4. kolo
27.08.2022 18:30 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Gabriel Magalhães (© AFP)

Arsenal je po výhře s Fulhamem stále stoprocentní a vévodí ligové tabulce

V posledním sobotním utkání Premier League se střetla v rámci malého londýnského derby týmy Arsenalu a Fulhamu. Nebezpečnější Arsenal nedokázal v prvním poločase proměnit žádnou ze svých šancí, na druhé straně naopak otevřel skóre Mitrović. Arsenal však dokázal stav utkání otočit zásluhou Ødegaarda a Gabriela a vrátil se zpět na čelo Premier League.

První vyloženou šanci měl na svých kopačkách Xhaka, ale jeho střela z voleje neměla přesné parametry a mířila mimo tři tyče. Gunners se nedařilo dostávat se do brankových příležitostí, a tak to v 29. minutě zkusil Martinelli přímo z rohového kopu. Jeho pokus o olympijský gól však skončil pouze na horní tyči Lenovy branky. O tři minuty později se v obrovské šanci objevil Saka, který po kličce na Adarabioya trefil pouze vyběhnuvšího Lena.

Druhý poločas pokračoval v podobném duchu jako ten první; daleko aktivnější Arsenal, ale skvěle fungující defensiva Fulhamu. V 54. minutě vyslal na Lenovu branku nepříjemnou dělovku Ødegaard, ale německý brankář si s touto situací nedělal těžkou hlavu a míč vyrazil. O pár momentů později prověřil Lenovy kvality také Gabriel Jesus, ale ani on se střelecky neprosadil.

Domácí fanoušci i hráči těchto nevyužitých šancí litovali ještě více o minutu později. Po obrovské chybě Gabriela se dostal před branku Ramsdalea Mitrović, který z první střely Fulhamu na branku soupeře otevřel skóre.

Moc dlouho se Fulham z vedení neradoval, v 64. minutě totiž přišlo srovnání. Kapitán Ødegaard si navedl míč na osu hřiště a z hranice vápna vystřelil. Projektil, i díky teči stopera Adarabioya, zapadl za Lenova záda - 1:1.

Pereirův roh z pravé strany mířil přesně na hlavu Mitroviće, kterého jen s pořádným kusem štěstí vychytal Ramsdale, následná dorážka Decordovy-Reida byla zblokována Whitem.

Arsenal přeci jen dokázal zápas otočit. Pět minut před koncem zahrával roh Martinelli na přední tyč. V chumlu hráčů se nejlépe zorientoval Gabriel, který bez větších problémů uklidil míč do odkryté branky a odčinil tak svoji velkou chybu z 56. minuty.

V úplném závěru měl obrovskou šanci na vyrovnání střídající Chalobah, nicméně Ramsdale jej reflexivním zákrokem skvěle vychytal. Arsenal je tak po 4 kolech stále stoprocentní a dostal se zpátky na 1. místo v ligové tabulce.

Autor: Jakub Müller

Komentáře (4)

Přidat komentář
pesky passer-by

Nemôžem si pomôcť, ale ale aj keď sa za to dostanem pod paľbu kritiky, jednako tipujem, že Arsenal konečne ukope titul. Keby sa tak stalo, pripomeňte mi tento post.

Reagovat
TheMagpies

Upokoj sa… Arsenal zatim nemel poradne soupere. Na takove reci je docela brzo…

Reagovat
Nizzie

Reagovat
pesky passer-by

Ešte je síce príliš skoro hovoriť o útoku na majstrovský titul, ale po vydarenom úvode sezóny je jasné, že Arsenal na čele s Artetom robí niečo správne.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele