23. kolo
21.02.2010 17:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Málaga CF - Espanyol Barcelona 2:1

Fotbalisté Málagy řádí jako smyslů zbavení a připsali si další veledůležité vítězství proti přímému konkurentu v boji o udržení. Lze však považovat andaluský tým za klub ohrožený sestupem? Zřejmě již nikoliv. Málaga hraje v posledních zápasech skvěle, předvádí pohlednou, vysokorychlostní kopanou plnou pěkných fotbalových akcí a momentů, při nichž srdce fotbalového fanouška zaplesá.

Málaga z posledních třinácti zápasů prohrála jen jeden jediný, a to na půdě Realu Madrid. I díky této báječné bilanci se posunula z předposledního místa (někdy koncem listopadu) na již klidnější dvanáctou příčku. Espanyol se naopak mírně propadl a po minulém velmi dobrém výkonu potvrdil, že venku patří mezi nejhorší týmy z celé soutěže.

Domácí mužstvo ovládlo úvodní poločas, hrálo skvěle a nepouštělo Espanyol do žádných větších šancí, nepočítaje závěr poločasu, kdy se Katalánci probudili a domácí trošku přimáčkli. Po třinácti minutách se navíc dočkalo první zasloužené branky, když se Fernando rybičkou položil do Dudova přímého volného kopu a nedal Kamenimu žádnou šanci.

Espanyol sice po dvaceti minutách vyrovnal hru, ale žádnou větší šanci si nevytvořil. Naopak to byl Obinna, který mohl skóre navýšit, ale výborný zákrok Kameniho mu radost překazil. V další velké šanci zklamal opět Obinna, na druhé straně se jedovatou ranou prezentoval Ruiz, ale branku netrefil. S blížícím se závěrem zvýšila hostující jedenáctka intenzitu napadání, zkvalitnila přihrávku a nakonec se dočkala branky, když Marquezův centr doklepl do branky Ruiz.

Po obrátce se hra vyrovnala a každé mužstvo mělo několik dobrých šancí. Espanyol většinou pálil z dálky, Málaga se do přímého ohrožení branky dostávala spíše po kombinacích a rychlých kolmicích. Po jedné takové se dostal do pěkné šance dostal opět Obinna, ale nedokázal překonat vyběhnuvšího Kameniho, který měl o trošku méně práce, než jeho kolega Gustavo Munua, který výtečně zlikvidoval jak Callejónův lob, tak krásnou střelu Luíse Garcíi. Tentýž fotbalista po sedmdesáti minutách hry jen těsně minul branku z přímého volného kopu.

Za neproměňování celkem slibných šancí přišle v pětasedmdesáté minutě trest, když se vlivem několika náhodných odrazů po rohovém kopu dostal míč k volnému Obinnovi, který jej napálil do sítě bezmocného Kameniho. V poslední patnáctiminutovce Málaga vesměs kontrolovala hru a nepouštěla hostující mužstvo, které bylo Obinnovou brankou evidentně ochromeno, do žádné šance. I proto se nakonec se mohla radovat domácí jedenáctka, která využila svých šancí a příležitostí a v podstatě zaslouženě zvítězila. Gámezovo vyloučení již na stavu a hernímu projevu nic nezměnilo.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele