23. kolo
21.02.2010 17:00 CET
4 : 1
(2:0)

Reportáž

Athletic Bilbao - CD Tenerife 4:1

Athletic Club pokořil v nádherném zápase Tenerife, čímž rázně odpověděl na výsledky svých úhlavních konkurentů v boji o evropské poháry. Baskická jedenáctka podala famózní výkon, který okořenila čtyřmi krásnými brankami a výtečným herním projevem.

Domácímu mužstvu samozřejmě pomohlo brzké vyloučení Culebrase, ale i tak od prvních minut ukazoval, kdo je na hřišti pánem, kdo San Mamés vládne. Athletic panoval, Athletic dominoval. I přesto je podivuhodné, v jakém stavu se nacházela hostující defenzíva. Svým výkonem totiž doháněla osamoceného Sergia Aragonesese k zoufalství. Právě španělský brankář El Tete byl největší hvězdou svého celku, když zlikvidoval několik dalších tutovek a uchránil hosty ještě od větší potupy.

Kvůli jednomu z velkých oken a trošku komickému "odkopu" Morena se v pokutovém území dostal k mičudě Toquero a už se před samotným Aragonesesem chystal poslat míč do sítě. Jenže s obranným zákrokem přispěchal Culebras a Toquera zastavil, bohužel pro hosty nedovoleným zákrokem zezadu. Zatímco odcházel do sprch, jistě slyšel povyk a lomoz, který vyvolala proměněná penalta. Llorente si počínal navýsost zkušeně a Aragonesesovi nedal žádnou šanci.

Athletic pokračoval v náporu a brzy se dočkal další branky. Iraizozův výkop se díky dvěma posunutím dostal až k nabíhajícímu Toquerovi, který bez větších potíží překonal opět samotného Aragonesese. Na druhé straně poté mohl brzy snížil Luna, ale jeho krásná rána se mezi tři tyče nevešla. V závěru poločasu mohl skóre navýšit Gabilondo, ale na svůj moment slávy si musel ještě počkat.

Po obrátce Athletic chvílema zmírnil tempo, které i přesto bylo vysoké. Po devíti minutách druhé půle bylo jasno - Koikili výborně zapracoval na šestnácte, získal míč, poslal pěknou přihrávku na Iraolu a mohl už jen pozorovat, jak se jeho spoluhráč raduje z další branky. Nikoho asi nepřekvapí, že byl Andoni Iraola v pokutovém území naprosto osamocen, nikým nehlídán. Vzápětí sice prostřelil Iraizoze z úhlu Alfaro, ale to bylo všechno, co Athletic hostům dovolil.

Naopak to byli baskičtí Lvi, kteří ještě pojistili vedení přenádhernou brankou Igora Gabionda. Tento hráč ve druhém zápase po sobě vstřelil výstavní branku, tentokráte fantasticky trefil Toquerův centr a vymetl všechny pavouky z Aragonesesovy svatyně. Athletic poté v klidu a míru dokráčel do vítězného konce.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele