5. kolo
30.08.2022 20:45 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Roméo Lavia (© AFP)

Chelsea venku opět propadla, po ostudě s Leedsem prohrála i v Southamptonu

Southampton porazil v pátém kole Premier League Chelsea 2:1. Hosté sice po gólu Raheema Sterlinga vedli, Svatí však zásluhou kvalitního výkonu nepříznivý vývoj už do konce první půle otočili. Vítěznou branku vstřelil těsně před přestávkou Adam Armstrong. Londýňané prohráli už druhý venkovní duel v řadě a čelo tabulky se jim začalo nepříjemně vzdalovat.

Londýňané letos zatím předváděli velmi nevyrovnané výkony. Zatímco v derby proti Tottenhamu předvedli naprosto dominantní podívanou, ve které měli zvítězit rozdílem několika branek, v dalším utkání na hřišti Leedsu pak naprosto propadli. Naposledy se pak poprvé naplno předvedl Sterling, jenž dvěma góly zařídil vítězství nad Leicesterem. Ani Saints nezažívali kdovíjak povedený vstup do ročníku. Na kontě měli pouze jednu výhru, o niž se dvěma góly postaral jejich nejlepší střelec Ché Adams.

Ačkoliv byli v úvodu aktivnějším týmem domácí, s přibývajícími minutami se už s míčem na kopačkách prezentovala spíše Chelsea. První šanci měl Sterling, který ale svůj únik ani nezakončil. Chvíli nato však zvládl anglický útočník složit reparát, když mu po přiťuknutí od Masona Mounta dala obrana Svatých příliš mnoho času a přízemním pokusem poslal Londýňany do vedení. Domácí ale zvládli za chvíli vyrovnat. Po jednom z dalších rohů se dostal k míči na hraně vápna Romeo Lavia a přesnou střelou k pravé tyči otevřel svůj střelecký účet v Premier League. Do konce první půle bylo na St Mary’s Stadium ještě veseleji. Southampton sérií přesných nahrávek vyšachoval hostující obranu a Adam Armstrong propálil vše, co mu stálo v cestě, a určil poločasový stav skóre na 2:1.

Chelsea nepříznivý vývoj motivoval po návratu z šaten k větší aktivitě. The Blues okupovali obrannou polovinu domácích, k zakončení se jim ale podobně jako v první půli nedařilo příliš dostávat. Udeřit tak mohli na druhé straně opět domácí, po hlavičce Mohammeda Salisa vykopával míč z brankové čáry Thiago Silva. K nadějnému zakončení se propracovala Chelsea až v 82. minutě, kdy hlavičkoval střídající Armando Broja, domácí brankář ale s klidem jeho pokus lapil.

Domácí tedy favorizované Londýňany dokonale zaskočili a připsali si druhé letošní ligové vítězství. V dalším kole se Svatí představí 3. září na hřišti Wolverhamptonu. Chelsea si ve stejný den střihne londýnské derby proti West Hamu.

Autor: Livesport.cz / Dominik Souček

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele