4. kolo
27.08.2022 16:00 CET
4 : 2
(0:2)

Reportáž

Erling Håland (© AFP)

Neuvěřitelný Håland hattrickem dovedl Citizens k výhře nad Crystal Palace

Ve čtvrtém kole anglické Premier League se na Etihad Stadium utkala mužstva obhájce titulu Manchesteru City a Crystal Palace. Hosté chtěli obrat o body po Liverpoolu také Citizens a v prvním poločase k tomu udělali potřebné kroky, když nejdříve skóre zápasu otevřel vlastním gólem John Stones a následně se prosadil také stoper Joachim Andersen. Domácí však předvedli v druhém poločase famózní obrat. Po snížení v podání Bernarda Silvy vzal zápas do vlastních rukou Nor Erling Håland a třemi brankami v rozmezí 19 minut rozhodl o výhře 4:2.

Hostující celek šel do překvapivého vedení hned z první větší střelecké příležitosti. Přímý kop, zahrávaný Eberechim Ezem, způsobil v domácí obraně zmatky, které vyvrcholily vlastní brankou Johna Stonese, od kterého se balón odrazil za bezmocného Edersona. Citizens ihned po inkasovaném gólu převzali iniciativu a drželi míč na svých kopačkách, nicméně si nedokázali vytvořit žádnou vyloženou brankou příležitost; těsně před Diasem odkopl míč skvěle hrající Marc Guéhi, hlavička Hålanda mířila nad břevno.

Ve dvacáté minutě přišla další standardní situace Eagles, po které přišel další vstřelený gól. Eze svým skvěle zahraným rohovým kopem našel Joachima Andersena, který prudkou hlavičkou k tyči nedal Edersonovi šanci. Domácí chtěli na nepříznivý stav utkání rychle reagovat, nicméně střela Hålanda mířila těsně mimo. Pět minut před koncem první půle měl šanci na snížení Phil Foden, ale jeho hlavička zamířila jen do horní sítě.

Začátek druhého poločasu přinesl ještě větší dominanci a převahu domácích. Aktivní taktika přinesla ovoce v 53. minutě. Rodri našel přesně na rohu pokutového území Bernarda Silvu, který následně přešel přes Mitchella, navedl si míč na střed na hranici velkého vápna a vystřelil, i díky teči Schluppa, přesně k tyči, čímž snížil na 1:2.

Podobně jako v zápase proti Newcastlu United se Man City podařilo poměrně brzy vyrovnat. Necelých deset minut po brance Silvy se střelecky prosadil Håland, který v hlavičkovém souboji po centru Phila Fodena přetlačil Marca Guéhiho a z bezprostřední blízkosti nedal Guaitovi šanci.

Norský snajpr stál na konci povedené akce i v 70. minutě. Po nakrátko rozehraném rohu následovala Tiki-taka v podání Guadrilova Manchesteru City v pokutovém území soupeře. Silva po narážečce s Álvarezem přihrál na střed Stonesovi, který posunul míč na Hålanda. Ten již neměl těžkou práci a jen doťukl míč do odkryté branky.

Svůj první hattrick v Premier League Håland dovršil v 81. minutě. V souboji tělem odstavil Joela Warda a následně bez větších problémů poslal míč za záda Guaity.

Citizens se alespoň do sobotního večera dostali zpátky do čela Premier League, šanci je předběhnout má Arsenal.

Autor: Jakub Müller

Komentáře (14)

Přidat komentář
MCFC_8

Minulu sezonu sme s nimi nevyhrali, treba to zmenit...2:0

Reagovat
t0mmy33MCFC

jo doufám, že nebudeme litovat výletu do Barcelony :D nejsem si jistej, kdy to přesně bylo, ale pamatuju, jak se taky někam jelo na přátelák nebo tak něco a pak se doma prohrálo s outsiderem...

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Je potřeba jim to vrátit i s úroky

Reagovat
smazaný uživatel

4,08-4,8. Výhra City o 4 a více-přesně o 3 goly . Jeden z těch dvou -snad.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevadí, jede se dál. I bookmaker má nárok na své dny.

Reagovat
REPLIKATOR

4:0

Reagovat
MCFC_8

Erling je zviera...ale po polcase som si myslel, ze sa zopakuju predosle sezony s CP

Reagovat
t0mmy33MCFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
raúl vojcka

Podle mého to mělo být 3:0 a Haland redku. Že nedostal ani žlutou, to je teda tristní.

Reagovat
t0mmy33MCFC

jako , že by City nedalo ani jeden gól z tolika šanci?

Reagovat
raúl vojcka

jako, že poločas měl být 3:0. Ve druhé půli měli hrát city posléze v desíti.... Otázka, zda by v desíti vyvinuli tlak na tolik gólů.

Reagovat
t0mmy33MCFC

jo sorry, výjmečně jsem neviděl zápas a pochopil jsem to až po shlédnutí MOTD, ten Edersonův výhoz, asi máš pravdu měl to být gól, každopádně je tam další talking point o kterým se tradičně nemluví, a to že CP neměl mít roh na 2:0 a měl hrát v 10ti za loket do obličeje Cancela...

Reagovat
smazaný uživatel

Neskutečný zápas!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele