Premier League - souhrn 4. kola: Arsenal se vrátil na první místo

27.08.2022, 15:23, aktualizováno 28.08.2022, 19:26
Komentáře a souhrny
Erling Håland (© AFP)
Arsenal otočil derby s Fulhamem a vrátil se na první příčku. Man City po poločase prohrával s Crystal Palace o dva góly, nakonec zvítězil 4:2, na čemž se hattrickem podílel Erling Håland. Chelsea navzdory početnímu oslabení zdolala Leicester, Liverpool pro změnu nadělil devět kousků Bournemouthu. Manchester United si připsal na konto druhou výhru v řadě, tentokrát nad Southamptonem...

Nottingham Forest - Tottenham Hotspur 0:2

28.08.2022 17:30

Góly: 5. Harry Kane, 81. Harry Kane

Nottingham Forest prohrál v domácím utkání čtvrtého kola Premier League s Tottenhamem Hotspur 0:2. Rozhodl dvougólový Harry Kane, který navíc neproměnil pokutový kop.

Londýnský velkoklub se s nováčkem příliš nemazlil a už v šesté minutě se ujal vedení. Dejan Kulusevski byl u balonu o něco rychleji než Lewis O’Brien. Poté potáhl míč středem hřiště a po dvaceti metrech jej předal Harrymu Kaneovi. Ten si jej první dotekem zpracoval a druhým vyslal nenápadnou pomalou střelu přesně k tyči, čímž překvapil gólmana Hendersona, který zůstal stát uprostřed brány jako přikovaný. Deset minut na to napřáhl na hranici pokutového území Son Hung-min, jeho pokus však mířil těsně nad.

Nottingham měl první velkou šanci z kraje druhého poločasu. McKennův centr do pokutového území si zpracoval Gibbs-White, pasem z otočky našel hlavu nabíhajícího Ryna Yatese, jenž těsně minul Llorisovu branku. Hostující gólman celé situaci jen přihlížel. Dvě minuty na to zahrál na druhé straně po nákopu Perišiće rukou nad hlavou Steve Cook a hlavní sudí Pawson odpískal pokutový kop pro Spurs. VAR dokonce poté zvažoval červenou kartu za zmaření gólové příležitosti, nakonec však došlo jen na žlutý trest. Dean Henderson však posléze vystihl směr rány Harryho Kanea a náskok hostí tak zůstal jen jednobrankový.

Minuté poté měli šanci domácí, když centroval O’Brien na Williamse, jehož pokus skončil těsně vzdálenější tyče Llorisovy brány. Netrvalo však dlouho a v 62. minutě zahrozili opět svěřenci trenéra Conteho. Son Hung-min se uvolnil na pravé straně vápna a před odkrytou svatyní hledal Kanea. Míč se však odrazil zpět a Korejec vyslal tvrdou ránu, kterou musel Henderson vyrazit. Pojišťovací gól však Spurs nakonec přidali v 81. minutě. Sessegnon sice balon před bránu z levé strany dostat nedokázal, poté to však vnějším nártem zkusil Richarlison a povedlo se mu to náramně, protože našel nikým nehlídaného Harryho Kanea, který míč jen hlavou uklidil do sítě a upravil na konečných 0:2.

Více informací k zápasu

Aston Villa - West Ham United 0:1

28.08.2022 15:00

Góly: 74. Pablo Fornals

Aston Villa padla na domácí půdě s West Hamem United 0:1. Zápas rozhodl ve druhém poločase Pablo Fornals, díky kterému si Hammers připsali první tři body letošního ročníku.

Hosté nastoupili do zápasu bez českého krajního obránce Vladimíra Coufala, který zůstal mezi náhradníky. Ne však na dlouho, jelikož už ve 23. minutě musel střídat zraněného Benjamina Johnsona. Jinak se však v prvním poločase jasně ukazovalo, že se potkaly týmy, kterým to zatím v letošní sezoně příliš nejde. Aktivnějším celkem byli domácí Villans, jenže žádná ze střel neměla potřebné parametry, Fabianski příliš práce neměl.

I ve druhé polovině to dlouho vypadalo, že utkání skončí bez branek. Jenže v 74. minutě měla Aston Villa obrovskou smůlu. Hosté vedle útok po pravé straně, poté se k balonu uprostřed hřiště dostal Pablo Fornals. Ten se rozhodl z nějakých pětadvaceti metrů vystřelit, jenže jeho pokus jeden z domácích obránců přizvedl takovým způsobem, že Martínez neměl žádnou šanci zasáhnout.

Villans se ještě v závěru snažili tlačit dopředu, aby s výsledkem zápasu něco udělali, ale žádnou výraznější příležitost si nedokázali vytvořit. Domácí ještě v nastaveném čase zahrávali po Riceovi teči rohový kop, ale ten dokázala defenziva West Hamu odvrátit daleko pryč. A poté už hlavní sudí odpískl konec klání.

Více informací k zápasu

Wolverhampton Wanderers - Newcastle United 1:1

28.08.2022 15:00

Góly: 38. Rúben Neves - 90. Allan Saint-Maximin

Wolverhampton Wanderers remizoval v utkání čtvrtého kola Premier League s Newcastlem United 1:1. Za domácí otevřel skóre Rúben Neves, za hosty v úplném závěru vyrovnal Allan Saint-Maximin.

Domácí měli obrovskou šanci už v sedmé minutě. Goncalo Guedes při rychlém protiútoku našel na malém vápně Pedra Neta, který však překopl nejen padajícího gólmana Nicka Popea, ale i samotnou bránu Newcastlu. Pět minut na to se po závaru ve vápně domácích dostal k sraženému míči Joe Willock, jenže zblízka zamířil jen vedle levé tyče brány Sá. Po necelé půlhodině si na centr vyskočil Matheus Nunes, kterému poslal míč na hlavu Raúl Jiménez, jenže ani jeho pokus těsně mezi tři tyče nemířil.

Gólu se tak domácí fanoušci dočkali ve 38. minutě. Goncalo Guedes našel uprostřed hřiště Rúbena Nevese, který si balon připravil a vypálil z dobrých třiceti metrů přesně k tyči. Tuhle ránu nemohl mít ani gólman takových kvalit, jakým Nick Pope je. Wolves přidali v 81. i druhý gól, ten však nakonec sudí po konzultaci s VARem odvolal. Pedro Neto totiž před souhrou s Raúlem Jiménezem fauloval Frasera.

Hostům se však při závěrečném tlaku podařilo v 90. minutě vyrovnat. Domácí Hwang Hi-čchan sice obral soupeře o balon, jenže při snaze odkopnout jej podklouzl a poslal jej jen před pokutového území. Tam se vřítil Allan Saint-Maximin, který z voleje vypálil precizně přesně k tyči. Vzápětí mohli Magpies dokonce skóre otočit, jenže Saint-Maximin při svého průniku z levé strany vypálil jen do gólmana Sá. Obrovský tlak hostí však nekončil a v osmé minutě nastavení Elliott Anderson po rohovém kopu hlavičkoval do břevna. Skóre tak nakonec zůstalo nerozhodné.

Více informací k zápasu

Arsenal FC - Fulham FC 2:1

27.08.2022 18:30

Góly: 64. Martin Ødegaard, 86. Gabriel Magalhães - 56. Aleksandar Mitrović

V posledním sobotním utkání Premier League se střetla v rámci malého londýnského derby týmy Arsenalu a Fulhamu. Nebezpečnější Arsenal nedokázal v prvním poločase proměnit žádnou ze svých šancí, na druhé straně naopak otevřel skóre Mitrović. Arsenal však dokázal stav utkání otočit zásluhou Ødegaarda a Gabriela a vrátil se zpět na čelo Premier League.

První vyloženou šanci měl na svých kopačkách Xhaka, ale jeho střela z voleje neměla přesné parametry a mířila mimo tři tyče. Gunners se nedařilo dostávat se do brankových příležitostí, a tak to v 29. minutě zkusil Martinelli přímo z rohového kopu. Jeho pokus o olympijský gól však skončil pouze na horní tyči Lenovy branky. O tři minuty později se v obrovské šanci objevil Saka, který po kličce na Adarabioya trefil pouze vyběhnuvšího Lena.

Druhý poločas pokračoval v podobném duchu jako ten první; daleko aktivnější Arsenal, ale skvěle fungující defensiva Fulhamu. V 54. minutě vyslal na Lenovu branku nepříjemnou dělovku Ødegaard, ale německý brankář si s touto situací nedělal těžkou hlavu a míč vyrazil. O pár momentů později prověřil Lenovy kvality také Gabriel Jesus, ale ani on se střelecky neprosadil.

Domácí fanoušci i hráči těchto nevyužitých šancí litovali ještě více o minutu později. Po obrovské chybě Gabriela se dostal před branku Ramsdalea Mitrović, který z první střely Fulhamu na branku soupeře otevřel skóre.

Moc dlouho se Fulham z vedení neradoval, v 64. minutě totiž přišlo srovnání. Kapitán Ødegaard si navedl míč na osu hřiště a z hranice vápna vystřelil. Projektil, i díky teči stopera Adarabioya, zapadl za Lenova záda - 1:1.

Pereirův roh z pravé strany mířil přesně na hlavu Mitroviće, kterého jen s pořádným kusem štěstí vychytal Ramsdale, následná dorážka Decordovy-Reida byla zblokována Whitem.

Arsenal přeci jen dokázal zápas otočit. Pět minut před koncem zahrával roh Martinelli na přední tyč. V chumlu hráčů se nejlépe zorientoval Gabriel, který bez větších problémů uklidil míč do odkryté branky a odčinil tak svoji velkou chybu z 56. minuty.

V úplném závěru měl obrovskou šanci na vyrovnání střídající Chalobah, nicméně Ramsdale jej reflexivním zákrokem skvěle vychytal. Arsenal je tak po 4 kolech stále stoprocentní a dostal se zpátky na 1. místo v ligové tabulce.

Více informací k zápasu

Brentford FC - Everton FC 1:1

27.08.2022 16:00

Góly: 85. Vitaly Janelt - 24. Anthony Gordon

Everton stále čeká na své první ligové vítězství. Na půdě Brentfordu sice svěřenci Franka Lamparda po brance Anthonyho Gordona dlouho vedli, soupeř si ovšem proti nim vytvářel šanci za šancí a pět minut před koncem pak díky brance Janelta také zaslouženě vyrovnal.

Brentford začal pěkně aktivně a už po minutě a půl hry vystrašil tečovanou střelou Pickforda záložník Jensen, rána však mířila těsně vedle. V osmé minutě měl po přihrávce Da Silvy obrovskou příležitost útočník Mbeumo, ten ale technickým pokusem branku také netrefil. Na druhé straně zahrozil ze střední vzdálenosti Gordon, tentokrát jej ale brankář Raya vychytal.

To se ale změnilo 24. minutě, kdy si Anthony Gordon naběhl na přesný pas Coadyho, balón si rychle převzal do běhu a ranou do protipohybu brankáře otevřel skóre zápasu. PO půlhodině hry se na malém vápně objevil zcela osamocený Toney, svou hlavičku ale nasměroval pouze do břevna, načež dorážku zase poslal vysoko nad dobíhající Wissa.

V druhém dějství to byl právě Wissa, který po pěti minutách ranou z velkého úhlu poprvé protáhl Pickforda. Ten se zapotil i o pár minut později, když po dlouhém autovém vhazování pálil z otočky nebezpečně záložník Norgaard, Pickfordovi nakonec pomohlo dobře postavené břevno. Na druhé straně pálil nebezpečně z první aktivní Gordon, ovšem jak jeho střelu, tak dorážku Mykolenka zvládl domácí brankář zneškodnit.

Everton nakonec hubené vedení přece jenom neudržel. Pět minut před koncem se totiž rohový kop protečoval až k na malém vápně zcela osamocenému Janeltovi, který kulatý nesmysl zblízka doklepl do sítě a rozhodl o dělbě bodů po remíze 1:1.

Více informací k zápasu

Brighton & Hove Albion - Leeds United 1:0

27.08.2022 16:00

Góly: 66. Pascal Groß

Brighton si v domácím prostředí proti Leedsu vypracoval množství šancí, dlouho to ale vypadalo, že si svěřenci Grahama Pottera opět vylámou zuby v zakončení. Leeds nakonec odolával více než hodinu hry, než se přízemní trefou prosadil Pascal Gross a rozhodl o tom, že všechny tři body zůstaly na domácí půdě.

Brighton byl od začátku lepším celkem, více držel míč a po chvíli si začal vytvářet i velké příležitosti. Tu první měl na hlavě po standardní situaci v podání Trossarda stoper Webster, ten ale z vyložené pozice hlavičkoval o dobrých pár desítek centimetrů mimo Meslierovu svatyni. V prvním poločasu byl aktivní především záložník Trossard, k tomu po půlhodině hry propadl míč na zadní tyč, ofenzivní záložník domácích však míč zle trefil a poslal jej vysoko nad. První poločas pak zakončil nebezpečnou střelou March, k jeho smůle však mířil pouze do středu branky.

Leeds byl směrem dopředu poměrně nevýrazný, nejaktivnějším hráčem byl rozhodně Daniel James, který svým centrem donutil k zákroku brankáře Sancheze, který jej vyboxoval do bezpečí. Druhé dějství pak nabídlo o dost chudší fotbalovou podívanou, domácím to ale nemuselo vadit, jelikož příznivce Brightonu rozjásala situace z 65. minuty.

To si dlouhý míč na prsa přikryl Welbeck, balón se pak poměrně rychle dostal na osu hřiště k volnému Trossardovi, který jej naservíroval volnému Pascalu Grossovi, který přízemní ranou do protipohybu brankáře Mesliera rozhodl o více Brightonu v poměru 1:0.

Více informací k zápasu

Chelsea FC - Leicester City 2:1

27.08.2022 16:00

Góly: 47. Raheem Sterling, 63. Raheem Sterling - 67. Harvey Barnes

Londýnská Chelsea na Stamford Bridge přivítala v sobotu odpoledne Leicester City. Domácí se museli vypořádat s absencí manažera Thomase Tuchela, který si na tribuně odpykával jednozápasový trest za potyčku s Antoniem Contem. Arno Michels, který na lavičce pro dnešní zápas nahradil Tuchela, měl po vyloučení Gallaghera v prvním poločase vrásky na čele. Svými prvními dvěma góly v dresu Blues však o domácí výhře rozhodl Raheem Sterling; výsledek zápasu dokázal snížením změnit ještě Harvey Barnes, srovnat se však Leicesteru nepodařilo.

První velkou šanci měl v 7. minutě Loftus-Cheek, ten nicméně na hranici malého vápna selhal a z první trefil pouze brankáře Warda. Anglický záložník byl o pět minut později faulován v pokutovém území soupeře, nicméně pro ofsajd Havertze se penalta nepískala. V 28. minutě přišel taktický faul Conora Gallaghera, za který obdržel žlutou kartu. Byla to pro něj již druhá karta v zápase, a tak po necelé půlhodině předčasně odešel do sprch.

I přesto, že hráli v deseti, byli aktivnější a nebezpečnější domácí. Z tlaku ze závěru prvního poločasu však branka nepadla, Jamesova střela skončila pouze na tyčce, a tak se šlo do šaten za nerozhodného stavu.

Ten však netrval dlouho. V 47. minutě si udělal prostor pro střelu zpoza vápna Raheem Sterling a poslal Chelsea do vedení. Brankář Ward byl na jeho pokus krátký. Pro anglického reprezentanta to byla jeho první branka v dresu Blues po přestupu z konkurenčního Manchesteru City. Sterling mohl o tři minuty později zvýšit domácí vedení. Cucurella jej přihrávkou vybídl k šanci, ale jeho rána skončila pouze na tyči Wardovy branky.

Po hodině hry měl šanci střídající Iheanacho, jeho střela však byla zblokována, Mendyho bránu neohrozily ani dvě rány Barnese. Gól padl naopak opět do sítě Leicesteru. Milimetrový Jamesův centr z pravé strany našel Raheema Sterlinga, který jen doklepl míč do odkryté branky a svým druhým gólem v utkání zvýšil na 2:0.

Dvoubrankové vedení ale Chelsea nevydrželo dlouho. Chybu v Mendyho rozehrávce zaregistroval Tielemans a přihrál Barnesovi. Ten si následně narazil míč s Vardym a prudkou střelou prostřelil senegalského brankáře na bližší tyči.

Leicester v závěru utkání dělal vše pro to, aby si ze Stamford Bridge odvezl alespoň bod, ale ani Vardy při samostatném nájezdu na Mendyho branku, ani Pérez, jehož střela skončila na břevně, se nedokázali střelecky prosadit.

Domácí fanoušci mají důvod k radosti, neboť se Chelsea posunula zpátky do první poloviny tabulky, naopak Leicester se krčí na sestupové 19. příčce.

Více informací k zápasu

Liverpool FC - AFC Bournemouth 9:0

27.08.2022 16:00

Góly: 3. Luis Díaz, 6. Harvey Elliott, 28. Trent Alexander-Arnold, 31. Roberto Firmino, 45. Virgil van Dijk, 46. Chris Mepham (vl.), 62. Roberto Firmino, 80. Fábio Carvalho, 85. Luis Díaz

V odpoledních sobotních hodinách se na Anfieldu střetla mužstva Liverpoolu, který si chtěl spravit chuť po překvapivé prohře s Manchesterem United, a nováčka z Bournemouthu. Ten pomalu doplácí na náročný los na začátku sezóny. Dominantní výkon domácích, devět vstřelených branek, vyrovnání rekordní výhry v historii Premier League.

Na hrotu útoku The Reds se objevil Brazilec Firmino a již od prvních minut bylo jasné, že se tato volba německému manažerovi Kloppovi povedla. Právě Firmino poslal ve třetí minutě do vápna nadýchaný centr, kterým našel hlavu Luise Díaze. Ten se ze vzdálenosti malého vápna nemýlil a poslal Liverpool do vedení. Brazilský špílmachr si o tři minuty později připsal na své konto další asistenci, a to když dokázal, i s trochou štěstí, sklepnout míč Harveymu Elliotovi, který nádhernou technickou ránou zpoza vápna zvýšil na 2:0.

V šestnácté minutě měl na noze branku číslo tři Mohamed Salah, nicméně z bezprostřední blízkosti nedokázal usměrnit centrovaný míč Harveyho Elliota do prázdné branky. Egyptský křídelník se z branky nemohl radovat ani o čtyři minuty později, když jeho ránu reflexivním zákrokem vyrazil Mark Travers. Domácí však nemuseli na další radost ze vstřelené branky čekat dlouho, ve dvacáté osmé minutě totiž dovršil hattrick z asistencí Roberto Firmino. Po jeho přihrávce se do míče opřel ze vzdálenosti asi 25 metrů Trent Alexandr-Arnold a irský brankář byl bez šance - 3:0.

Po nešťastném odrazu míče od Jaidona Anthonyho přidal další gól v třicáté minutě sám Firmino, jenž se dokázal nejlépe zorientovat v malém vápně The Cherries, využil špatné komunikace mezi obránci hostujícího celku a zvýšil již na 4:0. Ojedinělou šanci nedokázal proměnit v branku Ryan Christie, když trefil pouze tyč Alissonovy brány.

Poločas z říše snů mohl Firmino dokončit dalším vstřeleným gólem, jeho ránu z hranice vápna do levého dolního růžku však dokázal Travers vytěsnit na roh. K němu se postavil, podle očekávání, Andrew Robertson a poslal do vápna přesný centr, který na značce penalty našel Virgila van Dijka. Nizozemský stoper přesnou hlavičkou k tyči dal pátý gól The Reds v zápase.

Druhý poločas začal tam, kde skončil ten první. Další vynikající centr, další míč v síti za zády Marka Traverse. Alexandr-Arnold se snažil najít na zadní tyči Luise Díaze, kterého sice dokázal předskočit Chris Mepham, ale míč usměrnil pouze do vlastní sítě - 6:0.

Brazilec Firmino byl v 52. minutě blízko k tomu, aby vstřelil svůj stý gól v dresu Liverpoolu. Nedokázal však zamířit přesně a jen těsně minul pravou tyč soupeřovy svatyně. Jubilejního gólu se ale přeci jen dočkal o deset minut později. Po stříleném centru Andrewa Robertsona se Firmino zjevil osamocený před Markem Traversem, kterého na druhý pokus dokázal prostřelit - 7:0.

V následujících minutách se hra poměrně uklidnila, hrozili však stále především domácí. Patnáct minut před koncem nádherným pasem za obranu našel Fabinho Salaha, který v souboji jeden na jednoho proti soupeřícímu brankáři selhal a ze tří metrů vysoko přestřelil. Domácím fanouškům však tento kiks nevadil, neboť jen o pár minut později se po další krásné akci radovali z další vstřelené branky. Po Tsimikasově přiťuknutí se z voleje prosadil Fábio Carvalho, který dal svůj první gól v dresu The Reds.

Dominantní výkon Liverpoolu a pomyslný hřebíček do rakve zatloukl pět minut před uplynutím standardní hrací doby Luis Díaz. Když dokázal usměrnit do sítě rohový kop Tsimikase. Výhrou 9:0 dali hráči Liverpoolu zapomenout na nepovedený start do ročníku a dokázali vyrovnat historický rekord Premier League. Nováček Bournemouth odjíždí z Anfieldu s prázdnou.

Více informací k zápasu

Manchester City - Crystal Palace 4:2

27.08.2022 16:00

Góly: 53. Bernardo Silva, 62. Erling Haaland, 70. Erling Haaland, 81. Erling Haaland - 4. John Stones (vl.), 21. Joachim Andersen

Ve čtvrtém kole anglické Premier League se na Etihad Stadium utkala mužstva obhájce titulu Manchesteru City a Crystal Palace. Hosté chtěli obrat o body po Liverpoolu také Citizens a v prvním poločase k tomu udělali potřebné kroky, když nejdříve skóre zápasu otevřel vlastním gólem John Stones a následně se prosadil také stoper Joachim Andersen. Domácí však předvedli v druhém poločase famózní obrat. Po snížení v podání Bernarda Silvy vzal zápas do vlastních rukou Nor Erling Håland a třemi brankami v rozmezí 19 minut rozhodl o výhře 4:2.

Hostující celek šel do překvapivého vedení hned z první větší střelecké příležitosti. Přímý kop, zahrávaný Eberechim Ezem, způsobil v domácí obraně zmatky, které vyvrcholily vlastní brankou Johna Stonese, od kterého se balón odrazil za bezmocného Edersona. Citizens ihned po inkasovaném gólu převzali iniciativu a drželi míč na svých kopačkách, nicméně si nedokázali vytvořit žádnou vyloženou brankou příležitost; těsně před Diasem odkopl míč skvěle hrající Marc Guéhi, hlavička Hålanda mířila nad břevno.

Ve dvacáté minutě přišla další standardní situace Eagles, po které přišel další vstřelený gól. Eze svým skvěle zahraným rohovým kopem našel Joachima Andersena, který prudkou hlavičkou k tyči nedal Edersonovi šanci. Domácí chtěli na nepříznivý stav utkání rychle reagovat, nicméně střela Hålanda mířila těsně mimo. Pět minut před koncem první půle měl šanci na snížení Phil Foden, ale jeho hlavička zamířila jen do horní sítě.

Začátek druhého poločasu přinesl ještě větší dominanci a převahu domácích. Aktivní taktika přinesla ovoce v 53. minutě. Rodri našel přesně na rohu pokutového území Bernarda Silvu, který následně přešel přes Mitchella, navedl si míč na střed na hranici velkého vápna a vystřelil, i díky teči Schluppa, přesně k tyči, čímž snížil na 1:2.

Podobně jako v zápase proti Newcastlu United se Man City podařilo poměrně brzy vyrovnat. Necelých deset minut po brance Silvy se střelecky prosadil Håland, který v hlavičkovém souboji po centru Phila Fodena přetlačil Marca Guéhiho a z bezprostřední blízkosti nedal Guaitovi šanci.

Norský snajpr stál na konci povedené akce i v 70. minutě. Po nakrátko rozehraném rohu následovala Tiki-taka v podání Guadrilova Manchesteru City v pokutovém území soupeře. Silva po narážečce s Álvarezem přihrál na střed Stonesovi, který posunul míč na Hålanda. Ten již neměl těžkou práci a jen doťukl míč do odkryté branky.

Svůj první hattrick v Premier League Håland dovršil v 81. minutě. V souboji tělem odstavil Joela Warda a následně bez větších problémů poslal míč za záda Guaity.

Citizens se alespoň do sobotního večera dostali zpátky do čela Premier League, šanci je předběhnout má Arsenal.

Více informací k zápasu

Southampton FC - Manchester United 0:1

27.08.2022 13:30

Góly: 55. Bruno Fernandes

Manchester United nakonec vybojoval ze Southamptonu všechny tři body, když vítězství Rudých ďáblů vystřelil v druhé půli přesnou ranou Bruno Fernandes. V sobotu po obědě se nehrál příliš pohledný fotbal, většina zápasu se odehrávala ve středu pole, kde byli fotbalisté Southamptonu možná až překvapivě svému sokovi minimálně vyrovnaným soupeře. Erik Ten Hag však nakonec může být maximálně spokojen, jelikož si připisuje druhou výhru v řadě.

Jestliže někdo čekal podobný nástup United jako v pondělním klání s Liverpoolem, tak musel být zklamán. Do zápasu totiž oba celky vstoupily dost opatrně a na první výraznější šanci si tak diváci museli dobrých dvacet minut počkat. Pak se ale začali dít věci - centr z kopačky Eriksena si totiž našel hlavu Bruna Fernandese, ten ale ve vyložené pozici nezakončil vůbec dobře. Míč ale na hřišti udržel Rashford, znovu jej vrátil před branku, kde se jej do odkryté svatyně pokoušel dorazit opět Fernandes, toho ale zablokoval jeden ze stoperů. Míč se však odrazil pouze na kopačky Eriksena, jehož pokus však do sítě nepustila neprůstřelná hradba těl v podání domácích fotbalistů.

Následně se osmělili i domácí, ti zahrozili z kopačky Che Adamse, který ale mířil přesně do středu branky, a po rohovém kopu měl vyloženou šanci stoper Bella Kotchap, ten ale z malého vápna branku přestřelil, a tak se do kabin šlo za bezbrankového stavu.

NA startu druhého dějství se do nebezpečného úniku dostal McTominay, ranou z úhlu ale pouze nechal vyniknout domácího brankáře. O chvíli později se v šanci ocitl ale Elanga, toho ale zablokoval takřka bezchybný Bella Kotchap. United se ale nakonec vedoucího gólu přece jen dočkali, když si v 55. minutě našel Bruno Fernandes přesný Dalotův centr a krásným volejem jej uklidil do sítě.

Southampton mohl ale několikrát vyrovnat, po centru Armstronga se ve velké šanci ocitl Aribo, jeho hlavičku ale De Gea vyrazil a dorážku pak domácí fotbalisté poslali vysoko nad. Pět minut před koncem se k velkému sólu nadechl Bella Kotchap, který se prosmýkl přes dva protihráče, z hranice vápna však branku vysoko přestřelil. A když v nastaveném čase odklidili hosté pokus Mary z brankové čáry, dospělo utkání k těsnému vítězství hostů v poměru 1:0.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Arsenal FC440011:312
2.Manchester City431013:510
3.Tottenham Hotspur43109:310
4.Brighton & Hove Albion43105:110
5.Leeds United42117:47
6.Chelsea FC42115:67
7.Newcastle United41306:46
8.Manchester United42024:76
9.Liverpool FC412113:55
10.Brentford FC41219:65
11.Fulham FC41216:65
12.Crystal Palace41126:84
13.Southampton FC41125:84
14.Nottingham Forest41122:54
15.Aston Villa41033:73
16.West Ham United41031:53
17.AFC Bournemouth41032:163
18.Everton FC40223:52
19.Wolverhampton Wanderers40222:42
20.Leicester City40136:101

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (754)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele