38. kolo
22.05.2022 17:00 CET
4 : 1
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Leicesteru (© AFP)

Leicester porazil Southampton, dvakrát se trefil střídající Pérez

Leicester v posledním utkání sezony nabídl svým fanouškům perfektní podívanou, diváci viděli pět branek. A čtyři z nich padly do sítě brankáře McCarthyho, jehož hned dvakrát pokořil střídající Ayoze Pérez. Southampton dnes na body jednoznačně neměl.

Leicester se pokoušel napravit smolnou sezonu a v posledním domácím utkání hostil Southampton. I ten šel do zápasu s vědomím, že mu vlastně nic nehrozí. Hrozilo mu ale brzké inkasování. Už v šesté minutě se uvolnil obránce Castagne a poslal hlavičkou míč jen těsně nad bránu! Jinak se ale první poločas ničím zajímavým chlubit nemohl.

Leicester sice svého soka přehrával a měl míč častěji na kopačkách, jenže ty kopačky byly dost daleko od brány McCarthyho, takže mnoho škody "Svatým" nadělat nemohly. Jamie Vardy se sice pokoušel o několik zakončení, jenže buď mu nevyšel krok, nebo neměl dostatečně přesnou mušku, nebo si s ním poradila hostující obrana.

První půle rozhodně nenadchla, ale odcházet po ní domů by bylo hodně unáhlené. Druhých pětačtyřicet minut totiž nabídlo skvělou podívanou. "Liškám" stačilo jen pět minut na prolomení hostující obrany. Jamie Vardy se dostal do samostatného náběhu a brankáře McCarthyho sice nepřekonal, jenže dobíhající James Maddison si už poradil snadno - 1:0.

Jamie Vardy byl dnes při chuti a neustále zkoušel pozornost svého protivníka, ale konečně mu to vyšlo až v 74. minutě. Povedlo se mu nabrat rychlost u vápna Saints, v něm si zasekl míč a v klidu ho uklidil do sítě! A tohle ujištění Leicester potřeboval, protože jen o pár minut později snížil James Ward-Prowse gólem z penalty po faulu domácího záložníka Tielemanse. Zápletka byla na světě.

Domácí ale byli dnes odpoledne ve formě a pouhé dvě minuty poté si vzali zpět dvoubrankové vedení. James Maddison dostal u vápna soupeře dostatek času a vykouzlil fantastickou nahrávku na Péreze, který se do dráhy letu míče krásně položil. Krásná asistence a skvělý gól.

A nebyla to jediná trefa zkušeného střelce. Střídající útočník totiž celou kanonádu završil ještě v 6. minutě nastavení. Perfektní práci odvedl Ademola Lookman, který obešel ve vápně soupeře a nahrával pod sebe. Tam se objevil právě Pérez a zavěsil nechytatelně po břevno - 4:1 pro "Lišky", které tak trochu zahojí nepodařenou sezonu.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele