Primera Division - preview 23. kola

20.02.2010, 12:51, aktualizováno 22.02.2010, 08:17
Previews
Valencii se nepovedlo vystoupení v Evropské lize, a tak si bude chtít spravit náladu v domácí soutěži. Jejím soupeřem bude v dohrávce víkendového kola nebezpečné Getafe, které se pohybuje těsně za pohárovými příčkami. Favoritem ale zůstává Valencia, v případě výhry si upevní třetí místo.
Valencia CF - Getafe CF  (pondělí 21:00)
Po vcelku ostudné porážce proti belgickým Bruggám mají Valencijští šanci na reparát proti v letošní sezóně skvěle hrajícímu Getafe, které už několikrát ukázalo, že špičkové kluby, jakým valencijští rozhodně jsou, nejen potrápit, ale uzmout jim i nějaký ten bodík. V této pondělní dohrávce půjde o evropské poháry, i proto je to více než důležité utkání.

Zatímco svěřenci Unaie Emeryho mají šanci se oddálit od největšího konkurenta v boji o třetí flek, hostující mužstvo se může v případě překvapivého vítězství přiblížit k Athleticu Club, od něhož to již není až tak daleko k evropským pohárům, konkrétně Evropské lize. Venku to však El Geta nefunguje tak dobře jako na domácí půdě - mužstvo prohrálo již ve třech utkáních v řadě. Připíše si další porážku proti hodně oslabené Valencii?

Netopýrům se rozpadá defenzíva. Jérémy Matieu se v Bruggách vážně zranil a nebude mužstvu k dispozici do konce tohoto roku. Levý bek mužstva se již podrobil operaci zraněného kotníku a doba rekonvalescence se bude pohyboval v rozmezí mezi dvěma až třemi měsíci. Podobné zranění, avšak mírnějšího charakteru, trápí i dalšího skvělého beka Valencie, a to Bruna, který si ještě minimálně týden až dva nezakopá. Zdravotní problémy v posledních týdnech provázejí i Davida Navarru, který si od fotbalu odpočine pro změnu měsíc.

Přesto nejde o žádnou větší tragédii, Unai Emery má možnost nasadit vcelku kvalitní náhradníky Alexise a Miguela, na stoperu pak zřejmě zaskočí Dealbert. A když už mluvíme o kotnících, nemůžu nezmínit podobné problémy u Pabla, kterého bychom však na hrací ploše vidět měli.

Ale i hosté postrádají klíčového muže, tentokrát ofenzívy. V minulém kole se totiž vykartoval kanonýr Roberto Soldado, který svým spoluhráčům pomoci nemůže. Na hrotu proto bude operovat Miku, který přišel do Getafe právě z Valencie a rád by svůj bývalý klub alespoň potrápil. Podaří se mu to? Dokáže společně se svými spoluhráči pokořit svůj bývalý klub a bývalé spoluhráče? Po devadesáti minutách pondělní dohrávky bude jasno.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.55 - 3.80 - 5.70
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Real Zaragoza - Sporting Gijón  (neděle 17:00)
Real Zaragoza prožívá velký vzestup, a to jak po herní, tak výsledkové stránce. Aragonskému klubu se začalo dařit, s příchodem nových posil přišla kvalita a větší odhodlání po úspěších. K famózním výkonům se rozehrál hlavně chilský forvard Humberto Suazo, s nímž přišla zejména kvalita v zakončení a branky. Čeká nás i tentokrát jeho gólový příspěvek?

Suazo je něco jako malý ďábel a hodně hru Zaragozy rozhýbal, což platí i o dalších posilách jako Eliseu či Ander Lafita. Celému klubu se daří, začal vyhrávat a pravidelně bodovat. V současnosti chová třízápasovou sérii bez porážky, ale v minulém kole se na bod hodně natrápil ve Valladolidu, tedy na hřišti sestupem přímo ohroženého celku. Nyní čeká svěřence José Aurelia Gayer další klub, který to ještě nebude mít v průběhu sezóny jednoduché - Sporting Gijón.

Po úchvatném začátku sezóny, kdy se asturijskému celku dařilo, vyhrával a chvílemi se pohyboval poblíž příčkám zajišťujícím účast v evropských pohárech , přichází v posledních cca dvou měsících velký úpadek formy a výsledků, který má za následek pád do spodní části tabulky. V minulém kole ale předvedl dobrý výkon a připsal si zasloužený bod za remízu s hodně silnou Valencií.

Manuel Preciado může počítat takřka se všemi muži základní sestavy, schází pouze a jen David Barral. Na straně hostů jsou ztráty poněkud četnější. Schází vykartovaní Ander Herrera, Carlos Diogo, Adrian Colunga a Javier Paredes Mimo jsou taktéž Pablo Amo, Raúl Goni, Víctor Laguardia, Ivan Obradovič a Uche. Pravda je, že většina z výše jmenovaných borců v posledních týdnech v základní sestavě nikterak často nevystupuje, zvláště v posledních týdnech.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.85 - 3.40 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
CA Osasuna - Real Valladolid  (neděle 17:00)
Ještě před několika týdny bychom asi hovořili o záchranářském souboji o přežití v La Lize, ale dnes už tomu tak z části není. Zatímco se Real Valladolid nadále topí ve velké bryndě, svěřenci José Antonia Camacha po sérii dobrých výsledků utíkají hrobníkovi v lopatě a oddalují se konkurenci, tedy sestupem ohroženým soupeřům. Případné vítězství by obě mužstva přijala s vděčností a radostí - domácí mužstvo by se snad nadobro dostalo z sestupových vod do středu tabulky, hosté by se pak o kousek přiblížili záchraně, se kterou to letos nevypadá valně.

Pucele se v tomto ročníku španělské nejvyšší soutěže zdaleka nedaří jako v minulých letech, kdy se vcelku bez potíží udržel. Tentokrát je na svěřencích nového trenéra Onésima, který v minulém měsíci nahradil dlouholetého kouče José Luís Mendilibara, aby zabrali a předvedli to, co v nich bezesporu je. Pakliže hodlají fotbalisté aragonského klubu udržet se, měli by co nejdříve začít porážet své konkurenty, mezi něž patří i Osasuna. Musí vyhrávat, ne neustále remizovat!

Domácí celek měl stejné problémy. Ještě před několika týdny se očekávalo, že bude bojovat o udržení, s nímž bude mít vcelku velké problémy. Jenže navarrském klubu se podařilo herně zvednout, vyhrát ve čtyřech zápasech v řadě a posunout se do klidného středu tabulky. V minulém utkání se Camachovi svěřenci střetli se Sevillou, na jejíž půdě nepředvedli vůbec dobrý výkon, přičemž byli soupeřově brance nebezpeční jako batole boxerovi. Na druhou stranu lze říci, že ani Sevilla v daném zápase nepředvedla nic, na co by mohla být po zápase hrdá.

V dnešním utkání to nebude proti odhodlanému soupeři z Valladolidu nic jednoduchého. Předčit Pucelu nepomohou Juanfran, Delporte či Oier, nechybí naopak tradiční opory jako Aranda, Pandiani či Azpilicueta. Na straně hostí již tradičně uvést jména dlouhodobě zraněných Sisiho a Jacoba Sanze, mimo hru je i Alvaro Rubio a Alberto Marcos. Ani na straně domácí, ani na hostující neschází žádné větší opory, nepočítaje Juanfrana,i proto bychom mohli očekávat spíše zajímavou a jistě pohlednou kopanou. O náboj je rozhodně postaráno!
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.75 - 3.45 - 4.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Athletic Bilbao - CD Tenerife  (neděle 17:00)
Athletic Club přivítá na svém hřišti venku nikterak silné Tenerife a bude jistojistě chtít utnout sérii neúspěšných výsledků a výkonů v posledních týdnech. Domácí mužstvo čeká druhý duel s nováčkem soutěže - v tom prvním vyhrál těsně nad Deportivem Xerez 3:2.

Baskický klub nepodává v posledních týdnech nijak dobré výkony a spíše stagnuje na své tvrdě vydobyté pozici, která by mohla být v případě jenom několika výher nad slabšími o mnoho lepší. To samozřejmě platí i o sestupem hodně ohroženém Tenerife, které do Bilbaa přijíždí bodovat.

Tenerife nepatří mezi kluby, které by ve venkovních zápasech předváděly nějaké ohromné výkony, a tak se předpokládá, že by si duel měla pohlídat poněkud zkušenější jedenáctka Athleticu Club a posunout se blíž pohárové Evropě, v níž bojuje baskický celek i letos. V týdnu nedokázal Athletic porazit na svém hřišti belgického mistra Anderlecht Brusel a s postupovými nadějemi to nevypadá až tak valně, jak by bylo fanouškům i hráčům po chuti.

I vzhledem ke čtvrtečnímu pohárovém klání se nepředpokládá, že trenér Joaquín Caparrós nasadí nejsilnější možnou sestavu, v níž by neměly chybět všechny tradiční opory týmu - brankářem Gorkou Iraizozem počínaje, Fernandem Llorentem konče.

Už dlouhodobě jsou zranění Aitor Ocio a Ion Velez, smůla na časté absence kvůli zranění provází Iniga Diaze de Ceria.Do sestavy se nedostanou ani vykartovaní Orbaíz a Javi Martínez. Na hostující straně nemůžeme počítat se startem Manola Martíneze a opory defenzívy Marca Bertrana, zbytek z tradiční jedenáctky taktéž nechybí.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.70 - 3.50 - 4.75
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Málaga CF - Espanyol Barcelona  (neděle 17:00)
Málaga i Espanyol zůstávají v této sezoně poněkud za očekáváním, oba celky hrají o záchranu a v nedělním podvečeru změří síly spolu.

Týmy se ale postupně v sezoně zlepšují, poslední výsledky je posunují v tabulce výše. Minulý víkend Málaga vyhrála nad Santanderem 3:0 a v průběžné tabulce je čtyři body nad sestupovými příčkami. V průběhu ledna také Los Boquerones získali skalpy Getafe a Atlétika Madrid. Ve čtyřech z posledních pěti zápasů navíc ani jednou neinkasovali. Na druhou stranu sezonu Málaze kazí vysoký počet remíz, druhý nejvyšší po Valladolidu v počtu devíti. Po trestu se vrací do kádru Ivan Gonzalez, po svalovém zranění by se zase měl vrátit Jesus Gamez. Další návrat slaví Duda, mimo hru jsou ale stále Apoňo, Helder Rosario a Jordi Pablo.

I Espanyol jde v tabulce nahoru, nyní už sídlí příjemných šest bodů nad sestupovými příčkami. V posledních sedmi zápasech si připsal hned čtyři výhry, což bylo oproti velké části první poloviny sezony výrazné zlepšení. Klub ale potřebuje vylepšit výsledky ze hřišť soupeřů, už šest zápasů si odtamtud nepřivezl ani bod. Na La Rosaledě se hraje obtížně, ale Espanyol by i tak rád zopakoval své podzimní vítězství nad Málagou na svém hřišti 2:1. V minulém kole Los Periquitos porazili 2:0 La Coruňu. Zranění jsou de la Peňa a Coro, nižší tréninkové zatížení mají Victor Ruiz a Raul Baena a jejich start je tak nejistý. Zcela fit je Nico Pareja, po trestu se vrací Facundo Roncaglia.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.10 - 3.25 - 3.35
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
UD Almería - Atlético Madrid  (neděle 19:00)
Atlético Madrid se může konečně posunout do horní poloviny tabulky, v náročném programu k tomu potřebuje vyhrát na hřišti Almerie. Ta bojuje o záchranu a na osmnácté Tenerife má k dobru jenom tři body.

Hodně nevyrovnané je Atlético. To dokáže doma přenechat body Malaze, ale i porazit Barcelonu. V Copa del Rey se prokousalo až do finále, v Evropské lize pak v prvním duelu třetího kola doma jenom remizovalo s Galatasarayem a čeká ho ještě hodně těžká práce.

"Jde o důležitý zápas. Nám se před týdnem podařilo porazit Barcelonu, která je nejlepším klubem na světě, už tedy nemůžeme mít více sebevědomí. Almeria je silná a v posledních zápasech se zlepšila. Hraje se o důležité tři body a my si pro ně půjdeme," říká záložník Raul Garcia.

Hostujícímu trenérovi Floresovi bude chybět David De Gea, mladý brankář si v zápase s Galatasarayem přivodil svalové zranění. Mezi tyčemi se tak po několika týdnech znovu objeví Sergio Asenjo. "Nemůžete zpochybnit jeho kvality, to by byla chyba. Je to skvělý brankář a v posledních letech ukázal, že má na to chytat na nejvyšší úrovni," zastal se Garcia svého spoluhráče.

Almeria působí hodně nenápadným dojmem a někdo by možná ani neřekl, že z posledních sedmi zápasů prohrála jenom v Seville. Doma naposledy porazila Gijon a morálce v kabině jistě pomůže i remíza ze hřiště Getafe, kterou chvíli před koncem zajistil Soriano.

Domácím bude chybět suspendovaný Bernadello, kvůli zranění se na hřišti pravděpodobně neobjeví ani Corona. Po disciplinárním trestu se vrací Chico. Atlético problémy se zraněními nemá a do jeho sestavy by se oproti duelu s Galatasarayem měl vrátit Tiago, který v Evropské lize nemůže hrát.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.55 - 3.30 - 2.60
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Real Madrid - Villarreal CF  (neděle 21:00)
Po lyonském knockoutu v Lize mistrů si bude Real Madrid chtít napravit reputaci v La lize, v jejímž 23. kole hostí Villarreal, bývalé mužstvo kouče Realu Pellegriniho. Bezprostřední konkurent Bílého baletu Barcelona přejela Santander, tudíž Realu nezbývá než udržet nastolené tempo a "Žlutou ponorku" porazit.

Dobré ligové výsledky Realu vzaly za své jediným zápasem v pohárové Evropě. Proto bude další působení trenéra Pellegriniho podrobeno "kontrole shora". Prvním krokem musí být potvrdit druhé místo a sledovat Barcelonu z co nejmenšího odstupu. A k tomu mu los nepřivál právě lehkého soupeře.

Villarreal nedávno vyměnil trenéra, Valverdeho nahradil Garrido, a "Žlutá ponorka" počala stoupat tabulkou. V podzimním utkání Bílý balet na El Madrigalu vyhrál 2:0 a tento výsledek bude chtít před domácím publikem, rozčarovaným z prohry proti Lyonu, zajisté zopakovat.

Kouč Pellegrini se nebude moci povolat dlouhodobě zraněného Pepeho, dále Gutiho, zranění vyřadilo rovněž Drentheho a Benzemu. Z marodky se vrací Van der Vaart, Metzelder a Dudek. V základu bude hrát Casillas, před ním v obraně Arbeloa - Ramos - Albiol - Marcelo. V tříčlenné záložní řadě bude hrát Lass, Xabi a Granero, na spojce Kaká a v útoku Cristiano Ronaldo a Higuaín.

Pellegriniho protějšek bude postrádat zraněné Cazorlu a Gonzala Rodrígueze, stejně jako potrestaného Godína a Rossiho, který je v USA na povolení klubu. Tolik absencí donutilo kouče k sáhnutí do řad odchovanců, takže do zápasu mohou zasáhnout i Kiko, Matilla či Marcos Rubén.

Na Santiago Bernabéu se představí v brance odchovanec Realu Diego López, Gonzala a Godína nahradí ve stoperské dvojici Musacchio a Marcano. Na krajích defenzívy se představí Capdevila a Javi Venta. Středová formace nastoupí v složení Bruno a Senna uprostřed a po stranách s Fusterem a Piresem. O útočná torpéda Žluté ponorky se budou starat v dobré formě hrající Nilmar a Joseba Llorente.

Utkání mezi Realem a Villarrealem začne hvizdem Muňiz Fernández ve 21.00 CET.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.28 - 5.25 - 9.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Deportivo La Coruña - Xerez CD  (sobota 18:00)
Deportivo La Coruña musí zabrat, dokud je čas! Galícijskému celku se v letošním kalendářním roce nedaří a nedaří. Několik vážnějších zranění v lednu a na počátku února způsobilo velkou herní krizi, která se projevuje naprosto otřesnou ofenzívou, která ovšem i při nejlepší možné sestavě značně pokulhává, a špatným herním projevem. Odrazit se k lepším zítřkům může Depor v utkání s beznadějně posledním Deportivem Xerez.

Právě tým z Jerezu nabízí výbornou příležitost, jak nakopnout mašinu a prohánět se s ní v nejvyšší patrech tabulky. Jeho výsledy jsou strašné, herní výkony nikoliv. Právě zlepšení kvality předváděné hry zanechává ve fanoušcích andaluského klubu semínko naděje, že se loňský vítěz Segundy Division udrží. Vyhlídky Deportiva Xerez však nejsou nikterak nadějné.

Nejhorší tým, nejhorší ofenzíva, takřka nejhorší defenzíva a rozhodně nejhorší trávník, i tak se hovoří v souvislosti s Xerezem, který v minulém týdnu na naprosto nepřijatelném pažitu svého stadionu Chapín podlehl Realu Madrid zaslouženě 0:3. Depor pak nestačil na Espanyol, na jehož hřišti prohrát taktéž po právu 0:2.

V nominaci hostí bychom marně hledali tři opory - Francise, Davida Prieta a Armenterose. Sestava by i přesto neměla být odlišná oproti té, která sehrála utkání proti Realu Madrid. Nebude chybět skvělý Renan, před ním pak čtveřice Redondo, Gioda, Aythami a Casado, před nimiž by měla operovat pětičlenná záložní řada ve složení Calvo, Keita, Momo, Moreno a Vignieri. Jedenáctku doplní Mario Bermejo, nejlepší střelec andaluského mančaftu se čtyřmi brankami, čímž o gól převyšuje nejlepší střelce Deporu.

I na druhé straně nechybí tradiční brankářská opora, třicetiletý španělský brankář, Daniel Aranzubía. V obraně nastoupí tradiční pilíře Diego Colotto, kapitán Manuel Pablo, Albert Lopo a Laure. Celé defenzívě velmi schází levý brazilský bek a reprezentant Filipe, který si do konce sezóny kvůli zlomenině kotníku nezahraje. To samé, ovšem pouze pro tento zápas platí pro distancovaného Tomáse. Mimo jsou taktéž zkušený Sergio a Lassad.

Záložní řada by měla nastoupit ve složení Juan Rodríguez, Juca, Adrián, Juan Domínguez a Andrés Guardado. Na hrotu by neměl podle předpokladů chybět uzdravený Riki. Podaří se mu konečně zacílit a dovést Depor k důležitým třem bodům, které mohou na konci ročníku rozhodovat o pohárech? Anebo to bude Xerez, jenž dobude Riazor a přiveze si do Andalusie body?
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.50 - 3.85 - 6.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Barcelona - Racing Santander  (sobota 20:00)
Barcelonu před zápasem s Racingem Santander potkalo několik dobrých zpráv ohledně zdravotního stavu její obránců, takže kouč Pep Guardiola už nebude muset tolik improvizovat. Na Nou Campu se očekává výhra domácích a alespoň dočasné navýšení náskoku na čele tabulky.

Minulý týden postrádala Barca obránce Gerarda Piqueho, Rafu Marqueze, Daniho Alvese, Erica Abidala, Dmytra Čyhrynského i Yayu Tourého, jenž případně může v obraně také naskočit. Rozsáhlá mardodka se podepsala také na zápase v Madridu, kde Barcelona prohrála s Atléticem 2:1 a připsala si první ligovou prohru.

A zatímco na Racing budou pro změnu mimo záložníci Xavi s Keitou, obránci Pique s Marquezem jsou již po trestu zpět a uzdravení jsou i Čyhrynskij a Touré. Guardiola tak má konečně v obranné fázi z čeho vybírat. A jelikož chybí Alves, na pravého beka se pravděpodobně posune Carles Puyol, na stoperu pak nastoupí Pique.

Přestože si situace s marodkou trochu zlepšuje, Pep Guardiola přiznal, že má z velkého počtu zraněných strach. "Když je tolik hráčů zraněno, něco není v pořádku. Máme několik případů, u kterých nevíme, co je špatně," posteskl si Guardiola, jenž si na lavičce Barcelony odbude svůj 100. zápas v roli trenéra.

V sobotu se očekává, že se Barca vrátí zpět do vítězných kolejí, nicméně Guardiola má ze Santanderu respekt. "Od té doby, co klub převzal Miguel Angel Portugal, vyhráli tři zápasy venku a v dalším remizovali. Nejsou týmem, který by jen bránil, hrají hodně útočně."

Racing se pod Portugalem skutečně nesmírně zvedli, ačkoliv minulý týden podlehli Malaze vysoko 3:0. Před víkendem mají na sestupové pozice náskok pěti bodů, ale na Nou Campu budou bez tří klíčových hráčů. Kvůli žlutým kartám chybí Pedro Munitis, Gonzalo Colsa a Mohamed Tchité. Přesto obránce Christian Fernandez věří, že má Rancing proti katalánskému velkoklubu šanci.

"Barcelona není v nejlepším rozpoložení, takže máme své šance," prohlásil Fernandez a vzápětí se vyjádřil k Lionelu Messimu, kterého bude mít na starost. "Je hodně nepředvídatelný, s obrovskou kvalitou a rychlostí. Musíte být neustále na pozoru, pokud ho chcete zastavit."
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.16 - 7.00 - 13.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
RCD Mallorca - Sevilla FC  (sobota 22:00)
Jedním ze šlágrů kola bude určitě zápas páté Sevilly se čtvrtou Mallorcou, oba celky od sebe dělí pouhé dva body, takže se dá očekávat velmi zajímavá bitva, vždyť ve hře je milionářská Liga mistrů. Sevilla jede na stadion ONO navázat na poslední výhru proti Osasuně, Mallorca by zase ráda odčinila porážku s Tenerife.

Mallorca neměla před sezonou za cíl dostat se na pozice zaručující Ligu mistrů, ovšem dobré výkony jí vynesly na pohárové příčky a nejprestižnější klubová soutěž je nyní velmi blízko. Pochopitelně, do konce La Ligy ještě zbývá dost kol, nicméně ostrované mají vše ve svých rukou. Poslední ligové vystoupení se však Mallorce nepovedlo, porážka s Tenerife, které bojuje o záchranu, byla jistě velkou ztrátou, kterou by měli domácí nejlépe odčinit v zápase se Sevillou.

Sevilla je tradičním účastníkem evropských pohárů, a proto neni čtvrtá pozice nějakým velkým překvapením. Celek z Andalusie by se rád kvalifikoval do dalšího ročníku Ligy mistrů. Někdejšímu vítězi Poháru UEFA se povedl vstup do sezony, ovšem poslední dobou mu také dochází dech. Sevilla byla dlouho třetí v těsném závěsu za Barcelonou a Realem Madrid, momentálně je čtvrtá a před svým soupeřem, tedy Mallorcou, má náskok dvou bodů. Trenér Sevilly Manolo Jimenez ví, že zápas s Mallorcou bude klíčový. V případě výhry by totiž měla Sevilla náskok pěti bodů před svým soupeřem.

Domácí trenér Gregorio Manzano se musí obejít bez Josemiho a Rubena Gonzaleze. Jeho protějšek na lavičce Sevilly Manolo Jimenez má také několik starostí, otazník visí nad startem Dragutinovice a Lautara Acosty, do hry pak určitě nezasáhnou Sebastien Squillaci, Abdoulay Konko a útočník Kanouté.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.40 - 3.30 - 2.75
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.FC Barcelona22174153:1355
2.Real Madrid22172353:1553
3.Valencia CF22127339:2143
4.Sevilla FC22123733:2439
5.RCD Mallorca22114735:2437
6.Deportivo La Coruña22105724:2435
7.Athletic Bilbao22103928:2933
8.Getafe CF221021030:2832
9.Villarreal CF2285933:3129
10.CA Osasuna2285921:2229
11.Atlético Madrid2276933:3527
12.Espanyol Barcelona22751016:2926
13.Sporting Gijón2267922:2625
14.Racing Santander2267924:3125
15.Málaga CF2259826:2624
16.UD Almería2258924:3323
17.Real Zaragoza22561126:4421
18.CD Tenerife22551218:4020
19.Real Valladolid22310925:3919
20.Xerez CD22251512:4111

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (52)

Přidat komentář
terry

Snad mě za preview Barcy nesežerete.

Reagovat
smazaný uživatel

Proč ? Pěkně napsáno...

Reagovat
terry

Díky.. Španělsko píšu po dlouhý době, navíc nemám takovej přehled.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že se ti to preview povedlo

Reagovat
smazaný uživatel

Co to je to "Čyhrynskij", beru, že je to počeštěné, ale i tak, nemělo by to být jinak?

Reagovat
smazaný uživatel

Asi Čyhyrynský, ne? V polštině tuším Čehryn. Město ve střední Ukrajině, známý hlavně tím, že tam "začínal" Bohdan Chmelnický. .

Reagovat
smazaný uživatel

Barca odpoví na kritiku a Racing sfoukne jako svíčku. 4:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Racing je vždycky houževnatej (až na minulej tejden teda), ale tentokrát taky pořádně oslabenej. Osobně jsem hodně zvědavej, jak to Barcelona zvládne bez Xaviho. 3-0.

Reagovat
smazaný uživatel

No té absence Xaviho se taky bojím, ale doma by to neměl být problém. Iniesta, Ibra Messi dneska budou zářit

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, Ibra vyloženě září od chvíle, kdy přišel

Reagovat
smazaný uživatel

No pár skvělých momentů měl, jinak celkem bída, ale dneska mu to pude, to cítím

Reagovat
smazaný uživatel

Bída?? O bídě bych mluvil v souvislosti s Henrym, nebo Chygym, ale Ibru vynech.

Reagovat
smazaný uživatel

No tak čekal sem od něho mnohem více...ale bída ne no, to sem přehnal...

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě je to i na bídu slabý, úplně sám svou neschopností hejbat se zabíjí útočnou koncepci klubu.

Reagovat
Al Capone

Santander to nějak ukope na remízu

Reagovat
smazaný uživatel

jj, Canales tipujem ze jeden supne

Reagovat
smazaný uživatel

Ehm... (vypůjčím si, s dovolením...) - a znáš i jiné hráče Racingu?

Nechci bejt unáhlenej, ale tohle je přesný. hráč, kterýmu se povedly zatím dva zápasy mezi dospělejma je považovanej za hvězdu, kterou zatím není. Jenže ho koupil Madrid a tady o něm vyšel článke, takže zrovna Canales jim tam jeden šoupne.

No, to jsem teda zvědavej. Bez Tchitého, Munitise a Colsy to bude mít Racing moc těžký.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tych zapasov bolo viacej.. a ano poznam aj inych.. Serrano, Luis Garcia, Henrique, Xisco napr

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
hefy

Henrique je v Racingu na hostovačce právě z Barcy, ne? To nejspíš nebude moct hrát, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Barca není Real, aby si vynucovala takové výhody, ačkoliv že nastoupil včera Henrique, byla pro nás spíše výhoda

Reagovat
hefy

Jo, ono se to už hrálo. Každopádně mi tahle věc ve smlouvě o hostování vždycky přišla jako samozřejmost.

Reagovat
smazaný uživatel

To samozřejmost není, spíš naopak, málokdo si to vynutí.

Reagovat
hefy

Jiný kraj, jiný mrav. V Anglii je to hodně časté.

Reagovat
smazaný uživatel

Málem vám to vyšlo hoši

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
madridcan

ale NO aj ty sam si tipoval,ze Racing da gol

Reagovat
smazaný uživatel

To je pravda no

Reagovat
smazaný uživatel

to ne

Reagovat
smazaný uživatel

vamos mallorca

Reagovat
terry

Tak Deportivo mi už vyšlo. Na Barcu mám hcp a u Sevilly mi stačí, aby daly oba týmy gól.

Reagovat
smazaný uživatel

Valdez; Puyol, Piqué, Márquez, Maxwell; Touré, Sergio Busquets, Iniesta; Messi, Bojan y Henry.

Ibra nehraje kvůli kotníku.

Reagovat
X-bano-X

Sergio ma stat kvoli kartam

Reagovat
smazaný uživatel

Nemá, má 4 karty...

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda, Ibrovi sem dneska věřil, ale aspon hraje Bojan

Reagovat
X-bano-X

golazooooo Iniestaaa

Reagovat
smazaný uživatel

Jeho 300. zápas.

Reagovat
smazaný uživatel

A prej jeho první gól od sf LM...

Reagovat
smazaný uživatel

On nikdy nebyl gólový no.

Reagovat
smazaný uživatel

BAARCAAAA HOSI DEKUJEM

Reagovat
smazaný uživatel

Zatím super! Iniesta, Henry, Marquez

Ještě Bojanovi at to tam spadne, hraje dobře...

Reagovat
smazaný uživatel

Brazilský fotbalista Robinho podle svých slov v zimě odmítl nabídku angažmá v Barceloně. Místo španělského velkoklubu dal přednost svému mateřskému klubu FC Santos, kde je v současnosti na půlročním hostování z Manchesteru City. "Měl jsem nabídku od Barcelony, chtěli mě na přestup, ale Manchester mě nechtěl prodat a trval na hostování. Barcelona nakonec s hostováním souhlasila, ale pro mě by nebylo dobré vzít celou rodinu a hledat ve Španělsku dům jen na půl roku. V Santosu mám naopak dům a také klid," vysvětlil své rozhodnutí pro Radio Globo. Šestadvacetiletý útočník má zatím v brazilské lize skvělou formu. Ve třech utkáních si připsal stejný počet branek.

Reagovat
Al Capone

Reagovat
smazaný uživatel

Že nešel do Barcelony ještě není důvod, proč mu házet palce dolů, ty poloingeligentinho...

Reagovat
madridcan

No minuly rok o takomto case sa mi moje zelanie splnilo-prial som si prehru barcelony a vysoku vyhru realu.Barca prehrala v derby 1:2 a real rozbil betis 6:1 Tentorok uz nemam narok priat si prehr barcelony,preto si prajem opat vysoku vyhru realu aj ked dneska to bude tazke.GO REAL GO!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Lapízi co blbnes, De Cerio je normalne v nominaci

pokud bych chtel bejt jeste trochu vetsim hnidopichem, tak Orbaiz se pise bez carky nad i, protoze jde o baskicky jmeno....naopak Vélez a Díaz de Cerio tam ten prizvuk maj

Reagovat
smazaný uživatel

Jojo, příště se pro jistotu mrknu na Marcu. Jinak, mohl si být ještě větší hnidopich, neboť tak 2 souvětí postrádala jakoukoli návaznost a smysl. Celkově je to preview strašný...

Reagovat
smazaný uživatel

stane se

Reagovat
smazaný uživatel

Marcelo zase v obrane ?... Pelle nes*er ma

Reagovat
smazaný uživatel

hxxp://xxx.sportanalyzy.estranky.sk/ , pre tipérov analýzy, nie je to spoplatnené a ani komerčná stránka, takže reklama je to na nezárobkovú činnosť. A keď , nech to zmažú

Reagovat
smazaný uživatel

Barca 4ewer

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele