4. kolo
27.08.2022 13:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Bruno Fernandes (© AFP)

Rudí ďáblové nakonec těsně přehráli Southampton

Manchester United nakonec vybojoval ze Southamptonu všechny tři body, když vítězství Rudých ďáblů vystřelil v druhé půli přesnou ranou Bruno Fernandes. V sobotu po obědě se nehrál příliš pohledný fotbal, většina zápasu se odehrávala ve středu pole, kde byli fotbalisté Southamptonu možná až překvapivě svému sokovi minimálně vyrovnaným soupeře. Erik Ten Hag však nakonec může být maximálně spokojen, jelikož si připisuje druhou výhru v řadě.

Jestliže někdo čekal podobný nástup United jako v pondělním klání s Liverpoolem, tak musel být zklamán. Do zápasu totiž oba celky vstoupily dost opatrně a na první výraznější šanci si tak diváci museli dobrých dvacet minut počkat. Pak se ale začali dít věci - centr z kopačky Eriksena si totiž našel hlavu Bruna Fernandese, ten ale ve vyložené pozici nezakončil vůbec dobře. Míč ale na hřišti udržel Rashford, znovu jej vrátil před branku, kde se jej do odkryté svatyně pokoušel dorazit opět Fernandes, toho ale zablokoval jeden ze stoperů. Míč se však odrazil pouze na kopačky Eriksena, jehož pokus však do sítě nepustila neprůstřelná hradba těl v podání domácích fotbalistů.

Následně se osmělili i domácí, ti zahrozili z kopačky Che Adamse, který ale mířil přesně do středu branky, a po rohovém kopu měl vyloženou šanci stoper Bella Kotchap, ten ale z malého vápna branku přestřelil, a tak se do kabin šlo za bezbrankového stavu.

NA startu druhého dějství se do nebezpečného úniku dostal McTominay, ranou z úhlu ale pouze nechal vyniknout domácího brankáře. O chvíli později se v šanci ocitl ale Elanga, toho ale zablokoval takřka bezchybný Bella Kotchap. United se ale nakonec vedoucího gólu přece jen dočkali, když si v 55. minutě našel Bruno Fernandes přesný Dalotův centr a krásným volejem jej uklidil do sítě.

Southampton mohl ale několikrát vyrovnat, po centru Armstronga se ve velké šanci ocitl Aribo, jeho hlavičku ale De Gea vyrazil a dorážku pak domácí fotbalisté poslali vysoko nad. Pět minut před koncem se k velkému sólu nadechl Bella Kotchap, který se prosmýkl přes dva protihráče, z hranice vápna však branku vysoko přestřelil. A když v nastaveném čase odklidili hosté pokus Mary z brankové čáry, dospělo utkání k těsnému vítězství hostů v poměru 1:0.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
fcb+mufc

0-2

Reagovat
neyto

0:3

Reagovat
SOTON

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele