Primera Division - souhrn 23. kola

20.02.2010, 19:57, aktualizováno 22.02.2010, 22:57
Komentáře a souhrny
Valencia porazila Getafe a odskočila Seville na rozdíl čtyř bodů. Real Madrid rozstřílel Villarreal a je dva body za Barcelonou. Almerii stačil jediný gól k výhře nad Atlétikem Madrid. Bilbao se přiblížilo pohárovým příčkám na jediný bod, jelikož zdolalo Tenerife. Gijon veze body ze Zaragozy, Osasuna jen remizovala s Valladolidem a Malaga porazila Espanyol.

Valencia CF - Getafe CF 2:1

22.02.2010 21:00

Góly: 39. David Villa, 52. David Villa - 75. Manu Del Moral

Dvě branky Davida Villy zajistily fotbalistům Valencie cenné vítězství nad Getafe v poměru 2:1. Hosté se sice ve druhé půli dotáhli na rozdíl jediného gólu, nic víc se už ale nestalo.

Jednalo se o střet dvou celků, které neprocházejí zrovna příznivým obdobím. Valencia před tímto kláním z posledních čtyř zápasů vyhrála jen jediný, Getafe se z tříbodového zisku radovalo jen jednou z posledních šesti utkání. Valencia navíc hraje poslední duely bez několika obránců. Chybí mimo jiné i Saltor, Navarro nebo Mathieu. Domácím to ale přesto nijak nevadilo, hra se odehrávala převážně na druhém konci hřiště.

Poprvé prověřil pozornost nevýrazného gólmana Codiny už v desáté minutě nebezpečný Dominguez. Viník remízy z minulého kola proti Almerii (2:2) poté málem spáchal další hrubici. Tentokrát naprosto špatně vyběhl proti rohovému kopu Alexise, míč byl naštěstí pro hosty tečován mimo.

Hosté zahrozili až slabou střelou Manua, za necelou minutu se už skóre měnilo. Jenže na opačné straně. Ve velkém zmatku před Codinou se nejlépe zorientoval David Villa a hostitelé vedli 1:0. Druhý gól Valencie vznikl po obrovské chybě záložníka Pareja. Tomu uzmul míč Silva, předložil ho Villovi, a ten podruhé vyzrál na Codinu. Komplikaci pohodového vítězství způsobilo vyloučení Alexise. O chvíli později ještě Albis vypracoval kontaktní gól pro Manua, víc už ale Getafe nestihlo.

Více informací k zápasu

Real Madrid - Villarreal CF 6:2

21.02.2010 21:00

Góly: 18. Cristiano Ronaldo, 20. Kaká (pen.), 54. Gonzalo Higuaín, 71. Gonzalo Higuaín, 79. Kaká, 87. Xabi Alonso (pen.) - 31. Marcos Senna, 66. Nilmar

Real Madrid nechal zapomenout na špatný výkon v Lize mistrů a šesti "torpédy" potopil Žlutou ponorku z Villarrealu. Domácí takřka celý zápas dominovali, přičemž nejvíce vynikl Cristiano Ronaldo, autor jednoho gólu a asistent u dalších čtyř. Real stále udržuje odstup dvou bodů od Barcelony.

Villarrealu se nebude odjíždět tento večer z Madridu dobře. V divokém utkání obdržel šest branek a sám reagoval pouze dvěma. Titul "Man of the match" si přisvojil Cristiano Ronaldo, který krásným gólem otevřel skóre a podílel se na čtyřech následujících.

Domácí nastoupili v očekávaném složení, zatímco trenér hostí Garrido nasadil od začátku do sestavy odchovance Rubéna a Matillu místo Pirese a Llorenteho. Žlutá ponorka se prvních pět minut tlačila vpřed, pak ovšem převzali otěže zápasu do rukou domácí. První zákrok z mnoha si připsal hrdina hostí Diego López, když lapil ve 13. minutě přízemní střelu Marcela.

V 19. minutě si Real otevřel střelnici. Z přímého kopu se nádherně do šibenice trefil Cristiano Ronaldo a potvrdil tak předzápasové obavy Diega Lópeze. O dvě minuty nato fauloval ve vápně Marcano Marcela a jeho krajan Kaká zvýšil na 2:0. Za chvíli neuspěl po přihrávce Higuaína Ronaldo.

Ve 30. minutě však hosté snížili, když se pro změnu skvěle trefil po přímém kopu Marcos Senna. Na opačné straně chytil Diego López dalekonosnou střelu Cristiano Ronalda. Pak po hezké kombinaci Ramose a Ronalda vysoko přestřelil Granero. Stejně se vedlo následně po přihrávce Granera a posunutí Higuaína Brazilci Kaká.

I závěr poločasu byl rušný. Nejprve střelu Nilmara zblokoval Arbeloa a Casillas musel vytáhnout reflexivní zákrok a vyrazit míč na roh. Totéž předvedl na druhé straně Diego López po pokusu Granera a dorážce Ronalda. Závěrečný závar před brankou Realu vyřešil odkopem Sergio Ramos.

Pět minut druhého poločasu proběhlo v relativní pohodě. V 51. minutě střílel po rohu těsně vedle Matilla. O čtyři minuty nato se znovu měnilo skóre. Arbeloa krásně vysunul Ronalda, ten z první přihrál před branku, kde se nemýlil Higuaín. V 60. minutě "zazdil" pěknou kombinaci domácí ofenzívy střelou do oblak Marcelo.

Higuaín byl při chuti a o tři minuty později pálil těsně vedle. V 66. minutě spasil Villarreal Diego López, který vychytal v souboji jeden na jednoho Ronalda. Zákonitě přišel trest a z protiútoku snížil Nilmar, který si vyměnil míč ve vápně s Piresem a před zkoprnělou obranou Realu zkušeně zavěsil.

V 71. minutě střílel vedle Kaká a o minutu později rozjel akci Ronaldo, přihrál do strany Marcelovi, ten dal před branku, kde doklepl do sítě Higuaín. Diego López se za chvíli poté vytáhl proti šanci Kaká, ale v 79. minutě už nemohl zabránit "bůru". Cristiano Ronaldo mu na podnose předložil gólovou přihrávku, Kaká vnikl do vápna a překonal gólmana Villarrealu.

Další gól Cristiana Ronalda zmařil čárový rozhodčí, který odpískal ofsajd. Gólový účet uzavřel v 86. minutě svým premiérovým gólem nečekaně oholený Xabi Alonso a opět v tom měl prsty, nebo spíš nohu Ronaldo. O ní mu zavadil ve vápně Pires a pískala se penalta. Baskický záložník jí proměnil dokonce dvakrát, když poprvé nebylo vše v pořádku.

Poslední šanci měl muž zápasu Cristiano Ronaldo, ale muž zápasu v řadách Villarrealu, Diego López zabránil "šťastné sedmičce". Žlutá ponorka zůstala po debaklu v klidných vodách středu tabulky, Real Madrid udržuje dvoubodový odstup za Barcelonou.

Více informací k zápasu

UD Almería - Atlético Madrid 1:0

21.02.2010 19:00

Góly: 87. Pablo Piatti

Fotbalisté domácí Almerie se postarali o poměrně velké překvapení. Brankou v samotném závěru totiž dokázali na svém stadionu přehrát Atletico, které před týdnem senzačně zdolalo Barcelonu.

Jako první se zapotil hostující gólman Asenjo. S pokusem Goitoma si ovšem hravě poradil. Na druhé straně provětral jeho protějška Alvese dalekonosným pokusem Jurado. Oba soupeři se oťukávali, šancí příliš nebylo. Asi největší přišla po půlhodině hry. Cisma zakroutil svůj přímý kop přímo do míst, kde číhal Piatti, jehož levačku Asenjo fantasticky zastavil před brankovou čárou. Domácím narostla křídla za pár chvil neuspěl ani Soriano.

Těsně před přestávkou musel své umění ukázat rovněž gólman Alves. Forlan napřáhl z velké dálky ovšem trajektorii letu míče utnul skvělým postřehem právě domácí brankář. Nástup do druhého dějství přeci jen patřil Atleticu. K hlavičce se na malém vápně dostal Tiago, prostor mezi třemi tyčemi ale netrefil. Na druhé straně přála Asenjovi pořádná dávka štěstí. Cismův roh milimetrově přesně našel Chica, jeho hlavičku zastavilo břevno.

Hra dostávala patřičný náboj, útok střídal útok. Další zmatky v domácím vápně nevyužil nejprve Reyes, k dorážce se krátce poté dostal i Portugalec Sabrosa, ani on však bezbrankový stav nezlomil. Deset minut před koncem se k velkému sólu skrz obranu Almerie odhodlal Tiago, jeho střela z hranice vápna ale postrádala potřebné parametry. Závěr zápasu ovšem patřil hostitelům. Ortiz ani Soriano své příležitosti nevyužili, Cismův roh však Perea vrátil pouze na kopačky Piattiho a ten s přehledem překonal Asenja. Víc se už nestalo, a tak Almeria může slavit důležitou výhru v boji o záchranu.

Více informací k zápasu

Real Zaragoza - Sporting Gijón 1:3

21.02.2010 17:00

Góly: 90+2. Javier Arizmendi - 38. Mate Bilić, 63. Luis Morán, 90+3. David Barral

Boj o záchranu se fotbalistům Realu Zaragoza začíná komplikovat. Tentokrát si odsud tři body odvezl Gijon, který o svém vítězství rozhodl ve druhé půli.

Tato porážka znamená, že se domácí Zaragoza nachází před pásmem sestupu už jen o jediný bod. Toto vítězství naopak ukončilo nevýraznou sérii Gijonu, který prohrál několikrát v řadě. Utkání začal nebezpečný pokus Castra, který ovšem skončil nad brankou. Na druhé straně se poté neujala šance Suaza, jenž z bezprostřední blízkosti trefil pouze gólmana Colinase.

Domácí pokračovali v náporu, Perreira ale ani nadvakrát Colinase neprostřelil. A tak se z úvodního gólu radovali hosté. Gonzalez našel Biliče a ten přízemní střelou do pravého kouta branky otevřel skóre. Zaragoza ovšem tlačila dále. Colunga přestřelil, Ponzio pak střílel těsně vedle levé tyče. Druhá půle, zejména její začátek, však patřil Gijonu. Bilic nejprve přestřelil, Moran za pár okamžiků zvýšil už na dvoubrankový náskok.

Hostitelé se přesto nevzdávali, kýženého vyrovnání však nedosáhli. Suazovu hlavičku zpacifikoval Colinas, na druhé straně se po rohovém kopu prodral do zakončení Castro, leč i on byl nepřesný. Velký tlak Realu vyústil v kontaktní gól krátce před závěrečním hvizdem. Na centr Pennanta si naběhl Arizmendi a o zápletku bylo postaráno. O minutu později ovšem bylo po nadějích. Castro vysunul do otevřené obrany střídajícího Barrala a ten pečetil vítězství Sportingu.

Více informací k zápasu

CA Osasuna - Real Valladolid 1:1

21.02.2010 17:00

Góly: 86. Javier Camuñas - 80. Haris Medunjanin

CA Osasuna si připsala dost smolnou remízu proti o udržení bojujícímu Valladolidu, který se i díky úžasné brance čtyřiadvacetileté holandské opory týmu Harise Medunjanina raduje z hodně důležitého bodu, který má cenu zlata. Za domácí mužstvo v závěru srovnal v posledních týdnech famózně hrající Javi Camuñas, který se již od léta jeví jako nejlepší možná posila pro navarrský klub.

Domácí mužstvo zůstává na deváté příčce, což je po zbabraném úvodu sezóny vcelku pěkný úspěch. O poháry již svěřencům José Antonia Camacha asi již nepůjde, cílem by mělo být udržení, které v silách navarrského mužstva rozhodně je. Totéž platí i o Pucele, jejíž pozice je ovšem poněkud horší. Valladolidu bude mít letos s udržením velké potíže.

Právě hostující mužstvo si vytvořilo první velkou šanci utkání, když Manuchovu parádní hlavičku zlikvidoval ještě krásnější robinsonádou Ricardo. Velký závar domácího mužstva po dvaceti minutách hry zakončil střelou nad Walter Pandiani. Na druhé straně se ve dvou parádních šancích objevil asi nejaktivnější hostující hráč Manucho, který nejprve na Ricarda nevyzrál, a poté mířil pouze nad. V osmatřicáté minutě zahřmělo na druhé straně, když Javad Nekounam vyslal z přímého volného kopu za šestnáctkou na branku nádhernou střelu, která se odrazila od spojnice břevna a tyče mimo branku. To byla zároveň poslední a bezesporu největší šance prvního poločasu.

V půli druhé začala Osasuna Valladolid tlačit a vypracovala si několik zajímavých šancí. V té první neuspěl Masoud, hlavička Miguela Flaña poté jen těsně minula branku. Na druhé straně si vypracoval obrovskou šanci Arzo, ale i jeho hlavička se mezi tři tyče nevešla. V pětašedesáté minutě vypálil z dálky Nekounam a jeho lehce tečovaná střela skončila na tyči. Nebýt této teče, asi bych psal o krásné brance.

Časomíra ukazovala deset minut do konce, když si dlouhý výkop Justo Villara zpracoval Medunjanin a úchvatnou ranou do šibenice otevřel skóre. Osasuna stačila odpovědět brankou Javiho Camuňase, který zužitkoval Puñalův centr a vyrovnal. Víc branek se domácímu mužstvu navzdory náporu v závěrečných minutách vsítit nepodařilo.

Více informací k zápasu

Athletic Bilbao - CD Tenerife 4:1

21.02.2010 17:00

Góly: 17. Fernando Llorente, 22. Gaizka Toquero, 51. Andoni Iraola, 63. Igor Gabilondo - 59. Alejandro Alfaro

Athletic Club pokořil v nádherném zápase Tenerife, čímž rázně odpověděl na výsledky svých úhlavních konkurentů v boji o evropské poháry. Baskická jedenáctka podala famózní výkon, který okořenila čtyřmi krásnými brankami a výtečným herním projevem.

Domácímu mužstvu samozřejmě pomohlo brzké vyloučení Culebrase, ale i tak od prvních minut ukazoval, kdo je na hřišti pánem, kdo San Mamés vládne. Athletic panoval, Athletic dominoval. I přesto je podivuhodné, v jakém stavu se nacházela hostující defenzíva. Svým výkonem totiž doháněla osamoceného Sergia Aragonesese k zoufalství. Právě španělský brankář El Tete byl největší hvězdou svého celku, když zlikvidoval několik dalších tutovek a uchránil hosty ještě od větší potupy.

Kvůli jednomu z velkých oken a trošku komickému "odkopu" Morena se v pokutovém území dostal k mičudě Toquero a už se před samotným Aragonesesem chystal poslat míč do sítě. Jenže s obranným zákrokem přispěchal Culebras a Toquera zastavil, bohužel pro hosty nedovoleným zákrokem zezadu. Zatímco odcházel do sprch, jistě slyšel povyk a lomoz, který vyvolala proměněná penalta. Llorente si počínal navýsost zkušeně a Aragonesesovi nedal žádnou šanci.

Athletic pokračoval v náporu a brzy se dočkal další branky. Iraizozův výkop se díky dvěma posunutím dostal až k nabíhajícímu Toquerovi, který bez větších potíží překonal opět samotného Aragonesese. Na druhé straně poté mohl brzy snížil Luna, ale jeho krásná rána se mezi tři tyče nevešla. V závěru poločasu mohl skóre navýšit Gabilondo, ale na svůj moment slávy si musel ještě počkat.

Po obrátce Athletic chvílema zmírnil tempo, které i přesto bylo vysoké. Po devíti minutách druhé půle bylo jasno - Koikili výborně zapracoval na šestnácte, získal míč, poslal pěknou přihrávku na Iraolu a mohl už jen pozorovat, jak se jeho spoluhráč raduje z další branky. Nikoho asi nepřekvapí, že byl Andoni Iraola v pokutovém území naprosto osamocen, nikým nehlídán. Vzápětí sice prostřelil Iraizoze z úhlu Alfaro, ale to bylo všechno, co Athletic hostům dovolil.

Naopak to byli baskičtí Lvi, kteří ještě pojistili vedení přenádhernou brankou Igora Gabionda. Tento hráč ve druhém zápase po sobě vstřelil výstavní branku, tentokráte fantasticky trefil Toquerův centr a vymetl všechny pavouky z Aragonesesovy svatyně. Athletic poté v klidu a míru dokráčel do vítězného konce.

Více informací k zápasu

Málaga CF - Espanyol Barcelona 2:1

21.02.2010 17:00

Góly: 13. Fernando, 75. Victor Obinna - 45. Víctor Ruiz

Fotbalisté Málagy řádí jako smyslů zbavení a připsali si další veledůležité vítězství proti přímému konkurentu v boji o udržení. Lze však považovat andaluský tým za klub ohrožený sestupem? Zřejmě již nikoliv. Málaga hraje v posledních zápasech skvěle, předvádí pohlednou, vysokorychlostní kopanou plnou pěkných fotbalových akcí a momentů, při nichž srdce fotbalového fanouška zaplesá.

Málaga z posledních třinácti zápasů prohrála jen jeden jediný, a to na půdě Realu Madrid. I díky této báječné bilanci se posunula z předposledního místa (někdy koncem listopadu) na již klidnější dvanáctou příčku. Espanyol se naopak mírně propadl a po minulém velmi dobrém výkonu potvrdil, že venku patří mezi nejhorší týmy z celé soutěže.

Domácí mužstvo ovládlo úvodní poločas, hrálo skvěle a nepouštělo Espanyol do žádných větších šancí, nepočítaje závěr poločasu, kdy se Katalánci probudili a domácí trošku přimáčkli. Po třinácti minutách se navíc dočkalo první zasloužené branky, když se Fernando rybičkou položil do Dudova přímého volného kopu a nedal Kamenimu žádnou šanci.

Espanyol sice po dvaceti minutách vyrovnal hru, ale žádnou větší šanci si nevytvořil. Naopak to byl Obinna, který mohl skóre navýšit, ale výborný zákrok Kameniho mu radost překazil. V další velké šanci zklamal opět Obinna, na druhé straně se jedovatou ranou prezentoval Ruiz, ale branku netrefil. S blížícím se závěrem zvýšila hostující jedenáctka intenzitu napadání, zkvalitnila přihrávku a nakonec se dočkala branky, když Marquezův centr doklepl do branky Ruiz.

Po obrátce se hra vyrovnala a každé mužstvo mělo několik dobrých šancí. Espanyol většinou pálil z dálky, Málaga se do přímého ohrožení branky dostávala spíše po kombinacích a rychlých kolmicích. Po jedné takové se dostal do pěkné šance dostal opět Obinna, ale nedokázal překonat vyběhnuvšího Kameniho, který měl o trošku méně práce, než jeho kolega Gustavo Munua, který výtečně zlikvidoval jak Callejónův lob, tak krásnou střelu Luíse Garcíi. Tentýž fotbalista po sedmdesáti minutách hry jen těsně minul branku z přímého volného kopu.

Za neproměňování celkem slibných šancí přišle v pětasedmdesáté minutě trest, když se vlivem několika náhodných odrazů po rohovém kopu dostal míč k volnému Obinnovi, který jej napálil do sítě bezmocného Kameniho. V poslední patnáctiminutovce Málaga vesměs kontrolovala hru a nepouštěla hostující mužstvo, které bylo Obinnovou brankou evidentně ochromeno, do žádné šance. I proto se nakonec se mohla radovat domácí jedenáctka, která využila svých šancí a příležitostí a v podstatě zaslouženě zvítězila. Gámezovo vyloučení již na stavu a hernímu projevu nic nezměnilo.

Více informací k zápasu

RCD Mallorca - Sevilla FC 1:3

20.02.2010 22:00

Góly: 5. Mario Suárez - 23. Jesús Navas, 56. Ivica Dragutinović, 62. Diego Perotti

Mallorka přišla o svou skvělou domácí bilanci, prvním týmem, který si letos z Baleárských ostrovů odvezl tři body, je Sevilla. Té nevadil vynikající start domácích do utkání a nevykolejily je ani dvě červené karty...

Svěřenci trenéra Manzana v pondělí podlehli Tenerife, proti Seville se ale hodlali znovu vážně přihlásit do boje o Ligu mistrů. A začali skvěle, již v páté minutě sice Valero nedokázal zakončit v jasné pozici, ještě ale obešel Palopa a předložil přihrávku před prázdnou branku na Suareze - 1:0.

Mallorka do sobotního večera inkasovala doma jenom třikrát a že to Sevilla nebude mít snadné ukazoval brankář Aouate. Ten si nejprve poradil s trestným kopem Negreda, o chvíli později pak vytáhl fantastický zákrok proti hlavičce Renata.

Práci měl i Palop, jehož zaměstnal svou hlavičkou Aduriz. Následoval rychlý brejk Sevilly, Negredo poslal dlouhý pas na Navase, Aouate špatně odhadl celou situaci, zbytečně vyběhl a pak už se jenom díval, jak ho Navas obchází a posílá míč do prázdné brány - 1:1.

Alvaro Negredo dokáže bavit fanoušky, jako třeba v duelu s Valencií, v posledních dnech ale už podruhé oslabil svůj celek. Ve 26. minutě byl bez předchozího žlutého varování vyloučen za zákrok na Martiho a Mallorka hrála přesilovku. Tu nedokázal po Valerově centru zužitkovat Aduriz, a tak přišel trest. Nikoliv ovšem v podobě inkasované branky, ale srovnání sil na hřišti - Ramis se v nastavení první půle rozhodl zastavit rodící se brejk Sevilly faulem na Zokoru a do kabiny putoval o něco dříve, než jeho spoluhráči.

Po změně stran měla navrch Sevilla a hodně jí pomohla i 56. minuta. Dragutinovič se postavil k trestnému kopu, místo centru zvolil střelu na zadní tyč a překonal Aouateho - 1:2.

O šest minut později vedli hostí již o dvě branky. Fabiano zakombinoval s Navasem, který utekl po pravé straně a předložil gólový centr Perottimu - 1:3.

Po centru Perottiho spálil svou šanci Fabiano a málem ho to mohlo mrzet, obrana Sevilly totiž několikrát povolila a využít toho mohl Webo, který spálil dvě velké šance. Nejprve tak dlouho váhal, až ho o možnost zakončení obral Fazio, poté nedokázal přetavit v branku ideální centr Castra. Ten to chvíli před koncem zkusil sám a jistě proklínal Fazia, který odvrátil na brankové čáře.

Na stavu utkání pak již nic nezměnila ani další červené karta, předčasně osprchovat se tentokráte šel Zokora.

Více informací k zápasu

FC Barcelona - Racing Santander 4:0

20.02.2010 20:00

Góly: 7. Andrés Iniesta, 28. Thierry Henry, 34. Rafael Márquez, 84. Thiago Alcântara

Barcelona oslavila stý zápas trenéra Pepa Guardioly senzačně. Kouč Blaugrany si lepší výsledek proti Santanderu snad ani přát nemohl - jeho tým zvítězil o čtyři branky, když se postupně prosadil Iniesta, Henry, Marquez a nakonec i mladík Thiago.

Katalánský velkoklub tak má na čele Primera Division opět pětibodový náskok před Realem Madrid. Po prohře s Atlétice Madrid se tak Barcelona dostala opět do starých kolejí, Santander nevyhrál již čtyři utkání v řadě a je stále na čtrnácté místě.

Bojan Krkić se překvapivě objevil již v základní sestavě domácího klubu. Byli to ale zaběhlí hráči, kteří připravili první branku pro favorita utkání. Dlouhý nákop Rafaela Marqueze naprosto podcenil obránce Jose Crespo, který tak otevřel cestu Iniestovi. Ten si s ničím nedělal starosti a v sedmé minutě poslal míč za Coltortiho záda. Byl to jeho první gól v této sezoně, shodou okolností v třístém utkání za Blaugranu.

Poté se v zakončení objevil Lionel Messi, Coltorti si ale tentokrát se střelou domácích poradil. Stejný hráč si poté několikrát vyměnil přihrávku se Sergiem Busquetsem, k vážnější šanci to ale nevedlo. V průběhu prvního dějství se musel ohánět opět brankář hostů. Tentokrát byl příčinou snažící se Bojan, který prošel až k pokutovému území a střelou k tyči se pokusil Coltortiho překvapit. Neuspěl.

Útoky Racingu byly velmi vzácné, do jednoho výjimečného se ale přeci jen dostali. Xisco hlavičkoval po přímém kopu Pape Diopa těsně mimo. Těsně před první půlhodinou ale přišlo navýšení vedení, branku si tentokrát připsal Henry. Busquets svým umem zařídil pro Barcelonu přímý kop ze solidní pozice, k míči se postavil Henry. Našel skulinku mezi obránci a nedal Coltortimu šanci - 2:0.

Toni Moral se stal viníkem dalšího přímého kopu z nebezpečné pozice. Jeho ruku snad ani nešlo přehlédnout. Tentokrát to nebyl Henry, ale Marquez, který míč krásně zakroutil do branky Santanderu. Bylo to již 3:0, los Verdiblancos stále čekali na první přímé ohrožení Valdesovy branky.

Hosté ale mohli paradoxně vzápětí snížit. Valdes sklepl centr pouze k nohám mladíka Canalese, jeho střela již mířila do sítě; na úspěchu se ale chtěl přiživit Xisco, který byl ale v ofsajdovém postavení a branka tak nemohla být uznána. Právě tento útočník se o pár okamžiků později dral k zakončení po Canalesovu přímém kopu, o pár centimetrů ale jeho hlavu míč přeletěl.

Druhá půle začala stejně jako ta první - Barcelona byla jasným vládcem hřiště. Iniesta, autor první branky, se málem dočkal svého druhého gólu. Statistiky prvního poločasu se ale dále nekopírovaly. Po hodině hry se k němu míč odrazil po zmatcích v obraně, zpoza pokutového území ale netrefil přesně ani tvrdě. Coltorti bez problémů zneškodnil.

Přestože domácí měli na svých kopačkách balon snad neustále, příliš dobrých příležitostí si nepřipravovali. Čtvrtou branku si málem připsal Pique, nicméně než se dostal k zakončení, jeden z bránících hráčů mu míč stihl ukrást. Coltorti se opět musel mít na pozoru před Messim. Ten se jako vítr prohnal až do pokutového území, jeho střela ale postrádala razanci.

V 84. minutě to konečně přišlo, čtvrtý gól Barcelony samozřejmě. Messi pěkně oslovil střídajícího Thiaga a ten za pomoci teče vstřelil svůj první gól v seniorském fotbale - 4:0. Znamená to již 71. výhru Guardioly na lavičce Barcelony...

Více informací k zápasu

Deportivo La Coruña - Xerez CD 2:1

20.02.2010 18:00

Góly: 3. Andrés Guardado (pen.), 7. Riki - 38. Mario Bermejo

Dva brzké góly rozhodly o vítězství domácích nad Xerezem. Na přesné zásahy Guardada ze třetí a Rikiho ze sedmé minuty dokázali hosté zareagovat pouze jednou. V 38. minutě stanovil konečnou podobu výsledku Bermejo.

Hned první momenty zápasu přinesly penaltovou situaci. Hostující Moreno doslova objal domácího Colotta a hlavní sudí nařídil pokutový kop. K jeho exekuci se postavil Guardado a i když brankář Renan vystihl směr střely, na prudkou ránu domácího záložníka nestačil.

O čtyři minuty se stav zápasu měnil podruhé. Přízemní přihrávku minul jeden z obránců hostů a k míči se dostal Riki, který snad ze vzdálenosti dvou metrů tvrdě napálil míč před vybíhajícím gólmanem Xerezu nekompromisně pod břevno - 2:0.

Hosté však stačili ze své první vážnější příležitosti v utkání výsledek zdramatizovat. Sedm minut před poločasovým hvizdem poslal Calvo do pokutového území nadýchaný centr, který našel hlavu Bermeja. A ten pohotovou hlavičkou překonal domácího brankáře Aranzubíu. Do poločasu si dobrou šanci ještě vytvořil Riki, ale svatyni Xerezu přestřelil.

Gólmana hostů ohrozil hned v úvodu druhé půle Álvares, ale jeho pokus jen těsně minul tyč. Po hodině hry byl blízko vstřelení gólu Rodríguez, míč z jeho kopačky ale zastavilo břevno. Závěr utkání patřil hostům, největší příležitost k vyrovnání ale zahodil Bermejo.

Nervozita a strach o výsledek svazovala La Coruni v závěrečných momentech střetnutí ruce, ale i tak dokázali domácí ustát nápor Xerezu a zvítězili 2:1.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.FC Barcelona23184157:1358
2.Real Madrid23182359:1756
3.Valencia CF23137341:2246
4.Sevilla FC23133736:2542
5.Deportivo La Coruña23115726:2538
6.RCD Mallorca23114836:2737
7.Athletic Bilbao23113932:3036
8.Getafe CF231021131:3032
9.CA Osasuna2386922:2330
10.Villarreal CF23851035:3729
11.Sporting Gijón2377925:2728
12.Málaga CF2369828:2727
13.Atlético Madrid23761033:3627
14.UD Almería2368925:3326
15.Espanyol Barcelona23751117:3126
16.Racing Santander23671024:3525
17.Real Zaragoza23561227:4721
18.Real Valladolid23311926:4020
19.CD Tenerife23551319:4420
20.Xerez CD23251613:4311

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (482)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele