38. kolo
22.05.2022 17:00 CET
0 : 5
(0:2)

Reportáž

Son Heung-min (© AFP)

Tottenham si po dvou letech zahraje Ligu mistrů, rozhodla ofensivní esa

Nedělní odpolední zápas posledního kola Premier League mezi Norwichem a Tottenhamem přinesl hned pět branek. O všechny se postarali hostující hráči, když se dvakrát střelecky prosadili Švéd Kulusevski a Korejec Son, jednou se také trefil Harry Kane.

Spurs šli do utkání s jasným cílem - vyhrát a nedat šanci rivalovi Arsenalu, aby je v ligové tabulce předskočil. A na hřišti to šlo poznat už od úvodních minut. První gólovou příležitost měl v osmé minutě na kopačce Pierre-Emile Højbjerg, nicméně nedokázal využít přihrávky Kulusevkého a branku Tima Krula přestřelil. Hostující fanoušci se však začali radovat o pár minut později. Højbjerg, tentokrát v roli přihrávajícího, našel přesně Bentancura, který přihrál Kulusevskému před prázdnou branku - 1:0.

Ojedinělou šanci Norwiche měl Milot Rašica, nicméně ve dvacáté třetí minutě těsně minul branku Huga Llorise. Po půlhodině hry to už bylo o dva góly, když Bentancur využil obrovské chyby v rozehrávce soupeře a poslal balon před odkrytou branku. Tam si jej našel Harry Kane a hlavou zvýšil na 2:0.

Před poločasovou přestávkou mohl další branku hostů přidat krajní obránce Ben Davies, s jeho ránou z dálky si však poradil nizozemský brankář Tim Krul. Ten se vyznamenal i na začátku druhé půle, když dvakrát nepovolil skórovat Sonovi. Nejprve povedeným zákrokem zneškodnil střelu korejského křídelníka a následně si s ním poradil i v souboji jeden na jednoho.

I přestože Tottenham vedl, nedokázal se Norwich dostat z obranného bloku. Další obrovskou šanci měl Kulusevski v šedesáté druhé minutě, ale nedokázal využít odkryté branky soupeře. Svoji druhou trefu v utkání ale přeci jen vstřelil o dvě minuty později, když přešel přes bránícího hráče a nádhernou střelou z kraje pokutového území vymetl šibenici - 3:0.

Další skvělý fotbalový moment byl k vidění o pět minut později. Střídající Lucas Moura patičkou posunul míč na Sona, který se rázem objevil sám před brankářem Krulem a svým 22. gólem v sezóně zvýšil na 4:0.

Pomyslný hřebíček do rakve odevzdanému zasadil Norwichi Tottenham v 75. minutě. Střelou zpoza vápna dal na konečných 5:0 Korejec Son.

Drtivá výhra zajistila Tottenhamu čtvrtou příčku v ligové tabulce a postup do základní skupiny Ligy mistrů. Naopak Norwich zakončil svůj roční pobyt v anglické nejvyšší soutěži na posledním dvacátém místě.

Autor: Jakub Müller / onlajny.com, livesport.cz

Komentáře (8)

Přidat komentář
Gunner14

5-1

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Lloris - Davinson, Dier, Davies - Emerson, Hojbjerg, Bentancur, Sessegnon - Kulusevskí Kane, Son

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
REPLIKATOR

0:4

Reagovat
Frotto

Někdo odkaz na livestream?

Reagovat
smazaný uživatel

Nabudúce odporúčam napísať do preview kola. Hneď by som ti poslal. Túto u jednotlivých preview diskusiu nesledujem.

Reagovat
Hollo

Napíš do googlu soccerstreams...tam nájdeš vždy všetky zapasy

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele