34. kolo
03.05.2021 21:15 CET
1 : 2
(1:2)
Stadión:
Turf Moor, Burnley

Reportáž

Michail Antonio (© AFP)

West Ham otočil zápas s Burnley

West Ham United obrátil vývoj duelu 34. kola Premier League a porazil Burnley na jeho stadionu 2:1. Domácí poslal do vedení z penalty Wood, tři body pro "Kladiváře" pak zařídil Antonio.

Souček v sedmnácté minutě na malém vápně srazil Wooda a sudí Anthony Taylor odpískal penaltu ve prospěch domácích. Rozehrávky pokutového kopu se ujal Chris Wood a nezaváhal. Jeho prudkou ránu k tyči sice Fabiański vystihl, ale dosáhnout na ni nemohl. Nejlepší střelec Burnley si tak letos drží stoprocentní úspěšnost, ze šesti pokusů neminul ani jednou.

Bleskovou odpověď hostů však ve 21. minutě zařídil hlavičkou zblízka Michail Antonio. Vybojovaný míč mu po Lingardově zpětné přihrávce posadil na hlavu přesným centrem Vladimír Coufal. Uplynulo jen osm minut, když celá obranná čtveřice Burnley vyrovnaná na malém vápně sledovala centr Saïda Benrahmy, který po odskoku o trávník tečoval za záda bezmocného brankáře opět z bezprostřední blízkosti Michail Antonio.

Po chvilce byl blízko třetímu gólu Benrahma, který si na levém křídle zasekl míč kolem Lowtona a jeho střílený centr proletěl o píď kolem zadní tyče. Antonio se marně snažil posunout míč skluzem do sítě. I Burnley však ukázalo své umění, když se Matěj Vydra protáhl v šestnáctce kolem dvou beků West Hamu, obhodil Fabiańského a jeho oblouček vyhlavičkoval z brankové čáry Craig Dawson.

Snad poprvé po změně stran se domácí dostali do šestnáctky v 64. minutě a hned mohli udeřit. Diop nedůrazně odhlavičkoval míč před Brownhilla, který pálil z otočky a po skvělém zákroku brankáře Fabiańského na čáře netrefil bránu z druhé dorážky Rodriguez.

Lingard mohl definitivně rozhodnout, jenže po rychlém brejku v 90. minutě napálil zprava jen bok chladnokrevně stojícího brankáře Popea.

West Ham se vrátil na pátou příčku, Burnley je šestnácté.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
duloig

Full zostava až na Ricea tak snáď sa podarí ukoristiť 3 body. C O Y I !!

Reagovat
OnlyWHU

V doplněný sestavě jsme získali zasloužený tři body. Je skvělý vidět, že s většinou týmů ze středu i spodku tabulky si prostě fotbalově umíme poradit. S Ricem budeme ještě silnější. Opět výborný výkon Coufala a cennýho navrátilce Antonia. Nezklamal ani Benrahma s Lanzinim. A důležitý zákrok od Fabiho! Alespoň jsme přivřeli hubu všem, co nám najednou přestávali věřit. Dobrá výhra po dobrým výkonu! COYI!!!

Reagovat
kolouch

Reagovat
duloig

Paráda, robíte radosť kladivari C O Y I ⚒️

Reagovat
kolouch

Reagovat
kolouch

Pěkný výkon. Konečně hráči bojovali i ve druhém poločase. Škoda té spousty neproměněných šancí, mohlo to být bez nervů. K hráčum: Coufal zahrál naprosto fantasticky. Je vidět, že od příchodu hodně zapracoval na centrech. Máme zpět Antonia a hned dal dva skvělé góly. Fabi podržel důležitým zákrokem a Fornals se od loňska zlepšil o 100%. Není tím typickým přímočarým křídelníkem, ale neskutečně dře a odvede i spoustu špinavé práce, viz zisk míče před prvním gólem. Jsem rád za Dawsona, který se vrátil k jistým výkonům ze začátku roku. Ne všichni měli svůj den (Diop, Lingard), ale celý tým si zaslouží pochvalu za výborný týmový výkon. Takhle bych si to představoval až do konce sezóny COYI

Reagovat
kolouch

Ještě bych málem zapomněl na Benrahmu, kterém to tam sice opět nepadlo, ale svou aktivitou hodně ovlivňoval průběh utkání. A ta jeho asistence, to byla lahůdka

Reagovat
duloig

Jo,ten bol báječný

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele