta barbaridad"

Pre nešpanielčinárov preložím: Guardiola: "To have 71 points is a fucking awful"

Preklad do slovenčiny alebo češtiny by to iba celé pokazilo

Reagovat
smazaný uživatel

jako to myslel ?

Reagovat
X-bano-X

Asi ze 71 bodov po 28 kolach je pekne cislo. Je to dost no navyse len s 1 prehrou.

Reagovat
-Kopy-

Super, tři body zasloužený, zaroveň velice důležitý. Osm bodů na páté místo, už citím Ligu Mistrů.

Reagovat
smazaný uživatel

tyvole, ale co to bylo ten rozhodci? to jsem fakt nezral, normalne je aspon spatnej na obe strany, ale tohle zavanelo zarezem, uz jsem jen cekal, kdy si vymysli nejakou penaltu pro malagu

a caiceda by meli nakopat a poslat zpatky do anglie, vypatlace

Reagovat
-Kopy-

Ja už jsem si zvykl že nás rozhodčí řežou letos ! Nechápu proč, takový sympatický celek.

Reagovat
smazaný uživatel

no tak rezou, zase nechci brecet, normalne jsou proste jen spatny, nebo jim ujede jedna vec (ta penalta s bremama), ale tohle bylo konstantni pripiskavani. blbec jeden. no tak hlavne, ze tri body jsou doma, 8 bodu na sevillu je fajn

Reagovat
smazaný uživatel

to mně dneska zase až tak špatnej nepřišel ... červenou jsme nedostali, penalta proti nám nebyla a ve víc se ve Španělsku nedá doufat

Reagovat
smazaný uživatel

ale cervenou nedostala ani malaga, a to tam mela minimalne dve jasny

Reagovat
Bakary3

Hlavně šest na třetí, to je důležitý... čtvrtý místo, to je předkolo, nemistrovská část a může přilítnout klidně Arsenal..

Reagovat
smazaný uživatel

"Pred samotným zápasom sa na štadióne spomínalo na zisk ligového titulu z roku 1985, ktorý si starší culés pamätajú pod frázou " Urruti t´estimo" - môže mi niekto vysvetliť, preložiť tú frázu. čo to vlastne znamená?

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.youtube.com/watch?v=40h34MWs6Lw ...Urruti tehdy chytil penaltu a to nám pomohlo k zisku titulu

Reagovat
smazaný uživatel

kdybych tě neznal, tak bych tě tipoval na opravdového fanouškovského kmeta. Působíš jako pamětník

Reagovat
smazaný uživatel

Stačí chodit na web a číst články o historii, o tomto momentu (stejně jako i o dalších) se tam již nejednou psalo

Reagovat
smazaný uživatel

zatímco v reálu?

Reagovat
smazaný uživatel

Je jako dvojník Ronalda.

Reagovat
smazaný uživatel

Takže dvacet kilo nadvaha, třimetrovy předkus a na hlavě afina a nic?

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, spíš jak jsme hráli fotbálek, tak tam měl momenty, kdy mi ho fakt pripomněl.

Reagovat
smazaný uživatel

Však jo, ja jen žertoval. Uz se tesim na leto ( sraz ) !

Reagovat
smazaný uživatel

Jedno je o tom mluvit a druhé je přijít.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
madridcan

zvykne niekto chodit zo slovenska?

Reagovat
smazaný uživatel

Hoď mi někam ICQ a můžeme se pobavit :-)

Reagovat
smazaný uživatel

je tak dobrej, či co?

Reagovat
smazaný uživatel

V defenzívě to sice trochu skřípalo, ale když šel na hrot a dostal to do běhu, jako by proti vám proběhla parní lokomotiva...

Reagovat
smazaný uživatel

hmm

Reagovat
RMCF

já sem ho v utoku snad nezažil to se držel spíš v zadu... zato v defensivě ho moje kolena poznali důkladně.

Reagovat
smazaný uživatel

Sem tam měl útočný výlet. A tvoje kolena poznají středověk toto léto. Ale ne, my nebudeme hrát jak yarda, spíš bacha na jesličky.

Reagovat
smazaný uživatel

Sem tam měl útočný výlet. A tvoje kolena poznají středověk toto léto. Ale ne, my nebudeme hrát jak yarda, spíš bacha na jesličky.

Reagovat
RMCF

si vemu zástěru no

Reagovat
smazaný uživatel

Předtím si nás na kolotoč zadarmo posílal ty, tak teď ti to musíme oplatit.

Reagovat
RMCF

njn ale to si nebudu chtít nechat líbit... i když záleží jak se slezem...

Reagovat
smazaný uživatel

Mno, já bych to tady moc nevytahoval, já hrál slušně, středověk spíš poznal FCBéčkův hajzl

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
smazaný uživatel

doufám, že máš na mysli pravého Ronalda

Reagovat
smazaný uživatel

Ronaldinha jsem nemyslel.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

btw. - neměl Ronnie teďka někdy narozky? Tuším, že je někdy na konci března...

Reagovat
smazaný uživatel

JJ, už je mu 30, to je neskutečný...

Reagovat
smazaný uživatel

jn

Reagovat
smazaný uživatel

dík

Reagovat
smazaný uživatel

Nedelal bych tragedii, ze se Barcelona proti Pamplone prezentovala ne prilis chvalihodnym vykonem. Pamplona umi moc dobre branit a neutralizovat Real i Barcu a o tom svedci, ze Real i Barcelona u ni jen remizovaly. A vykony to byly tak skarede, ze me presla chut k jidlo (na palacinky), tak proto na to nemuzu zapomenout Ale nas snad uz tak nepotrapi

Reagovat
smazaný uživatel

Getafe 1:1 Real

Reagovat
smazaný uživatel

ale prd, miku da minimalne dva

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Zkusit sem to musel

Reagovat
smazaný uživatel

U tebe nic noveho.

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, ale tak od Getafe sem čekal víc no

Reagovat
smazaný uživatel

ehmmm to zkouší každé kolo na Barcelonu

Reagovat
smazaný uživatel

pekna blbost..

Reagovat
smazaný uživatel

No tak skoro každé, to mi nevymluvíš.

Reagovat
madridcan

mozno si to pleties so mnou...tak ako Migueli aj ja z recesie pisem uplne ,,necakane" vysledky na real respektive na barcu

Reagovat
F.Torres

skoro

Reagovat
smazaný uživatel

71

71

....... 53 Docela propast mezi prvnima a tretim.

Reagovat
F.Torres

real jako jediný už překročil hranici 100golů, sice jsou v tom vstřelený i obdržený, ale aspon to je něco pro oko diváka

Reagovat
smazaný uživatel

Fuj Kristýna fuj

Reagovat
madridcan

doslo moje oblubene plemeno...

Reagovat
smazaný uživatel

Kdy uz lidi prestanete trapcit a priznate si, ze je to fakt borec

Reagovat
smazaný uživatel

na Kristýnku mi nešahej

Reagovat
smazaný uživatel

Fandit mu a rikat mu zaroven Krystýnka..Proc ne?

Reagovat
madridcan

Inak Gago dneska parada proste

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

kristinka a lady gaga

Reagovat
smazaný uživatel

To co tam rozdaval za prihravky, to se jen tak nevidi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Titul vyhraje Barcelona, můžete s tím nesouhlasit, ale to je tak asi všechno, co můžete.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdybych chtel, muze se tomu jeste vysmat..Asi takhle Ale to delat nebudu, protoze se to klidne muze stat..

Reagovat
Al Capone

ne, vyhraje ten lepší

Reagovat
smazaný uživatel

no, však říká ...

Reagovat
gonzalesl_is_back

Real

Reagovat
smazaný uživatel

v tom případě neumíš číst

Jinak - může to dopadnout jakkoliv. Vidím to 51 na 49 pro nás. Máme lepší a sehranější tým, vy máte formu. Máme s váma výhru a vy nás musíte porazit. Což je zase naše výhoda. Vaší výhodou je zase, že už (zase) nepokračujete v Evropě.

Reagovat
gonzalesl_is_back

Číst dokážu myslím velmi dobře Není nic rozhodnuto, ale věřím, že naše forma a možnost soustředit se jen na 1 cíl (titul) nám pomůže titul získat.

Sice orzhoduje každý bod i dokonce gól, ale stěžejní podle mě stejně bude bitva na Bernabeu

Reagovat
RMCF

Tak tu Ligu mistru bych zas až na nějak velkou výhodu neviděl, jasný při zraněních se to muže podepsat, ale jinak bych řekl že to Barcelonu nijak moc brzdit nebude...každopádně jestli chcem titul tak by sme měli zvládnout vzájemnej zápas, bude to ještě hodně zajímavý a neodvážím se tipovat, i když srdce fanouška madrid doufá a věří

Reagovat
Al Capone

velice nečekaná odpověď

Reagovat
smazaný uživatel

100. pre Real

Reagovat
smazaný uživatel

Tabuľka, ktorá hovorí o forme jednotlivých strelcov na jar. Prvé číslo hovorí, koľko hráč dal gólov od 2. Januára tohto roku z celkového počtu gólov svojho tímu (tiež sa berie dátum 2. Január) a na konci máte v percentuálny podiel.

Forlán sa po nevydarenej jeseni, kde zaznamenal iba 5 gólov pekne zdvihol, snáď mu to vyjde aj v nedeľu Zaujímavosťou je, že v prvej 8mičke sú dvaja hráči z jedného tímu. Uvidíme, dokedy vydrží forma Messimu a či sa Predátor zdvihne a pridá viac ako jeden fík za zápas

Jedno vec ma však teší, že Cristiano, ktorý bol v PL za boha a najlepším hráčom je teraz v tieni Messiho

Celková tabuľka:

Best individual percentage of goals scored in 2010:

1. Messi FC Barcelona 16 33 goles 48,50 %

2. Forlán At.Madrid 9 19 47,36 %

3. Villa Valencia 6 17 35,30 %

4. Higuaín R.Madrid 12 38 31,57 %

5. Ronaldo R.Madrid 10 38 26,31 %

6. Mata Valencia 3 17 17,64 %

7. Agüero At.Madrid 3 19 15,78 %

8. Ibrahimovic FC Barcelona 3 33 9,09 %

Reagovat
X-bano-X

Heh ale je to tam celkom pekne 1a 8 Barca, 2 a 7 Atletico, 3 a 6 Vale, 4 a 5 Madrid. Slusne to vyslo. Ale zas podla mna je individualny prinos fajn lenze pre team je lepsie ked su goly rozlozene rovnomernejsie na viac hracov. Za Barcu zatial striela len Messi, Ibra a Pedro, sem tam Bojan. V Reale je to zas len o 2 hracoch no.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to si nemyslím

Reagovat
X-bano-X

Preco?Myslis ze ak sa zrani Messi s Ibrom sucasne tak budeme na tom golovo rovnako ako keby hrali?Jasne scestny priklad ale cisto hypoteticky.

Reagovat
smazaný uživatel

v Reale to je ZAS JEN o 2 hracoch? a bojan sem tam? si na drogach ne? v top20strelcu Higuain, Ronaldo, Kaka a Benzema....z barcy Messi, Stojny Sloup a Pedro.....

Reagovat
smazaný uživatel

Stojny Sloup

Reagovat
smazaný uživatel

Nesúhlasím, s tým, že by to v Realu bolo len o dvoch hráčoch a Bojan dal letos iba 2 góly

Reagovat
smazaný uživatel

mala byť reakcia na X-Bano-X

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele