28. kolo
24.03.2010 22:00 CET
1 : 0
(1:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia CF - Málaga CF 1:0

Valencia získala veledůležité tři body díky těsnému, ale rozhodně zaslouženému vítězství proti Málaze. V celém zápase měl domácí celek mírný tlak a vytvářel si velké šance, které zůstávaly trestuhodně nevyužity.

Málaga postrádala útočnou kvalitu a v obranné vázi se dopouštěla zbytečných chyb. V prvním poločase se defenzíva andaluského mužstva dostala pod obrovský tlak a jenom dobré zákroky Gustava Munuy či nepřenosti domácích hráčů zabránily většímu nášupu.

První šanci měl po sedmi minutách hry Maduro, s jehož střelou měl Munua celkem velké potíže. Valencia přimáčkla svého soupeře k vlastní brance a ve třinácté minutě si za svou aktivitu vysloužila branku. Málaga si koledovala tak dlouho, až inkasovala. Maduro poslal míč za stojící obranu, za níž si naběhl Mata, který nalezhl Davida Villu, pro něhož už nebyl problém na malém vápně přesně zacílit.

Po dvaadvaceti minutá bylo veselo i na druhé straně barikády. Po rohovém kopu se k míči dostal Obinna, vypálil a jeho střelu s obtížemi vyrázil Dealbert, který zasáhl za vyběhnuvšího Césara. Akce pokračovala, když se míč dostal k Nabilu Bahovi, který netopýří svatyni přestřelil.

V jednatřicáté minutě mohl zvýšit vedení David Villy, k němuž se dostal míč na kopačky po hlavičce hostujícího Ivana Gonzáleze Lopéze, ale španělský reprezentant trestuhodně minul. O několik minut později se vzduchem proletěl Munua, který zlikvidoval dobrou střelu Jordiho Alby.

Po obrátce se na hřišti dlouho nic nedělo. Ačkoli mělo domácí mužstvo tlak, nedokázalo si vytvořit žádnou vážnější příležitost. Až v po hodince hry se po závaru dostal k míči Alexis a z dobré pozice jen překopl branku. V pětašedesáté minutě uhasil největší šanci Málagy César, který výtečně vyběhl a zasáhl proti teči Caiseda, který mírně štrejchl prudký přízemní centr Valda. V závěru druhé půle se mohl po výtečné individuální práci Davida Villy prosadit David Silva, ale branku z penaltového puntíku minul.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele