Premier League - souhrn 5. kola: United znovu vítězně

30.08.2022, 22:26, aktualizováno 01.09.2022, 22:53
Komentáře a souhrny
Jadon Sancho (© AFP)
Manchester United uspěl v Leicesteru a potřetí v řadě tak naplno bodoval Arsenal si zkomplikoval jinak pohodové utkání s Aston Villou, nakonec ale zvítězil. Citizens díky Haalandovu hattricku rozstříleli Nottingham, Liverpool vydřel úspěch s Newcastlem. Naopak ztratil Tottenham i Chelsea, která dokonce odjela bez bodu ze Southamptonu...

Leicester City - Manchester United 0:1

01.09.2022 21:00

Góly: 23. Jadon Sancho

Manchester United vyhrál v dohrávce pátého kola Premier League na půdě Leicesteru City 1:0. Jedinou branku zápasu obstaral v prvním poločase Jadon Sancho, Cristiano Ronaldo začínal opět jen na lavičce.

Manchester na poslední chvíli dotáhl přestup velmi drahé posily, z Ajaxu přichází brazilský útočník Antony. Ten však duelu s Foxes ještě nenaskočil, a tak jej museli zaskočit jiní. Hned první větší šance skončila ve 23. minutě gólem. Odkop domácího gólmana Warda odehrál Dalot zpět na soupeřovu polovinu, kde se míče ujal Bruno Fernandes. Ten poté vysunul Marcuse Rashforda, který ještě zbystřil lépe postaveného Jadona Sancha a ten v rychlosti oběhl Warda a poslal balon do prázdné brány.

Nic dalšího však Red Devils svým fanouškům v prvním poločase nepředvedli a Leicester v úvodu letošního ročníku také úplně nejlepší formou neoplývá. Přesto však po přestávce zahrozil. James Maddison se ujal rozehrávky přímého kopu zpoza pokutového území a mířil do horního růžku. David de Gea však ukázal svou extra třídu, když tuto dělovku vyrazil k rohovému praporku. Cristiano Ronaldo se na hřiště dostal až v 68. minutě, když nahradil jediného střelce utkání. V 84. minutě se pak předvedl s akrobatickou parádou. Centru Bruna Fernandese totiž mířil mírně za něj, a tak vystřihl parádní nůžky. Střela se však od země odrazila těsně vedle domácí brány.

Kelechi Iheanacho přišel v 76. minutě za Youriho Tielemanse podpořit ofenzivu Foxes, v závěru však málem přidal pojišťovací gól United. Centr portugalského kreativního záložníka však srazil těsně nad branku a domácím fanouškům se muselo hodně ulevit. Pro ty si jejich miláčci schovali svou největší šanci až do nastaveného času. Dlouhý nákop vyslal Ndidi a našel Daku, který jej šikovně prodloužil na Justina. Ten se ale své příležitosti snad zalekl a střelu v běhu vůbec nezvládl. Mířil vysoko nad. Leicester tak v tabulce zůstává s jedním bodem poslední, United už poskočili na páté místo.

Více informací k zápasu

Liverpool FC - Newcastle United 2:1

31.08.2022 21:00

Góly: 61. Roberto Firmino, 90+8. Fábio Carvalho - 38. Alexander Isak

Až dramatický závěr rozhodl o vítězi zápasu pátého kola Premier League mezi Liverpoolem a Newcastlem United. Hosty přitom poslala do vedení nová posila Alexander Isak, ve druhé půli ale vyrovnal Roberto Firmino a v poslední minutě rozhodl Fábio Carvalho.

Magpies od začátku předváděli, že nepřijeli na Anfield Road jen bránit a první zajímavější příležitost si v osmnácté minutě vypracoval Ryan Fraser. Ten se po rychlém převzetí s balonem otočil a před Virgilem van Dijkem vyslal nebezpečnou skrytou ránu, která domácí branku minula ani ne o metr.

Po necelé půlhodině pak Fabiho fauloval Isaka před pokutovým územím a přímého kopu se ujal Kieran Trippier. Jeho pokus však mířil jen do rukavic připraveného Allisona Beckera.

V pětatřicáté minutě o sobě poprvé více dali vědět domácí. Luis Díaz si naběhl za obranu na perfektní průnikovou přihrávku, jenže si balon podél Popea postrčil až moc a pálil z poměrně velkého úhlu. Navíc už to nebylo úplně do prázdné brány, protože se mezi tím postavili na čáru dva obránci. Kolumbijec však nemířil vůbec přesně.

Neproměněnou šanci domácích potrestal Newcastle nejlépe, jak mohl. Alexander-Arnold převedl, jak nerozehrávat a Magpies se poté přes Almiróna a Trippiera dostali dopředu, kde předvedl ukázkovou finální přihrávku Longstaff. Na tu si naběhl Alexander Isak a vystřelil tvrdě pod horní tyčku.

Isak se ve druhé půli radoval i z druhé branky, jenže jeho gólovou radost po povedeném sólu mu zkazil pomezní rozhodčí, který odhalil ofsajd. Ten poté potvrdil i VAR. A tak se v 61. minutě dostali Reds ke srovnání. Mohamed Salah našel z pravé strany na hraně vápna Firmina, jehož střela z první na zadní tyč mířila mimo dosah Popea.

Když hlavní sudí na konci nastavoval pět minut, vše nasvědčovalo tomu, že duel skončí nerozhodně. Jenže následné okolnosti protáhli klání ještě o další tři minuty a v té úplně poslední vypukla na Anfield Road obrovská euforie. Po rohovém kopu se totiž balon pohyboval v závaru před bránou Newcastlu, hostům se jej nepodařilo odpravit do bezpečí, a tak se do něj nakonec opřel Fábio Carvalho, který vyslal skvělou ránu do horní tyčky, od které se už míč dostal do sítě.

Více informací k zápasu

West Ham United - Tottenham Hotspur 1:1

31.08.2022 20:45

Góly: 55. Tomáš Souček - 34. Thilo Kehrer (vl.)

West Ham United v londýnském derby zabral a vybojoval alespoň bod s Tottenhamem Hotspur za remízu 1:1. Hosté vedli díky vlastní brance Thila Kehrera, o vyrovnání se postaral český reprezentant Tomáš Souček.

Už v jedenácté minutě bylo na West Hamu živo. Po Perišićově centru hlavičkoval Kane, který na první pohled trefil ruku Aarona Cresswella a hlavní sudí Bankes po chvíli odpískal pokutový kop pro Spurs. Poté se však ozval VAR, který začal řešit, zda Kane svou hlavičkou netrefil nejprve Cresswellovu hlavu a až poté by balon putoval do paže. V tom případě by se totiž penalta pískat neměla. Bankes se nakonec šel na záznam sám podívat, aby poté usoudil, že to pokutový kop nebude. Domácí to zřejmě nakoplo, jelikož pár minut na to si na padající míč naběhl Declan Rice, jehož tvrdou ránu musel Hugo Lloris vyrazit.

Za chvíli měli Irons další velkou šanci. Rychlý přechod od útoku zakončoval přes couvajícího Diera Michail Antonio, jehož dělovka obletěla Llorise a orazítkovala tyčku. Hosté měli velké štěstí.

Ve 34. minutě se jako první prosadili Spurs. Ti využili chyby v rozehrávce a vydali se rychle dopředu. Kulusevski poté napravo přenechal Kaneovi, jehož zpětnou přihrávkou adresovanou Sonu Hung-minovi si do vlastní branky ve skluzu srazil Kehrer. Na konci prvního poločasu ještě mířil na Fabianského sám Son, kterého ale nakonec zklamalo zpracování a domácí gólman měl velmi lehkou práci.

V 55. minutě bylo vyrovnáno. Vladimír Coufal se rychle ujal autového vhazování, které směřovalo na Michaila Antonia. Ten byl sice zády k bráně, ale nakonec takovým jemným dloubnutím dokázal balon nasměrovat do běhu Tomáše Součka, který v akrobatickém stylu zakončil k tyči pod padajícího Llorise.

V závěru si dávali přednost Emerson a Paquetá, díky čemuž balon propadl mimo zajímavou pozici. Ještě větší šance přišla v nastavení, když Richarlison odkopl jen do Ogbonny, od toho se míč odrazil k Bowenovi a ten jej posílal na zadní tyč, kde však z pohledu domácích situaci nikdo nezavíral a stav zůstal nerozhodný.

Více informací k zápasu

AFC Bournemouth - Wolverhampton Wanderers 0:0

31.08.2022 20:30

Góly: -

Fotbalisté Bournemouthu v pátém kole anglické Premier League na domácím hřišti remizovali s dominantním soupeřem z Wolverhamptonu 0:0. Třešně sice po celý zápas tahaly za kratší konec provazu, přesto však dokázaly díky spořádané obraně a bezchybnému Netovi vybojovat první bod po sérii tří porážek v řadě.

Bournemouth přivítal Wolves s očekáváním lepšího výsledku, než zaznamenal v minulém kole proti Liverpoolu, se kterým padl vysoko 0:9. Tento debakl stál místo hlavního trenéra domácích Scotta Parkera, na jeho místo se tak pro toto utkání postavil Gary O’Neil. Wolverhampton sice doposud sídlil se dvěma body na předposledním místě tabulky, ale po náročném losu byly The Cherries jeho prvním soupeřem ze spodní poloviny soutěže.

V úvodu utkání se toho moc neudálo a ani akce hostů v 11. minutě nevypadala nebezpečně, v tom ale ve vápně napřáhl Matheus Nunes a jeho technický balon jen o pár centimetrů minul otevřenou levou stranu brány a skončil na břevnu. Další velkou příležitost nevyužil Pedro Neto. Portugalský mladík si navedl míč před pokutové území a vypálil k pravé tyči, střela se však pouze obtočila mimo. Vlci byli na míči nadále dominantní a domácí k ničemu nepouštěli, přesto se ale kvůli obětavosti obránců a vlastní střelecké nepřesnosti prosadit nedokázali.

V úvodních minutách druhého dějství mohli naopak udeřit domácí svou první střelou utkání. O tu se postaral Dominic Solanke, který si naskočil na centr z pravé strany pokutového území a hlavičkou zakončil, José Sá byl už ale tradičně na správném místě a tvrdému pokusu vystavil stopku. Hra se následně vyrovnala a oba celky se soustředily spíše na poctivou obranu než na divácky atraktivní fotbal směrem dopředu. Gólové sucho se tak pokusil prolomit Raúl Jiménez, rána k levé tyči mu však nesedla a skončila za brankovou čárou. Na toho zase navázal Daniel Podence, jeho hlavička ale mezi tři tyče nezamířila.

Bournemouth si po první letošní remíze rozdělil body s Wolves. O další body zkusí zabojovat v sobotu 3. září na půdě Nottinghamu. Wolves se ve stejný den představí doma proti Southamptonu.

Více informací k zápasu

Arsenal FC - Aston Villa 2:1

31.08.2022 20:30

Góly: 30. Gabriel Jesus, 77. Gabriel Martinelli - 74. Douglas Luiz

Snový vstup Arsenalu do Premier League pokračoval v pátém kole nejvyšší anglické soutěže, kde si Gunners připsali výhru 2:1 nad Aston Villou, a nadále tak zůstávají v soutěži stoprocentní. Na první branku domácích z dílny Gabriela Jesuse sice hosté v 74. minutě odpověděli, na přesný zásah jeho jmenovce Gabriela Martinelliho už ale svěřenci Stevena Gerrarda reagovat nedokázali.

Fanoušci Arsenalu mohli svůj tým po dlouhém období zmaru konečně pořádně pochválit. Gunners se totiž po čtyřech kolech s plným počtem bodům nacházeli na prvním místě s dvoubodovým náskokem na úřadujícího mistra Manchester City. Opačnou situaci zažívali příznivci Aston Villy, kteří museli sledovat, jak se jejich tým trápil s jednou výhrou a třemi porážkami na 15. místě.

Pokutové území hostů připomínalo zkraje zápasu střelnici, Gunners předváděli krásný útočný festival s velkou porcí střeleckých pokusů. V hlavní roli byli opět Jesus a Martin Ödegaard, radost jim však konzistentně kazil skvělými zásahy v bráně Emiliano Martínez. Za dlouhým čekáním na gól ale stála i řada nepřesných zakončení hráčů Arsenalu, o to největší se postaral Bukayo Saka, když minul prázdnou bránu. Po řadě šancí se Kanonýři konečně dočkali. Nedůrazný pokus Granita Xhaky vyrazil Martínez nešikovně před sebe, kde právě na takový balon číhal Jesus, který již bez potíží doklepl do sítě.

Obrázek hry se neměnil ani po změně stran, Arsenal navázal na svůj drtivý tlak ze závěru poločasu a pomalu nabíral tempo k dalšímu. Villa však v obranné činnosti přitvrdila, což útočným esům Arsenalu ztěžovalo práci. Po faulu na Jesuse zahrával Ödegaard volný přímý kop ze zajímavé pozice a mířil přesně. Míč v cestě do šibenice zastavil až Martínez. Během poměrně vyrovnané pasáže přišel nečekaný zvrat. Aston Villa po jedné z ojedinělých šancí zahrávala rohový kop, který od praporku zakroutil přímo do brány Douglas Luiz. Vyrovnaný stav ale netrval dlouho, domácí získali záhy své vedení zpět, když centr na zadní tyč zakončil z halfvoleje pod břevno Martinelli.

Arsenal po výhře nad Aston Villou prodloužil svou vítěznou sérii už na pět zápasů a stále zůstává na prvním místě tabulky. Vítěznou šňůru se pokusí natáhnout 4. září na půdě Manchesteru United, zatímco Aston Villa bude o den dříve bojovat o body s Manchesterem City.

Více informací k zápasu

Manchester City - Nottingham Forest 6:0

31.08.2022 20:30

Góly: 12. Erling Haaland, 23. Erling Haaland, 38. Erling Haaland, 50. João Cancelo, 65. Julián Álvarez, 87. Julián Álvarez

Manchester City porazil v utkání pátého kola Premier League Nottingham Forest vysoko 6:0. Hattrickem se na tom podílel norský kanonýr Erling Håland, dvě branky přidal Julián Alvárez a jednu João Cancelo.

Hned od začátku sezony se na čele střelců usadila posila z Dortmundu Håland, který si za pět zápasů připsal šest branek. V duelu s Nottinghamem uběhlo pouhých dvanáct minut a měl na kontě další gól. Rohový kop rozehraný nakrátko směřoval na Phila Fodena, který odcentroval na malé vápno, kde se před svého strážce dokázal dostat Håland a nedal gólmanu Hendersonovi žádnou šanci.

Hosté se však nepoučili a tentýž hráč se radoval z další přesné trefy o jedenáct minut později. Čisté svědomí tentokrát neměl hostující brankář, kterému vůbec nesedla rozehrávka a na vlastní polovině našel jen soupeře. Citizens se poté několika rychlými přihrávkami na jeden dotek dostali až před prázdnou bránu.

Ve 38. minutě už Håland zkompletoval hattrick, už druhý v letošní sezoně, a navýšil své střelecké konto na devět zásahů, což se nikomu v Premier League do konce srpna nikdy nepovedlo. Hosté odvrátili rohový kop, domácí však následně vyslali přetažený centr, který poté hlavou letěl o jedné tyčky ke druhé, až se dostal až před bránu na malé vápno, odkud přesně hlavičkoval norský reprezentant.

Střelnice na Etihad Stadium pokračovala i po přestávce. Bernardo Silva v padesáté minutě přihrál před pokutové území, kde se zrovna nacházel Cancelo, jehož nádherná rána pravačkou zapadla přesně do horního růžku Hendersonovy brány.

Hosté už v tu chvíli byli zralí na ručník, a to ještě nebyl ani zdaleka konec jejich pekelné zkoušky. O čtvrt hodiny později se totiž domácí publikum radovalo popáté. Riyad Mahrez zkrotil skákající balon a poté za obranu vyslal Álvareze, který se z úhlu blížil na Hendersona. Domácí šikula si však poradil a tvrdou ránou k zadní tyči otevřel své střelecké konto v Premier League.

V závěru dostali hosté výhodu přímého kopu z poměrně nebezpečné vzdálenosti, jenže trefili jen dobře postavenou zeď. To Citizens nastartovalo do rychlého protiútoku, na jehož konci zakončoval Mahrez. Ten však mířil do obránce před ním, a tak se míč odrazil až k Álvarezovi, jež si prvním kontaktem balon připravil a druhým jej nekompromisně poslal pod horní tyčku.

Citizens se tak drží v těsném závěsu za stoprocentním Arsenalem, a to díky remíze s Newcastlem. Nottingham se zatím držím mimo sestupové příčky, avšak bude muset zabrat, aby na konci ročníku nemusel řešit záchranářské starosti.

Více informací k zápasu

Leeds United - Everton FC 1:1

30.08.2022 21:00

Góly: 55. Luis Sinisterra - 17. Anthony Gordon

Fotbalisté Evertonu si ani v pátém kole Premier League nesáhli na vytoužené vítězství, když remizovali na hřišti Leedsu 1:1. Skóre sice v první půli otevřeli hosté, konkrétně to byl Anthony Gordon, u kterého se v poslední době nahlas mluvilo o velkém přestupu do Chelsea. Po změně stran však přišla odpověď z kopačky Luise Sinisterry, který svým prvním gólem v nejvyšší anglické soutěži rozhodl o konečné dělbě bodů.

Hráči Evertonu nevstoupili do nového ročníku správnou nohou, jelikož v prvních čtyřech kláních ani jednou nevyhráli. Frank Lampard tak musel vymyslet, jak vyzrát na Leeds, jenž dosud posbíral sedm bodů a v předminulém kole dokonce porazil Chelsea v poměru 3:0. Obrana Toffees si navíc musela dávat pozor na útočníka Rodriga, který určitě chtěl napodobit Lee Chapmana z ročníku 1992/93 a stát se dalším hráčem Leedsu, jenž se prosadí v úvodních třech domácích zápasech nové prvoligové sezony.

Po úvodní čtvrthodině, kdy se oba soupeři spíše oťukávali, si vzaly slovo Karamelky a rovnou z toho byl vedoucí gól. V 17. minutě si za obranu výborně zaběhl Gordon, zpracoval si míč a střelou mezi nohama brankáře otevřel útočník s potenciálně astronomickou cenovkou skóre. Poločas skoupý na šance si pak pro diváky na Elland Road připravil jiný druh dramatu. Jordan Pickford si při souboji tělo na tělo s domácím kanonýrem Rodrigem počínal příliš ostře a španělský útočník musel následně střídat kvůli vyhozenému ramenu.

Okamžitě po návratu ze šaten se mohli domácí vrátit také do zápasu. Brenden Aaronson si uvnitř pokutového území navedl míč na pravou nohu a tvrdým pokusem prověřil Pickfordovu pozornost. Vedení však hostům vydrželo pouze do 55. minuty, kdy se za vápnem opřel do míče Sinisterra a přesnou ranou k tyči si letní posila z Feyenoordu otevřela gólový účet v Premier League. V 66. minutě pak sice dopravil míč do sítě Demarai Gray, praporek pomezního však šel ihned vzhůru a ofsajd potvrdil i následný přezkum videorozhodčího. Když pak v 84. minutě nezvrátil osud utkání ve prospěch Evertonu ani z velké blízkosti zakončující Nathan Patterson, bylo o dělbě bodů rozhodnuto.

Everton tak nezvítězil ani na pátý pokus a z Leedsu si odvezl pouze bod. V dalším kole, které se odehraje 3. září, bude Toffees čekat derby proti Liverpoolu. Leeds ve stejný den vyzve Brentford.

Více informací k zápasu

Southampton FC - Chelsea FC 2:1

30.08.2022 20:45

Góly: 28. Roméo Lavia, 45+1. Adam Armstrong - 23. Raheem Sterling

Southampton porazil v pátém kole Premier League Chelsea 2:1. Hosté sice po gólu Raheema Sterlinga vedli, Svatí však zásluhou kvalitního výkonu nepříznivý vývoj už do konce první půle otočili. Vítěznou branku vstřelil těsně před přestávkou Adam Armstrong. Londýňané prohráli už druhý venkovní duel v řadě a čelo tabulky se jim začalo nepříjemně vzdalovat.

Londýňané letos zatím předváděli velmi nevyrovnané výkony. Zatímco v derby proti Tottenhamu předvedli naprosto dominantní podívanou, ve které měli zvítězit rozdílem několika branek, v dalším utkání na hřišti Leedsu pak naprosto propadli. Naposledy se pak poprvé naplno předvedl Sterling, jenž dvěma góly zařídil vítězství nad Leicesterem. Ani Saints nezažívali kdovíjak povedený vstup do ročníku. Na kontě měli pouze jednu výhru, o niž se dvěma góly postaral jejich nejlepší střelec Ché Adams.

Ačkoliv byli v úvodu aktivnějším týmem domácí, s přibývajícími minutami se už s míčem na kopačkách prezentovala spíše Chelsea. První šanci měl Sterling, který ale svůj únik ani nezakončil. Chvíli nato však zvládl anglický útočník složit reparát, když mu po přiťuknutí od Masona Mounta dala obrana Svatých příliš mnoho času a přízemním pokusem poslal Londýňany do vedení. Domácí ale zvládli za chvíli vyrovnat. Po jednom z dalších rohů se dostal k míči na hraně vápna Romeo Lavia a přesnou střelou k pravé tyči otevřel svůj střelecký účet v Premier League. Do konce první půle bylo na St Mary’s Stadium ještě veseleji. Southampton sérií přesných nahrávek vyšachoval hostující obranu a Adam Armstrong propálil vše, co mu stálo v cestě, a určil poločasový stav skóre na 2:1.

Chelsea nepříznivý vývoj motivoval po návratu z šaten k větší aktivitě. The Blues okupovali obrannou polovinu domácích, k zakončení se jim ale podobně jako v první půli nedařilo příliš dostávat. Udeřit tak mohli na druhé straně opět domácí, po hlavičce Mohammeda Salisa vykopával míč z brankové čáry Thiago Silva. K nadějnému zakončení se propracovala Chelsea až v 82. minutě, kdy hlavičkoval střídající Armando Broja, domácí brankář ale s klidem jeho pokus lapil.

Domácí tedy favorizované Londýňany dokonale zaskočili a připsali si druhé letošní ligové vítězství. V dalším kole se Svatí představí 3. září na hřišti Wolverhamptonu. Chelsea si ve stejný den střihne londýnské derby proti West Hamu.

Více informací k zápasu

Fulham FC - Brighton & Hove Albion 2:1

30.08.2022 20:30

Góly: 48. Aleksandar Mitrović, 55. Lewis Dunk (vl.) - 60. Alexis Mac Allister (pen.)

Fulham v pátém kole Premier League porazil na domácí půdě Brighton 2:1. Domácí poslal do vedení Aleksandar Mitrović, druhý gól Cottagers si dal jako vlastní hostující Lewis Dunk. Seagulls snížili z pokutového kopu, který proměnil Mac Allister.

Hned z kraje zápasu měl fůru práce gólman Brightonu Sánchez, který po rohovém kopu domácích musel skončit v malém vápně po balonu a vyrazit jej. Zabránil tak jistému gólu. Dvacet minut nato si první zákrok připsal i brankář Fulhamu Leno, ten měl však o poznání snazší práci, jelikož střela hostí mířil přesně na něj.

V úvodu druhého poločasu se domácí Fulham ujal rohového kopu, který však hosté dokázali odvrátit. Hra se však vrátil zpět k pokutovému území, do kterého se po levé straně probojoval Kebano, jehož prudká přihrávka na zadní tyč našla Mitroviće, který z první napálil míč do sítě. Sedm minut na to domácí obrana odvrátila Grossův centr tak šikovně, až založila rychlý protiútok, Kebano rozehrál na Pereiru, který ihned posílal balon před bránu, kde si jej ve skluzu nešťastně srazil do vlastní brány Dunk.

Živo však bylo dál, protože sotva uběhly další dvě minuty, Decordova-Reid fauloval v pokutovém území Estupiñána a hlavní sudí i po následné poradě u videa nařídil pokutový kop. Toho se úspěšně ujal Alexis Mac Allister, který zvolil tvrdou ránu. Ve zbytku duelu si Cottagers dokázali vedení pohlídat a tři body zůstaly v Londýně.

Více informací k zápasu

Crystal Palace - Brentford FC 1:1

30.08.2022 20:30

Góly: 59. Wilfried Zaha - 88. Yoane Wissa

V malém londýnském derby remizoval Crystal Palace v pátém kole Premier League s Brentfordem 1:1. Domácí poslal do vedení Wilfried Zaha, hostům alespoň bod zařídil Yoane Wissa.

Dva předcházející vzájemné zápasy skončily bezbrankovou remízou, a tak se dalo čekat, že ani nyní příliš mnoho branek nepadne. O tom diváky v Selhurst Parku přesvědčil první poločas, ve kterém si ani jeden tým nepřipravil žádnou větší šanci a na střely na bránu to bylo pouze 2:0.

První větší vzrušení tak obstaral až v 52. minutě domácí Olise, jehož utaženou ránu z hrany vápna musel Raya vyrážet s pomocí tyčky na roh.

Po hodině hry se pak fanoušci Eagles přeci jen dočkali vedoucího gólu. Zaha převzal míč ve středu hřiště a zpoza pokutového území vyslal nádhernou technickou střelu k levé tyči, po které se hostující brankář natahoval marně.

Když už to vypadalo, že domácí ukořistí všechny tři body, vyslal Janelt v 88. minutě centr do pokutového území, kde našel nikým nehlídaného Wissu, který tvrdou hlavičkou vyrovnal na konečných 1:1.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Arsenal FC550013:415
2.Manchester City541019:513
3.Tottenham Hotspur532010:411
4.Brighton & Hove Albion53116:310
5.Manchester United53025:79
6.Liverpool FC522115:68
7.Leeds United52218:58
8.Fulham FC52218:78
9.Southampton FC52127:97
10.Chelsea FC52126:87
11.Brentford FC513110:76
12.Newcastle United51317:66
13.Crystal Palace51227:95
14.West Ham United51132:64
15.Nottingham Forest51132:114
16.AFC Bournemouth51132:164
17.Everton FC50324:63
18.Wolverhampton Wanderers50322:43
19.Aston Villa51044:93
20.Leicester City50146:111

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (671)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele