12. kolo
21.11.2010 21:00 CET
2 : 4
(1:0)

Reportáž

Real Sociedad - Atlético Madrid 2:4

V nejhezčím utkání nedělního programu prolomilo madridské Atlético čekání na výhru na půdě Realu Sociedad, a to i přesto, že téměř celý zápas prohrávalo. Obzvláště závěrečná desetiminutovka byla jak vystřižená z dramatického filmu, tu se chvíli radovali hosté, tu domácí snížili, aby nakonec Simao v nastaveném času z penalty rozhodl.

Bylo to jako prokletí! Slavné Atlético, tým každoročně stíhající svého madridského soka z Realu, na stadionu Anoeta ještě nikdy ve své historii nevyhrálo! Vskutku nevídaná věc! Pravda, dvaatřicetitisícové Estadio Anoeta stojí na svém místě až od roku 1993 a oba celky si od té doby prošly druhou ligou, i tak je však tato statistika zarážející.

A úvod utkání vůbec nenasvědčoval tomu, že by se na tradici mělo něco měnit. První šanci měl sice znovuzrozený záložník Atlética Reyes, jenž pláchl domácí obraně jako nic, avšak branku netrefil. Jenže to bylo na nějakou dobu ze strany hostujícího týmu vše. A za přílišnou pasivitu a špatný pohyb uprostřed hřiště přišel trest. Navrátilec do mateřského klubu, Joseba Llorente, využil přihrávky levonohého rychlonožky Griezmanna a nedal De Geovi v brance Atlética šanci.

"Rojiblancos" si nevzali ponaučení a aktivní Llorente řádil dál. Co chybělo, aby jen o pár minut později zvýšil vedení domácích, když ve vzdušném souboji převýšil Ujfalušiho o dobrého půl metru a hlavičkoval z vyložené pozice, jenže De Gea bravurně vyrazil. Ani tohle varování nebrali hosté vážně, a tak mohl přijít další trest. A také by s největší pravděpodobností přišel, nebýt chybně odmávaného a odpískaného ofsajdu po přihrávce Xabiho Prieta na Llorenteho, jenž pelášil trestuhodně osamocen na De Geu.

Třikrát a dost, řekli byste si. Ale kdeže, v podání Atlética se zlepšení nedostavilo a Griezmann po levé straně prošel jako nůž máslem, aby následně našel svým centrem Llorenteho, který tentokrát netrefil hostující branku.

Atlético se po této situaci přece jen zlepšilo. Důkazem budiž Aguerova dělovka jen těsně nad, nebo Forlánova technická střela z volného přímého kopu, kterou lapil gólman Bravo. Real Sociedad ještě v této sezoně neprohrál zápas, ve kterém vedl 1:0, všechny série však jednou končí a skončila i tahle.

Madridští ve druhém poločase na svého soupeře vlétli hned od úvodního hvizdu, Simaovi, Tiagovi a ani Reyesovi však nebylo přáno. Vše změnil až v jednasedmdesáté minuta uruguayský forvard Diego Forlán, který si narazil s útočným parťákem Aguerem a vyrovnal.

Strhnout vedení znovu na stranu Realu Sociedad se snažil střídající Tamudo, proti však byl pozorný De Gea. A tak Atlético zvedlo položenou rukavici a skóre otočilo. Na Ujfalušiho střílený centr z pravé strany si naběhl Sergio Aguero a nedal chilskému reprezentantovi Bravovi šanci. Trvalo jen další dvě minuty, než si Aguero našel přihrávku Forlána a zdánlivě rozhodl.

Jak se však říká, zdání klame. O další čtyři minuty později si totiž na Prietův centr naběhl Diego Rivas a znovu dal domácím fanouškům naději. Definitivně rozhodl v nastaveném času Simao, jenž proměnil pokutový kop a potvrdil historicky první výhru Atlética Madrid na stadionu Anoeta.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele