Premier League - souhrn 34. kola: WHU zůstává ve hře o LM

30.04.2021, 22:54, aktualizováno 03.05.2021, 23:08
Komentáře a souhrny
Michail Antonio (© AFP)
West Ham United v pondělní dohrávce vyhrál v Burnley a zůstává v boji o Ligu mistrů. Manchester City si poradil s Crystal Palace a udělal další výrazný krok směrem k titulu. Leicesteru City nepomohla ani početní převaha a ze Southamptonu si odváží pouze bod za remízu 1:1. Foxes se musí ohlížet za sebe na Chelsea, která po výhře nad Fulhamem zaostává o dva body. Arsenal zvítězil v Newcastlu...

Burnley FC - West Ham United 1:2

03.05.2021 21:15

Góly: 19. Chris Wood (pen.) - 21. Michail Antonio, 29. Michail Antonio

West Ham United obrátil vývoj duelu 34. kola Premier League a porazil Burnley na jeho stadionu 2:1. Domácí poslal do vedení z penalty Wood, tři body pro "Kladiváře" pak zařídil Antonio.

Souček v sedmnácté minutě na malém vápně srazil Wooda a sudí Anthony Taylor odpískal penaltu ve prospěch domácích. Rozehrávky pokutového kopu se ujal Chris Wood a nezaváhal. Jeho prudkou ránu k tyči sice Fabiański vystihl, ale dosáhnout na ni nemohl. Nejlepší střelec Burnley si tak letos drží stoprocentní úspěšnost, ze šesti pokusů neminul ani jednou.

Bleskovou odpověď hostů však ve 21. minutě zařídil hlavičkou zblízka Michail Antonio. Vybojovaný míč mu po Lingardově zpětné přihrávce posadil na hlavu přesným centrem Vladimír Coufal. Uplynulo jen osm minut, když celá obranná čtveřice Burnley vyrovnaná na malém vápně sledovala centr Saïda Benrahmy, který po odskoku o trávník tečoval za záda bezmocného brankáře opět z bezprostřední blízkosti Michail Antonio.

Po chvilce byl blízko třetímu gólu Benrahma, který si na levém křídle zasekl míč kolem Lowtona a jeho střílený centr proletěl o píď kolem zadní tyče. Antonio se marně snažil posunout míč skluzem do sítě. I Burnley však ukázalo své umění, když se Matěj Vydra protáhl v šestnáctce kolem dvou beků West Hamu, obhodil Fabiańského a jeho oblouček vyhlavičkoval z brankové čáry Craig Dawson.

Snad poprvé po změně stran se domácí dostali do šestnáctky v 64. minutě a hned mohli udeřit. Diop nedůrazně odhlavičkoval míč před Brownhilla, který pálil z otočky a po skvělém zákroku brankáře Fabiańského na čáře netrefil bránu z druhé dorážky Rodriguez.

Lingard mohl definitivně rozhodnout, jenže po rychlém brejku v 90. minutě napálil zprava jen bok chladnokrevně stojícího brankáře Popea.

West Ham se vrátil na pátou příčku, Burnley je šestnácté.

Více informací k zápasu

West Bromwich Albion - Wolverhampton Wanderers 1:1

03.05.2021 19:00

Góly: 62. Mbaye Diagne - 45+2. Fábio Silva

Letošní nováček se ještě srdnatě pere o udržení prvoligové licence, nicméně v pondělní dohrávce 34. kola nedokázal vyzrát na favorizovaný Wolverhampton a pouze s ním remizoval v poměru 1:1. V Premier League tak nevyhrál potřetí za sebou a stále se nachází na devatenácté pozici, se šestadvaceti body ztrácí na sedmnáctou pozici Newcastlu propastných deset bodů a jeho naděje na záchranu se proto pohybují v teoretické rovině.

Hostujícímu výběru patří dvanácté místo s dvaačtyřiceti body a ve zbývajícím průběhu prakticky nemá o co hrát, pokusit se už může jen o posun do horní poloviny anglické nejvyšší soutěže. První poločas zprvu neprobíhal ve strhujícím tempu a míč se nejčastěji nacházel v blízkosti půlící čáry, první nebezpečnější možnost se urodila přesně po odehrané půlhodině. Dostali se do ní hosté, ale tvrdou ránu Semeda skvěle odvrátil nad břevno gólman Johnstone.

Hosté se přeci jen mohli radovat z vedení v nastaveném čase úvodního dějství. Po kombinaci v pokutovém území Silva přistrčil míč k dobře postavenému Fábiu Silvovi, jehož tečovaný pokus zapadl s velkým štěstím za naprosto bezmocného Johnstona. West Bromwich se po změně stran snažil srovnat, ale Townsendovu střelu z osmnácti metrů ukryl ve svém náručí brankář Patrício a hostující strážce si vzápětí brilantně poradil i s pokusem Gallaghera.

Naopak přesně po hodině hry mohl pojistit svůj náskok tým vedený portugalským trenérem Nunem Santem, avšak dalekonosný projektil Silvy famózně zneškodnil Johnstone. Mírný outsider tohoto střetnutí srovnal stav v 62. minutě, když si Mbaye Diagne seběhl před hranici brankového území na parádní centr z levého křídla od Townsenda a prudkou hlavičkou uklidil balón přímo do bližšího spodního rohu.

Ve zbývajícím průběhu však nedošlo k očekávanému tlaku domácího celku, hosté totiž pozorně bránili a žádná gólová možnost tak k vidění nebyla.

Více informací k zápasu

Tottenham Hotspur - Sheffield United 4:0

02.05.2021 20:15

Góly: 36. Gareth Bale, 61. Gareth Bale, 69. Gareth Bale, 77. Heung-min Son

Tottenham Hotspur porazil v domácím zápase 34. kola Premier League Sheffield United jednoznačně 4:0. Zápas patřil hlavně domácímu Garethu Baleovi, který si připsal tři branky, jednou trefou jej doplnil Son.

Hned ve druhé minutě Son Hung-min perfektně načasoval přihrávku vzduchem na Harryho Kanea, jenž se z ofsajdové hrany odpoutal od svého strážce a zcela sám pálil z voleje zblízka ve vyložené šanci jen do brankáře Ramsdalea.

V 16. minutě tvrdou střelu Son Hung-mina z 22 metrů k tyči vytáhl Ramsdale pravačkou na roh. O dvě minuty později faulovaný Son prostrčil míč do vápna na Kanea, který si povodil Baldocka, křížnou střelou překonal i Ramsdalea, ale brankáře zastoupil na čáře jeden ze spoluhráčů.

Poté se domácí po rozjetém začátku zklidnili, udeřili až ve 36. minutě. Krásný dloubáček za obranu vyslal Serge Aurier a Gareth Bale tváří v tvář špičkou obstřelil brankáře hostů.

Po zákroku Johna Flecka na Giovanniho Lo Celsa zkoumal hned na začátku druhé půle videorozhodčí, zda se nejednalo o faul na červenou kartu. Postižený hráč se v bolestech svíjel na trávníku. Fleck ho nejen zezadu sejmul, ale ještě mu šlápl na hlavu. Nakonec však ale nedostal ani žlutou kartu.

V jednapadesáté minutě Son Hung-min rozvlnil síť po Alderweireldově dalekonosné přihrávce, Tottenham se však radoval předčasně. Gól odvolal VAR pro těsný ofsajd. Po deseti minutách už však bylo vše jinak. Domácí soupeře trochu ukolébali a z brejku po prvním rohu Sheffieldu se podruhé prosadil Gareth Bale. Po skvělé přihrávce Son Hung-mina Velšan nic nevymýšlel a samostatný nájezd zakončil bombou do šibenice.

Kdysi nejdražší fotbalista planety byl proti Sheffieldu jako utržený ze řetězu a po chvíli zkompletoval první hattrick během svého hostování z Realu Madrid. Prudká přízemní rána z velkého vápna po Alliho kolmici a pěkném slalomu Auriera zapadla k tyči.

Od třetí branky Balea uběhlo osm minut a Tottenham mohl znovu slavit vstřelený gól. Nádhernou střelou o zadní tyč po zasekávačce ven z šestnáctky kolem obránce Baldocka se tentokrát už nezpochybnitelně prosadil Son Hung-min. Křížnou přihrávkou se po dvou minutách na hřišti o gól zasloužil Bergwijn.

Tottenham tak minimálně do zítřka poskočil na páté místo, Sheffield už má své poslední místo téměř jisté.

Více informací k zápasu

Newcastle United - Arsenal FC 0:2

02.05.2021 15:00

Góly: 6. Mohamed Elneny, 66. Pierre-Emerick Aubameyang

Arsenal se dobře naladil před důležitou odvetou semifinále Evropské ligy a nyní dokázal zvítězit na půdě zachraňujícího se Newcastlu, když v každém z poločasů vsítil jednu branku a nakonec zvítězil 2:0. Po necelých dvou měsících se prosadil gabonský forvard Pierre Aubameyang a i díky němu se londýnský celek posunul na deváté místo s devětačtyřiceti body, za sedmou příčkou Liverpoolu zaručující účast v evropských pohárech ztrácí pět bodů.

Svěřenci trenéra Mikela Artety se ještě dokonce mohou probojovat i do Ligy mistrů, to by ale v odvetě EL museli otočit vývoj se španělským Villarreaelm (1:2) a pak ještě zvládnout finále s úspěšnějším z druhého souboje mezi Manchesterem United a AS Řím. Naopak Straky ještě nemají zajištěnou záchranu, v tabulce jim patří sedmnácté místo se šestatřiceti body a před osmnáctou sestupovou příčkou Fulhamu drží devítibodový odstup.

Hosté vstoupili do tohoto střetnutí naprosto skvěle a už po necelých šesti odehraných minutách vedli. Hned po prvním útoku tohoto nedělního střetnutí se díky akci na pravé straně a chytrém přistrčení patou od Aubameyanga dostal k odraženému míči Mohamed Elneny a z hranice pokutového území se trefil přímo do levého spodního rohu kolem marně se natahujícího slovenského brankáře Dúbravky.

Domácí pak přidali a po necelých dvaceti odehraných minutách chtěli srovnat, nicméně tečovanou střelu Saint-Maximina výtečně odvrátil jednoruč nad svou branku pozorný gólman Ryan. Ve 29. minutě se naopak blýskl také Dúbravka proti ráně ze střední distance v podání Xhaky a po následném rohovém kopu nebezpečně hlavičkoval Elneny, jehož pokus odkopl až z brankové čáry bránící Almirón.

Arsenal se definitivně uklidnil zhruba dvacet minut po přestávce. Jednatřicetiletý Aubameyang si naběhl před branku na prudký pas z levého křídla od Martinelliho a akrobaticky ho dokázal usměrnit mezi tři tyče mimo dosah bezmocného Dúbravky. Newcastle se poté k ničemu nedostal a závěr zápasu navíc dohrával v oslabení, jelikož Fabian Schär ostře přišlápl Martinelliho a rozhodčí Dean mu ukázal přímou červenou kartu.

Více informací k zápasu

Everton FC - Aston Villa 1:2

01.05.2021 21:00

Góly: 19. Dominic Calvert-Lewin - 13. Ollie Watkins, 80. Anwar El Ghazi

Evertonu prohrál v zápase 34. kola Premier League s Aston Villou 1:2. Na trefu Watkinse stihl po pár minutách odpovědět Calvert-Lewin, vítěznou branku však poté přidal El Ghazi.

Ve třinácté minutě se hosté ujali vedení. Carlo Ancelotti se nevěřícně chytil za hlavu, když viděl ohromnou minelu rozehrávajícího Holgatea. Tomu vzal míč Ollie Watkins, před vápnem ustál soupeřův skluz, a zprava vystřelil mezi nohama gólmana přesně k vzdálenější tyči.

Náskok Villans však trval jen šest minut, po rohovém kopu bylo vyrovnáno na 1:1. Digne fantasticky odcentroval z pravé strany k vzdálenější tyči. Tam byl nikým nehlídaný Dominic Calvert-Lewin, který hlavou z těžkého úhlu překonal kromě brankáře Martíneze i obránce Mingse.

O pár dalších minut později nejprve pálil Sigurdsson jen do soupeře, poté po přenesení hry na Digneho následoval skvělý centr a rybička Calverta-Lewina, kterého Martínez tentokrát reflexivně vychytal.

Ve 32. minutě měla Aston Villa hned dvě tutové šance. Cash to začal exkluzivním centrem. Pickford se levačkou vyznamenal proti střele Watkinse a El Ghazi napsal tečku ranou do břevna. Po pěti minutách si Gomes na levé straně pomáhal s Dignem, ale trojice obránců jej odcentrovat nenechala. Nenápadná protiakce vygradovala Barkleyho přízemní střelou z dálky do tyče.

Ve druhé půli šance utichly, až se deset minut před koncem svěřenci Deana Smitha přiblížili třem bodům. Betrand Traoré po velkém zmatku ve středu hřiště posunul balon na Anwara El Ghaziho, jenž si před zraky Colemana připravil parádní technickou střelu pravou nohou a Pickford skákal směrem k levé tyči zbytečně.

Evertonu v tabulce patří osmé místo, Villans jsou devátí.

Více informací k zápasu

Chelsea FC - Fulham FC 2:0

01.05.2021 18:30

Góly: 10. Kai Havertz, 49. Kai Havertz

Chelsea v sobotním podvečeru dokázala přehrát hostující Fulham a upevnila si pozici v první čtyřce. Naopak pro hosty se ve vztahu k záchraně jedná o velmi složitou situaci - čtyři kola před koncem ztrácí Cottagers na první nesestupovou příčku rovných devět bodů, což znamená, že pokud chtějí ještě pomýšlet na zachování prvoligové příslušnosti i pro příští ročník, musí zvítězit ve všech čtyřech zbývajících duelech. Fulham přitom na Stamford Bridge nepředvedl vůbec špatný výkon, kvůli dvěma brankám Havertze však odjíždí bez bodu.

Chelsea do utkání nevstoupila zrovna dobře a byl to právě Fulham, kdo svého soupeře zatlačil a v úvodních deseti minutách si vypracoval územní převahu. Nejprve po ztrátě Havertze zahrozil dalekonosnou ranou Robinson, jeho prudký projektil musel nad břevno vytěsnit brankář Mendy. O chvíli později pálil zpoza vápna i obránce Andersen, jeho rána však tentokráte byla nepřesná. Chelsea dlouho nemohla najít správný rytmus, vysunuté napadání Fulhamu jí dělalo pořádné problémy, a možná i proto se po deseti minutách Thiago Silva pokusil o rozehrávku na delší vzdálenost. Jeho dlouhý pas si už na polovině Fulhamu senzačně zpracoval Mason Mount, následně ještě lepší kolmicí vysunul Havertze, který tváří tvář Areolovi nezaváhal a otevřel skóre utkání.

Druhý přesný zásah mohl německý útočník přidat po dvacet minutách, po dalším pasu Mounta dopravil míč do branky podruhé, jeho radost mu však tentokráte zkazil zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Fulham odpověděl šancí Lookmana, jehož křižnou střelou z hranice vápna musel precizním zákrokem likvidovat Mendy. Nedobrá spolupráce mezi Thiagem Silvou a Billym Gilmourem vedla k další ztrátě míče, po které se do nadějné příležitosti dostal Decordova-Reid, jeho zakončení však na poslední chvíli zblokoval brazilský stoper Chelsea. Před poločasem mohl vedení domácích navýšit Ziyech, Fulham totiž vyrobil lacinou ztrátou ve středu pole, čehož okamžitě využil aktivní Mount, který kolmicí nastartoval rychlého Wernera. Ten na hranici vápna tentokráte nezpanikařil a parádní přihrávkou oslovil nabíhajícího Ziyecha, který ale ve vyložené pozici našel jen připravené rukavice brankáře Areoly.

A Chelsea to mohlo mrzet prakticky hned vzápětí. V nastaveném čase první půle se k zakončení z hranice vápna odhodlal Aina a jeho tečovanou střelu vytěsnil brankář Mendy jen skutečně s vypětím všech sil.

Chelsea se poučila z nevydařeného vstupu do první půle a druhé dějství proto začala mnohem aktivněji, za což byla rychle odměněna druhým gólem. Parádní spolupráci totiž předvedla německá útočná dvojice Havertz - Werner. Prvně jmenovaný krásně zalepil dlouhý nákop Chilwella, následně si navedl míč do středu hřiště a předal jej Wernerovi. Ten se znovu neukvapil a perfektně načasoval přihrávku na Havertze, který sám před Areolou nezpanikařil a zvýšil vedení Chelsea na 2:0.

Třetí branka mohla přijít po spolupráce Havertze s Jamesem, jeho přízemní centr, který měl směřovat na osamoceného Wernera, ovšem na poslední chvíli zastavil pozorný brankář Areola. A protože si Fulham i navzdory závěrečnému tlaku žádnou další vážnější šanci nepřipravil, skončilo utkání vítězstvím Blues v poměru 2:0.

Více informací k zápasu

Brighton & Hove Albion - Leeds United 2:0

01.05.2021 16:00

Góly: 14. Pascal Groß (pen.), 79. Danny Welbeck

Brighton udělal důležitý krok za záchranou, když na domácí půdě po dominantním výkonu zdolal Leeds United 2:0. Domácí byli po celý zápas lepším celkem, jako obvykle si vypracovali množství nadějných příležitostí a díky brankám Grosse a Welbecka si na své konto připisují velmi důležité tři body.

První příležitost připadla na kopačky Trossarda, který se po hezké kombinaci ocitl v dobré pozici uvnitř pokutového území. V zakončení se neukvapil, rychlou kličkou si dokázal vypracovat výhodnou pozici, jenže jeho střela zamířila pouze do rukavic brankáře Mesliera. Po čtvrt hodině hry došlo k závěru před brankou Leedsu, míč se trochu krkolomně dostal k Welbeckovi, kterého trochu nešťastně zalehl bránící Alioski a po právu byla nařízena penalta. K té se postavil Pascal Gross a prudkou přízemní střelou otevřel skóre utkání.

Leeds se dlouho nemohl dostat ke své hře a vůbec si nevytvářel příležitosti. Po půlhodince hry zahrozili dalekonosnou ránou Harrisona, která si ale cestu mezi tři tyče nenašla. Před poločasem ještě vyrobil velkou hrubku v rozehrávce Llorente, kterého uvnitř pokutového území obral dotírající Welbeck, který se pak nerozpakoval a na hranici penaltového puntíku našel Trossarda, ten ale ve velké šanci branku překopl.

Na startu druhého dějství pronikl po levé straně obránce Burn a přízemní zpětnou přihrávkou našel nabíhající Veltmana, ten však prostor mezi třemi tyčemi také nenašel. O chvíli později se neujala ani hlavička Whita, v dalším úniku se zase Welbeck pokusil brankáře Mesliera přelobovat, ten ale jeho úmysl vystihl a balón vyrazil. Dvacet minut před koncem o sobě dal zase vědět i Leeds, Dallasova rána z hranice vápna sice nepostrádala razanci, s přesností už si ale nepotykala.

Deset minut před koncem pak už přišlo definitivní rozuzlení zápasu. Dlouhý míč dokázala obrana Leedsu odvrátit pouze k útočníkovi Welbeckovi, který si jej krásně za nohou zpracoval do pohybu a druhým dotekem vyslal na branku Mesliera prudkou přízemní střelu, kterou už hostující brankář vyrazit nedokázal. Brighton se tak dočkal velmi důležitého vítězství, které by mu s největší pravděpodobností mělo zajistit prvoligovou příslušnost i pro příští rok.

Více informací k zápasu

Crystal Palace - Manchester City 0:2

01.05.2021 13:30

Góly: 57. Sergio Agüero, 59. Ferrán Torres

Manchester City díky brankám Agüera a Torrese pohodlně zdolal domácí Crystal Palace a nachází se pouhé tři body od zisku titulu. Pokud Manchester United v neděli podlehne Liverpoolu, pak mohou svěřenci Pepa Guardioly slavit už tento víkend, v opačném případě si na oslavy ještě musí nějakou tu chvilku počkat, nicméně už není ani nejmenších pochyb - letošním mistrem se dříve nebo později stanou fotbalisté Manchesteru City.

Citizens do utkání vstoupili aktivně a první příležitost měl po přetaženém centru Mendyho záložník Torres, jeho ránu však obránce domácích zablokoval na rohový kop. Domácí kontrovali únikem Townsenda, jehož centr našel hlavu Bentekeho, belgický útočník však svůj výskok špatně načasoval a na branku Manchesteru City tak vyslal jen neškodný projektil. Poté se do vyložené šance dostal Raheem Sterling - dlouhý pas Laporteho totiž podskočil bránící Kouyaté, anglický křídelník si chytře na zem položil i zbývající dva obránce, jenže v rozhodující chvíli si míč ukopl a na dlouhou nohu pak pod tlakem pálil mimo. Ještě před poločasem se do vedení mohli dostat fotbalisté Crystal Palace - po závaru před hostující brankou se míč dostal k Bentekemu, ten ale z otočky na malém vápně pouze nastřelil vyběhnuvšího Edersona.

Hostujícímu celku ale parádně vyšel start do druhého dějství. Nejprve se za domácí obranou zjevil osamocený Torres, který si balón zpracoval na prsa a obloučkem jej ještě směroval na Jesuse, před kterým by zívala otevřená svatyně - před útočníkem hostí však na poslední chvilku balón odklidil na roh stoper Dann. Citizens to nicméně nemuselo mrzet - po deseti minutách druhé půle totiž přesným pasem našel Mendy na hranici vápna osamoceného Agüera, který si prvním dotekem balón převzal do běhu a druhým jej nekompromisně napálil přesně pod břevno. A jen o minutu a půl později byl rozdíl ve skóre už dvoubrankový, to se totiž na hranici vápna uvolnil záložník Torres a chytrou přízemní střelou poslal míč do sítě podruhé.

Třetí gól mohl přidat v posledních týdnech se trápící Sterling, ten však po hezkém uvolnění napálil z úhlu pouze tyč. Gól měl po více než hodině hry na kopačce také stoper Laport, ke kterému se míč odrazil po závaru po rohovém kopu, jenže ten zblízka napálil jen clonícího Bentekeho. A když se ani z dalšího úniku neprosadil aktivní Sterling, který svůj technický pokus nasměroval o půl metru vedle levé tyče domácí branky, dospělo utkání k pohodlné výhře hostí 2:0.

Více informací k zápasu

Southampton FC - Leicester City 1:1

30.04.2021 21:00

Góly: 61. James Ward-Prowse (pen.) - 68. Jonny Evans

Leicester v boji o Ligu mistrů tentokráte zaváhal, když na hřišti Southamptonu uhrál pouze remízu 1:1. Hosté přitom od 10. minuty hráli přesilovkou, výhodu jednoho muže v poli se jim ale nepodařilo zužitkovat a dali příležitost Chelsea, aby se jim v případě sobotní výhry nad Fulhamem přiblížila na rozdíl dvou bodů. Domácí celek musí být se získaným bodem maximálně spokojen, vzhledem k průběhu hry a brzkému vyloučení ze zápasu víc vytěžit ani nemohli.

Přitom to byl právě Southampton, kdo do utkání vstoupil aktivněji a vypracoval si první příležitosti zápasu. Po krásném pasu Vestergaarda se do samostatného úniku dostal Walker-Peters, který se s míčem vůbec nemazal a uklidil jej přesně pod břevno. Radovat se však z branky nemohl, jelikož asistent správně odhalil ofsajdové postavení. Do další příležitosti se po zpětném pasu Adamse dostal záložník Tella, ten ale vůbec nezvládl zakončení a na Schmeichela vyslal jen slabou střelu přesně do středu branky.

Klíčový moment pro utkání přišel v desáté minutě, kdy si stoper Vestergaard špatně zpracoval míč a musel jít do skluzu. U balónu byl sice dříve než dotírající Vardy a posunul ho směrem na vlastního brankáře, jenže zároveň také nepěkně prošlápl kotník anglického reprezentanta, což neušlo pozornosti hlavního sudího. Ten odpískal volný přímý kop a domácího stopera vyloučil. K exekuci standardní situace se postavil záložník Maddison, branku domácích však těsně minul.

Leicester následně podle očekávání převzal otěže zápasu do svých rukou, jenže se mu nedařilo vytvořit si vyloženou šanci. Prakticky se pouze omezoval na zakončení ze střední vzdálenosti - nebezpečně pálil Maddison, z dálky to zkoušeli také Tielemans a Iheneacho, ani jeden z nich však skóre zápasu nezměnil. Na straně druhé se po hezkém uvolnění dostal za vápnem k zakončení záložník Redmond, Schmeichel však jeho ránu s klidem vytěsnil.

Ani začátek druhého dějství nezachytil hostující Leicester v lepším rozpoložení, ten si sice udržoval drtivou převahu, jenže se prostě nemohl dostat do vážnějších příležitostí. Velký šok pak přišel po hodině hry - po ojedinělé akci Southamptonu rozehrával volný přímý kop Ward-Prowse, který chytře našel na hranici vápna volného Armstronga, jehož střelu rukou zablokoval clonící Iheanacho. Rozhodčí po chvilce váhání ukázal ke zděšení hostujících hráčů na penaltový puntík - k exekuci se postavil kapitán Ward-Prowse a přesnou střelou k tyči poslal svůj tým do vedení.

O deset minut později však bylo vyrovnáno - byl to právě viník penaltového incidentu Iheneacho, který z pravé strany vyslal parádní centr, na který si na malém vápně naskočil nehlídaný Evans a vyrovnal.

V posledních deseti minutách pak gradoval obří tlak Leicesteru a začaly se množit i šance na jeho kontě. Nejprve se po přihrávce Maddisona krásně uvolnil Vardy, nezvládl však zakončení, když z malého vápna pálil pouze do nohou McCarthyho. Pět minut před koncem se zase na malém vápna dostal k hlavičce Iheneacho, ten ale tentokráte nebyl přesný, když zblízka jen trefil vybíhajícího brankáře, od kterého pak míč putoval nad branku. A v poslední šanci duelu neuspěl ani Castagne, který branku z voleje přestřelil, a tak utkání dospělo k remíze 1:1, se kterou jsou určitě mnohem spokojenější domácí.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Manchester City34255471:2480
2.Manchester United331910464:3567
3.Leicester City34196961:3963
4.Chelsea FC341710753:3161
5.West Ham United341771055:4458
6.Tottenham Hotspur341681060:3856
7.Liverpool FC33159955:3954
8.Everton FC331571145:4252
9.Arsenal FC341471346:3749
10.Aston Villa331461348:3848
11.Leeds United341451550:5247
12.Wolverhampton Wanderers341191433:4642
13.Crystal Palace331081534:5638
14.Brighton & Hove Albion348131335:3937
15.Southampton FC331071641:5937
16.Burnley FC34991631:4736
17.Newcastle United34991636:5636
18.Fulham FC345121725:4527
19.West Bromwich Albion345111831:6526
20.Sheffield United34522718:6017
Zbývající zápasy
02.05. 17:30Manchester United - Liverpool FC

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (311)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele