4. kolo
27.08.2022 16:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Pascal Groß (© AFP)

Brighton díky brance Grosse porazil Leeds

Brighton si v domácím prostředí proti Leedsu vypracoval množství šancí, dlouho to ale vypadalo, že si svěřenci Grahama Pottera opět vylámou zuby v zakončení. Leeds nakonec odolával více než hodinu hry, než se přízemní trefou prosadil Pascal Gross a rozhodl o tom, že všechny tři body zůstaly na domácí půdě.

Brighton byl od začátku lepším celkem, více držel míč a po chvíli si začal vytvářet i velké příležitosti. Tu první měl na hlavě po standardní situaci v podání Trossarda stoper Webster, ten ale z vyložené pozice hlavičkoval o dobrých pár desítek centimetrů mimo Meslierovu svatyni. V prvním poločasu byl aktivní především záložník Trossard, k tomu po půlhodině hry propadl míč na zadní tyč, ofenzivní záložník domácích však míč zle trefil a poslal jej vysoko nad. První poločas pak zakončil nebezpečnou střelou March, k jeho smůle však mířil pouze do středu branky.

Leeds byl směrem dopředu poměrně nevýrazný, nejaktivnějším hráčem byl rozhodně Daniel James, který svým centrem donutil k zákroku brankáře Sancheze, který jej vyboxoval do bezpečí. Druhé dějství pak nabídlo o dost chudší fotbalovou podívanou, domácím to ale nemuselo vadit, jelikož příznivce Brightonu rozjásala situace z 65. minuty.

To si dlouhý míč na prsa přikryl Welbeck, balón se pak poměrně rychle dostal na osu hřiště k volnému Trossardovi, který jej naservíroval volnému Pascalu Grossovi, který přízemní ranou do protipohybu brankáře Mesliera rozhodl o více Brightonu v poměru 1:0.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele