Premier League - preview 34. kola: Burnley stvrzuje záchranu, WBA musí vyhrát

30.04.2021, 08:34, aktualizováno 03.05.2021, 09:00
Previews
Turf Moor (© AFP)
Situace WBA už je kritická, birminghamský klub ztrácí na záchranu jedenáct bodů a dnes potřebuje porazit Wolverhampton. Podstatně lépe je na tom Burnley, tomu by jistotu přežití dodal dnešní triumf nad West Hamem...
West Bromwich Albion - Wolverhampton Wanderers  (pondělí 19:00)
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.90 - 3.17 - 2.74
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Burnley FC - West Ham United  (pondělí 21:15)
Fotbalisté Burnley hostí ve 34. kole Premier League West Ham United. Domácí jsou na šestnáctém místě, od sestupu už však mají poměrně velký odstup. Kladiváři jsou pátí a stále živí naději na účast v příštím ročníku Ligy mistrů.

Po třech prohrách v řadě dokázalo Burnley v minulém kole konečně vyhrát a povedlo se mu to ve velkém stylu. Výsledek 4:0 s Wolves včetně poločasového vedení výrazně zahnal sestupové starosti do kouta. Už v pěti jeho ligových zápasech v řadě padly minimálně tři góly, přičemž Burnley dvakrát prohrálo i přesto, že se prosadilo jako první. Na domácí výhru ovšem čeká v nejvyšší soutěži nejdéle od roku 1971, na Turf Moor už nevyhrálo sedmkrát v řadě.

West Ham United začíná v boji o Ligu mistrů ztrácet, jelikož poslední dva střety v lize prohrál. Nejprve s Newcastlem 2:3, poté s Chelsea 0:1. Pokud nechce o své naděje přijít definitivně, musí nyní vyhrát. K tomu bude možná potřebovat dát minimálně dva góly, neboť už v 19 případech, což je společný nejvyšší počet v lize, by letos v jejich ligových zápasech vyšla sázka na to, že se prosadí oba týmy. Na druhou stranu jen vedoucí Manchester City dokázal dát alespoň gól ve více ligových kláních než Kladiváři, a to 27.

Poslední vzájemný duel skončil výhrou West Hamu 1:0, zápas rozhodl aktuálně zraněný útočník Michail Antonio.
Burnley FC - pravděpodobná sestava:
Pope - Lowton, Tarkowski, Mee, Taylor - Brownhill, Wetswood, Cork, McNeil - Vydra, Wood.
West Ham United - pravděpodobná sestava:
Fabianski - Dawson, Diop, Ogbonna - Coufal, Souček, Noble, Fredericks - Bowen, Fornals, Lingard.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.10 - 3.50 - 2.41
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Newcastle United - Arsenal FC  (neděle 15:00)
Přestože do konce ročníku 2020/21 anglické Premier League zbývá Arsenalu a Newcastlu odehrát ještě celých pět kol, ligová kampaň již svým způsobem pro oba zmíněné kluby skončila. Zatímco "Kanonýři" se potácí ve středu tabulky s takřka nedostižným mankem na pohárové příčky, Newcastle v posledních týdnech zachránil potenciálně katastrofální sezonu a o vyhnutí se sestupu jej již může připravit jen nebývalá souhra okolností. I tak, nebo možná právě proto, mají tyto celky i během dohrávání ligových zápasů co dokazovat...

Jakkoli mohou být hosté kvůli lepšímu tabulkovému postavení či klubové prestiži papírovým favoritem, triumf Newcastlu se jeví jako podstatně pravděpodobnější varianta. Hráči Magpies po slibném vstupu do sezony sice mocně zavrávorali a vše nasvědčovalo tuhému boji o záchranu s rozjetým Fulhamem, avšak tým Stevea Bruce v posledních čtyřech kolech uhrál osm bodů oproti jedinému fulhamskému, díky čemuž drží na osmnáctou příčku pohodlný devítibodový náskok. Jedinou velkou ztrátou pro zápas s Arsenalem je střelec tří branek z posledních čtyř kol Joe Willock, který na severu Anglie s velkým úspěchem hostuje právě ze severolondýnského klubu a tudíž v tomto vzájemném měření sil nemůže nastoupit.

Zatímco Bruce si nyní díky zlepšeným výkonům a záchraně takřka v kapse alespoň trochu rehabilituje pošramocenou reputaci, díky čemuž dost možná setrvá v roli manažera "Strak", nad jeho protějškem Mikelem Artetou se stále vznáší oblak nejasnosti. Španělský kouč se ligovými výsledky skutečně chlubit nemůže, neboť Arsenal půjde do nedělního střetnutí v pozici až jedenáctého týmu tabulky. Poslední možností, jak tuto hrubě nepovedenou sezonu zachránit, je působení v Evropské lize, ovšem ani tam se "Kanonýři" ve čtvrtek nepředvedli, když na půdě Villarrealu prohráli 2:1 a i za tento výsledek mohou být rádi.

Lze tak očekávat, že Arteta v St. James‘ Parku vyrukuje se značně obměněnou sestavou plnou náhradníků s cílem pošetřit všechny síly na pohárovou semifinálovou odvetu. Je však možné, že se na trávníku objeví i obvyklá stálice David Luiz, neboť brazilský obránce se vrací do hry po několikatýdenním zranění kolene a Arteta mu může dát šanci rozehrát se před klíčovým čtvrtečním duelem. Dalším očekávaným členem základní jedenáctky pak bude Dani Ceballos, jenž proti Villarrealu obdržel červenou kartu a odvetu tak bude sledovat pouze jako divák.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.65 - 3.70 - 2.08
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Manchester United - Liverpool FC  (neděle 17:30)
Ve šlágru 34. kola Premier League se proti sobě postaví dva z největších anglických celků Manchester United a Liverpool. Domácí jsou v tabulce na druhém místě, navíc se jim daří i v Evropské lize. Hosté jsou až šestí a účast v příštím ročníku Ligy mistrů se jim vzdaluje.

Manchester United v týdnu rozstřílel v Evropské lize AS Řím 6:2 a potvrdil, že v poslední době se mu daří především v závěrech utkání, protože v minulých sedmi kláních dal po 70. minutě hry v průměru skoro jeden a půl branky. Letos ale má v Premier League na svém kontě už sedm bezbrankových remíz, což je nejvíce ze všech, a to se mu během jedné sezóny "nepovedlo" už od ročníku 1980/81, kdy jich měl nakonec osm. V souvislosti s tím je dobré zmínit, že devět z posledních deseti vzájemných utkání skončilo buď 0:0, anebo v nich padl gól po 70. minutě.

Výhra nad AS Řím po prohrané první půli ale potvrdila ještě jeden trend, a to ten, že United nevedli v žádném z předchozích tří domácích ligových zápasů po úvodním poločase. S Liverpoolem tady ale "Rudí ďáblové" v posledních osmi případech neprohráli a v minulých 15 se jim to stalo jen jednou. Hlavní zbraní Manchesteru United by měl být Marcus Rashford, který se proti Liverpoolu na Old Trafford prosadil už čtyřikrát.

"Ve čtvrtek hráči podali mimořádný výkon a my potřebujeme zjistit, kdo je opravdu čerstvý a vhodný k tomu, aby hrál proti Liverpoolu, protože ve vyřazovací fázi rozhodně neberete nic jako samozřejmost, i když máte v semifinále čtyři góly náskok. Výkon byl vynikající, ale je vidět, že měli dvě šance a vstřelili dva góly. Pokud v Římě dostanou příliš mnoho šancí, mohli bychom mít problém," upozorňuje na svého pohárového soupeře manažer manchesterského klubu Ole Gunnar Solskjaer.

Z hlediska výkonů v prvním poločase je na tom Liverpool v poslední době v lize o poznání lépe a pomalejšího startu domácích by mohl využít. V předchozích dvou ligových zápasech ale ztratil body kvůli gólům po 85. minutě, a rychlá úvodní trefa tak může skutečně přijít vhod. V posledních čtyřech venkovních vystoupeních v lize hosté neprohráli a ve všech třech vítězných případech udrželi čisté konto, aniž by se prosadili dříve než v nastavení první půle.

Na Old Trafford vyhráli naposledy v březnu 2014 a bylo to rovněž s čistým kontem. V minulých osmi případech zde ale dali více než jednu branku jen jednou. Proti Liverpoolu hovoří také statistika, že Jürgen Klopp nevyhrál s Reds na Old Trafford už šest zápasů. Více utkání bez výhry na jiném stadionu s Liverpoolem nesehrál.

"Čeká nás těžký zápas. United hrají v dobré formě, což ukázali proto Římu. My ale musíme uspět, protože chceme náš tým udržet v Lize mistrů. Některá utkání se nám nepovedla, ale my musíme myslet na ta úspěšná. Věřím, že svou kvalitu máme pořád stejnou a teď to musíme ostatním dokázat," uvedl pro klubový web manažer Liverpoolu Jürgen Klopp.

Poslední vzájemný zápas se odehrál v lednu v rámci FA Cupu a Manchester United vyhrál 3:2. Postup zařídili Greenwood, Rashford a Fernandes, za Reds se dvakrát prosadil Salah.
Manchester United - pravděpodobná sestava:
Henderson - Wan-Bissaka, Lindelof, Maguire, Shaw - Fred, McTominay - Rashford, Fernandes, Pogba - Greenwood.
Liverpool FC - pravděpodobná sestava:
Alisson - Alexander-Arnold, Kabak, Fabinho, Robertson - Thiago, Wijnaldum, Milner - Salah, Firmino, Mane.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.93 - 3.54 - 2.49
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tottenham Hotspur - Sheffield United  (neděle 20:15)
Nedělní program Premier League uzavře souboj Tottenhamu s již sestupujícím Sheffieldem United. Utkání by tak podle papírových předpokladů mělo být jednoznačné - zatímco Tottenham stále bojuje o příčky zaručující účast v pohárové Evropě pro příští sezónu, Sheffield už v podstatě nemá, o co hrát. I tak jej ale nelze zcela odepsat, před týdnem totiž překvapili zachraňující se Brighton, kterého na vlastní půdě dokázali nečekaně porazit.

Tottenham před týdnem zažil velké zklamání, když ve finále Ligového poháru podlehl favorizovanému Manchesteru City 1:0. Rozdíl ve skóre přitom mohl být mnohonásobně vyšší, po většinu utkání se totiž hrálo na jednu branku, Tottenham se vůbec nemohl dostat na polovinu svého soupeře a jen díky několika skvělým zákrokům brankáře Llorise držel nerozhodný stav až do 80. minuty. V posledních deseti minutách však už kapituloval, když se po standardní situaci prosadil stoper Llaporte. Tottenham vůbec prožívá hodně hektické týdny, krom chaosu s účastí v Super lize jej ještě potkala trenérská rošáda - po neuspokojivých výsledcích byl odvolán trenér Mourinho, kterého na pozici trenéra dočasně nahradil bývalý hráč Spurs, Ryan Mason. Ten začal ligovou výhrou proti Southamptonu a vedení Spurs bude jistě doufat, že se mu podaří ligovou formu celku zlepšit a ještě pořádně zabojovat o pohárové příčky i pro příští ročník.

Sheffield se 17. dubna po prohře ve Wolverhamptonu stal prvním jistým sestupujícím této sezóny, tento fakt však poslední celek tabulky neodradil od toho, aby minulý týden podali jeden ze svých nejlepších výkonů v této sezóně a díky brance McGoldricka porazili o záchranu bojující Brighton 1:0. Sheffieldu se tak podařilo utnout pětizápasovou sérii bez vítězství, během které navíc všechny zápasy prohráli. Bohužel pro ně přišel bodový zápis až příliš pozdě - nyní totiž Blades už hrají jen o vlastní čest, na tom, že je v příštím roce čeká pouze druhá liga, už nic změnit nemohou.

Tottenhamu bude chybět pouze zraněný obránce Ben Davies. Sheffield se po více než čtyřech měsících do kádru vrací záložník Sander Berge, do sestavy se možná vrátí i Chris Basham, naproti tomu Oli McBurnie, Jack Robinson, Jack O'Connell a Billy Sharp zůstávají mimo hru.
Tottenham Hotspur - pravděpodobná sestava:
Lloris - Aurier, Alderweireld, Dier, Reguilón - HOjbjerg, Ndombele - Bale, Lucas Moura, Son - Kane
Sheffield United - pravděpodobná sestava:
Ramsdale - Baldock, Egan, Bryan - Bogle, Norwood, Fleck, Stevens - Osborn - Brewster, McGoldrick
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.33 - 5.65 - 10.10
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Crystal Palace - Manchester City  (sobota 13:30)
Manchester City se může na dosah ruky přiblížit titulu. Pokud v sobotu po obědě porazí Crystal Palace, bude mu k jistotě ligového prvenství chybět už jen jedno vítězství. V případě, že by pak v neděli Manchester United prohrál na domácím hřišti s Liverpoolem, mohou se Citizens radovat ještě o tomto víkendu. V cestě jim však bude stát londýnský Crystal Palace, který svou kůži rozhodně nebude chtít dát lacino. Svěřenci Roye Hodgsona sice nejsou zrovna dvakrát ve formě, v pondělí však dokázali pořádně potrápit favorizovaný Leicester City, který je zdolal jen s pořádnou dávkou štěstí.

Londýnský celek už sice má jistotu záchrany, přesto však Roy Hodgson nemůže být s formou svých svěřenců vůbec spokojen. Eagles vytěžili z posledních sedmi zápasů pouhých šest bodů, když dokázali se štěstím porazit předposlední West Bromwich Albion, dále si pak ještě na své konto připsali remízy s Evertonem, Manchesterem United a Fulhamem. Zbylá klání s Leicesterem, Chelsea a Tottenhamem pak Crystal Palace shodně prohrál. Anglický manažer v létě možná na lavičce londýnského celku skončí, bude tedy jistě doufat, že jeho ovečky v posledních duelech sezóny naplno předvedou, co všechno vlastně umí.

To Pep Guardiola momentálně řeší jiné starosti - Manchester City totiž stále útočí na zisk tří trofejí. Minulý týden se celek z Manchesteru radoval ze zisku rekordního čtvrtého Ligového poháru v řadě, když po dominantním výkonu přehrál Tottenham. V týdnu pak Citizens nakročili do finále Champions League, když po nevýrazné první půli, po které prohrávali, pořádně zabrali a díky brankám De Bruyneho a Mahreze si přivezli komfortní venkovní výhru 2:1, která jim zaručuje vynikající výchozí pozici před odvetným zápasem.

V ligové soutěži pak Manchester City minulý víkend vydělal na zaváhání svého městského konkurenta, který jen remizoval na půdě Leedsu, a tak je rozdíl mezi oběma celky momentálně desetibodový. Man City sice neudržel neskutečnou ligovou formu, kterou se mu podařilo rozjet mezi lednem a březnem - v posledních 6 duelech totiž dvakrát na domácí půdě prohrál - nicméně to ho mrzet vůbec nemusí, jelikož i tak má velmi blízko k zisku mistrovského titulu.

Domácí celek již může znovu využít služeb Garyho Cahilla, který vyléčil drobné zranění. Mamadou Sakho, Nathan Ferguson a Connor Wickham ovšem stále zůstávají na listině zraněných.

Hosté budou postrádat vykartovaného Johna Stonese, který si odpyká druhý ze svého třízápasového trestu za vyloučení v duelu s Leedsem, otazník se pak vznáší nad stavem Ilkaye Gündogana, který po tvrdém zákroku nedohrál středeční duel s PSG, jinak by však měl mít trenér Guardiola k dispozici kompletní kádr.
Crystal Palace - pravděpodobná sestava:
Guaita - Ward, Kouyaté, Dann, Van Aanholt - Jordan Ayew, Milivojevič, Riedewald, Eze - Zaha, Benteke
Manchester City - pravděpodobná sestava:
Ederson - Joao Cancelo, Rúben Dias, Laporte, Mendy - Bernardo Silva, Fernandinho, Zinchenko - Torres, Jesus, Sterling
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 9.47 - 5.44 - 1.35
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Brighton & Hove Albion - Leeds United  (sobota 16:00)
Fotbalisté Brightonu hostí v utkání 34. kola Premier League Leeds United. Domácí jsou na sedmnáctém místě se sedmibodovým náskokem ne sestup, hosté jsou na deváté příčce.

Brighton sice prohrál už s jistým sestupujícím Sheffieldem United, ale stále má na záchranu sedmibodový náskok. K jistotě setrvání mezi elitou potřebuje v závěrečných pěti kolech vybojovat devět bodů a Leeds dokázal v lednovém vzájemném lednovém utkání porazit 1:0. Svěřenci kouče Pottera ale potřebují rychle přerušit čtyřzápasovou sérii bez výhry, přičemž v posledních třech případech nedali ani gól. Mírným problémem může být fakt, že Brighton hraje lépe venku než doma, kde dal v průměru jen jeden gól na zápas. V posledních osmi případech zde ale prohrál jen dvakrát a pětkrát udržel čisté konto.

Leeds má před sebou jednoznačný cíl a tím je umístění v první polovině tabulky. Tým Marcela Bielsy neprohrál už šestkrát v řadě, což představuje jeho nejdelší takovou letošní šnůru, a naposledy remizoval 0:0 s Manchesterem United. Leeds se v těchto šesti kolech významně defenzivně zlepšil, když inkasoval pouze 0,67 branky na utkání, přičemž předtím to bylo 1,52. Dvě výhry v řadě, včetně té na půdě Manchesteru City, měly za následek, že Leeds stále ještě letos na půdě soupeře v PL neremizoval, a bude usilovat o první sérii tří venkovních výher v této sezóně.

Poslední vzájemný duel skončil výhrou hostujícího Brightonu 1:0.
Brighton - pravděpodobná sestava:
Sanchez - White, Dunk, Webster - Veltman, Gross, Bissouma, Burn - Trossard - Maupay, Welbeck.
Leeds United - pravděpodobná sestava:
Meslier - Ayling, Llorente, Struijk - Dallas, Phillips, Aloisi - Roberts - Costa, Bamford, Harrison.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.13 - 3.48 - 3.74
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Chelsea FC - Fulham FC  (sobota 18:30)
Chelsea si ani na chvilku nevydechne, nabitý program ji na sobotu přichystal dalšího soupeře v podobě o záchranu bojujícího Fulhamu. V malém londýnském derby tak půjde o hodně - Chelsea nutně potřebuje zvítězit, aby si před těžkým závěrem sezóny udržela náskok na čtvrtém místě tabulky, naproti Fulham musí vyhrát, aby mohl ještě realisticky pomýšlet na záchranu. S největší pravděpodobností by nás tak neměla čekat žádná opatrná podívaná, oba celky musí hrát na vítězství, a tak by k vidění mohl být opravdu zajímavý fotbal.

Chelsea se pod Thomasem Tuchelem nachází ve velmi dobrém rozpoložení, klíčové duely posledních týdnů se jí totiž daří zvládat velmi dobře. Před čtrnácti dny svěřenci německého manažera přemohli v semifinále FA Cupu favorizovaný Manchester City a po roce se tak opět probojovali do finále nejprestižnější pohárové soutěže. V týdnu zase na půdě Realu Madrid podali dobrý výkon v rámci semifinále Champions League, kdy je o lepší výsledek připravila pouze špatná koncovka - i tak mají Blues po výsledku 1:1 před odvetou velmi dobrou výchozí pozici.

A Chelsea před týdnem zvládla také velmi důležitý ligový zápas, když v přímém souboji o první čtyřku porazila na Olympijském stadiónu v Londýně domácí West Ham díky trefě Wernera a na čtvrté příčce si vytvořila vytvořila tříbodový náskok. Na domácím stadiónu se však v ligové soutěži Blues příliš nedaří, nevyhráli zde poslední dva duely, když nejprve vysoko podlehli West Bromwichi Albion, načež pak uhráli bezbrankovou remízu s Brightonem.

V případě Fulhamu to zejména v únoru vypadalo, že svěřenci Scotta Parkera začínají zběsilou jízdu za záchranou, poněvadž Cottagers v tomto období vytvořili pětizápasovou sérii bez porážky, ve které si vyšlápli na Sheffield United a Everton, načež remízy uhráli s West Hamem, Burnley a Crystal Palace. Ve výsledku se tak na dostřel přiblížili Newcastlu, který tehdy okupoval první nesestupovou příčku.

Jenže dobrá forma vzala za své stejně rychle, jako se náhle objevila. Z posledních sedmi duelů už tradiční celek z Londýna vytěžil pouze jednu výhru na hřišti Liverpoolu, následně ještě před čtrnácti dny uhrál remízu na hřišti Arsenalu, kde Cottagers o výhru přišli až v poslední minutě nastaveného času, jinak ale Fulham podlehl postupně Manchesteru City, Leedsu, Aston Ville a Wolverhamptonu a vidina záchrany se mu vzdálila už na propastných 7 bodů. Pokud se tak Cottagers nepodaří přivést body ze Stamford Bridge, bude jejich záchrana viset už spíše v rovině teoretické.

Domácí celek bude postrádat zraněného záložníka Kovačiče, který stále nevyléčil zranění stehenního svalu. Nově je na marodce také obránce Rüdiger, který si drobný šrám odnesl z úterního klání s Realem Madrid. Fulhamu se pravděpodobně vrací obránce Kenny Tete, který se již vyléčil z nákazy covidem-19. K dispozici však nebude záložník Loftus-Cheek, který ve Fulhamu hostuje právě z Chelsea a proti svému mateřskému celku tak nemůže nastoupit.
Chelsea FC - pravděpodobná sestava:
Mendy - Azpilicueta, Christensen, Zouma - Odoi, Kanté, Jorginho, Alonso - Ziyech, Havertz, Werner
Fulham FC - pravděpodobná sestava:
Areola - Aina, Andersen, Tosin - Tete, Lemina, Reed, Robinson - Decordova-Reid, Maja, Lookman
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.48 - 4.34 - 8.05
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Everton FC - Aston Villa  (sobota 21:00)
Fotbalisté Evertonu hostí v duelu 34. kola Premier League Aston Villu. Toffees jsou v tabulce na osmém místě, jejich sok je na tom o tři místa hůře.

Naděje Evertonu na Ligu mistrů stále žije i proto, že domácí mají ještě zápas k dobru a shodou okolností proti Aston Ville. V minulém kole navíc vybojovali první ligový double nad Arsenalem od sezóny 1985/86 a vylepšili si svou bilanci z předchozích devíti utkání. Aby však dosáhli svého hlavního cíle, musí zlepšit především domácí výkony, neboť zde v roce 2021 vyhráli v 90 minutách jen dvakrát a osmkrát inkasovali jako první. I kdyby se jim to ale povedlo, můžeme očekávat vyrovnaný souboj. Ve třech z pěti případů, kdy Toffees v této sezóně doma v lize vyhráli, totiž utkání skončilo rozdílem jediné branky. Celkově si takových vítězství připsali doma a venku 11, což je nejvíce v lize.

Naděje na evropské poháry vzaly za své poté, co Aston Villa vyhrála jediné z předchozích osmi ligových střetnutí. Vyhrát navíc nedokázala ani v žádném z posledních tří, ve kterých přitom dala úvodní gól utkání už v prvním poločase. Udržet vedení hosté ostatně nedokázali ani v předchozích třech vystoupeních zde v Goodison Parku, ve kterých se prosadili jako první. Aston Ville se v této části Merseyside nedaří a nevyhrála zde už devětkrát v řadě. V sedmi případech inkasovala minimálně dva góly, ale v pěti z posledních šesti letošních venkovních střetnutí dostala maximálně jeden.

Poslední vzájemné utkání se odehrálo ještě v loňské sezoně v červenci a skončilo remízou 1:1. Branky si připsali Theo Walcott a Ezri Konsa.
Everton FC - pravděpodobná sestava:
Pickford - Coleman, Godfrey, Holgate, Digne. - Rodríguez, Allan, Gomes - Richarlison, Calvert-Lewin, Sigurdsson.
Aston Villa - pravděpodobná sestava:
Martinez - Cash, Ngoyo, Mings, Targett - McGinn, Luiz - Traore, Barkley, El Ghazi - Watkins.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.02 - 3.73 - 3.82
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Southampton FC - Leicester City  (pátek 21:00)
Leicester v závěru minulé sezony přišel o Ligu mistrů, letos podobný zkrat dopustit nechce a dělá pro to maximum. Lišky vyhrály poslední dva zápasy a na další body si brousí zuby v pátek večer, to se představí na trávníku Southamptonu.

Leicester zvládá druhou polovinu dubna, nejprve postoupil do finále Evropské ligy a následně v rámci Premier League porazil West Browich Albion a Crystal Palace. V tabulce je třetí a náskok na pátý West Ham United činí už sedm bodů.

Fanoušky hostujícího týmu v průběhu uplynulých dní potěšil manažer Brendan Rodgers, který odmítl možné stěhování na lavičku Tottenhamu. Nepříjemností naopak je zranění Harveyho Barnese, ten má problémy s kolenem, musí na operaci a přijde i o evropský šampionát. Na marodce vedle něho zůstávají také Wes Morgan a James Justin.

Southampton zažil vynikající první polovinu sezony, od zimy se mu ovšem nedaří a z posledních dvaceti ligových zápasů bral všechny body jenom ve dvou případech. Už dávno vypadl ze hry o evropské poháry a obávat se nemusí ani sestupu, oproti osmnáctému Fulhamu vybojoval o devět bodů více.

Domácí nadále postrádají Dannyho Ingse, toho trápí stehenní sval a v krajním případě nebude k dispozici ani anglické reprezentaci na mistrovství Evropy. Mimo hru jsou rovněž Ryan Bertrand, Oriol Romeu a Will Smallbone, do tréninku se naopak už zapojil Michael Obafemi.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.15 - 3.72 - 1.94
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Manchester City33245469:2477
2.Manchester United331910464:3567
3.Leicester City33195960:3862
4.Chelsea FC331610751:3158
5.West Ham United331671053:4355
6.Liverpool FC33159955:3954
7.Tottenham Hotspur331581056:3853
8.Everton FC321571044:4052
9.Leeds United331451450:5047
10.Arsenal FC331371344:3746
11.Aston Villa321361346:3745
12.Wolverhampton Wanderers331181432:4541
13.Crystal Palace321081434:5438
14.Burnley FC33991530:4536
15.Southampton FC321061640:5836
16.Newcastle United33991536:5436
17.Brighton & Hove Albion337131333:3934
18.Fulham FC335121625:4327
19.West Bromwich Albion335101830:6425
20.Sheffield United33522618:5617

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (609)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele