34. kolo
02.05.2021 20:15 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Gareth Bale (© AFP)

Spurs přejeli Sheffield

Tottenham Hotspur porazil v domácím zápase 34. kola Premier League Sheffield United jednoznačně 4:0. Zápas patřil hlavně domácímu Garethu Baleovi, který si připsal tři branky, jednou trefou jej doplnil Son.

Hned ve druhé minutě Son Hung-min perfektně načasoval přihrávku vzduchem na Harryho Kanea, jenž se z ofsajdové hrany odpoutal od svého strážce a zcela sám pálil z voleje zblízka ve vyložené šanci jen do brankáře Ramsdalea.

V 16. minutě tvrdou střelu Son Hung-mina z 22 metrů k tyči vytáhl Ramsdale pravačkou na roh. O dvě minuty později faulovaný Son prostrčil míč do vápna na Kanea, který si povodil Baldocka, křížnou střelou překonal i Ramsdalea, ale brankáře zastoupil na čáře jeden ze spoluhráčů.

Poté se domácí po rozjetém začátku zklidnili, udeřili až ve 36. minutě. Krásný dloubáček za obranu vyslal Serge Aurier a Gareth Bale tváří v tvář špičkou obstřelil brankáře hostů.

Po zákroku Johna Flecka na Giovanniho Lo Celsa zkoumal hned na začátku druhé půle videorozhodčí, zda se nejednalo o faul na červenou kartu. Postižený hráč se v bolestech svíjel na trávníku. Fleck ho nejen zezadu sejmul, ale ještě mu šlápl na hlavu. Nakonec však ale nedostal ani žlutou kartu.

V jednapadesáté minutě Son Hung-min rozvlnil síť po Alderweireldově dalekonosné přihrávce, Tottenham se však radoval předčasně. Gól odvolal VAR pro těsný ofsajd. Po deseti minutách už však bylo vše jinak. Domácí soupeře trochu ukolébali a z brejku po prvním rohu Sheffieldu se podruhé prosadil Gareth Bale. Po skvělé přihrávce Son Hung-mina Velšan nic nevymýšlel a samostatný nájezd zakončil bombou do šibenice.

Kdysi nejdražší fotbalista planety byl proti Sheffieldu jako utržený ze řetězu a po chvíli zkompletoval první hattrick během svého hostování z Realu Madrid. Prudká přízemní rána z velkého vápna po Alliho kolmici a pěkném slalomu Auriera zapadla k tyči.

Od třetí branky Balea uběhlo osm minut a Tottenham mohl znovu slavit vstřelený gól. Nádhernou střelou o zadní tyč po zasekávačce ven z šestnáctky kolem obránce Baldocka se tentokrát už nezpochybnitelně prosadil Son Hung-min. Křížnou přihrávkou se po dvou minutách na hřišti o gól zasloužil Bergwijn.

Tottenham tak minimálně do zítřka poskočil na páté místo, Sheffield už má své poslední místo téměř jisté.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Lloris - Tanganga, Alderweireld, Dier, Reguilon - Hojbjerg, Ndombelé - Bale, Lucas, Son - Kane

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele