23. kolo
20.02.2010 22:00 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

RCD Mallorca - Sevilla FC 1:3

Mallorka přišla o svou skvělou domácí bilanci, prvním týmem, který si letos z Baleárských ostrovů odvezl tři body, je Sevilla. Té nevadil vynikající start domácích do utkání a nevykolejily je ani dvě červené karty...

Svěřenci trenéra Manzana v pondělí podlehli Tenerife, proti Seville se ale hodlali znovu vážně přihlásit do boje o Ligu mistrů. A začali skvěle, již v páté minutě sice Valero nedokázal zakončit v jasné pozici, ještě ale obešel Palopa a předložil přihrávku před prázdnou branku na Suareze - 1:0.

Mallorka do sobotního večera inkasovala doma jenom třikrát a že to Sevilla nebude mít snadné ukazoval brankář Aouate. Ten si nejprve poradil s trestným kopem Negreda, o chvíli později pak vytáhl fantastický zákrok proti hlavičce Renata.

Práci měl i Palop, jehož zaměstnal svou hlavičkou Aduriz. Následoval rychlý brejk Sevilly, Negredo poslal dlouhý pas na Navase, Aouate špatně odhadl celou situaci, zbytečně vyběhl a pak už se jenom díval, jak ho Navas obchází a posílá míč do prázdné brány - 1:1.

Alvaro Negredo dokáže bavit fanoušky, jako třeba v duelu s Valencií, v posledních dnech ale už podruhé oslabil svůj celek. Ve 26. minutě byl bez předchozího žlutého varování vyloučen za zákrok na Martiho a Mallorka hrála přesilovku. Tu nedokázal po Valerově centru zužitkovat Aduriz, a tak přišel trest. Nikoliv ovšem v podobě inkasované branky, ale srovnání sil na hřišti - Ramis se v nastavení první půle rozhodl zastavit rodící se brejk Sevilly faulem na Zokoru a do kabiny putoval o něco dříve, než jeho spoluhráči.

Po změně stran měla navrch Sevilla a hodně jí pomohla i 56. minuta. Dragutinovič se postavil k trestnému kopu, místo centru zvolil střelu na zadní tyč a překonal Aouateho - 1:2.

O šest minut později vedli hostí již o dvě branky. Fabiano zakombinoval s Navasem, který utekl po pravé straně a předložil gólový centr Perottimu - 1:3.

Po centru Perottiho spálil svou šanci Fabiano a málem ho to mohlo mrzet, obrana Sevilly totiž několikrát povolila a využít toho mohl Webo, který spálil dvě velké šance. Nejprve tak dlouho váhal, až ho o možnost zakončení obral Fazio, poté nedokázal přetavit v branku ideální centr Castra. Ten to chvíli před koncem zkusil sám a jistě proklínal Fazia, který odvrátil na brankové čáře.

Na stavu utkání pak již nic nezměnila ani další červené karta, předčasně osprchovat se tentokráte šel Zokora.

Autor: Tomáš Pavlík / soccernet.com, goal.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
vanGomm

X.

Reagovat
smazaný uživatel

2-1 pro ostrovany

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele