22. kolo
03.02.2013 21:00 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Real Sociedad - RCD Mallorca 3:0

Snaha Realu Mallorca o nastartování vítězné série v boji o záchranu musí počkat přinejmenším do příštího kola. Na půdě Realu Sociedad totiž ostrované neuspěli a odjíždějí s drtivou porážkou 3:0.

Ani nová jména, jako Fernando Tissone či Alan Hutton, v základní sestavě Mallorce nepomohla. Vše svým spoluhráčům podstatně ztížil Javi Márquez po půlhodině hry, když v rozmezí čtyř minut uviděl dvě žluté karty a musel jít předčasně do kabin. Do poločasu ještě hosté vydrželi, ovšem Sociedad přesilovou hru beze zbytku využil v půli druhé. Góly Castra, Vely a Ifrána se zasloužily o další neúspěch Mallorcy, která se z vítězství radovala pouze jednou za posledních sedmnáct zápasů.

Baskický celek od začátku herně dominoval, viditelně posílen sebevědomím po nedávné výhře nad Barcelonou a sedmizápasovou domácí neporazitelností. Góly sice zpočátku nepadaly, zato však soupeře donutili dostat do oslabení. Brankář Calatayud si v úvodní půlhodině poradil s pokusy Vely i Griezmannovou hlavičkou, ovšem poté přišlo klíčové vyloučení Márqueze. Záložník hostí nejprve ve dvacáté šesté minutě uviděl žlutou kartu za faul na Castra a jen o chvíli později zahrál zbytečně rukou a nedal rozhodčímu jinou možnost, než jej vyloučit.

Po změně stran tlak Sociedadu neustával a nejistá defenzivy Mallorcy brzy podlehla. V padesáté páté minutě se jako první prosadil Castro. Plně zaměstnaný Calatayud sice dokázal vyrazit Velovu střelu zblízka, ovšem Castro odražený míč z několika metrů pohodlně placírkou zasunul do brány. Trenér hostů Joaquín Caparros zareagoval nasazením Lópeze, jenž se vrátil na trávník po tříměsíční absenci. López před zápasem zkoušel vyhecovat své spoluhráče prohlášením o "válčení" a po jeho nástupu na hřiště si Mallorca dokázala náhle vypracovat první slušnou příležitost na vyrovnání. Kapitán José Nunes však hlavou brankáře Brava nepřekonal. Po tomto slibném momentu utnul Sociedad jakékoli naděje hostů druhou brankou v sedmdesáté minutě. Prosadil se nejlepší klubový střelec Vela, jenž využil Pardovy přihrávky ke skórování z deseti metrů.

Poté již bylo jen otázkou, kolik branek se Sociedadu povede odevzdanému soupeři vstřelit. Castro s Agirretxem oba své šance těsně neproměnili, a tak to byl Ifran, kdo dal výsledku konečnou podobu. Asistentem byl tentokrát Agirretxe, jenž Ifrana vybídl ke vsítění třetí branky zápasu do dolního pravého rohu branky. Vítězství posouvá Sociedad na osmé místo, jen tři body od čtvrté Malagy. Mallorca naopak zůstává v pásmu sestupu se čtyřbodovou ztrátou na záchranu.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Robík

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele