23. kolo
21.02.2010 21:00 CET
6 : 2
(2:1)

Reportáž

Real nadělil „set“ Villarrealu

Real Madrid nechal zapomenout na špatný výkon v Lize mistrů a šesti "torpédy" potopil Žlutou ponorku z Villarrealu. Domácí takřka celý zápas dominovali, přičemž nejvíce vynikl Cristiano Ronaldo, autor jednoho gólu a asistent u dalších čtyř. Real stále udržuje odstup dvou bodů od Barcelony.

Villarrealu se nebude odjíždět tento večer z Madridu dobře. V divokém utkání obdržel šest branek a sám reagoval pouze dvěma. Titul "Man of the match" si přisvojil Cristiano Ronaldo, který krásným gólem otevřel skóre a podílel se na čtyřech následujících.

Domácí nastoupili v očekávaném složení, zatímco trenér hostí Garrido nasadil od začátku do sestavy odchovance Rubéna a Matillu místo Pirese a Llorenteho. Žlutá ponorka se prvních pět minut tlačila vpřed, pak ovšem převzali otěže zápasu do rukou domácí. První zákrok z mnoha si připsal hrdina hostí Diego López, když lapil ve 13. minutě přízemní střelu Marcela.

V 19. minutě si Real otevřel střelnici. Z přímého kopu se nádherně do šibenice trefil Cristiano Ronaldo a potvrdil tak předzápasové obavy Diega Lópeze. O dvě minuty nato fauloval ve vápně Marcano Marcela a jeho krajan Kaká zvýšil na 2:0. Za chvíli neuspěl po přihrávce Higuaína Ronaldo.

Ve 30. minutě však hosté snížili, když se pro změnu skvěle trefil po přímém kopu Marcos Senna. Na opačné straně chytil Diego López dalekonosnou střelu Cristiano Ronalda. Pak po hezké kombinaci Ramose a Ronalda vysoko přestřelil Granero. Stejně se vedlo následně po přihrávce Granera a posunutí Higuaína Brazilci Kaká.

I závěr poločasu byl rušný. Nejprve střelu Nilmara zblokoval Arbeloa a Casillas musel vytáhnout reflexivní zákrok a vyrazit míč na roh. Totéž předvedl na druhé straně Diego López po pokusu Granera a dorážce Ronalda. Závěrečný závar před brankou Realu vyřešil odkopem Sergio Ramos.

Pět minut druhého poločasu proběhlo v relativní pohodě. V 51. minutě střílel po rohu těsně vedle Matilla. O čtyři minuty nato se znovu měnilo skóre. Arbeloa krásně vysunul Ronalda, ten z první přihrál před branku, kde se nemýlil Higuaín. V 60. minutě "zazdil" pěknou kombinaci domácí ofenzívy střelou do oblak Marcelo.

Higuaín byl při chuti a o tři minuty později pálil těsně vedle. V 66. minutě spasil Villarreal Diego López, který vychytal v souboji jeden na jednoho Ronalda. Zákonitě přišel trest a z protiútoku snížil Nilmar, který si vyměnil míč ve vápně s Piresem a před zkoprnělou obranou Realu zkušeně zavěsil.

V 71. minutě střílel vedle Kaká a o minutu později rozjel akci Ronaldo, přihrál do strany Marcelovi, ten dal před branku, kde doklepl do sítě Higuaín. Diego López se za chvíli poté vytáhl proti šanci Kaká, ale v 79. minutě už nemohl zabránit "bůru". Cristiano Ronaldo mu na podnose předložil gólovou přihrávku, Kaká vnikl do vápna a překonal gólmana Villarrealu.

Další gól Cristiana Ronalda zmařil čárový rozhodčí, který odpískal ofsajd. Gólový účet uzavřel v 86. minutě svým premiérovým gólem nečekaně oholený Xabi Alonso a opět v tom měl prsty, nebo spíš nohu Ronaldo. O ní mu zavadil ve vápně Pires a pískala se penalta. Baskický záložník jí proměnil dokonce dvakrát, když poprvé nebylo vše v pořádku.

Poslední šanci měl muž zápasu Cristiano Ronaldo, ale muž zápasu v řadách Villarrealu, Diego López zabránil "šťastné sedmičce". Žlutá ponorka zůstala po debaklu v klidných vodách středu tabulky, Real Madrid udržuje dvoubodový odstup za Barcelonou.

Autor: Jaroslav Smrž / www.marca.es

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

bude to tezky,ale verim ve vyhru..3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Halla Madrid!!! Barcelona

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
zidane78

2:1

Reagovat
DreamTeam

Absolutni fantazie.Villareal muze byt rad ze to nedopadlo jeste hure

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele