Primera Division - souhrn 12. kola

20.11.2010, 19:56, aktualizováno 22.11.2010, 22:53
Komentáře a souhrny
Getafe v dohrávce remizovalo se Zaragozou, ta zůstává poslední. Sevilla podlehla Mallorce a San Sebastian Atlétiku Madrid, jinak se v neděli dařilo domácím týmům, tři body berou Levante, La Coruňa, Osasuna i Espanyol. Barcelona i Real Madrid nadělovaly a zůstávají před derby suverénní...

Getafe CF - Real Zaragoza 1:1

22.11.2010 21:00

Góly: 49. Adrián Colunga (pen.) - 34. Nicolás Bertolo

Nad Míchelem se začínají stahovat mračna! Někdejší pravý záložník Realu Madrid či La Roji, dnes sedmačtyřicetiletý trenér má po domácí remíze s Realem Zaragoza nůž na krku a začíná se spekulovat o tom, že by mohl být v případě dalších neúspěchů propuštěn.

Getafe odmítlo posun do horního patra tabulky a zůstává ve středu tabulky. Blíže to má k sestupové zóně, od níž jí dělí čtyřbodová hranice. Real Zaragoza zůstává i přes důležitý import ze hřiště favorita poslední. Hosté nastoupili poprvé pod taktovou Javiera Aguirreho, ale na jejich stylu to bylo znáti pramálo. Renomovaný kouč bude potřebovat ještě chvíli času, aby Zaragoozu náležitě probudil a zachránil jí od pádu do Segundy.

Getafe nastoupilo rychle do ofenzívy a vytvořilo si několik dobrých příležitostí. Lea Franca nejprve otestova Pedro Rios, posléze pak skvělý Adrián Colunga. Následný volej Manu del Morala skončil nad brankou Zaragozy, zatímco Bertolova rána na druhé straně se jen těsně nevešla do branky.

Krátce po půlhodině hry měl dvě šance Javi Casquero, ale obě jeho možnosti vyšli vniveč. Getafe bylo lepší, útočilo, v poli převládalo, ale bylo první, které inkasovalo. Brankář Codina zbytečně vyběhl proti Gabimu, který dlouhý míč dostihl o chvilinku dříve, než brankář Getafe a krátce před ním míč lehce vypíchl. K vypíchnutému míči se dostal Bertolo, který ranou z třiceti metrů trefil naprosto odkrytou branku domácího celku.

Druhé dějství začalo pro Getafe příznivěji, neboť Florent Sinama-Pongolle zfauloval Jaime Gavilana uvnitř pokutového a zavinil pokutový kop, který bezpečně proměnil Adrián Colunga. Manu del Moral mohl záhy dokonat obrat, kdyby jen trefil z dobré pozice branku.

Na druhé straně pohrozil Sinama-Pongolle, ale veškeré naděje Zaragozy na vítězství zhatil vyloučený Ponzio. Zaragoza je vůbec nejvíce vylučovaným mužstvem v celé soutěži a pokud se tato nemorálnost Aguirreho borců nesníží, Los Manos letos rozhodně sestoupí.

Getafe hrálo přesilovku, bylo nakopnuté, ale co z toho, když se dokázalo sotva probojovat do pokutového území. El Geta měli dvě tutovky - nejprve Gavilan přestřelil, poté na něj navázal Colunga taktéž nepřesným hlavičkovým pokusem. Zaragoza bod nakonec ubránila, fanoušci Getafe si mohli ukousat nehty nad tou mizérií!

Více informací k zápasu

Real Sociedad - Atlético Madrid 2:4

21.11.2010 21:00

Góly: 12. Joseba Llorente, 86. Diego Rivas - 71. Diego Forlán, 80. Sergio Agüero, 82. Sergio Agüero, 90. Simão (pen.)

V nejhezčím utkání nedělního programu prolomilo madridské Atlético čekání na výhru na půdě Realu Sociedad, a to i přesto, že téměř celý zápas prohrávalo. Obzvláště závěrečná desetiminutovka byla jak vystřižená z dramatického filmu, tu se chvíli radovali hosté, tu domácí snížili, aby nakonec Simao v nastaveném času z penalty rozhodl.

Bylo to jako prokletí! Slavné Atlético, tým každoročně stíhající svého madridského soka z Realu, na stadionu Anoeta ještě nikdy ve své historii nevyhrálo! Vskutku nevídaná věc! Pravda, dvaatřicetitisícové Estadio Anoeta stojí na svém místě až od roku 1993 a oba celky si od té doby prošly druhou ligou, i tak je však tato statistika zarážející.

A úvod utkání vůbec nenasvědčoval tomu, že by se na tradici mělo něco měnit. První šanci měl sice znovuzrozený záložník Atlética Reyes, jenž pláchl domácí obraně jako nic, avšak branku netrefil. Jenže to bylo na nějakou dobu ze strany hostujícího týmu vše. A za přílišnou pasivitu a špatný pohyb uprostřed hřiště přišel trest. Navrátilec do mateřského klubu, Joseba Llorente, využil přihrávky levonohého rychlonožky Griezmanna a nedal De Geovi v brance Atlética šanci.

"Rojiblancos" si nevzali ponaučení a aktivní Llorente řádil dál. Co chybělo, aby jen o pár minut později zvýšil vedení domácích, když ve vzdušném souboji převýšil Ujfalušiho o dobrého půl metru a hlavičkoval z vyložené pozice, jenže De Gea bravurně vyrazil. Ani tohle varování nebrali hosté vážně, a tak mohl přijít další trest. A také by s největší pravděpodobností přišel, nebýt chybně odmávaného a odpískaného ofsajdu po přihrávce Xabiho Prieta na Llorenteho, jenž pelášil trestuhodně osamocen na De Geu.

Třikrát a dost, řekli byste si. Ale kdeže, v podání Atlética se zlepšení nedostavilo a Griezmann po levé straně prošel jako nůž máslem, aby následně našel svým centrem Llorenteho, který tentokrát netrefil hostující branku.

Atlético se po této situaci přece jen zlepšilo. Důkazem budiž Aguerova dělovka jen těsně nad, nebo Forlánova technická střela z volného přímého kopu, kterou lapil gólman Bravo. Real Sociedad ještě v této sezoně neprohrál zápas, ve kterém vedl 1:0, všechny série však jednou končí a skončila i tahle.

Madridští ve druhém poločase na svého soupeře vlétli hned od úvodního hvizdu, Simaovi, Tiagovi a ani Reyesovi však nebylo přáno. Vše změnil až v jednasedmdesáté minuta uruguayský forvard Diego Forlán, který si narazil s útočným parťákem Aguerem a vyrovnal.

Strhnout vedení znovu na stranu Realu Sociedad se snažil střídající Tamudo, proti však byl pozorný De Gea. A tak Atlético zvedlo položenou rukavici a skóre otočilo. Na Ujfalušiho střílený centr z pravé strany si naběhl Sergio Aguero a nedal chilskému reprezentantovi Bravovi šanci. Trvalo jen další dvě minuty, než si Aguero našel přihrávku Forlána a zdánlivě rozhodl.

Jak se však říká, zdání klame. O další čtyři minuty později si totiž na Prietův centr naběhl Diego Rivas a znovu dal domácím fanouškům naději. Definitivně rozhodl v nastaveném času Simao, jenž proměnil pokutový kop a potvrdil historicky první výhru Atlética Madrid na stadionu Anoeta.

Více informací k zápasu

Sevilla FC - RCD Mallorca 1:2

21.11.2010 19:00

Góly: 88. Luís Fabiano - 36. Michaël Pereira, 90. Pierre Webó

Kat favoritů opět udeřil! Baleárská fotbalová jízda překvapivě vyloupila Sevillu a po cenných remízách proti Realu Madrid na Estadio Iberostar, na Camp Nou proti Barceloně a výhře na Mestalle proti Valencii přidává čtvrtý, vysoce ceněný skalp jednoho z favoritů na ta nejvyšší umístění!

Mallorca se ukázala v nesmírně pozitivním světle. Její obrana byla takřka neprostupným valem, přes který se nemohla Manzanova jedenáctka dlouho dostat a kterým se pronikalo velice těžce. Sevillistas si i přesto vytvořili několik příležitostí, které však vyjma jediné zůstaly nevyužity, a to kvůli nepřesnosti v zakončení.

Hostující celek hrál spíše na brejky, nebezpečný byl však i v postupné kombinaci. Mallorce patřilo první dějství, v němž byla odvážná a během prvních dvaceti minut vyslala na Palopovu branku několik střel, z nichž nejnebezpečnější byly rána Jonathana de Guzmána a pokus agilního Michaela Pereiry, který měl zanedlouho velikou šanci.

Dvaadvacetiletý francouzský forvard ve dvaadvacáté minutě poprvé výrazněji ohrozil Palopa, když se po perfektním přiťuknutí Pierra Webó řítil na španělského brankáře sám, ačkoli mu míč poněkud utekl. Svou šancí však pohrdl, Palop naopak výtečně vyběhl.

Pereiru to však mrzet moc nemuselo, neboť o čtrnáct minut později zaznamenal po pěkné uličce Gonzala Castra svou druhou branku v tomto ročníku. Mallorca po zásluze vedla, Sevilla se marně hledala. V závěru prvního dějství se málem našla, radost domácímu celku překonal dvěma pohotovými zákroky brankář hostí Dudu Aouate, který předvedl velmi důležitý zákrok zejména proti Luisovi Fabianovi, kterému doslova ukradl míč zpod noh.

Brazilský útočník měl po obrátce první vynikající šanci, ale jeho hlavička mířila nad branku. V pětašedesáté minutě se již mohl radovat po dobré individuální akci, kterou však překazil dotek ruky, kvůli němuž gól nebyl uznán. Nešlo však o ruku Fabiana, takže by měla branka platit! Na druhé straně se v ojedinělé příležitosti objevil Webó, ale Palop byl připraven.

Obrovskou šanci měl v pětaosmdesáté minutě Luís Fabiano, ale Romaricův parádní centr za obranu nezužitkoval - jeho hlavička jen těsně míjela levou tyčku Aouateho svatyně. Nejlepší Sevillistas, brazilský reprezentant Fabiano si však nakonec zaslouženou branku připsal, když využil zmatků v obraně Mallorcy, její nedůslednosti a nedůrazu, a poslal míč podél bezmocného Aouateho.

Sevilla se z vyrovnání neradovala dlouho. V devadesáté minutě přišel šok, když Jonathan de Guzmán poslal do pokutového území dlouhý nákop z přímého volného kopu a centrovaný míč umístil do sítě Pierre Webó. Zkušený Kamerunec popravil Sevillu, která nemohla reagovat. Čas se nachýlil a rozhodčí takřka záhy po rozhodující brance utkání ukončil.

Více informací k zápasu

Levante UD - Racing Santander 3:1

21.11.2010 17:00

Góly: 24. Felipe Caicedo, 28. Felipe Caicedo, 42. Cristhian Stuani - 88. Mehdi Lacen

Nováček z Levante si na domácím hřišti poradil s Racingem Santander a dostal se před svého dnešního soupeře ze sestupového pásma.

Utkání rozhodl domácí útočník Felipe Caicedo, jenž vstřelil dvě branky v první půlhodince. Třetí gól přidal těsně před koncem první půle Stuani a Racing dokázal v úplném závěru díky Lacenovi snížit na konečných 3:1.

V úvodních minutách se hrál zajímavý fotbal ze strany na stranu. První šanci měl domácí Xisco, jehož hlavička jen těsně minula branku Racingu. Hned z protiútoku odpověděl Bolado, ani jemu se však nepodařilo otevřít skóre. A největší šanci úvodu utkání měl Juanlu, jenže proti bylo břevno.

Právě Juanlu byl u první branky zápasu, po jeho přihrávce se prosadil Felipe Caicedo, jehož prudká střela levačkou byla nechytatelná. Hned o tři minuty později přišel potvrzující gól a opět u toho byli Juanlu s Caicedem. První jmenovaný znovu přihrával a druhý jmenovaný opět střílel a Levante vedlo už o dvě branky.

Utkání ovlivnila také červená karta, který přišla již po třiceti minutách hry a dostal ji Domingo Cisma. Z přesilové hry domácí vytěžili ještě v prvním dějství i třetí gól, jehož autorem byl po přihrávce Nana Cristian Stuani.

Druhý poločas tolik vzruchu nenabídl, přesto se bylo na co dívat. Aktivní byla především domácí trojice Xisco-Caicedo-Juanlu. Právě tato trojice byla u obrovské šance Levante, po spolupráci Juanla s Caicedem pálil Xisco do tyče.

Hosté se zmohli už jen na kosmetickou úpravu skóre, když se dvě minuty před koncem prosadil po zpětné Munitisově přihrávce Mehdi Lacen.

Levante se díky výhře odpoutalo ze sestupového pásma, do kterého má nyní blíž Racing. Domácí vyhráli naprosto zaslouženě, pomohly jim tři rychlé branky a vyloučení.

Více informací k zápasu

Deportivo La Coruña - Málaga CF 3:0

21.11.2010 17:00

Góly: 22. Adrián (pen.), 30. Diego Colotto, 83. Pablo Álvarez

O výhře Deportiva rozhodla osmiminutovka mezi dvacátou a třicátou minutou utkání. Definitivní rozhodnutí pak domácí přidali v samotném závěru.

La Coruňa byla lepší po celý průběh utkání, Málaga se do šancí prakticky nedostávala, a tak je výsledek adekvátní k vývoji. Vůbec první šancu zápasu měl Diego Colotto, jeho hlavička byla prudká, ovšem nepřesná. Poté se osmělili také hosté, jenže Dudův pokus moc šancí na úspěch neměl.

Ve dvaadvacáté minutě přišla první branka utkání, pokutový kop se štěstím proměnil Adrián. Pojišťovací gól na sebe nenechal dlouho čekat, po půlhodině hry odcentroval od rohového praporku Ruben Perez a Colottova hlavička se stala nechytatelnou.

Málaga zjistila, že takhle to zřejmě nepůjde, a tak začala také útočit. Hlavičky Stadsgaarda a Recia měly gólové parametry, to by však místo do břevna musely směřovat o pár centimetrů níže.

Ve druhé půli domácí Deportivo nepřipustilo žádné pochyby a dokázalo přidat i třetí gól. Ještě předtím to zkoušeli na druhé straně Duda, a po něm i jeho náhradník Owusu-Abeyie, jejich střelám však scházela razance.

Definitivně rozhodlo Deportivo sedm minut před koncem, kdy Pablo Alvarez obešel dva protihráče a do protipohybu brankáře zvýšil vedení svého týmu na 3:0.

Více informací k zápasu

Espanyol Barcelona - Hércules CF 3:0

21.11.2010 17:00

Góly: 15. Joan Verdú, 81. Daniel Osvaldo (pen.), 90. Luis García (pen.)

Espanyol navázal na dobré výsledky z letošní sezony, když porazil na domácí půdě ambiciózní Hércules 3:0. Domácí vedli hned od úvodu a vítězství potvrdili dvěma pokutovými kopy v závěru.

Hosté přitom nezačali vůbec špatně, první dvě šance utkání měl David Tezeguet, jenže domácího brankáře Kameniho nepřekonal.

A tak přišel trest. V patnácté minutě si na Osvaldovu přihrávku naběhl Verdú a otevřel střelecký účet utkání. Tato branka Hercules zlomila a od té doby již hráli pouze domácí. Aktivní byl především útočník Osvaldo, který se dokázal třikrát v krátkém časovém sledu prodrat až do zakončení, gól z toho však nebyl.

Převahu domácích narušil jen znovu Trezeguet, Kameni však jeho razantní hlavičku zázračně vyrazil. Espanyol hrál dobře, jenže když už se před poloprázdnou branku objevil zcela volný Luis Garcia, branku úplně minut.

Do druhého dějství nastoupil Hercules s evidentní snahou o vyrovnání, ale Kikova hlavička jen olízla pravou tyč. Naděje hostů definitivně zhatila devětasedmdesátá minuta. Do samostatného nájezdu se dostal Luis Garcia, udělal kličku hostujícíu brankáři Calatayudovi, který ho fauloval a k penaltě připojil sudí i červenou kartu. Muž zápasu Osvaldo pak s přehledem pokutový kop proměnil a rozhodl.

Definitivní pojistku pak v nastavení přidal z další penalty Luis Garcia, který nedal náhradnímu brankáři Herculesiü šanci. Espanyol tak potvrdil pohárové ambice a zvítězil nad Herculesem 3:0.

Více informací k zápasu

CA Osasuna - Sporting Gijón 1:0

21.11.2010 17:00

Góly: 54. Masoud Shojaei

V nepříliš zajímavém utkání si Osasuna po velkém boji poradila s Gijónem v poměru 1:0, když jediný gól utkání dal v úvodu druhého poločasu Masoud. Domácí si díky této výhře polepšili a dostali se do první poloviny tabulky, oproti tomu Sporting bude mít ještě velké problémy se záchranou.

První větší příležitost utkání měl domácí David Barral, který se u rohového praporku krásně uvolnil před dva bránící hráče a z úhlu se snažil překvapit brankáře, jeho křižná střela však branku těsně minula.

To však byla pohříchu jediná velká šance prvního poločasu, k vidění byly už jen spíše náznaky. Do jednoho z nich se prodral Carmelo, jehož hlavička však ohrozila spíš než gólmana diváky v horních řadách.

Nová letní akvizice Gijónu Nacho Novo se dostal do šance po půlhodině hry, jeho střelu z hranice šestnáctky ale nadvakrát zkrotil domácí brankář Ricardo.

Jediný gól utkání padl ve čtyřiapadesáté minutě. Na Sorianovu krásnou uličku si naběhl Masoud a rozhodl utkání ve prospěch Pamplony.

Hosté se po inkasované brance zlepšili a snažili se o vyrovnání, jenže jedinou větší šanci měl v samotném závěru levý záložník De las Cuevas, kterého bez větších problémů vychytal bývalý portugalský reprezentant Ricardo.

Sporting Gijón zatím uniká sestupovému pásmu jen o skóre, naopak Osasuna si pomohla a momentálně figuruje na velmi příznivé desáté pozici.

Více informací k zápasu

Real Madrid - Athletic Bilbao 5:1

20.11.2010 22:00

Góly: 19. Gonzalo Higuaín, 30. Cristiano Ronaldo, 57. Sergio Ramos (pen.), 62. Cristiano Ronaldo, 90+2. Cristiano Ronaldo (pen.) - 40. Fernando Llorente

Real Madrid zareagoval na rekordní výhru Barcelony v Almeríi a nasázel Athleticu na domácí půdě pět gólů. Hattrickem se zaskvěl Cristiano Ronaldo. Real se vítězstvím nad bojovnými Basky opět dostal na první příčku La Ligy.

Bílý balet doma nezaváhal a Athletic Club Bilbao doma rozstřílel 5 - 1. Vedle tří gólů Ronalda se poprvé v ročníku zapsal mezi střelce i Sergio Ramos, přičemž úvodní branku vstřelil Higuaín. Na konci první půle snížil tradiční střelec Athleticu Llorente.

Domácí nastoupili v očekávané sestavě, kouč hostů Caparrós učinil několik změn - místo Iturraspeho a Aurtenetxeho nastoupili Ustaritz a Muniain. Amorebieta se posunul do středu zálohy a Ustaritz na stopera.

Zápas začal svižně, první obrovskou šanci měl ve 4. minutě Llorente, když vyškolil Khediru a Carvalha, překonal i Casillase, ale jeho střelu odkopl Pepe. Na druhé straně předvedl po pěkné akci Di Maríi poloviční nůžky Cristiano Ronaldo, ale přestřelil. Stejně naložil i o pět minut později s přímým kopem.

Skóre otevřeli domácí v 19. minutě po akci Ronalda a pěkné přihrávce Di Maríi se středem obrany probil Higuaín a překonal Gorku Iraizoze. Další šanci na zvýšení stavu měl Ramos, ale po přímém kopu Ozila hlavičkoval vedle. Pak se proti střele Susaety zpoza vápna vytáhl Casillas, který reflexivně míč jednou rukou vyrazil.

Pak se Athletic trochu osmělil a měl i další příležitosti. Tu nejvýraznější zneškodnil Llorentemu opět Casillas. Ve 31. minutě se otřásl stadion Santiago Bernabéu radostí podruhé. Akci rozjel Higuaín, jeho přihrávku sklepl z první Ozil na Ronalda a ten střelou do protipohybu Iraizoze zvýšil na 2 - 0.

Další šance měl Higuaín, ale křižnou střelou minul, stejně jako o pár minut nato Ronaldo. Pak trošku hamounil Di María a místo přihrávky na Ozila volil střelu doprostřed branky. Baskové se probrali ve 40. minutě a snížili. Po akci Susaety se dostal ke střele ve vápně zcela volný Iraola, míč se dostal k Llorentemu, který nekompromisně zakončil.

Poslední šanci prvního poločasu měl Susaeta, ale po průniku do vápna volil střílený centr místo obloučku na Llorenteho. I druhé dějství začalo aktivně, ale dalších deset minut proběhlo bez šancí. Třetí gól Bílého baletu padl v 57. minutě po penaltě nařízené za faul na Di Maríu a překvapivě ho vstřelil Sergio Ramos.

V 62. minutě domácí opět zvýšili náskok, z trestného kopu se pěkně trefil Cristiano Ronaldo po nepochopitelné minele Iraizoze. Další průběh utkání provázelo střídání na obou stranách. K příležitosti se dostal až v 78. minutě Ronaldo, posadil San Josého, ale svou střelu příliš zakroutil a minul branku. Chvilku po něm hlavičkoval opět mimo Ramos.

Athletic měl ještě poslední šanci na snížení v 87. minutě po rohu, ale Javi Martínez napálil pouze břevno. Skóre uzavřel v nastaveném čase po faulu na vystřídavšího Granera z penalty Cristiano Ronaldo, jenž zkompletoval hattrick.

Více informací k zápasu

UD Almería - FC Barcelona 0:8

20.11.2010 20:00

Góly: 17. Lionel Messi, 19. Andrés Iniesta, 27. Santiago Acasiete (vl.), 35. Pedro, 37. Lionel Messi, 62. Bojan Krkić, 67. Lionel Messi, 73. Bojan Krkić

Barcelona doslova rozprášila Almerii, když byla po celý zápas jednoznačně lepší a svou aktivitu podpořila osmi góly. Vyrovnala tím rekord La Ligy ve výši venkovní výhry.

Barcelona na svého soupeře vlétla hned od první minuty, Villova příležitost ze třetí minuty však v brance neskončila, přesto že si o to říkala. Do samostatného úniku se pak dostal Pedro, ten však bránu netrefil a stejně se o pár minut pzději vedlo Messimu.

Ten však na gól nemusel dlouho čekat, již v sedmnácté minutě využil přihrávky Davida Villy a otevřel skóre utkání. A domácí Almería si nemohla oddychnout, hned od dvě minuty později Andrés Iniesta využil chyby obránců a zdvojnásobil vedení Katalánců. Ani to ještě nebylo vše, po Villově střele si dal vlastní gól smolný domácí obránce Santiago Acasiete a o osudu utkání bylo prakticky rozhodnuto.

Další dva slepené góly vstřelila Barcelona deset minut před koncem první půle. Nejdříve si na skvostný pas mladíšká Fontase naběhl Pedro a upravil skóre na 4:0, pověstného "bůra" završil svou druhou trefou fenomenální Messi.

Po prvním poločase bylo vše jasné, otázka již nebyla jestli, ale kolik. Barcelona si mohla dovolit i vystřídat dvě ikony, Xaviho s Iniestou, přesto to na pohodové hře nebylo znát. Na hřiště se pak dostal i talentovaný útočník Bojan, který po hodině hry využil Messiho přihrávku a zvýšil vedení Barcelony již na šest branek.

Po dalších pěti minutách zkompletoval hattrick argentinský kouelník Messi a trvalo jen další pětiminutovku, než Bojan upravil svým druhým gólem v zápase na konečných 8:0.

Po utkání se dost hlasitě hovoří o odvolání domácího kouče Juanmy Lilla, který je kritizován za pobyt svého klubu v sestupových vodách a jedinou výhru v letošní sezoně.

Barcelona se zapsala do historických tabulek španělské Primera Division, kdy si připsala nejvyšší výhru, jaké kdy hostující tým dokázal dosáhnout.

Příští týden je na programu šlágr mezi Barcelonou a Realem, slavné El Clásico. "Blaugranas" jsou připraveni fantasticky!

Více informací k zápasu

Villarreal CF - Valencia CF 1:1

20.11.2010 18:00

Góly: 73. Giuseppe Rossi - 21. Aritz Aduriz

Dvanácté kolo Primera Division odstartovala remíza domácího Villarrealu s Valencií. Domácí byli po celý průběh utkání jasně lepší, přesto Rossi svým gólem zachraňoval pouze bod.

Remíza zřejmě vyhovuje spíše Valencii, která sice do východošpanělské provincie Castellon přijela s touhou zvítězit, vzhledem k předvedené hře je ale jeden bod maximem. Villarreal si zasloužil více než remízu, a to i přesto, že značnou část zápasu prohrával.

Prvních pár minut příliš vzruchu nepřineslo, za zmínku stojí jen mírný tlak domácích, zakončený Caniho ránou mimo. Branku netrefil ani aktivní Capdevila, a když už se Nilmar dostával kolem Madura do slibné střelecké pozice, záložník Valencie zatáhl za záchrannou brzdu a i za cenu žluté karty rodící se příležitost zastavil.

Úvod utkání ze strany hostů ještě nevypadal vůbec špatně, od situace z jednadvacáté minuty se však karta obrátila a na hřišti už byl pouze jeden tým, a to domácí Villarreal. V oné zmíněné jednadvacáté minutě se hosté dostali do vedení, když se po Joaquinově přihrávce prosadil nejlepší střelec "Netopýrů" Aritz Aduriz.

Domácí hráli krásný fotbal, do vyložených příležitostí se však moc nedostávali. Cani pálil z dálky prudce, ovšem jeho neumístěnou ránu zkrotil Moya. Technicky nadaný Giuseppe Rossi se na hranici šestnáctky krásně uvolnil, střelu však namířil nad branku.

Po Cazorlově rohovém kopu hlavičkoval nebezpečně Gonzalo, jenže Moya zasahovat nemusel. Sám Cazorla to pak zkoušel z velkého úhlu, domácí fanoučci se ale radovat nemohli.

Druhý poločas zahájila nebezpečná střela Pabla Hernandéze, který vypálil mimo. Šance na vyrovnání z kopaček Valera, Nilmara a Gonzala v bráně neskončily, ale pak to přišlo. Ve třiasedmdesáté minutě se domácí dočkali zaslouženého vyrovnání, když se prosadit dokázal Giuseppe Rossi.

Villarrealu se objevila naděje na otočení skóre deset minut před koncem, to se totiž po druhé žluté kartě do sprch pakoval Marius Stankevicius. "Žlutá ponorka" však přesilovou hu nevyužila. Největší šanci měl v samotném závěru Santi Cazorla, toho však vychytal skvělý Moya a zachránil svému týmu bod.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Real Madrid12102033:632
2.FC Barcelona12101133:831
3.Villarreal CF1273223:1224
4.Espanyol Barcelona1271412:1322
5.Valencia CF1263317:1221
6.Atlético Madrid1262420:1420
7.Sevilla FC1262419:1920
8.RCD Mallorca1253413:1318
9.Real Sociedad1251616:1816
10.Athletic Bilbao1251620:2316
11.CA Osasuna1243512:1315
12.Getafe CF1242616:1914
13.Deportivo La Coruña1235411:1514
14.Hércules CF1233611:1912
15.Levante UD1232713:2011
16.Racing Santander1232710:1911
17.Sporting Gijón1224610:1810
18.Málaga CF1231815:2510
19.UD Almería121658:189
20.Real Zaragoza1215612:208

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (971)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele