34. kolo
03.05.2021 19:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Fabio Silva (© AFP)

West Bromwich potřetí v řadě nevyhrál a je velmi blízko k sestupu do League Championship

Letošní nováček se ještě srdnatě pere o udržení prvoligové licence, nicméně v pondělní dohrávce 34. kola nedokázal vyzrát na favorizovaný Wolverhampton a pouze s ním remizoval v poměru 1:1. V Premier League tak nevyhrál potřetí za sebou a stále se nachází na devatenácté pozici, se šestadvaceti body ztrácí na sedmnáctou pozici Newcastlu propastných deset bodů a jeho naděje na záchranu se proto pohybují v teoretické rovině.

Hostujícímu výběru patří dvanácté místo s dvaačtyřiceti body a ve zbývajícím průběhu prakticky nemá o co hrát, pokusit se už může jen o posun do horní poloviny anglické nejvyšší soutěže. První poločas zprvu neprobíhal ve strhujícím tempu a míč se nejčastěji nacházel v blízkosti půlící čáry, první nebezpečnější možnost se urodila přesně po odehrané půlhodině. Dostali se do ní hosté, ale tvrdou ránu Semeda skvěle odvrátil nad břevno gólman Johnstone.

Hosté se přeci jen mohli radovat z vedení v nastaveném čase úvodního dějství. Po kombinaci v pokutovém území Silva přistrčil míč k dobře postavenému Fábiu Silvovi, jehož tečovaný pokus zapadl s velkým štěstím za naprosto bezmocného Johnstona. West Bromwich se po změně stran snažil srovnat, ale Townsendovu střelu z osmnácti metrů ukryl ve svém náručí brankář Patrício a hostující strážce si vzápětí brilantně poradil i s pokusem Gallaghera.

Naopak přesně po hodině hry mohl pojistit svůj náskok tým vedený portugalským trenérem Nunem Santem, avšak dalekonosný projektil Silvy famózně zneškodnil Johnstone. Mírný outsider tohoto střetnutí srovnal stav v 62. minutě, když si Mbaye Diagne seběhl před hranici brankového území na parádní centr z levého křídla od Townsenda a prudkou hlavičkou uklidil balón přímo do bližšího spodního rohu.

Ve zbývajícím průběhu však nedošlo k očekávanému tlaku domácího celku, hosté totiž pozorně bránili a žádná gólová možnost tak k vidění nebyla.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk, livesport.cz, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele