28. kolo
24.03.2010 20:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

UD Almería - Real Zaragoza 1:0

Hosté promarnili svou příležitost k posílení svých záchranářských ambicí, když na hřišti Almerie po hodině hry inkasovali a na trefu Kalu Ucheho už nestihli zareagovat. Boj o záchranu se jich tedy bude týkat až do samého závěru.

V neděli pohřbil naděje Zaragozy vstřeleným hattrickem Lionel Messi. Tentokrát se do role kata stylizoval nigerijský forvard Kalu Uche. Almeria naopak zásluhou tohoto vítězství ze svých beder setřásla veškeré záchranářské starosti. Teď už se v klidu může soustředit na boj o co možná nejlepší umístění či překonání klubového rekordu. Zaragoza sice byla po většinu zápasu nebezpečnějších mužstev, dokázala si stvořit více brankových příležitostí. Přesto mohla inkasovat dvakrát, přežila však soupeřovu penaltu v samotném závěru.

Domácí zahrozili jako první. Střela Virgase z osmé minuty ovšem prolétla nad břevnem. Zaragoza mohla hrát poměrně v pohodě. Proti Barce předvedla dobrý výkon, předtím tři zápasy v řadě neprohrála. Do šancí se dostávala i tentokrát poměrně jednoduše. Amova hlavička ale skončila nad, Lopezovu jedovatou ránu pak zneškodnil výtečným postřehem brankář Alves. Pevahu Zaragozy dokumentovala další šance, kterou nezužitkoval Colunga.

Zřejmě největší šanci pak hosté propásli v 53. minutě utkání. Hbitý Gabi se dostal do vápna, odkud nechal promluvit svoji pravou nohu, jíž orazítkoval břevno Alvesovy klece. Udeřilo tedy na druhé straně. Piatti vyslal do vápna ostrý centr, ten houštinou těl propadl až k Uchem, pro nějž už nebylo problémem zasunout míč do sítě. Od té doby měli domácí přece jen navíc. Uche o tři minuty později mohl náskok Almerie zvýšit, ale neuspěl. V samotném závěru zápasu zahrál rukou Ponzio a pískala se penalta. Proti Jimenezovi ale hostující gólman uspěl. Hubený vedení ovšem Almerii vydrželo až do závěrečného hvizdu.

Autor: Radek Barkman / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele