28. kolo
25.03.2010 22:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Atlético Madrid - Athletic Bilbao 2:0

David De Gea potvrdil svou výtečnou formu v posledních týdnech a přesvědčil španělskou fotbalovou veřejnost, že je na pozici jedničky mužstva na úkor taktéž velmi talentovaného, nicméně ne tolik jistého Sergia Asenja právem. Devatenáctiletý mladíček se stává velký pilířem celé hry Atlética Madrid, v zápase proti Athleticu Club své spoluhráče několikrát podržel a velkou měrou se podílel na vítězství 2:0, které nelze hodnotit jako zasloužené.

Proč? Athletic Club se ukázal na stadionu Vicente Calderóna ve vynikající formě a v některých pasážích zápasu Atlético Madrid výrazně přehrával. Baskičtí Lvi však měli kopec smůly, nastřelili tyčku a díky Llorenteho tutovkám sahali po třech bodech. Ty se však rozplynuly jako ranní mlha po trochu nečekaném úderu Diega Forlána a pojistce z kopačky dalšího kanonýra Kuna Agüera.

V prvním poločase mělo navrch hostující mužstvo, které se osobou Fernanda Llorenteho dostalo do první vážnější příležitosti. Španělský reprezentant však trefil jen tyčku. Předchozí Gurpeguiho hlavička mířila jen nad. Další šance Fernanda Llorenteho a Javiho Martíneze zlikvidoval výborný De Gea.

Po obrátce měl Athletic nadále více ze hry, vytvářel si více šancí, ale utápěl se ve špatném zakončení. Den skutečně neměl Fernando Llorente, který nepotvrdil roli nelepšího kanonýra Lvů a míjel jednu šanci za druhou. I proto se nakonec mohlo radovat z překvapivého úderu domácí mužstvo, neboť akci náhradníka Valery přesně zakončil Diego Forlán, který tím ztišil na něj pískající fanoušky.

Atlético po brance zmobilizovalo síly a utlumilo tlak hostí, kteří se sice snažili výsledek zvrátit, ale nedařilo se jim proniknout do šestnáctky. Nutno ještě dodat, že obrana Atlética nezahrála po několika minulých blamážích špatně! V závěru utkání přidal z brejku pojišťující branku Agüero a Atléti se mohli radovat z důležitého a naději na evropské poháry udržujícího vítězství.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele