28. kolo
23.03.2010 22:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Sevilla FC - Xerez CD 1:1

Sevilla strádá, bojuje s velkou krizí. Nejenže naprosto zaslouženě ztratila dva body, ale na již tak početnou marodku přibyla další dvojice hráčů. Vysněná třetí příčka se vzdaluje, plamínek naděje však ještě plápolá. V souvislosti se čtvrtou příčkou zajišťující postup do předkola Champions league přímo hoří!

Zato u Deportiva Xerez už naděje témeř zhasla. Přesto si svěřenci Nestora Gorosita poslední týdny mezi španělskou fotbalovou smetánkou užívají a ukazují, že mají stále co nabídnout. Nabízejí vůli i bojovnosti nepoložit zbraně v beznadějné situaci, notabene i krásu a pohledné momenty. Rozhodně nejsou žádným otloukánkem, na němž by si každičký tým smlsnul a zvednul pokleslé sebevědomí, ba naopak.

Ale přejděme k utkání, které moc zajímavých momentů nenabídlo. Dlouho se hrálo jen ve středu pole, případné nakopávané míče a centry končily na hlavičkách obránců, kteří je bez potíží odvraceli. Sevilla hrála špatně, nekombinovala, Xerez jí zdárně sekundoval. První vážnější příležitost si připsal později vystřídaný Perotti, ale přestřelil. V šestatřicáté minutě si to středem pole namířil pravý záložník Adriano, prošel až do pokutového území, kde se zvolil technické zakončení. Jeho střela jen těsně minula levou tyč Renanovy branky. To bylo tak vše, co stojí za poznamenání.

Druhý poločas se nesl v podobném nikterak atraktivním a záživném duchu. Čtvrthodinku čekaly relativně zaplněné ochozy na nějaký zajímavý moment, až přišel Keitův faul v pokutovém území na pronikajícího Adriana a rozhodčí správně ukázal na penaltový puntík. Fredy Kanouté pokutový kop chladnokrevně proměnil a domácí fanoušci se mohli alespoň chvíli radovat.

Po penaltě následovalo další hluché období, ve kterém Xerez zaktivnil napadání rozehrávky, zvýšil pohyb ve středu hřiště a množstvím centrovaných míčů vytvořil na obranu Sevilly neutuchající, mírný tlak. Beci a brankář Andrés Palop odráželi všechny centry vcelku bez větších potíží. Jednou jedinkrát míč v pokutovém území propadl, dostal se na kopačky Leandra Giody, který jej dopravil za záda bezmocného Palopa. Četná modrá legie fanoušků Deportiva Xerez zaplesala radostí, zato domácí fanoušky nemusel nikdo vybízet k pískotu.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele