Premier League - souhrn 38. kola: Man City obhájil titul, Burnley sestupuje

22.05.2022, 18:58
Komentáře a souhrny
Radost hráčů Manchesteru City (© AFP)
Manchester City otočil zápas s Aston Villou a obhájil titul s jednobodovým náskokem na Liverpool, jenž zdolal Wolves. Pozici favoritů naplnily Chelsea, Tottenham i Arsenal. Manchester United podlehl Crystal Palace, přesto půjde do Evropské ligy, neboť West Ham neudržel vedení nad Brightonem. Burnley nestačilo na Newcastle a stalo se třetím sestupujícím...

Arsenal FC - Everton FC 5:1

22.05.2022 17:00

Góly: 27. Gabriel Martinelli (pen.), 31. Edward Nketiah, 56. Cédric Soares, 59. Gabriel Magalhães, 82. Martin Ødegaard - 45+3. Donny van de Beek

Arsenal porazil v zápase posledního kola Premier League Everton 5:1, přesto si však zahraje "pouze" Evropskou ligu, jelikož Tottenham porazil 5:0 Norwich. Za kanonýry skóroval Gabriel Martinelli, Edward Nketiah, Cedric Soares, Garbiel a Martin Odegaard, za hosty dal čestnou branku Donny van de Beek.

Domácí mohli střelnici otevřít už ve dvanácté minutě, když Gabriel Martinelli zakončoval z bezprostřední blízkosti. Gólman Begovic však vytáhl parádní reflex a střelu domácího fotbalisty vytáhl mimo tři tyče. Čtvrt hodiny na to už se ten samý hráč mohl radovat ze vstřeleného gólu. Alex Iwobi totiž v pokutovém zemí zahrál rukou, čehož se původně sudí nevšiml. Upozornil jej ale VAR a po shlédnutí záznamu zněl verdikt jasně. Penalta. Té se ujal Gabriel Martinelli a brankář Begovic skočil na druhou stranu, než mířil balon.

Ve 31. minutě už ti bylo o dva góly. Edward Nketiah se při rohovém kopu zorientoval v pokutovém území ze všech nejlépe z malého vápna pohotovou hlavičkou doklepl míč za záda bezmocného Begovice. Ten se poté mohl jen bezmocně dívat po svých spoluhráčích, kteří zřejmě ještě stále byli v šatně.

Hosté se ještě těsně před přestávkou vrátili zpátky do hry. Obrana Gunners naprosto trestuhodně zaspala a Donny van de Beek si našel bez větších obtíží přihrávku Dominica Calverta-Lewina z pravé strany a pohodlně balon z malého vápna uklidil do odkryté brány Aarona Ramsdalea.

Arsenal však nechtěl nechat nic náhodě a ve druhém poločase přepnul zpět na vyšší obrátky. To hosté poprvé naplno poznali v 56. minutě, kdy Gunners přidali svou třetí branku. Domácí měli secvičený signál při rohovém kopu, Cedric Soares byl úplně volný na hranici vápna, dostal přízemní centr do pokutového území a z první poslal parádní dělovku pod břevno brány Evertonu.

O tři minuty později už to bylo 4:1. A kanonýři se opět trefili po rohovém kopu. Ten sice obrana Toffees v první chvíli ubránila, balon se však dostal jen za pokutové území, odkud poté s trochu štěstí prošel ke Gabrielovi, který si odskočil od svého strážce, otočil se a poslal míč podél gólmana Begovice ke vzdálenější tyči.

Hosté nebyli schopni dalšího snížení, a tak se Arsenal prosadil ještě jednou a v 82. minutě dokonal pověstného "bůra". Norský šikula Martin Odegaard si naprosto skvěle vypracoval svoji gólovou situaci a technickou střelou na zadní tyč dal už pátou branku Arsenalu v utkání. Ani vysoká výhra však nakonec postup do Ligy mistrů nezařídila, Gunners si stejně jako Manchester United zahrají v příští sezoně Evropskou ligu.

Více informací k zápasu

Brentford FC - Leeds United 1:2

22.05.2022 17:00

Góly: 78. Sergi Canós - 56. Raphinha (pen.), 90+4. Jack Harrison

Premier League napsala další krásnou pohádku. Kromě Manchesteru City, který vyhrál titul, dnes prožívá happyend taky Leeds, který se dokázal zachránit. A způsob, jak ke třem bodům došel, byl jednoduše fantastický. Rozdílovou trefu měl totiž na svědomí Jack Harrison v posledních vteřinách hry!

Leeds potřeboval bodovat a doufal v zaváhání do té doby sedmnáctého Burnley. Splnilo se mu vlastně obojí, i když to hodně dlouhou dobu tak nevypadalo. Po Eriksonově centru se pověsil do vzduchu Wissa a poslal míč hlavou nad bránu. Leeds málem poslal do vedení mladíček Joe Gelhardt, ale jeho gól nemohl kvůli ofsajdu nakonec platit.

Plno práce měl i mladý brankář Illan Meslier, který musel vyškrábnout krásný lob Jensena nad bránu. V obraně dnes Leeds působil hodně nejistě a další hrubku v jeho řadách mohl potrestat Bryan Mbeumo. Jeho křížná rána nakonec ale minula vzdálenější tyč. Mbeumo se objevil i v první šanci druhé půle, ovšem jeho samostatný náběh zlikvidoval brankář Meslier skvělým reflexem.

Leeds druhou půli začal skvěle, když se v 54. minutě dočkal po faulu na Raphinhu penalty. Tu po faulu Rayi proměnil sám faulovaný a Leeds vedl. A to až do 78. minuty, kdy se jeho fandové dočkali nepříjemné sprchy. Mbeumo táhl rychlý brejk po straně, předal míč Wissovi a ten krásným centrem oslovil Sergiho Canóse.

Jenže ten za svlečení dresu dostal žlutou kartu a jen o dvě minuty později fauloval opět za žlutou! I proto Leeds pocítil šanci. Bylo to ale pořádné drama. Dlouho dobýval bránu gólmana Rayi a zdálo se, že s jeho nadějemi je konec. Jenže v posledních vteřinách hry odvrátili domácí obránci Raphinhův centr jen k Jacku Harrisonovi a jeho bomba potvrdila Leedsu záchranu!

Více informací k zápasu

Brighton & Hove Albion - West Ham United 3:1

22.05.2022 17:00

Góly: 50. Jöel Veltman, 80. Pascal Groß, 90+2. Danny Welbeck - 40. Michail Antonio

Brighton porazil v duelu 38. kola Premier League West Ham United 3:1. Skóre sice otevřel hostující Michail Antonio, poté se však trefili Joël Veltman, Pascal Gross a Danny Welbeck. Hammers tak provázali možnost zahrát si Evropskou ligu, jelikož Manchester United prohrál, zahrají si Evropskou konferenční ligu.

Dlouho to vypadalo, že diváci v Brightonu se fotbalem v závěru sezony moc bavit nebudou. Ve čtyřicáté minutě se to však změnilo, když hosté otevřeli skóre. Domácí velmi nedůrazněli bránili po autovém vhazování na pravé straně a míč propadnul k Michailu Antoniovi, ten se s ním otočil a vyslal nechytatelnou dělovku pod horní tyčku. Výstavní gól.

Seagulls se však asi o přestávce v šatně dobře poradili, protože ve druhé půli jim stačilo jen pět minut a bylo vyrovnáno. Gross poslal do vápna centr, který si našel March a balon sklepnul pro rozběhnutého Joela Veltmana, který se s ním ještě otočil a vyslal parádní ránu k vzdálenější tyči. Welbeck měl na noze druhý gól Brightonu v 63. minutě. Z úhlu se dostal až před brankáře Fabianskiho a zvolil technický obstřel, který však branku West Hamu o pár centimetrů minul.

Domácí však nakonec přeci jen ujali vedení v osmdesáté minutě. Brighton kombinoval na levé straně, poté balon dostal do pokutového území, kde si poradil obrana kladivářů. Míč se však nakonec ocitl na kopačce Pascala Grosse, který využil nabídky svého spoluhráče a vystřelil. Fabianski určitě nemohl mít čisté svědomí, jelikož si míč srazil lacině do sítě.

Welbeck měl další šanci pět minut před koncem, ale znovu selhal. K balonu se dostal po krásném centru Lampteyho, ale hlavičce nedokázal dát dostatečnou razanci, a tak se stala snadnou kořistí pro brankáře Hammers.

Pojistku však nakonec v nastaveném čase přidal Danny Welbeck. Tentokrát už se mu po rohovém kopu hlavička povedla, navíc ji precizně umístil a definitivně tak potvrdil výhru svého týmu.

Více informací k zápasu

Burnley FC - Newcastle United 1:2

22.05.2022 17:00

Góly: 69. Maxwel Cornet - 20. Callum Wilson (pen.), 60. Callum Wilson

Diváci na Turf Moor si na další zápas nejvyšší anglické soutěže budou muset počkat minimálně rok. Rozhodlo o tom poslední kolo tohoto ročníku, ve kterém domácí Burnley nestačilo na rozjetý Newcastle a po prohře 1:2 se s Premier League po šesti letech loučí. Za hosty se dvakrát prosadil Callum Wilson, domácí dokázali pouze snížit, a to prostřednictvím gólu Maxwela Corneta.

Burnley bojovalo v tomto zápase o udržení se v nejvyšší soutěži a pro stoprocentní jistotu potřebovalo vyhrát. Ovšem tyto plány se začaly hatit v 19. minutě, kdy ve vlastním pokutovém území zahrál rukou Nathan Collins a rozhodčí Pawson odpískal pokutový kop. K němu se postavil Callum Wilson a ránou k tyči poslal hosty do vedení.

Na další velkou příležitost čekali diváci až do 60. minuty, ve které střílel Bruno Guimarães jen těsně nad. O minutu později však navýšení vedení přeci jen přišlo. Na konci rychlého protiútoku stál opět Callum Wilson a svým druhým gólem v utkání překonal brankáře Popea.

Burnley vrátil alespoň špetku naděje v 69. minutě Maxwel Cornet, když se dostal k odraženému míči a nedal Dúbravkovi šanci - 1:2. Závěrečný nátlak, ve kterém neproměnili své šance Weghorst s Cornetem, však další branku nepřinesl.

Domácí porážkou zakončilo Burnley svou neúspěšnou sezónu. Se ziskem 35 bodů končí na sestupové osmnácté příčce a příští rok se pokusí o návrat mezi elitu. Newcastle se výhrou v tomto utkání vyšvihl na konečnou 11. příčku.

Více informací k zápasu

Chelsea FC - Watford FC 2:1

22.05.2022 17:00

Góly: 11. Kai Havertz, 90+1. Ross Barkley - 87. Dan Gosling

Fotbalisté londýnské Chelsea se v nedělním zápase posledního kola střetli se sestupujícím Watfordem. V 11. minutě otevřel skóre zápasu Kai Havertz. Diváci museli na další gól čekat až do úplného závěru, ve kterém nejprve srovnal Gosling, ale vedení domácím vrátil střídající Ross Barkley, a zařídil tak Chelsea zisk posledních tří bodů.

V základní sestavě Blues se v Premier League objevil po více než pěti letech brazilský záložník Kenedy. Trenérovi Thomasovi Tuchelovi se za důvěru odvděčil hned na začátku utkání. Na okraji pokutového území převzal balón a prudkým centrem jej poslal před branku. Na hranici malého vápna se ocitl nehlídaný Kai Havertz a bez problému zakončil do odkryté svatyně - 1:0.

Watford se nechtěl rozloučit s Premier League porážkou a dělal vše pro to, aby získal alespoň bod. Po půlhodině hry propadl centrovaný míč až na nohu Kika Femeníy, který vyslal nebezpečný projektil na Mendyho branku. Senegalský brankář však míč dokázal vyrazit na roh.

Další důležitý zákrok si Mendy na své konto připsal na začátku druhého poločasu. Pokutovým územím soupeře až příliš snadno prošel João Pedro, nicméně ani on překonat Mendyho z dobré příležitosti nedokázal.

Chelsea se začala strachovat o výhru, nicméně Tuchel se rozhodl pro poněkud nečekané střídání, když po hodině hry ze hřiště odešel stoper Antonio Rüdiger, pro kterého to bylo poslední utkání v dresu Chelsea, a vystřídal jej střední záložník Ross Barkley. Právě on o nedlouho později mohl zvýšit na 2:0, jeho střelu však Bachmann skvěle vyškrábl nad břevno.

V 87. minutě přišlo srovnání. Na levé straně hřiště byl Masina naprosto sám a naservíroval do vápna exklusivní centr. Na zadní tyči si naběhl Dan Gosling a přesnou hlavičkou prostřelil Mendyho. Vyrovnaný stav však dlouho nevydržel. O tři minuty později se o zisk tří bodů pro domácí postaral střídající Ross Barkley, když i s kusem štěstí dokázal dostat balon do sítě.

Na lavičce hostů se se svojí trenérskou kariérou rozloučil zkušený Roy Hodgson. S Premier League se loučil také legendární rozhodčí Mike Dean. Chelsea se může těšit na základní skupinu Ligy mistrů, Watford naopak čekají zápasy v Championship.

Více informací k zápasu

Crystal Palace - Manchester United 1:0

22.05.2022 17:00

Góly: 37. Wilfried Zaha

Crystal Palace porazil na závěr letošní sezony v domácím duelu Manchester United 1:0 Jediný gól zápasu si připsal Wilfried Zahájení. Nový trenér Red Devils Erik ten Hag bude mít určitě na čem pracovat.

První zajímavou příležitost měli domácí ve 27. minutě, když vedli balon prostředkem hřiště. Míč se poté dostal na levou stranu k Wilfriedu Zahovi, který přešel přes obránce a vyslal střelu na zadní tyč, pro kterou se musel natáhnout gólman David de Gea. Ten už však byl krátký o deset minutě později, když se domácí ujali vedení díky trefě Wilfrieda Zahy. Ten totiž uspěl v souboji s obráncem, následně si míč navedl do vápna a zakončil do dolního rohu branky. Španělský brankář hostů byl s defenzivní hrou svých spoluhráčů hodně nespokojený.

Manchester se ve druhém poločase překvapivě nedostal k žádné vážnější akci ani šanci, domácím jednobrankové vedení stačilo, a tak duel skončil 1:0. Red Devils však přesto končí na šestém místě zajišťujícím postup do Evropské ligy, protože jejich konkurent v boji o tuto příčku West Ham padl s Brightonem. Crystal Palace končí na dvanáctém místě. United tak může těšit alespoň třetí místo Cristiana Ronalda v tabulce střelců, ačkoliv část sezony kvůli zranění vynechal, nasázel velmi solidních osmnáct branek a nechal před sebou pouze duo Mohamed Salah a Son Heung-Min.

Více informací k zápasu

Leicester City - Southampton FC 4:1

22.05.2022 17:00

Góly: 49. James Maddison, 74. Jamie Vardy, 81. Ayoze Pérez, 90+5. Ayoze Pérez - 79. James Ward-Prowse (pen.)

Leicester v posledním utkání sezony nabídl svým fanouškům perfektní podívanou, diváci viděli pět branek. A čtyři z nich padly do sítě brankáře McCarthyho, jehož hned dvakrát pokořil střídající Ayoze Pérez. Southampton dnes na body jednoznačně neměl.

Leicester se pokoušel napravit smolnou sezonu a v posledním domácím utkání hostil Southampton. I ten šel do zápasu s vědomím, že mu vlastně nic nehrozí. Hrozilo mu ale brzké inkasování. Už v šesté minutě se uvolnil obránce Castagne a poslal hlavičkou míč jen těsně nad bránu! Jinak se ale první poločas ničím zajímavým chlubit nemohl.

Leicester sice svého soka přehrával a měl míč častěji na kopačkách, jenže ty kopačky byly dost daleko od brány McCarthyho, takže mnoho škody "Svatým" nadělat nemohly. Jamie Vardy se sice pokoušel o několik zakončení, jenže buď mu nevyšel krok, nebo neměl dostatečně přesnou mušku, nebo si s ním poradila hostující obrana.

První půle rozhodně nenadchla, ale odcházet po ní domů by bylo hodně unáhlené. Druhých pětačtyřicet minut totiž nabídlo skvělou podívanou. "Liškám" stačilo jen pět minut na prolomení hostující obrany. Jamie Vardy se dostal do samostatného náběhu a brankáře McCarthyho sice nepřekonal, jenže dobíhající James Maddison si už poradil snadno - 1:0.

Jamie Vardy byl dnes při chuti a neustále zkoušel pozornost svého protivníka, ale konečně mu to vyšlo až v 74. minutě. Povedlo se mu nabrat rychlost u vápna Saints, v něm si zasekl míč a v klidu ho uklidil do sítě! A tohle ujištění Leicester potřeboval, protože jen o pár minut později snížil James Ward-Prowse gólem z penalty po faulu domácího záložníka Tielemanse. Zápletka byla na světě.

Domácí ale byli dnes odpoledne ve formě a pouhé dvě minuty poté si vzali zpět dvoubrankové vedení. James Maddison dostal u vápna soupeře dostatek času a vykouzlil fantastickou nahrávku na Péreze, který se do dráhy letu míče krásně položil. Krásná asistence a skvělý gól.

A nebyla to jediná trefa zkušeného střelce. Střídající útočník totiž celou kanonádu završil ještě v 6. minutě nastavení. Perfektní práci odvedl Ademola Lookman, který obešel ve vápně soupeře a nahrával pod sebe. Tam se objevil právě Pérez a zavěsil nechytatelně po břevno - 4:1 pro "Lišky", které tak trochu zahojí nepodařenou sezonu.

Více informací k zápasu

Liverpool FC - Wolverhampton Wanderers 3:1

22.05.2022 17:00

Góly: 24. Sadio Mané, 84. Mohamed Salah, 89. Andrew Robertson - 3. Pedro Neto

Liverpool si doma sice poradil s Wolverhamptonem, ale na titul to nestačilo. Ani tři góly v síti brankáře Sá nebyly dost, protože Manchester City v souběžně hraném utkání otočil s Aston Villou.

Úkol byl jasný. Liverpool hrál do poslední chvíle o titul, ale k němu potřeboval dvě věci. Jednak musel sám porazit svého soka, Woilverhampton, a jednak potřeboval pomoc od Villans v souběžně hraném utkání s Manchesterem City. Jenže veškeré plány manažera Kloppa se začaly brzy bortit. Už ve třetí minutě se totiž hostujícímu brankáři povedlo brilantním nákopem vyšachovat celou obranu Reds. Míče se chopil Raúl Jiménez a jeho krásnou nahrávku uklidil do sítě dobíhající Pedro Neto!

Liverpool se náhle ocitl před náročnou zkouškou vlastních schopností i morálky. Trochu mu mohl ulehčit Luis Díaz, který dostal perfektní nahrávku za obranu a postupoval sám na brankáře "Vlků", ale José Sá se překonat nenechal! Další hrůzostrašný moment domácí přežili v 19. minutě, když pálil velmi nebezpečně volný Leander Dendoncker. Bránu gólmana Alissona ale těsně minul.

A pak už se dočkali i domácí. Zaplněný a napjatý Anfield Road ve 24. minutě aplaudoval jak práci Thiaga, tak především zakončení Sadia Maného. Rychlý útočník uprchl svým strážcům a samostatný náběh zakončil neomylně - 1:1. Pořád to ale Líverpoolu nestačilo. Dnes musel jednoznačně vyhrát.

Přitom si musel dávat pozor na vlastní omyly v obraně. Jeden takový mohl před koncem poločasu potrestat Hwang, jenže ten si v samostatném úprku neporadil s Alissonem. Pět minut po změně stran málem zbořil Anfield Sadio Mané gólem na kýžených 2:1, jenže jeho radost zastavil ofsajd potvrzený VARem. Reds se hnali za vedoucí trefou, protože City v těchto chvílích prohrávali s Aston Villou.

Jenže Citizens dokázali během několika minut neskutečně otočit skóre a Liverpool se nadále trápil. Šest minut před koncem se ale s góly roztrhl pytel. Po rohovém kopu se pověsil do vzduchu Matip a přihrál míč na Mohameda Salaha, který jej pohotově dopravil do sítě. Krátce poté si po nahrávce od Firmina připsal poslední gól letošní ligové sezony i Andrew Robertson, ale spolu s celým Anfieldem už tušil, že ani tenhle gól Reds k titulu stačit nebude. A jeho tušení se nakonec potvrdilo, takže dnešní těžce vybojovaná výhra nad Wolves je dost hořkosladkým zakončením.

Více informací k zápasu

Manchester City - Aston Villa 3:2

22.05.2022 17:00

Góly: 76. Ilkay Gündogan, 78. Rodri, 81. Ilkay Gündogan - 37. Matthew Cash, 69. Philippe Coutinho

Manchester City otočil vývoj utkání posledního kola Premier League a porazil Aston Villu 3:2, díky čemuž oslavil svůj čtvrtý titul během pěti let. Hosté při tom vedli díky trefám Matthewa Cashe a Phillipha Coutinha 2:0 a vypadalo to, že pro titul si dojde Liverpool. Poté však nastala neuvěřitelná pětiminutovka, během které se dvakrát trefil Ilkay Gündogan a jednou Rodri.

První zajímavější akci převedli domácí ve 24. minutě. Kevin De Bruyne vedl balon přes půl hřiště, poté jej posunul doleva na Gabriela Jesuse, který na hranici vápně předa Philu Fodenovi, jehož křižná střela po zemi jen těsně minula tyčka brány Villans. Prvním skórujícím celkem se tak překvapivě stala ve 37. minutě Aston Villa. Citizens uprostřed hřiště nepohlídali rozběhnutého Ramseyho, který poté hru roztáhnul doleva na Digneho. Ten poté poslal do pokutového území parádní centra, na který si naskočil Matthew Cash a poslal balon za Edersonova záda. Útočný výlet se obránci Villas vydařil na jedničku.

Citizens mohli odpovědět v 51. minutě. Joao Cancelo dokázal na pravé straně přejít přes svého strážce a poté poslal skvělý pas za obranu na Gabriela Jesuse, kterému však v kritickém momentu selhala mířidla a míč poslal vysoko nad. Čtyři minuty na to šel sám na bránu na druhé straně Ollie Watkins, který sice Edersona dokázal svým obloučkem překonat, meruna však poté zamířila těsně vedle tyčky.

V 69. minutě museli být domácí fanoušci naprosto opaření, jelikož Aston Villa přidala druhý gól. Brankář Olsen poslal od své brány dlouhý nákop na soupeřovu polovinu, kde jej ještě hlavou prodloužil Watkins. Philliphe Coutinho si balon ideálně posunul podél obránce a následně zamířil přesně k tyčce. Ederson ani nestihl po střele skočit.

Domácí tým však nic nezabalil a v 76. minutě zahájil noční můru fanoušků Liverpoolu. Raheem Sterling na pravé straně svým pohybem oklamal svého strážce a poslal do pokutového území nadýchaný centr. Na ten si na zadní tyči naskočil Ilkay Gündogan, na jehož hlavičku byl Olsen krátký.

Dvě minuty na to už bylo vyrovnáno. Oleksandr Zinčenko na levé straně všem utekl, zavezl balon až do pokutového území a poté na hranici vápna našel úplně volného Rodriho, který z první poslal balon k tyči. Mimořádně povedený pokus domácí středopolaře vrátil Citizens do zápasu a boje o titul.

Ten City nakonec získali díky vítěznému gólu Ilkaye Gündogana z 81. minuty. Obránce Mings sice zastavil dlouhý pas z hloubi hřiště, jenže míč se poté odrazil pouze ke Kevinu De Bruynemu, který jej potáhl do vápna a našel na zadní tyči svého německého spoluhráče, který rozjásal tribuny.

Více informací k zápasu

Norwich City - Tottenham Hotspur 0:5

22.05.2022 17:00

Góly: 16. Dejan Kulusevski, 32. Harry Kane, 64. Dejan Kulusevski, 70. Heung-min Son, 75. Heung-min Son

Nedělní odpolední zápas posledního kola Premier League mezi Norwichem a Tottenhamem přinesl hned pět branek. O všechny se postarali hostující hráči, když se dvakrát střelecky prosadili Švéd Kulusevski a Korejec Son, jednou se také trefil Harry Kane.

Spurs šli do utkání s jasným cílem - vyhrát a nedat šanci rivalovi Arsenalu, aby je v ligové tabulce předskočil. A na hřišti to šlo poznat už od úvodních minut. První gólovou příležitost měl v osmé minutě na kopačce Pierre-Emile Højbjerg, nicméně nedokázal využít přihrávky Kulusevkého a branku Tima Krula přestřelil. Hostující fanoušci se však začali radovat o pár minut později. Højbjerg, tentokrát v roli přihrávajícího, našel přesně Bentancura, který přihrál Kulusevskému před prázdnou branku - 1:0.

Ojedinělou šanci Norwiche měl Milot Rašica, nicméně ve dvacáté třetí minutě těsně minul branku Huga Llorise. Po půlhodině hry to už bylo o dva góly, když Bentancur využil obrovské chyby v rozehrávce soupeře a poslal balon před odkrytou branku. Tam si jej našel Harry Kane a hlavou zvýšil na 2:0.

Před poločasovou přestávkou mohl další branku hostů přidat krajní obránce Ben Davies, s jeho ránou z dálky si však poradil nizozemský brankář Tim Krul. Ten se vyznamenal i na začátku druhé půle, když dvakrát nepovolil skórovat Sonovi. Nejprve povedeným zákrokem zneškodnil střelu korejského křídelníka a následně si s ním poradil i v souboji jeden na jednoho.

I přestože Tottenham vedl, nedokázal se Norwich dostat z obranného bloku. Další obrovskou šanci měl Kulusevski v šedesáté druhé minutě, ale nedokázal využít odkryté branky soupeře. Svoji druhou trefu v utkání ale přeci jen vstřelil o dvě minuty později, když přešel přes bránícího hráče a nádhernou střelou z kraje pokutového území vymetl šibenici - 3:0.

Další skvělý fotbalový moment byl k vidění o pět minut později. Střídající Lucas Moura patičkou posunul míč na Sona, který se rázem objevil sám před brankářem Krulem a svým 22. gólem v sezóně zvýšil na 4:0.

Pomyslný hřebíček do rakve odevzdanému zasadil Norwichi Tottenham v 75. minutě. Střelou zpoza vápna dal na konečných 5:0 Korejec Son.

Drtivá výhra zajistila Tottenhamu čtvrtou příčku v ligové tabulce a postup do základní skupiny Ligy mistrů. Naopak Norwich zakončil svůj roční pobyt v anglické nejvyšší soutěži na posledním dvacátém místě.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Manchester City38296399:2693
2.Liverpool FC38288294:2692
3.Chelsea FC382111676:3374
4.Tottenham Hotspur382251169:4071
5.Arsenal FC382231361:4869
6.Manchester United3816101257:5758
7.West Ham United381681460:5156
8.Leicester City3814101462:5952
9.Brighton & Hove Albion3812151142:4451
10.Wolverhampton Wanderers381561738:4351
11.Newcastle United3813101544:6249
12.Crystal Palace3811151250:4648
13.Brentford FC381371848:5646
14.Aston Villa381361952:5445
15.Southampton FC389131643:6740
16.Everton FC381162143:6639
17.Leeds United389111842:7938
18.Burnley FC387141734:5335
19.Watford FC38652734:7723
20.Norwich City38572623:8422

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (509)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele