12. kolo
22.11.2010 21:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Getafe CF - Real Zaragoza 1:1

Nad Míchelem se začínají stahovat mračna! Někdejší pravý záložník Realu Madrid či La Roji, dnes sedmačtyřicetiletý trenér má po domácí remíze s Realem Zaragoza nůž na krku a začíná se spekulovat o tom, že by mohl být v případě dalších neúspěchů propuštěn.

Getafe odmítlo posun do horního patra tabulky a zůstává ve středu tabulky. Blíže to má k sestupové zóně, od níž jí dělí čtyřbodová hranice. Real Zaragoza zůstává i přes důležitý import ze hřiště favorita poslední. Hosté nastoupili poprvé pod taktovou Javiera Aguirreho, ale na jejich stylu to bylo znáti pramálo. Renomovaný kouč bude potřebovat ještě chvíli času, aby Zaragoozu náležitě probudil a zachránil jí od pádu do Segundy.

Getafe nastoupilo rychle do ofenzívy a vytvořilo si několik dobrých příležitostí. Lea Franca nejprve otestova Pedro Rios, posléze pak skvělý Adrián Colunga. Následný volej Manu del Morala skončil nad brankou Zaragozy, zatímco Bertolova rána na druhé straně se jen těsně nevešla do branky.

Krátce po půlhodině hry měl dvě šance Javi Casquero, ale obě jeho možnosti vyšli vniveč. Getafe bylo lepší, útočilo, v poli převládalo, ale bylo první, které inkasovalo. Brankář Codina zbytečně vyběhl proti Gabimu, který dlouhý míč dostihl o chvilinku dříve, než brankář Getafe a krátce před ním míč lehce vypíchl. K vypíchnutému míči se dostal Bertolo, který ranou z třiceti metrů trefil naprosto odkrytou branku domácího celku.

Druhé dějství začalo pro Getafe příznivěji, neboť Florent Sinama-Pongolle zfauloval Jaime Gavilana uvnitř pokutového a zavinil pokutový kop, který bezpečně proměnil Adrián Colunga. Manu del Moral mohl záhy dokonat obrat, kdyby jen trefil z dobré pozice branku.

Na druhé straně pohrozil Sinama-Pongolle, ale veškeré naděje Zaragozy na vítězství zhatil vyloučený Ponzio. Zaragoza je vůbec nejvíce vylučovaným mužstvem v celé soutěži a pokud se tato nemorálnost Aguirreho borců nesníží, Los Manos letos rozhodně sestoupí.

Getafe hrálo přesilovku, bylo nakopnuté, ale co z toho, když se dokázalo sotva probojovat do pokutového území. El Geta měli dvě tutovky - nejprve Gavilan přestřelil, poté na něj navázal Colunga taktéž nepřesným hlavičkovým pokusem. Zaragoza bod nakonec ubránila, fanoušci Getafe si mohli ukousat nehty nad tou mizérií!

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

rozhodci vyborne posral zapas

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele