Premier League - preview 4. kola: Tottenham hájí neporazitelnost

27.08.2022, 08:39, aktualizováno 28.08.2022, 08:44
Previews
Tottenham Hotspur Stadium (© AFP)
Tottenham bude na závěr čtvrtého kola hájit neporazitelnost na půdě Nottinghamu Forest. West Ham ještě předtím zaútočí na první body ve Villa Parku. Wolves mají před sebou těžké střetnutí s Newcastlem United...
Aston Villa - West Ham United  (neděle 15:00)
Aston Villa se bude snažit napravit prohru z minulého týdne, zatímco West Ham stále čeká na první body v nové sezóně Premier league.

Aston Villa je po třech odehraných zápasech na 15. místě se ziskem tří bodů. V posledním utkání nejvyšší anglické ligy Villa prohrála 1:3 s Crystal Palace. Utkání se pro ni vyvíjelo dobře, již v 5. minutě se trefil Watkins. Nicméně hosté vedli pouze dvě minuty a posléze vyrovnal Zaha. V druhém poločase tým úplně odpadl, dostal další dvě branky a musel skousnout druhou porážku v sezóně.

Domácí musí proti West Hamu zlepšit hlavně defenzivu, protože ve třech zápasech dostali už 6 gólů. Svěřence manažera Stevena Gerrarda navíc nečeká oblíbený soupeř. West Ham dokázal vyhrát poslední čtyři vzájemné duely. "Včera večer jsem je sledoval a rozhodně mi nepřipadali jako špatný tým. Pod vedením Davida Moyese hrají v posledních letech velmi dobře. V Evropě podávali fantastické výkony a v domácí lize se tlačili na ty nejvyšší příčky. David Moyes odvedl za posledních pár let neuvěřitelnou práci," prohlásil na předzápasové tiskové konferenci Gerrard.

West Ham zažívá hrůzostrašný start do nové sezóny a po třech kolech je poslední se skóre 0:5. "Kladiváři" mají velkým problém i směrem dopředu a jako jedinému týmu Premier league se jim ještě nepodařilo vstřelit branku. Hosté v minulém kole nestačili na Brighton a doma mu podlehli 0:2.

Hammers si spravili chuť ve čtvrtek, když nasázeli tři branky Viborgu a zajistili si tak postup do skupinové fáze Evropské konferenční ligy. V utkání se trefila i letní posila West Hamu, italský útočník Gianluca Scamacca. "Předvedli jsme dobrý výkon, vstřelili jsme tři branky a přesně takové výkony musíme přenést do Premier League. Věřím, že v zápase proti Aston Ville budeme lepší," řekl italský útočník.

Na straně domácích do zápasu určitě nezasáhne Diego Carlos, který se zotavuje ze zranění achillovky. Hosté budou postrádat obránce Aguerda, se zdravotními problémy se rovněž potýká Dawson.
Aston Villa - pravděpodobná sestava:
Martínez - Cash, Konsa, Mings, Digne - McGinn, Kamara, Ramsey - Buendía - Ings, Watkins
West Ham United - pravděpodobná sestava:
Fabianski - Johnson, Zouma, Kehrer, Cresswell - Rice, Soucek - Bowen, Lanzini, Fornals - Antonio
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.16 - 3.60 - 3.52
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Wolverhampton Wanderers - Newcastle United  (neděle 15:00)
Domácí tým stále čeká na první výhru v sezóně a na stadion Molineux přijede Newcastle, který v minulém kole vybojoval cenný bod po divoké přestřelce s Manchesterem City.

Vlkům se nepodařil ani třetí zápas sezóny a ze hřiště Tottenhamu odjeli s prázdnou. Celý zápas byli soupeři více než rovným sokem, ale v 64. minutě se postaral o jedinou branku zápasu Harry Kane. Fotbalisté Wolverhamptonu zatím získali pouze jediný bod a v tabulce jsou až na 18. místě.

Svěřenci Bruna Lageho mají dlouhodobě problém se střílením branek a jinak tomu není ani v právě probíhajícím ročníku. Domácí určitě nečeká lehké utkání, v minulém ročníku si doma s Newcastlem poradili, ale je pravda, že z posledních šesti vzájemných utkání skončily hned čtyři remízou. Soupeř je navíc ve formě a zatím žádné utkání neprohrál.

"Bude to těžký zápas, stejně jako předchozí dva, které jsme proti nim hráli. Výborně zahájili sezónu, mají dobrého manažera, který ví, jak to chodí v Premier league. My se samozřejmě těšíme až Eddieho přivítáme u nás na stadionu. Jsme tady, abychom soutěžili proti silným týmům jako je Newcastle, protože nyní silným týmem jsou," řekl před zápasem Bruno Lage.

Newcastle ze tří zápasů vybojoval pět bodů a je na 10. místě s kladným skóre 5-3. Magpies v minulém kole doma sehráli duel s Manchesterem City a určitě se za předvedený výkon nemusí stydět. Po hodině hry nad soupeřem překvapivě vedli 3-1, ale během 4 minut si nechali dát 2 góly, a tak se nakonec museli spokojit pouze s bodem.

Svěřenci Eddieho Howa budou chtít potvrdit formu i proti Vlkům a k tomu by jim mohla pomoci i nová akvizice v podobě Alexandra Isaka, který do Newcastlu přestoupil za rekordních 70 miliónů eur.

I když Magpies zažívají povedený vstup do sezóny, tak se tím rozhodně nechtějí nechat unést. "V této fázi je velmi brzy na to vyvozovat nějaké závěry. Wolves jsou vynikající tým. Přivedli několik zajímavých posil a když se podíváte na jejich střed zálohy, tak vidíte řadu hráčů se skvělou technikou, to samé platí o jejich útoku. Vůbec je nepodceňujeme. Bruno odvedl skvělou práci a myslím si, že je to nebezpečný tým," nechal se slyšet trenér Howe.
Wolverhampton - pravděpodobná sestava:
Sá - Jonny, Collins, Kilman, Aït-Nouri - Nunes, Neves, Moutinho - Neto, Guedes, Podence
Newcastle United - pravděpodobná sestava:
Pope - Targett, Botman, Schär, Trippier - Willock, Guimaräes, Joellinton - Almirón, Wood, Saint-Maximin
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.85 - 3.30 - 2.70
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Nottingham Forest - Tottenham Hotspur  (neděle 17:30)
Nottingham přivítá dosud neporažený Tottenham a pokusí se navázat na dobrý výkon z minulého víkendu, kdy se mu podařilo bodovat v Evertonu.

Nottingham si v posledním kole připsal cennou remízu v Evertonu a zatím se drží ve středu tabulky na 12. místě. Domácí za to mohou děkovat především brankáři Deanu Hendersonovi, který přišel v létě z Manchesteru United a okamžitě se stal v prvních zápasech sezóny oporou.

Svěřenci trenéra Coopera se na ligový zápas naladili pohárovou výhrou nad Grimsby, ale moc dobře si uvědomují, že je v neděli čeká zatím nejtěžší soupeř tohoto ročníku. "Myslím si, že můžeme v zápase uspět. Víme, že nás čeká velmi nepříjemný soupeř, který má mnoho skvělých individualit a výborného trenéra. Důležité je, abychom hráli svou hru a nechali na hřišti vše. Musíme věřit v naše schopnosti," řekl před zápasem Cooper.

Hosté v minulém kole zvítězili doma proti Wolves hubeným výsledkem 1-0, když se v 64. minutě zápasu prosadil Harry Kane. Anglický reprezentant vstřelil již 250. gól v dresu Tottenhamu a ve své kariéře dosáhl na další významnou metu.

Svěřenci Antonia Conteho jedou do Nottinghamu s jasným cílem vyhrát. "Určitě mluvíme o klubu s bohatou historií a bude to vzrušující zápas. Fanoušci Nottinghamu jsou velmi vášniví a víme, že během hry nám o sobě dají vědět. Atmosféra bude opravdu dobrá a musíme si to užít a hrát náš fotbal. Musíme být připravení na každou situaci. Každý zápas je velmi těžký, ale to neznamená, že nebojujete o tři body a nesnažíte se vyhrát. Naše mentalita, naše srdce, naše touha musí být hrát každý zápas co nejlépe," prohlásil před utkáním italský trenér.

Na domácí straně do zápasu určitě nezasáhnou Niakhate, Richards, Colback a Gibbs-White. Hosté se rovněž budou muset obejít bez několika zraněných. Zápas zcela jistě vynechají Gil, Lucas Moura, Romero a Skipp.

Poslední vzájemné utkání mezi nedělními soupeři se odehrálo před 8 lety v rámci Ligového poháru. Fotbalisté Tottenhamu tehdy zvítězili 3-1, v utkání se trefil i Harry Kane.
Nottingham Forest - pravděpodobná sestava:
Henderson - Worrall - Cook - McKenna - Williams, Mangala, O'Brien, Toffolo - Lingard - Awoniyi - Johnson
Tottenham Hotspur - pravděpodobná sestava:
Lloris - Sánchez, Dier, Davies - Royal, Bentacur, Hojbjerg, Perisic, Kulusevski, Kane, Son
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.79 - 4.58 - 1.51
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Southampton FC - Manchester United  (sobota 13:30)
Southampton přivítá v utkání čtvrtého kola Premier League Manchester United. Hosté dokázali po dvou prohrách zabrat a posunuli se alespoň na čtrnáctou příčku. Domácí jsou po úvodu soutěže na jedenáctém místě.

Saints se pomalu, ale jistě rozjíždějí. V prvním kole totiž schytali debakl 1:4 od Tottenhamu, následovala remíza 2:2 s Leedsem. Naposledy už však Southampton zabral naplno a na půdě lišek z Leicesteru vyhrál 2:1. Tři body dvěma důležitými góly zařídil Che Adams. V Ligovém poháru Saints vyřadili Cambridge United, který porazili 3:0, když se opět dvakrát trefil Adams a jednu branku přidal Ballard. Proti Foxes šlo o první tříbodový zisk po osmi zápasech, takže se kouči Ralphu Hasenhüttlovi muselo značně ulevit. Ještě by to chtělo po devíti utkáních udržet čisté konto, na což ale nyní není úplně ideální soupeř, protože Southampton od United inkasoval v Premier League už 98 branek, což je nejvíce ze všech. Fandové Saints určitě ještě pamatují na únor 2021, kdy jejich miláčci schytali od United nevídaný debakl 0:9.

United se v prvních dvou střetech trápili, když nejprve prohráli s Brightonem 1:2 a poté dokonce 0:4 s Brentfordem. Proti Liverpoolu, který ovšem také nezažívá úplně nejlepší start sezony, však Rudí ďáblové zabrali a vybojovali výhru 2:1. Trefili se Jadon Sancho a Marcus Rashford. Nyní navíc řady Red Devils rozšířila zvučná posila z Realu Madrid, záložní řady přišel zkvalitnit Brazilec Casemiro. Protesty proti vedení však pokračují, ačkoliv se Erik ten Hag stal prvním trenérem United v historii, který svou první výhru na jejich lavičce oslavil proti Reds. Nyní Manchester čeká další důležitá zkouška, protože prohrál už sedm venkovních ligových zápasů v řadě, což nepamatuje od roku 1936. Na stadionu Southamptonu Ronaldo a spol. neprohráli od roku 2003, od té doby tu ve čtrnácti zápasech devětkrát vyhráli a pětkrát remizovali.

Poslední dva vzájemné souboje Southamptonu s Manchesterem United skončily remízou 1:1, přičemž v posledním případě se prosadili Che Adams a Jadon Sancho. Tomu všemu však předcházelo ono osudné střetnutí, kdy si Saints odvezl z Old Trafford potupnou porážku 0:9, což je nejvíc v historii celé soutěže. Nutno dodat, že domácím velmi pomohly hned dvě červené karty na straně Southamptonu.
Southampton FC - pravděpodobná sestava:
Bazénu - Walker-Peters, Kotchap, Salisu, Djenepo - Ward-Prowse, Lavia, Elyounoussi - Aribo, Adams, A. Armstrong.
Manchester United - pravděpodobná sestava:
De Gea - Dalot, Varane, Martínez, Malacia - McTominay, Eriksen - Sancho, Fernandes, Rashford - Martial.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.56 - 4.00 - 2.02
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Brentford FC - Everton FC  (sobota 16:00)
Brentford hostí v utkání čtvrtého kola Premier League Everton. Zatímco domácí jsou se čtyřmi body na slušné osmé příčce, Everton se s jednou remízou krčí ve spodku tabulky na sedmnáctém místě.

Bees v minulém kole změřili síly s Fulhamem, na jehož půdě padli těsně 2:3. V řadách Brentfordu se trefili Christian Norgaard a Ivan Toney, Cottagers však ještě stihli v poslední minutě strhnout zápas na svou stranu. Následně však svěřenci kouče Franka sehráli duel v rámci Ligového poháru, ve kterém zvládli vyřadit 2:0 Colchester, skórovali Lewis-Potter a Bech Sörensen. Víc gólů než Brentford v úvodních třech kolech nasázely pouze Manchester City a Arsenal, což svědčí o ofenzivním naladění týmu.

Toffees se v úvodu ročníku trápí, minulý víkend si proti Nottinghamu připsali první letošní bod po remíze 1:1, kterou gólem zařídil Demarai Gray. Hůře na tom po prvních třech kolech byli naposledy v ročníku 2010/11. V Ligovém poháru sice Everton dokázal postoupit, avšak se třetiligovým Fleetwoodem hrál těsně 1:0 díky brance Graye. Loni Toffees vyhráli ve venkovních kláních jen dvakrát, s koučem Frankem Lamapardem Brentford porazili hned v jeho prvním duelu na lavičce 4:1, na jeho půdě ale naposledy bral všechny body v roce 1952.

Poslední vzájemný zápas těchto soupeřů skončil na půdě Evertonu výhrou hostujícího Brentfordu 3:2.
Brentford FC - pravděpodobná sestava:
Martin - Hickey, Jansson, Mee, Henry - Dasilva, Norgaard, Jensen - Mbeumo, Toney, Wissa.
Everton FC - pravděpodobná sestava:
Pickford - Holgate, Coady, Tarkowski - Patterson, Davies, Iwobi, Mykolenko - McNeil, Gordon, Gray.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.08 - 3.50 - 3.86
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Brighton & Hove Albion - Leeds United  (sobota 16:00)
Brighton se v utkání čtvrtého kola Premier League střetne s Leeds United. Půjde o souboj letošních překvapení, jelikož oba celky se nyní nachází se sedmi body v nejlepší pětce soutěže.

Brighton si v prvním kole hned vyšlápl na Manchester United, který na jeho stadionu porazil 2:1. Následovalo sice mírné zaváhání v podobě remízy 0:0 s Newcastlem, kterou však Seagulls dokázali minulý víkend napravit vítězstvím 2:0 nad favorizovaným West Hamem, který svými góly skolili Alexis Mac Allister a Leandro Trossard. Brighton dokázal dát v každé z předchozích osmi domácích ligových výher minimálně dvě branky.

Leeds se rozjel stejně jako jeho příští soupeř. V úvodu ročník vyzrál 2:1 na Wolves, následně pak remizoval 2:2 v Southamptonu. Skutečnou senzací však byla výhra 3:0 nad Chelsea z minulého víkendu, o kterou se postarali Brenden Aaronson, Rodrigo a Jack Harrison. Odehrát první čtyři kola bez prohry se Whites podařilo naposledy v sezoně 2001/02, kdy se nakonec dokázali i kvalifikovat do evropských pohárů, což se nyní zatím stále jeví jako velká utopie.

Poslední vzájemné měření sil skončilo v květnu remízou 1:1, dělbou bodů dopadl i druhý loňský střet, to však diváci branku neviděli.
Brighton - pravděpodobná sestava:
Sanchez - Veltman, Dunk, Webster - March, Mac Allister, Caicedo, Trossard - Gross, Lallana - Welbeck.
Leeds United - pravděpodobná sestava:
Meslier - Kristensen, Koch, Llorente, Struijk - Adams, Roca - James, Aaronson, Harrison - Rodrigo.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.72 - 3.93 - 5.21
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Chelsea FC - Leicester City  (sobota 16:00)
Chelsea má v sobotu odpoledne skutečně co napravovat. Svěřenci Thomase Tuchela před týdnem nehezky vybouchli, když na hřišti Leedsu United utrpěli překvapivě vysokou porážku v poměru 3:0. Blues minulou neděli nevyšlo zhola nic - prakticky každý hráč v poli podal podprůměrný výkon, brankář Mendy vyrobil šílenou minelu a stoper Koulibaly se na konci nechal hloupě vyloučit. Thomas TUchel bude jistě doufat, že šlo o jednozápasový výpadek a jeho hráči se budou schopni vrátit na vítěznou vlnu. Ale ani situace Leicesteru není vůbec příznivá, Lišky z prvních 3 zápasů nevyhráli ani jednou a vytěžili pouhý bod, tudíž i svěřenci Brendana Rodgerse mají co napravovat.

Chelsea do sezóny vstoupila ubojovanou výhrou na půdě Evertonu, kterou vystřelil ze značky pokutového kopu Jorginho. Následovalo derby s Tottenhamem, Chelsea na Stamford Bridge odehrála parádní utkání a dvakrát vedla, jenže v poslední minutě inkasovala z hlavičky Harryho Kanea a brala pouze bod. A minulý týden se The Blues vůbec nezadařilo na hřišti Leedsu, kde podlehli vysoko 3:0. Hodně se také spekuluje o potenciálních posilách, které by Chelsea před uzavřením přestupového okna mohla přivést. The Blues vydatně usilují o stopera Leicesteru Wesleyho Fofanu, sám hráč je prý hodně nakloněný přestupu, ovšem záleží, zda se kluby dohodnou na přestupové částce. Thomas Tuchel usiluje ještě o útočníka Aubemayanga a třetím v pořadí je ofenzivní klenot Evertonu, Anthony Gordon. Zda se některý z těchto hráčů ale k Chelsea připojí, to zůstává ve hvězdách.

Brendan Rodgers má v těchto dnech také plnou hlavu starostí. Stoper Fofana dal jasně najevo, že chce odejít, kvůli čemu netrénuje s prvním týmem, přes léto Leicester nepřivedl ani jednu zásadní posilu do svých řad a k tomu všemu se mu ještě poměrně hrubě nepovedl start do sezóny. Lišky v prvním klání ztratily dvoubrankové vedení s Brentfordem a jen remizovaly 2:2, následovala vysoká prohra na půdě Arsenalu a domácí překvapivá porážky s trápícím se Arsenalem. Nyní navíc na Leicester čeká další těžký výjezd na půdu Chelsea - Lišky tak aspoň mohou brát inspiraci z loňského klání, kdy na Stamford Bridge uhráli remízu 1:1.

Chelsea se vrací záložník Kovačič, který je dle slov svého trenéra připraven odehrát zhruba dvacet minut, tudíž stoprocentně začne na lavičce náhradníků. Mimo hru však zůstává zraněný N'Golo Kanté a k dispozici nebude ani vykartovaný stoper Koulibaly. Na lavičce pak nebude ani trenér Thomas Tuchel, který si odpyká jednozápasový trest za vyloučení ze zápasu s Tottenhamem. Leicesteru bude chybět stoper Fofana, který momentálně kvůli možnému přestupu netrénuje s prvním týmem. Otazník se pak vznáší také nad záložníkem Maddisonem, který si v tréninku přivodil lehké zranění.
Chelsea FC - pravděpodobná sestava:
Mendy - Azpilicueta, Thiago Silva, Cucurella - James, Gallagher, Jorginho, Chilwell - Sterling, Havertz, Mount
Leicester City - pravděpodobná sestava:
Ward - Amartey, Evans, Justin - Castagne, Ndidi, Dewsbury-Hall, Thomas - Ayoze Pérez, Vardy, Barnes
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.42 - 4.93 - 8.34
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Liverpool FC - AFC Bournemouth  (sobota 16:00)
Liverpool si jistě představoval úplně jiný start do sezóny, než jaký svěřenci Jürgena Kloppa prožili. Ti zatím na svou první ligovou výhru stále čekají a na Manchester City rychle nabrali ztrátu ve výši 5 bodů. Jistě, to není žádná tragédie, nicméně pokud Liverpool rychle nezabere, mohl by zbytečně nabrat ztrátu, kterou by už pak v průběhu celého ročníku také nemusel být schopen dohnat. Samotného Kloppa bude jistě trápit hlavně pondělní výkon na hřišti Manchesteru United - Liverpool totiž v klání se svým rivalem nepředvedl svůj standard a zaslouženě byl díky brankám Sancha a Rashforda poražen. Klopp tak potřebuje okamžitou reakci a v sobotu k tomu jeho svěřenci mají ideální příležitost - na Anfield Road totiž zavítá nováček z Bournemouthu.

Liverpool sezónu zahájil překvapivou ztrátou na Craven Cottage, kde musel proti domácímu Fulhamu dvakrát dotahovat. Nejprve na branku Mitroviče odpověděla nová posila Nunez, na druhý přesný zásah srbského útočníka odpověděl pro změnu Salah a The Reds tak vybojovali remízu 2:2. V domácím klání s Crystal Palace se čekala výhra svěřenců Jürgena Kloppa a ti sice nepodali vůbec špatný výkon, jenže z úvodního tlaku branku nevytěžili, naopak z ojedinělého brejku z kopačky Zahy inkasovali a po poločase byl tak stav 0:1. V druhém dějství navíc domácí potopil hloupou červenou kartu útočník Nunez a Liverpool pak už zvládl jen vyrovnat na 1:1. No a pondělní utkání na půdě Manchesteru United žádné zlepšení nálady nepřineslo, Liverpool totiž i kvůli četným absencím svých hráčů kvůli zdravotním problémům podal bezkrevný výkon a podlehl 2:1.

Bournemouth sezónu zahájil vítězně, když na vlastním hřišti překvapivě přehrál Aston Villu díky brankám Lermy a Moora 2:0. Pak už ale přišlo vystřízlivění, na svěřence Scotta Parkera navíc čekal velmi těžký los. V dalším kole totiž nováček soutěže mířil na půdu Manchesteru City, kde padl jasně 0:4. O týden později je čekalo domácí klání s Arsenalem, které Bournemouthu vůbec nevyšlo. Než se jeho hráči rozkoukali, už prohrávali 2:0. V druhé půli pak přidal ještě třetí gól Saliba a Bournemouth tak padl 3:0. Pro svěřence Scotta Parkera ale těžká šňůra zápasů nekončí, když tentokrát vyráží na horkou půdu Liverpoolu.

Domácímu celku bude i nadále chybět hromada hráčů, jmenovitě bude absentovat Thiago, Diogo Jota, Naby Keita, Oxlade-Chamberlain a Ibrahima Konate. Otazník se pak vznáší nad stavem Joela Matipa a Curtise Jonese. Kvůli trestu za vyloučení bude chybět i letní posila Darwin Nunez. Bournemouthu se po zranění vrací Jamal Lowe, k dispozici ale nebude Rothwell, Fredericks, Stanislas a David Brooks.
Liverpool FC - pravděpodobná sestava:
Alisson - Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Robertson - Elliott, Fabinho, Henderson - Salah, Firmino, Diaz
AFC Bournemouth - pravděpodobná sestava:
Travers - A.Smith, Mepham, Kelly, Zemura - Lerma, L. Cook, Billing - Tavernier, Moore, Anthony
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.15 - 8.99 - 21.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Manchester City - Crystal Palace  (sobota 16:00)
Manchester City v minulém kole poprvé ztratil body, svěřenci Pepa Guardioly ale stejně mohli být se svým výkonem spokojeni. Ve strhujícím duelu dotáhli dvoubrankové manko a na půdě Newcastlu nakonec po brankové přestřelce remizovali 3:3. Na základě prvních tří zápasů je jasné, že jsou Citizens horkým favoritem na zisk dalšího mistrovského titulu. Navíc se zdá, že se útočník Haaland rychle adaptoval na nové spoluhráče a v úvodních 3 duelech si připsal stejný počet branek. Naproti tomu Crystal Palace může být se svým startem do sezóny taktéž spokojeno. Eagles sice v prvním klání podlehli Arsenalu, pak ale urvali cenný bod z Anfield Road a v minulém kole otočili klání s Aston Villou a po výhře 3:1 mohli oslavovat zisk prvních tří bodů.

Citizens zatím ukazují, že pod Pepem Guardiolou dlouhodobě fungují jako dobře namazaný stroj. Manchester City sice přes léto drobně obměnil kádr a novou sezónu zahájil s hrou na typického hrotového útočníka v podobě Haalanda, kvalita výkonů ovšem dolů ani náhodou nešla. Naopak - Citizens sice nezvládli duel v Community Shieldu, kde prohráli s Liverpoolem, v ligové soutěži ale zatím podávají velmi dobré výkony. V úvodním klání si hladce poradili s West Hamem, následovala jasná domácí výhra nad Bournemouthem, načež minulý týden přišla první ztráta, když svěřenci Pepa Guardioly pouze remizovali s Newcastlem 3:3. Nutno ale podotknout, že se hrál opravdu parádní fotbal, a jestli by si španělský stratég mohl zvolit způsob, jak přijít o body, vsadil bych si, že by si vybral přesně takový typ zápasu.

Crystal Palace v prvním ligovém zápase potrápilo Arsenal, ale na body nakonec po prohře 0:2 nedosáhlo. O týden později na Anfield Road už ale fotbalisté tohoto londýnského celku díky brance Zahy urvali remízu 1:1, načež minulý týden si po otočce duelu s Aston Villou a dvou brankách Zahy a jednom přesném zásahu Matety připsali první tříbodový zápis na své konto.

Domácímu celku bude chybět stoper Llaporte, otazník se pak vznáší nad zdravotními stavy Gralishe, Akeho a Kalvina Phillipse. Hosté se musí obejít bez Tomkinse, Fergusona a McArthura.
Manchester City - pravděpodobná sestava:
Ederson - Walker, Ruben Días, Stones, Joao Cancelo - De Bruyne, Rodri, Gundogan - Bernardo Silva, Haaland, Foden
Crystal Palace - pravděpodobná sestava:
Guaíta - Clyne, Ward, Andersen, Marc Guehi, Mitchell - Jordan Ayew, Doucoure, Schlupp, Eze - Zaha
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.18 - 7.68 - 16.10
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Arsenal FC - Fulham FC  (sobota 18:30)
Arsenal prožívá snový vstup do sezóny. Zatímco loni se Gunners po úvodních třech kolech krčili na chvostu tabulky bez jediného získaného bodu, letos se zatím mohou pochlubit stoprocentní bilancí a na své soupeře koukat z prvního místa. Jistě, los měl tentokráte Arsenal o dost lehčí než loni, ale i tak bude Mikel Arteta s tím, jak jeho svěřenci do nového ročníku vstoupili, maximálně spokojený. Další překážkou jsou fotbalisté Fulhamu, kteří zatím do Premier League vlétli ve velkém stylu a stále čekají na svého prvního přemožitele. Arsenal bude muset uhlídat hlavně útočníka Mitroviče, který má na svém kontě už tři ligové branky.

Arsenal si v úvodním kole poradil s fotbalisty Crystal Palace, které díky brankám Martineze a vlastního gólu stopera Guehiho přehrál 2:0. Následoval divoký domácí duel s Leicesterem City, ve kterém zazářil zejména útočník Jesus, který dvě branky sám vstřelil a na další dvě přihrál. Přestřelku nakonec zvládl lépe Arsenal a připsal si na své konto výhru 4:2. Minulý týden pak svěřenci Mikela Artety mířili na půdu nováčka z Bournemouthu a neponechali vůbec nic náhodě. Gunners už po dvanácti minutách vedli o dvě branky díky dvěma přesným zásahům Odegaarda a od té chvíle utkání hravě kontrolovali. V druhém dějství přidal ještě třetí přesný zásah stoper Saliba a Arsenal si tak připsal komfortní výhru 3:0.

Fulham sezónu odstartoval domácím kláním s Liverpoolem. A svěřenci Marcose Silvy zápas zvládli na výbornou. Díky dvěma brankám Mitroviče byli dokonce dvakrát ve vedení, to sice v ani jednom z případů uhájit nedokázali, ale i tak byla remíza 2:2 velkým úspěchem. O týden později mohl Fulhamu vystřelit výhru opět útočník Mitrovič, ten se totiž na konci zápasu postavil k exekuci pokutového kopu, jenže neproměnil, a tak duel s Wolverhamptonem skončil nerozhodně. Cottagers se tak ze své první výhry radovali až minulý týden, kdy sice nejprve prohospodařili dvoubrankové vedení proti Brentfordu, v nastaveném čase však první tři body pro Cottagers vystřelil kanonýr Mitrovič.

Arsenal postrádá jen Reiss Nelsona, jinak má k dispozici kompletní kádr. V tom už ale nefiguruje Nicolas Pepe, který odešel na hostování do Nice. Fulham bude postrádat Harryho Wilsona a Manora Solomona.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.41 - 5.08 - 8.21
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Arsenal FC33009:29
2.Manchester City32109:37
3.Leeds United32107:37
 Tottenham Hotspur32107:37
5.Brighton & Hove Albion32104:17
6.Newcastle United31205:35
7.Fulham FC31205:45
8.Brentford FC31118:54
9.Crystal Palace31114:44
10.Nottingham Forest31112:34
11.Southampton FC31115:74
12.Chelsea FC31113:54
13.Aston Villa31023:63
14.Manchester United31023:73
15.AFC Bournemouth31022:73
16.Liverpool FC30214:52
17.Everton FC30122:41
18.Wolverhampton Wanderers30121:31
19.Leicester City30125:81
20.West Ham United30030:50

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (992)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele