38. kolo
22.05.2022 17:00 CET
3 : 1
(0:1)

Reportáž

Danny Welbeck (© AFP)

West Ham v Brighton padl, musí se spokojit se sedmou příčkou

Brighton porazil v duelu 38. kola Premier League West Ham United 3:1. Skóre sice otevřel hostující Michail Antonio, poté se však trefili Joël Veltman, Pascal Gross a Danny Welbeck. Hammers tak provázali možnost zahrát si Evropskou ligu, jelikož Manchester United prohrál, zahrají si Evropskou konferenční ligu.

Dlouho to vypadalo, že diváci v Brightonu se fotbalem v závěru sezony moc bavit nebudou. Ve čtyřicáté minutě se to však změnilo, když hosté otevřeli skóre. Domácí velmi nedůrazněli bránili po autovém vhazování na pravé straně a míč propadnul k Michailu Antoniovi, ten se s ním otočil a vyslal nechytatelnou dělovku pod horní tyčku. Výstavní gól.

Seagulls se však asi o přestávce v šatně dobře poradili, protože ve druhé půli jim stačilo jen pět minut a bylo vyrovnáno. Gross poslal do vápna centr, který si našel March a balon sklepnul pro rozběhnutého Joela Veltmana, který se s ním ještě otočil a vyslal parádní ránu k vzdálenější tyči. Welbeck měl na noze druhý gól Brightonu v 63. minutě. Z úhlu se dostal až před brankáře Fabianskiho a zvolil technický obstřel, který však branku West Hamu o pár centimetrů minul.

Domácí však nakonec přeci jen ujali vedení v osmdesáté minutě. Brighton kombinoval na levé straně, poté balon dostal do pokutového území, kde si poradil obrana kladivářů. Míč se však nakonec ocitl na kopačce Pascala Grosse, který využil nabídky svého spoluhráče a vystřelil. Fabianski určitě nemohl mít čisté svědomí, jelikož si míč srazil lacině do sítě.

Welbeck měl další šanci pět minut před koncem, ale znovu selhal. K balonu se dostal po krásném centru Lampteyho, ale hlavičce nedokázal dát dostatečnou razanci, a tak se stala snadnou kořistí pro brankáře Hammers.

Pojistku však nakonec v nastaveném čase přidal Danny Welbeck. Tentokrát už se mu po rohovém kopu hlavička povedla, navíc ji precizně umístil a definitivně tak potvrdil výhru svého týmu.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
REPLIKATOR

1:1

Reagovat
OnlyWHU

Po vcelku dobrý první půli jsme ve druhým poločasu vyklidili hřiště a byli za to neoblíbeným soupeřem spravedlivě potrestáni. Škoda, MU nám nabídl na tácku EL, ale my jsme pokračovali v letargii posledních zápasů. Bylo to hratelný, ale tentokrát jsme neměli (nechtěli?) na víc. Shrnutí sezony si nechám na jindy, ale jedna věc je jistá. Na tahu je teď management WHU a od toho se bude odvíjet další sezona. Čeká nás přelomový léto. Budeme-li chtít být v šestce, bude to hodně drahý. Když kvalitně neposílíme, půjdeme zase níž. COYI!!!!

Reagovat
duloig

Ak chceme ostať hore musíme posilniť. V tejto sezóne je 7. miesto si myslím úspech. C O Y I !!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele