4. kolo
27.08.2022 16:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Anthony Gordon (vlevo) a Allan (© AFP)

Brentford si s Evertonem rozdělil po bodu

Everton stále čeká na své první ligové vítězství. Na půdě Brentfordu sice svěřenci Franka Lamparda po brance Anthonyho Gordona dlouho vedli, soupeř si ovšem proti nim vytvářel šanci za šancí a pět minut před koncem pak díky brance Janelta také zaslouženě vyrovnal.

Brentford začal pěkně aktivně a už po minutě a půl hry vystrašil tečovanou střelou Pickforda záložník Jensen, rána však mířila těsně vedle. V osmé minutě měl po přihrávce Da Silvy obrovskou příležitost útočník Mbeumo, ten ale technickým pokusem branku také netrefil. Na druhé straně zahrozil ze střední vzdálenosti Gordon, tentokrát jej ale brankář Raya vychytal.

To se ale změnilo 24. minutě, kdy si Anthony Gordon naběhl na přesný pas Coadyho, balón si rychle převzal do běhu a ranou do protipohybu brankáře otevřel skóre zápasu. PO půlhodině hry se na malém vápně objevil zcela osamocený Toney, svou hlavičku ale nasměroval pouze do břevna, načež dorážku zase poslal vysoko nad dobíhající Wissa.

V druhém dějství to byl právě Wissa, který po pěti minutách ranou z velkého úhlu poprvé protáhl Pickforda. Ten se zapotil i o pár minut později, když po dlouhém autovém vhazování pálil z otočky nebezpečně záložník Norgaard, Pickfordovi nakonec pomohlo dobře postavené břevno. Na druhé straně pálil nebezpečně z první aktivní Gordon, ovšem jak jeho střelu, tak dorážku Mykolenka zvládl domácí brankář zneškodnit.

Everton nakonec hubené vedení přece jenom neudržel. Pět minut před koncem se totiž rohový kop protečoval až k na malém vápně zcela osamocenému Janeltovi, který kulatý nesmysl zblízka doklepl do sítě a rozhodl o dělbě bodů po remíze 1:1.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele