5. kolo
31.08.2022 20:30 CET
6 : 0
(3:0)

Reportáž

Erling Håland (© AFP)

Man City roznesl Nottingham Forest. Håland opět s hattrickem

Manchester City porazil v utkání pátého kola Premier League Nottingham Forest vysoko 6:0. Hattrickem se na tom podílel norský kanonýr Erling Håland, dvě branky přidal Julián Alvárez a jednu João Cancelo.

Hned od začátku sezony se na čele střelců usadila posila z Dortmundu Håland, který si za pět zápasů připsal šest branek. V duelu s Nottinghamem uběhlo pouhých dvanáct minut a měl na kontě další gól. Rohový kop rozehraný nakrátko směřoval na Phila Fodena, který odcentroval na malé vápno, kde se před svého strážce dokázal dostat Håland a nedal gólmanu Hendersonovi žádnou šanci.

Hosté se však nepoučili a tentýž hráč se radoval z další přesné trefy o jedenáct minut později. Čisté svědomí tentokrát neměl hostující brankář, kterému vůbec nesedla rozehrávka a na vlastní polovině našel jen soupeře. Citizens se poté několika rychlými přihrávkami na jeden dotek dostali až před prázdnou bránu.

Ve 38. minutě už Håland zkompletoval hattrick, už druhý v letošní sezoně, a navýšil své střelecké konto na devět zásahů, což se nikomu v Premier League do konce srpna nikdy nepovedlo. Hosté odvrátili rohový kop, domácí však následně vyslali přetažený centr, který poté hlavou letěl o jedné tyčky ke druhé, až se dostal až před bránu na malé vápno, odkud přesně hlavičkoval norský reprezentant.

Střelnice na Etihad Stadium pokračovala i po přestávce. Bernardo Silva v padesáté minutě přihrál před pokutové území, kde se zrovna nacházel Cancelo, jehož nádherná rána pravačkou zapadla přesně do horního růžku Hendersonovy brány.

Hosté už v tu chvíli byli zralí na ručník, a to ještě nebyl ani zdaleka konec jejich pekelné zkoušky. O čtvrt hodiny později se totiž domácí publikum radovalo popáté. Riyad Mahrez zkrotil skákající balon a poté za obranu vyslal Álvareze, který se z úhlu blížil na Hendersona. Domácí šikula si však poradil a tvrdou ránou k zadní tyči otevřel své střelecké konto v Premier League.

V závěru dostali hosté výhodu přímého kopu z poměrně nebezpečné vzdálenosti, jenže trefili jen dobře postavenou zeď. To Citizens nastartovalo do rychlého protiútoku, na jehož konci zakončoval Mahrez. Ten však mířil do obránce před ním, a tak se míč odrazil až k Álvarezovi, jež si prvním kontaktem balon připravil a druhým jej nekompromisně poslal pod horní tyčku.

Citizens se tak drží v těsném závěsu za stoprocentním Arsenalem, a to díky remíze s Newcastlem. Nottingham se zatím držím mimo sestupové příčky, avšak bude muset zabrat, aby na konci ročníku nemusel řešit záchranářské starosti.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
MCFC_8

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Chce to čisté konto

Reagovat
smazaný uživatel

Jen taková sranda. Brankový rozdíl bude v7. i v 9. kole vyžší než v kole 5.

Reagovat
smazaný uživatel

Asi nebude. Uvažoval jsem tak, že mužstva jako MC nemusí okazovat svoji sílu horším celkum. Děje se tak zcela běžně.

Reagovat
Blackprince

tady to bude válec, tipuju tak 5:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele