28. kolo
23.03.2010 20:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Sporting Gijón - Deportivo La Coruña 2:1

Další nepříjemnost potkala celek La Coruni. Pohárové sny a především vidina Ligy mistrů se začíná pro Deportivo nepříjemně rozplývat. Porážka v Gijonu penaltovou brankou z poslední minuty nemůže zanechat na mužstvu pozitivní stopu.

Před tímto kolem činila ztráta hostů na pozici zajišťující účast v Lize mistrů přesně čtyři body. Teď bude ještě hůř. Po většinu zápasu navíc hrála La Coruňa jen o deseti hráčích, neboť gólman Aranzubia putoval předčasně do sprch už v 11. minutě. Lotinův tým sice ve druhém poločase ukázal velkou vůli po vítězství a měl i několik nadějných příležitostí ke vstřelení kýženého druhého gólu, nakonec však inkasoval ze sporné penalty sám. Poslední venkovní vítězství tak Deportivo vybojovalo loni v listopadu.

Nepovedený zápas ze strany hostů jakoby předznamenala už situace z 11. minuty. Špatnou přihrávku stopera Pabla vystihl Bilic a gólman Aranzubia musel celou situaci hasit vyběhnutím a faulováním hbitého soupeřova forvarda. K celému incidentu ovšem došlo vně pokutového území, tudíž místo na desítku ukázal sudí Peréz Aranzubiovi červený kartonek a následoval trestný kop. Z toho sice nezapršelo, ale o pár minut později už Deportivo inkasovalo. Centr z pravé strany našel Cuevase, od něj se míč odrazil přímo na kopačky Bilice a ten s přehledem zařídil Sportingu vedení.

Domácí mohli své vedení zvýšit, jenže hlavička Castra šla mimo, Cuevas si pro změnu vylámal zuby na náhradním gólmanovi Manuovi. Soupeř si první velkou šanci vytvořil až v 61. minutě. Lopezovu střelu ke vzdálenější tyči ale Pablo konečky prstů dokázal vytěsnit. O chvilku později ale byl vyrovnáno. Dominguez našel vysokým pasem Adriana, ten si míč efektně zpracoval a přízemní střelou ho uklidil do sítě. Zápas dostal grády a oba týmy mohly strhnout vedení na svou stranu. Nakonec rozhodl sporný moment v nastaveném čase. Lopo stáhl střídajícího Matea k zemi a jelikož se celý proces odehrál ve velkém vápně, ukázal sudí i přes obrovskou vlnu protestů na penaltový puntík. Do role spolehlivého exekutora se pasoval Castro a zajistil Sportingu tříbodový zisk.

Autor: Radek Barkman / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele