22. kolo
01.02.2013 21:30 CET
2 : 2
(2:1)

Reportáž

Real Valladolid - Athletic Bilbao 2:2

Pořádně konkurenceschopným týmem se snad konečně stává Athletic, který protáhl svou sérii neporazitelnosti na tři náročné zápasy. Na půdě Valladolidu přitom prohrával brzy už 0:2, když se trefili Guerra a Bueno, ještě do poločasu ovšem dokázal snížit De Marcos a krátce po přestávce srovnal Susaeta.

Utkání začalo poměrně zostra, oba týmy se rychle rozkoukaly a hrál se docela zajímavý fotbal. Jako první se vedení v zápase mohli ujmout hosté, jenže Susaeta zamířil těsně vedle levé tyče Hernándezovy brány. V osmé minutě už první branka padla a radovali se z ní domácí. Akce začala u Buena, jenž dobře vystihl rozehrávku baskického celku, rozdal míč doprava na Rukavinu, který prudce odcentroval do vápna a hlavička Javiho Guerry už skončila v síti...

Athletic se ocitl velmi blízko vyrovnání po čtvrthodině hry, když zprava skvěle odcentroval Susaeta a zakončujícího Aritze Adurize dělily od gólové radosti centimetry, takto z toho byla jen branková kontrukce. A Valladolid hned z protiútoku udeřil podruhé, když Guerra sice ještě svou ranou Iraizoze nepřekonal, po následném centru už se však prosadil Alberto Bueno. Athletic se zpátky do zápasu vrátil o sedm minut později, to znovu přesně odcentroval Markel Susaeta a Oscar De Marcos se svým přesně mířeným volejem nemýlil.

Hosté byli aktivní, z dálky zkoušel štěstí Herrera, bohužel pro Athletic však trefil jen prostředek branky. Na druhé straně zase pálil Larsson, míč ale skončil mimo tři tyče. První poločas pak zakončil rugbyový pokus Peňi... Úvodní minuty druhého dějství nabídly hodně vzruchu, jen pár sekund po návratu ze šaten promarnil obrovskou příležitost domácí Bueno, když trefil jen tyč.

Uběhly jen dvě minuty a velkou možnost měli také hosté, po kombinaci Herrery s De Marcosem a zakončení druhého jmenovaného však fantasticky zasáhl gólman Hernández. V padesáté minutě přišlo to, co si hosté z Baskicka asi zasloužili a o co se výrazně snažili, totiž vyrovnání. A zaslouženě se radoval nejlepší muž na trávníku Susaeta, který si počkal po rohovém kopu na zadní tyči, Aduriz k němu ideálně prodloužil míč a na Susaetu už zbyla jednoduchá úloha.

Hra se po tomto momentu trochu uklidnila, remíza přeci jenom nebyla špatným výsledkem pro ani jeden celek. Athletic ale i tak mohl dvacet minut před koncem rozhodnout, jenže Adurizovo zakončení branku domácích těsně minulo. Stejně se na opačné straně hřiště vedlo také Guerrovi, a když v poslední šanci zápasu vychytal Hernández Susaetu, rozdělily si oba týmy body za remízu 2:2.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele