22. kolo
03.02.2013 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Atlético Madrid - Real Betis 1:0

Další domácí vítězství Atlética Madrid znamená snížení náskoku vedoucí Barcelony na devět bodů. Zatímco ligový lídr pouze remizoval na hřišti Valencia, Atlético si poradilo s Realem Betis 1:0 brankou Diega Costy z druhé půle.

Hned zpočátku měl tři slibné příležitosti Arda Turan, ovšem neuspěl a utkání následně upadlo do neurovnané okopávané, v níž dominovaly obrany obou klubů. Vše náhle narušil brankář Betisu Adrián, když při rohu špatně odhadl výběh a nabídl na zlatém podnose gólovou šanci Costovi. Ten jí nepohrdl a svou jedenáctou brankou v sezoně poslal domácí do vedení, které již nepustili. Jubilejní dvacátá výhra v řadě na stadionu Vicenteho Calderóna je nevídaným počinem, především díky němuž se Atleti nachází na skvělém druhém místě.

Když se tytéž celky setkaly před dvěma týdny na stejném místě v ligovém poháru, vletělo Atlético do zápasu jako blesk a okamžitě si zajistilo vedení. Tentokrát však Betis úvodní smršť ustál. Nejdříve zahrozil Turan po práci Falcaa, ale jeho lobovaná střela byla nedůrazná. Adrián se pak musel ohánět dvakrát v krátkém sledu po dalším pokusu Ardy a následné prudké střele Gabiho z rohu. Do třetice se ve skvělé šanci ocitl Turan po rychlé narážečce s Cismou, ovšem i tentokrát jej zakončení neposlechlo a vůbec netrefil bránu.

Betis v první půli nepředvedl směrem dopředu téměř nic, ovšem dvanáct minut po změně stran se málem zničehonic ujal vedení, když Nacho poslal silnou střelu, která měla gólové parametry, ale Courtois si s ní poradil. Následně manažer Atlética Diego Simeone poslal na hřiště Costu za nevýrazného Adriána a brazilský kanonýr se mu téměř okamžitě odměnil, když s jeho přispěním vystřelil zdálky Falcao a Adrián měl co dělat, aby jeho pokus vytěsnil. Z následného rohu už ale brankář hostí kapituloval, a to po zbytečné chybě. Vypadnuvší míč jednoduše Costa hlavou doklepnul do odkryté branky a změnil dosavadní ráz utkání. Betis najednou musel vrhnout síly do útoku, což však do konce zápasu úspěšně nezvládl a blízko k vyrovnání byl jen po dalekonosné střele Péreze, která prosvištěla kolem Courtoisovy pravé tyče.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
loki5

Já bych skoro vsadil na Betis. můj typ 1:2.

Reagovat
smazaný uživatel

tip

Reagovat
Pharrell

1:1

Reagovat
Robík

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele