23. kolo
21.02.2010 17:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

CA Osasuna - Real Valladolid 1:1

CA Osasuna si připsala dost smolnou remízu proti o udržení bojujícímu Valladolidu, který se i díky úžasné brance čtyřiadvacetileté holandské opory týmu Harise Medunjanina raduje z hodně důležitého bodu, který má cenu zlata. Za domácí mužstvo v závěru srovnal v posledních týdnech famózně hrající Javi Camuñas, který se již od léta jeví jako nejlepší možná posila pro navarrský klub.

Domácí mužstvo zůstává na deváté příčce, což je po zbabraném úvodu sezóny vcelku pěkný úspěch. O poháry již svěřencům José Antonia Camacha asi již nepůjde, cílem by mělo být udržení, které v silách navarrského mužstva rozhodně je. Totéž platí i o Pucele, jejíž pozice je ovšem poněkud horší. Valladolidu bude mít letos s udržením velké potíže.

Právě hostující mužstvo si vytvořilo první velkou šanci utkání, když Manuchovu parádní hlavičku zlikvidoval ještě krásnější robinsonádou Ricardo. Velký závar domácího mužstva po dvaceti minutách hry zakončil střelou nad Walter Pandiani. Na druhé straně se ve dvou parádních šancích objevil asi nejaktivnější hostující hráč Manucho, který nejprve na Ricarda nevyzrál, a poté mířil pouze nad. V osmatřicáté minutě zahřmělo na druhé straně, když Javad Nekounam vyslal z přímého volného kopu za šestnáctkou na branku nádhernou střelu, která se odrazila od spojnice břevna a tyče mimo branku. To byla zároveň poslední a bezesporu největší šance prvního poločasu.

V půli druhé začala Osasuna Valladolid tlačit a vypracovala si několik zajímavých šancí. V té první neuspěl Masoud, hlavička Miguela Flaña poté jen těsně minula branku. Na druhé straně si vypracoval obrovskou šanci Arzo, ale i jeho hlavička se mezi tři tyče nevešla. V pětašedesáté minutě vypálil z dálky Nekounam a jeho lehce tečovaná střela skončila na tyči. Nebýt této teče, asi bych psal o krásné brance.

Časomíra ukazovala deset minut do konce, když si dlouhý výkop Justo Villara zpracoval Medunjanin a úchvatnou ranou do šibenice otevřel skóre. Osasuna stačila odpovědět brankou Javiho Camuňase, který zužitkoval Puñalův centr a vyrovnal. Víc branek se domácímu mužstvu navzdory náporu v závěrečných minutách vsítit nepodařilo.

Autor: Jiří Lapáček / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele