5. kolo
31.08.2022 20:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Gabriel Martinelli (© AFP)

Arsenal v lize stále nezpomaluje. Formu Kanonýrů pocítila i Aston Villa

Snový vstup Arsenalu do Premier League pokračoval v pátém kole nejvyšší anglické soutěže, kde si Gunners připsali výhru 2:1 nad Aston Villou, a nadále tak zůstávají v soutěži stoprocentní. Na první branku domácích z dílny Gabriela Jesuse sice hosté v 74. minutě odpověděli, na přesný zásah jeho jmenovce Gabriela Martinelliho už ale svěřenci Stevena Gerrarda reagovat nedokázali.

Fanoušci Arsenalu mohli svůj tým po dlouhém období zmaru konečně pořádně pochválit. Gunners se totiž po čtyřech kolech s plným počtem bodům nacházeli na prvním místě s dvoubodovým náskokem na úřadujícího mistra Manchester City. Opačnou situaci zažívali příznivci Aston Villy, kteří museli sledovat, jak se jejich tým trápil s jednou výhrou a třemi porážkami na 15. místě.

Pokutové území hostů připomínalo zkraje zápasu střelnici, Gunners předváděli krásný útočný festival s velkou porcí střeleckých pokusů. V hlavní roli byli opět Jesus a Martin Ödegaard, radost jim však konzistentně kazil skvělými zásahy v bráně Emiliano Martínez. Za dlouhým čekáním na gól ale stála i řada nepřesných zakončení hráčů Arsenalu, o to největší se postaral Bukayo Saka, když minul prázdnou bránu. Po řadě šancí se Kanonýři konečně dočkali. Nedůrazný pokus Granita Xhaky vyrazil Martínez nešikovně před sebe, kde právě na takový balon číhal Jesus, který již bez potíží doklepl do sítě.

Obrázek hry se neměnil ani po změně stran, Arsenal navázal na svůj drtivý tlak ze závěru poločasu a pomalu nabíral tempo k dalšímu. Villa však v obranné činnosti přitvrdila, což útočným esům Arsenalu ztěžovalo práci. Po faulu na Jesuse zahrával Ödegaard volný přímý kop ze zajímavé pozice a mířil přesně. Míč v cestě do šibenice zastavil až Martínez. Během poměrně vyrovnané pasáže přišel nečekaný zvrat. Aston Villa po jedné z ojedinělých šancí zahrávala rohový kop, který od praporku zakroutil přímo do brány Douglas Luiz. Vyrovnaný stav ale netrval dlouho, domácí získali záhy své vedení zpět, když centr na zadní tyč zakončil z halfvoleje pod břevno Martinelli.

Arsenal po výhře nad Aston Villou prodloužil svou vítěznou sérii už na pět zápasů a stále zůstává na prvním místě tabulky. Vítěznou šňůru se pokusí natáhnout 4. září na půdě Manchesteru United, zatímco Aston Villa bude o den dříve bojovat o body s Manchesterem City.

Autor: Livesport.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
pesky passer-by

Ešte je príliš skoro hovoriť o útoku na majstrovský titul, ale po vydarenom úvode sezóny je jasné, že Arsenal na čele s Artetom robí niečo správne.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele