12. kolo
20.11.2010 18:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Třetí se čtvrtým mají po bodu: Villarreal - Valencia 1:1

Dvanácté kolo Primera Division odstartovala remíza domácího Villarrealu s Valencií. Domácí byli po celý průběh utkání jasně lepší, přesto Rossi svým gólem zachraňoval pouze bod.

Remíza zřejmě vyhovuje spíše Valencii, která sice do východošpanělské provincie Castellon přijela s touhou zvítězit, vzhledem k předvedené hře je ale jeden bod maximem. Villarreal si zasloužil více než remízu, a to i přesto, že značnou část zápasu prohrával.

Prvních pár minut příliš vzruchu nepřineslo, za zmínku stojí jen mírný tlak domácích, zakončený Caniho ránou mimo. Branku netrefil ani aktivní Capdevila, a když už se Nilmar dostával kolem Madura do slibné střelecké pozice, záložník Valencie zatáhl za záchrannou brzdu a i za cenu žluté karty rodící se příležitost zastavil.

Úvod utkání ze strany hostů ještě nevypadal vůbec špatně, od situace z jednadvacáté minuty se však karta obrátila a na hřišti už byl pouze jeden tým, a to domácí Villarreal. V oné zmíněné jednadvacáté minutě se hosté dostali do vedení, když se po Joaquinově přihrávce prosadil nejlepší střelec "Netopýrů" Aritz Aduriz.

Domácí hráli krásný fotbal, do vyložených příležitostí se však moc nedostávali. Cani pálil z dálky prudce, ovšem jeho neumístěnou ránu zkrotil Moya. Technicky nadaný Giuseppe Rossi se na hranici šestnáctky krásně uvolnil, střelu však namířil nad branku.

Po Cazorlově rohovém kopu hlavičkoval nebezpečně Gonzalo, jenže Moya zasahovat nemusel. Sám Cazorla to pak zkoušel z velkého úhlu, domácí fanoučci se ale radovat nemohli.

Druhý poločas zahájila nebezpečná střela Pabla Hernandéze, který vypálil mimo. Šance na vyrovnání z kopaček Valera, Nilmara a Gonzala v bráně neskončily, ale pak to přišlo. Ve třiasedmdesáté minutě se domácí dočkali zaslouženého vyrovnání, když se prosadit dokázal Giuseppe Rossi.

Villarrealu se objevila naděje na otočení skóre deset minut před koncem, to se totiž po druhé žluté kartě do sprch pakoval Marius Stankevicius. "Žlutá ponorka" však přesilovou hu nevyužila. Největší šanci měl v samotném závěru Santi Cazorla, toho však vychytal skvělý Moya a zachránil svému týmu bod.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

valencie se musi šetřit na champions lig.takže 1.tvrda

Reagovat
Tomtaf

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

rozhodčí zápas absolutně nezvládl, ostatně tak už to většinou bývá...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele