5. kolo
30.08.2022 21:00 CET
1 : 1
(0:1)
Stadión:
Elland Road, Leeds

Reportáž

Anthony Gordon (© AFP)

Lampardovi svěřenci stále čekají na výhru. Leedsu zajistil bod první gól Sinisterry

Fotbalisté Evertonu si ani v pátém kole Premier League nesáhli na vytoužené vítězství, když remizovali na hřišti Leedsu 1:1. Skóre sice v první půli otevřeli hosté, konkrétně to byl Anthony Gordon, u kterého se v poslední době nahlas mluvilo o velkém přestupu do Chelsea. Po změně stran však přišla odpověď z kopačky Luise Sinisterry, který svým prvním gólem v nejvyšší anglické soutěži rozhodl o konečné dělbě bodů.

Hráči Evertonu nevstoupili do nového ročníku správnou nohou, jelikož v prvních čtyřech kláních ani jednou nevyhráli. Frank Lampard tak musel vymyslet, jak vyzrát na Leeds, jenž dosud posbíral sedm bodů a v předminulém kole dokonce porazil Chelsea v poměru 3:0. Obrana Toffees si navíc musela dávat pozor na útočníka Rodriga, který určitě chtěl napodobit Lee Chapmana z ročníku 1992/93 a stát se dalším hráčem Leedsu, jenž se prosadí v úvodních třech domácích zápasech nové prvoligové sezony.

Po úvodní čtvrthodině, kdy se oba soupeři spíše oťukávali, si vzaly slovo Karamelky a rovnou z toho byl vedoucí gól. V 17. minutě si za obranu výborně zaběhl Gordon, zpracoval si míč a střelou mezi nohama brankáře otevřel útočník s potenciálně astronomickou cenovkou skóre. Poločas skoupý na šance si pak pro diváky na Elland Road připravil jiný druh dramatu. Jordan Pickford si při souboji tělo na tělo s domácím kanonýrem Rodrigem počínal příliš ostře a španělský útočník musel následně střídat kvůli vyhozenému ramenu.

Okamžitě po návratu ze šaten se mohli domácí vrátit také do zápasu. Brenden Aaronson si uvnitř pokutového území navedl míč na pravou nohu a tvrdým pokusem prověřil Pickfordovu pozornost. Vedení však hostům vydrželo pouze do 55. minuty, kdy se za vápnem opřel do míče Sinisterra a přesnou ranou k tyči si letní posila z Feyenoordu otevřela gólový účet v Premier League. V 66. minutě pak sice dopravil míč do sítě Demarai Gray, praporek pomezního však šel ihned vzhůru a ofsajd potvrdil i následný přezkum videorozhodčího. Když pak v 84. minutě nezvrátil osud utkání ve prospěch Evertonu ani z velké blízkosti zakončující Nathan Patterson, bylo o dělbě bodů rozhodnuto.

Everton tak nezvítězil ani na pátý pokus a z Leedsu si odvezl pouze bod. V dalším kole, které se odehraje 3. září, bude Toffees čekat derby proti Liverpoolu. Leeds ve stejný den vyzve Brentford.

Autor: Livesport.cz / Šimon Frodl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele